Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne lipcowe brzuszki:)
Odpowiedz

lipcowe brzuszki:)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mazury cud natury! Uwielbiam żelgowanie mmm! Ja jestem z woj. śląskiego, a dokładniej śląsk cieszyński :) Ciekawe czy jest ktoś z tych okolic?

JusWik, Aga89, Iwka lubią tę wiadomość

• JusWik Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo a ja z mazowsza :) nieopodal Radomia :)

Iwka lubi tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• JusWik Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój M ma imieninki 21 więc myślę że to byłby cudny prezencior dla niego gdyby się dowiedział że jestem w ciąży <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2014, 21:19

Iwka lubi tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• lulu_ovufriend Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    lulu nie chce pocieszac czy dawac falszywa nadzieje ale juz niejedna dziewczyna miala tzw cofajace sie pecherzyki a pozniej okazywalasie ciaza..Czasem org daje nam zdrowo popalic....Nie poddawaj sie moze akurat zdecyduja sie ruszyc do dzialania jednak ...
    W cuda to ja nie wierzę :( w16 dc czyli w sobotę mam jeszcze jeden monitoring. Zobaczymy, jak tam sytuacja... Przemyslałam to i postanowiłam jeszcze przed tą kliniką zmienić lekarza prowadzącego w medicoverze, zasięgnąć drugiej opinii, zrobić wszystkie możliwe badania i najwyżej zadziałać z kliniką jeszcze za kilka miesięcy.

qdkk3e5e8pqfcpg2.png

n59ycwa1tmfbsmtq.png

Wysłany: 26 czerwca 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betiii wrote:
    Powiem Wam coś.
    Ja miałabym już 5 letnie maleństwo jednak los chcial inaczej. Nadal z mężem się staramy już tyleee czasu i nic. Jednak ciąża mojej bratowej dała mi ogromne nadzieje. Ona ma endometrioze 3 zabiegi 3 lata leczenia bez powodzenia. Jedyną szansą na ciąze było invitro. Jej mąz nie zgodził się na to. Oboje byli pewni, że nigdy nie będą mogli mieć dziecka. Byly załamania , depresje bo jak poradzic sobie z tą swiadomośćią. Po pól roku pogodzenia się z całą sytuacją ona zaszła w ciąże , lekarze stwierdzili, że to cud bo inaczej nie potrafili tego nazwać. Jak tak chora kobieta może być w ciąży z taka chorobą. Maja ma 2 miesiące i jest okazem zdrowia. Ja nie trace nadziei skoro ona zaszła ja też zajdę.
    Momenty załamania też mam np.dziś i kiedy tak właśnie się czuję 'TEN' przykład dodaje mi sił.

Dziękuję za tą historię :) ja mam właśnie dziś moment załamania ale takie opowieści zawsze podnoszą na duchu :)

qdkk3e5e8pqfcpg2.png

n59ycwa1tmfbsmtq.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety endometrioza podcina skrzydła i napawa niepewnością, ale jest dużo cudów i trzeba w nie wierzyć :)

Iwka lubi tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beti97 wrote:
    No niestety endometrioza podcina skrzydła i napawa niepewnością, ale jest dużo cudów i trzeba w nie wierzyć :)

Ja tam wypieram myśli, że mogę mieć to chorobę, niby lekarze podejrzewają ale nikt nie potwierdził to niech się wypchają, zdrowa jestem i tyle :D

Iwka lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajsonek wrote:
    A na monitoring w tym cyklu nie ide :)
    Jak sie teraz nie uda to pójdę w następnym :)
    Chociaż planuje isc do lekarza ok. 13/14dc na kontrole to od razu sie dowiem jak tam owulka :)

To po wizycie sytuacja się rozjaśni :)

Zajsonek, Iwka lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine wrote:
    Ja tam wypieram myśli, że mogę mieć to chorobę, niby lekarze podejrzewają ale nikt nie potwierdził to niech się wypchają, zdrowa jestem i tyle :D

I tak trzymaj! Pozytywne myślenie to połowa sukcesu :)
    Ja spisałam ten cykl na straty jako bezowulacyjny, a tymczasem dziś pojawił się śluz płodny - glucik - bo tak na niego mówię :p

Wysłany: 26 czerwca 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moze jutro bedziesz miec skok :)

qdkk3e5e8pqfcpg2.png

n59ycwa1tmfbsmtq.png

Wysłany: 26 czerwca 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajsonek wrote:
    A na monitoring w tym cyklu nie ide :)
    Jak sie teraz nie uda to pójdę w następnym :)
    Chociaż planuje isc do lekarza ok. 13/14dc na kontrole to od razu sie dowiem jak tam owulka :)

A nie za wczesniena testy owu u Ciebie? One czesto sie myla, niestety nie nalezy sie nimi zbyt sugerowac. A jak inne objawy? Szyjka, sluz?

Zajsonek lubi tę wiadomość

qdkk3e5e8pqfcpg2.png

n59ycwa1tmfbsmtq.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety nie mogę wypierać choroby z myśli bo mam już ją zdiagnozowaną, leczoną. Ale nie uważam żebym miała gorsze szanse niż zdrowe kobiety. Gdzieś w głębi serca mam nadzieję, że się uda. Bardzo bym chciała.

kapturnica, Iwka lubią tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Zajsonek Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lulu_ovufriend wrote:
    A nie za wczesniena testy owu u Ciebie? One czesto sie myla, niestety nie nalezy sie nimi zbyt sugerowac. A jak inne objawy? Szyjka, sluz?

Szyjki nie badam, śluz lepki, ale jajniki mnie bola jak na owulacje :/
    Zobaczymy planuje isc do gin dopiero w piątek za tydzień będę miała 14dc to od razu zapytam jak tam moja owulka :*
    Mi tez sie wydaje ze trochę za szybko :/

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • Zajsonek Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine wrote:
    To po wizycie sytuacja się rozjaśni :)

Kochanie jeśli mozna wiedzieć, jak duża masz ta torbielke ?
    I czy twoje miesiączki są bardzo bolesne ? :)
    Bo moja torbiel to 2,8cm i podejrzenie endometriozy tak jak u Ciebie :/

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 18:51

kapturnica, Iwka, lulu_ovufriend, Zima lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia wrote:

Dziewczyny ja zaczynam urlop a więc i odpoczynek... postaram się do Was zaglądać ale pewnie będzie to rzadko :/ Mam nadzieję że jak wrócę to będą już pierwsze bociany :*

Baw się dobrze, urlopuj, wypoczywaj i relaksuj się! Nie myśl, nie sprawdzaj tempki - daj sobie wakacje i totalny luuuz!

beti97, Iwka, Ewelcia lubią tę wiadomość

• julita Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny!
    u mnie tempka poważnie poszła w dół, więc może nareszcie dzisiaj przyjdzie @, ale tak jak przez ostatnie dni męczyły mnie bóle na @ to teraz nic, cisza i spokój

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajsonek wrote:
    Kochanie jeśli mozna wiedzieć, jak duża masz ta torbielke ?
    I czy twoje miesiączki są bardzo bolesne ? :)
    Bo moja torbiel to 2,8cm i podejrzenie endometriozy tak jak u Ciebie :/

Moja torbiel teraz ma 35 mm, mimo że od 3 miesięcy mam miesiączkę nie powiększa się nawet zamalała z 36 mm na 35 mm :) A przed leczeniem miała coś ok 56 mm.
    A co do miesiączek ból odczuwam w 1 i 2 dzień. Brzuch boli ale nie jest to ból nie do zniesienia. W tym cyklu nie bolał prawie w cale wzięłam tylko 1 tabletkę bardziej zapobiegawczo bo nie lubię czuć tego bólu, od razu zaczynam myśleć czy coś tam mi nie rośnie.
    Ale teraz tak myślę, ze zanim w ogolę dowiedziałam się o chorobie to miałam niezłe skurcze podczas @ i mocniejsze bóle.
    Teraz po tabletkach jakoś się uspokoiło, tylko, ze to dopiero 2 okres taki naturalny po leczeniu więc może się też wszystko zmienić.

atdc8iikup31msj2.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z wszystkimi :)
    Już niedługo zaczynamy testowanie :)
    A mi dzisiaj ovu wyznaczył owulkę na 14 dzień cyklu i mogło tak być bo 13 dnia miała spory pęcherzyk do pęknięcia :)
    We wtorek ide do gina to zobaczymy czy tak było :D

Iwka lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to spoko, jeśli to może być od luteiny to ok, bo już się bałam, że znowu coś mi się kiełbasi. :)
    Nakręcać to się nie nakręcam bo po pierwsze za wcześnie a po drugie tak szczerze mówiąc to już dawno temu ten cykl na straty spisałam - sporo większa szansa, że wygram w totka niż, że teraz zaciążę... ;)

Życzę miłego urlopowania!
    Ewelcia wrote:
    Ja brałam pierwszy raz w tamtym miesiącu od owulacji o powiem tak... ból i skurcze miesiączkowe cały czas, temp w górze bez spadków, większe piersi, mdłości troszkę itp - objawy typowo ciążowe ale ciąży nie było - wysoki progesteron daje takie objawy... jedno jest pewnie nie nakręcaj się że temp jest wysoko, zrób test i betę dla pewności :)

Lulu będzie dobrze zobaczysz :*

Dziewczyny ja zaczynam urlop a więc i odpoczynek... postaram się do Was zaglądać ale pewnie będzie to rzadko :/ Mam nadzieję że jak wrócę to będą już pierwsze bociany :*

Ewelcia, Iwka lubią tę wiadomość

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ