Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne lipcowe brzuszki:)
Odpowiedz

lipcowe brzuszki:)

Oceń ten wątek:
  • Zajsonek Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liwi wrote:
    Hej. Ja już po pracy.

Zajsonek, ja mam 169 i waże 53 kg i juz mnie szlak jasny trafia bo z każdej strony słysze "boze jaka ty chuda jesteś, weź przytyj troche". Powiem Ci szczerze Zże troche mnie pocieszyłaś ze mozna być zdrowym i szczupłym bo ja od tego ciągłego gadania juz zaczełam sobie wmawiać że jakaś chora moze jestem.

widocznie tak jak ja masz dobrą przemianę materii :D
    i też słyszę te teksty + "znowu schudłaś! ty coś wgl. jesz?" :P
    denerwujące :D

JusWik lubi tę wiadomość

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • czekolada:) Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mam prośbę, wykreślcie mnie z jutrzejszego testowania. Byłam na becie i niestety nic z tego,.Zaczynam robic badania i spróbujemy od nowa. Póki co muszę sobie jakoś to poukładać bo bardzo sie juz nastawiłem ze bedzie fasolka ( o ja głupia) :(

motyl1993 lubi tę wiadomość

• Zajsonek Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekolada:) wrote:
    Hej dziewczyny, mam prośbę, wykreślcie mnie z jutrzejszego testowania. Byłam na becie i niestety nic z tego,.Zaczynam robic badania i spróbujemy od nowa. Póki co muszę sobie jakoś to poukładać bo bardzo sie juz nastawiłem ze bedzie fasolka ( o ja głupia) :(

kochanie jak mi przykro :(
    trzymam kciuki mocno <3

czekolada:) lubi tę wiadomość

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png

Wysłany: 9 lipca 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Zajsonku:)

Zajsonek lubi tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelabd wrote:
    na pekniecie pecherzykow dostalam pregnylem w sobote 5.07. to byl 20 dc w niedziele przytulanko a od poniedzialku mialam brac luteine we wtorek monitoring i gin sie zdziwila ze nie pekly, powiedziala ze prawdopodobnie byla za mala dawka pregnylu. juz sama nie wiem co mam robic... niby w poniedzialek i wtorek odczuwalam straszny bol jajnika i w sumie calego podbrzusza...

Eh dziwie sie ze gin kazal Ci brac lutke jeszcze przed potwierdzeniem owulki na monitoringu..no nic widze ze <3 były, wiec musimy trzymac kciuki i byc dobrej mysli. Bedziesz jeszcze robic monitoring czy czekasz juz na testowanie/okres?

Ja sie bede zegnac bo moj niebawem bedzie i musze juz zaczac chwasty wyrywac na podwórku zeby szybko wszystko skosił :p

Buziaczki! <3

• Zajsonek Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Eh dziwie sie ze gin kazal Ci brac lutke jeszcze przed potwierdzeniem owulki na monitoringu..no nic widze ze <3 były, wiec musimy trzymac kciuki i byc dobrej mysli. Bedziesz jeszcze robic monitoring czy czekasz juz na testowanie/okres?

Ja sie bede zegnac bo moj niebawem bedzie i musze juz zaczac chwasty wyrywac na podwórku zeby szybko wszystko skosił :p

Buziaczki! <3

miłego rwania :D

Daisy lubi tę wiadomość

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • liwi Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekolada szkoda :(
    Wszystkie doskonale wiemy co czujesz wiec za wiele słów nie potrzeba, przytulam.

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawurka84 wrote:
    dla pocieszzenia: zaszłam w ciążę z hashimoto,ostatnio przytyłam przez tarczycę,mąż ma złą morfologię,tzn. 4,75% a norma jest od 4 %,ale miał dużo plemników i widocznie 1 zdrowy żołnierzyk się dostał :-)
    nie no,nie wytrzymam chyba

Brawurka może pisalas, a ja przegapilam, piszesz, ze masz hashi, lekarz jakoś to wziął pod uwagę, cos bralas, jadlas na to?
    I drugie pytanie, bo zrozumialam, ze jedna fasolinka była, czy lekarz wspomniał, ze mogło to być wina hashi?

Tak się dopytuje, bo juz nie wiem, w co u siebie mialabym zęby wbić, a lekarze z klinik twierdza, ze hashi na nic nie wpływa, wrrrr

I serdeczne gratulacje, AZ się rozjazylam jak zobaczylam twój wpis!
    Tyle w nim było radości, ze i mnie się udzieliła
    Najnudniejszej ciąży na świecie kochana!

Brawurka84 lubi tę wiadomość

Wysłany: 9 lipca 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iiwi dziekuje kochana

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ładnie wyglądasz Zajsonku. :)

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam hahsimoto ale lekarz mówił,że ma to wpływ tylko na problemy z wagą.. Objawem jest np wilczy apetyt przez co osoby z Hashimoto często tyja(w zależności od ilości przeciwcił-ja mam dużo i przytylam 10kg:() ale z tego co wiem nie ma wpływu na ciążę w przeciwieństwie do TSH.

I z tego co wiem nic się na hahsimoto nie bierze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 18:01

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Zajsonek Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja wrote:
    Ładnie wyglądasz Zajsonku. :)
    dziękuję kochanie, dziękuję <3

kurcze tak mnie ten prawy jajcor boli, w nocy usnąć nie mogłam, ale na pewno nic mu nie jest bo przecież wczoraj miałam USG, ma prawidłowe wymiary..
    i mam taki mleczny lepki śluz :D

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekolada:) wrote:
    Kochana przykro mi <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajsonek wrote:
    dziękuję kochanie, dziękuję <3

kurcze tak mnie ten prawy jajcor boli, w nocy usnąć nie mogłam, ale na pewno nic mu nie jest bo przecież wczoraj miałam USG, ma prawidłowe wymiary..
    i mam taki mleczny lepki śluz :D
    Moze to przez torbielke kochana..

• Zajsonek Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluszek 22 wrote:
    Moze to przez torbielke kochana..

kochana no właśnie nie boli mnie jajnik z lewej strony gdzie mam torbielkę, a taki tępy ból prawego..
    A lewy wgl. mnie nie boli od wczoraj, a szczerze mówiąc bolał mnie codziennie od maja :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 18:16

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mnie też możcie dać (-), jak pisalam wczoraj, wg gin jestem już po owulacji bo jest płyn.
    Czekam na @, ale będę do Was zaglądała ;)

Trzymam kciuki za testujące :)

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png

Wysłany: 9 lipca 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Maluszku:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Angela doczytalam ze jestes po zastrzyku..nie podzialal, ale moga pekac nawet po ok 50 h od zastrzyku..kurde masz ladne endo, ladne pecherzyki..masakra, mam nadzieje ze jeszcze nic straconego! <3

Dziękuję :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:

Buziaczki! <3

znalazłam możliwość zastosowania luteiny
    Luteina (progesteron) pełni kilka bardzo ważnych funkcji w czasie ciąży:
    przygotowuje błonę śluzowej macicy do implantacji, czyli zagnieżdżenia zapłodnionej komórki jajowej (dzięki niemu błona jest bardziej ukrwiona i grubsza niż zwykle)
    odpowiada za utrzymanie ciąży do czasu wytworzenia się łożyska (przez około 3 miesiące)
    hamuje skurcze macicy, a tym samym zapobiega poronieniu lub przedwczesnemu porodowi

może dlatego miałam brać od poniedziałku... nie wiem sama co robić... robiłam dzisiaj test owulacyjny wyszedł pozytywny czy to przez pregnyl w poniedzialek tez wyszedl pozytywny???

• Zajsonek Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaka cisza :P
    jeszcze 40 minut gotowania mini-graphics-food-and-drinks-559472.gif i można jeść fasoleczkę :D
    mmmm.. mini-graphics-food-and-drinks-659247.gif

Angelabd, Niunia86, JusWik lubią tę wiadomość

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
‹‹ 97 98 99 100 101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ