lipcowe brzuszki:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Zajsonek wrote:JusWik, kochanie mogłabyś mi opisać mniej więcej jak wygląda taki zabieg ?
Jak się do niego przygotować, jak się czułaś po zabiegu itd.
Byłabym bardzo wdzięcznaZajsonek lubi tę wiadomość
-
Zajsonek wrote:JusWik, kochanie mogłabyś mi opisać mniej więcej jak wygląda taki zabieg ?
Byłabym bardzo wdzięcznaZajsonek, Zajsonek lubią tę wiadomość
-
Byłabym bardzo wdzięczna
Ojoj ale sie narobilo przykro mi, ze masz problemy ze zdrowiemZajsonek lubi tę wiadomość
-
Zajsonku będzie dobrze , jeżeli to endometrioza to laparoskopia powinna ułatwić zafasolkowanie Ja tą paskudę mam stwierdzoną już ponad rok temu. No i oczywiście najlepszym lekarstwem na tą zołzę jest ciąża, tylko najpierw trzeba w nią zajść. Kciuki za laparoskopię
Zajsonek, JusWik lubią tę wiadomość
-
beti97 wrote:Zajsonku będzie dobrze , jeżeli to endometrioza to laparoskopia powinna ułatwić zafasolkowanie Ja tą paskudę mam stwierdzoną już ponad rok temu. No i oczywiście najlepszym lekarstwem na tą zołzę jest ciąża, tylko najpierw trzeba w nią zajść. Kciuki za laparoskopię
Ja też mam endometriozę i jak to lekarz ujął "moje jajniki wyglądają jakby je ktoś owinął sznurem pereł"-tyle miałam małych torbielek..A Tu nagle po odwtorzeniu cyklu pierszwy miesiąc i ciąża! trzeba myśleć pozytywnie. Buziaki. Trzymam kciukibeti97, olka30 lubią tę wiadomość
-
Niunia86 wrote:Ja też mam endometriozę i jak to lekarz ujął "moje jajniki wyglądają jakby je ktoś owinął sznurem pereł"-tyle miałam małych torbielek..A Tu nagle po odwtorzeniu cyklu pierszwy miesiąc i ciąża! trzeba myśleć pozytywnie. Buziaki. Trzymam kciuki
Czy ja dobrze Ciebie zrozumialam??-sznur perel jak to okreslilas na jajnikach to wg Twojego gina endometrioza???
Chyba raczej PCOS bo tak wlasnie wyglada obraz jajnikow na usg kiedy sa torbielki czynnosciowe.....
Endometriozy tak apropo ani nie mozna wyczuc w badaniu palpacyjnym ani na usg zobaczyc chyba , ze zdarzy sie torbiel endometrialna a i to jest raczej dopiero na 100%diagnozowane podczas laparoskopii lub laparotomii..
Ale moge sie mylicWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 21:57
Zajsonek, vincaminor lubią tę wiadomość
-
Endometriozę lekarz stwierdza poprzez badanie endometrium w poszeczególnych dniach cyklu. Nie wyjaśnię tego do końca bo słyszałam o tym podczas jednej wizyty i okazało się,że moje endometrium ma złe wymiary,przez co mogłam poronic pierwszym razem ponieważ pęhcerzyk nie miał miejsca i endometrium sie nie powiększało. To ma tez związek z zawysokim testosteronem i androstendionem. Byc może co pomieszałam ale takie wieści od lekarza dostała jakis czas temu... PCOS nie mam.
-
Hmmm dziwne ...Z tego co pisaly dziewczyny z tym schorzeniem to pierwsze slysze zeby ktos diagnozowal endometrioze na podstawie obserwacji tylko endometrium.. W koncu endometrioza to schorzenie , w ktorym stwierdza sie obecnosc blony sluzowej poza nia a nie w macicy
Zajsonek lubi tę wiadomość
-
Zajsonek wrote:Ja laparoskopie będę miała bo mam torbiel prawdopodobnie endometrialną i podejrzenie endometriozy która najdokładniej diagnozuje się przy laparoskopii
Trzymajcie kciuki jutro dam znać kiedy zabieg
No dokladnie tylko podczas zabiegu mozna to stwierdziC na 100%
Laparoskopia nie ejst taka straszna.Mialam zwiadowcza w marcu i powiem Ci , ze mi dokuczal jedynie ten cholerny gaz. Bolaly ramniona jak po bardzo duzym wysilku..Zakwasy..Reszta pikusZajsonek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZajsonek wrote:Kurde jutro do lekarza dopiero na 12
Jak by nie mógł przyjmować z rańcaZajsonek lubi tę wiadomość
-
Tak szczerze mówiąc Niunia to Twój lekarz chyba coś kręci... jajniki ze "sznurem pereł" to najbardziej typowy obraz PCO. Za wysoki testosteron i androstendion to z kolei już przesłanki do całego PCOS...
Pierwsze słyszę, żeby endometrioza była diagnozowana w ten sposób, a trochę już się w tych klimatach obracałam.kapturnica, Zajsonek, olka30 lubią tę wiadomość
grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
vincaminor wrote:Tak szczerze mówiąc Niunia to Twój lekarz chyba coś kręci... jajniki ze "sznurem pereł" to najbardziej typowy obraz PCO. Za wysoki testosteron i androstendion to z kolei już przesłanki do całego PCOS...
Pierwsze słyszę, żeby endometrioza była diagnozowana w ten sposób, a trochę już się w tych klimatach obracałam.Zajsonek lubi tę wiadomość