Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipcowe testowanie, czyli pamiątki z wakacji :)
Odpowiedz

Lipcowe testowanie, czyli pamiątki z wakacji :)

Oceń ten wątek:
  • Papillon Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2020, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moanka trzymam kciuki ✊ moja mama miała ze mną krwawienia przez 3 miesiące, więc nie zawsze prowadzi to do czegoś złego!!
    Wierzę, że będzie wszystko ok ☺️

Moanka lubi tę wiadomość

Mamy to !!! 11dpo⏸️😍 28.09
    30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
    ckaiikgnsmllond0.png
  • DomiKa Przyjaciółka

Wysłany: 6 lipca 2020, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powtórzyłam badania.
    Dzisiejsza beta 679,50 mIU/ml a progesteron 22,98 ng/ml. Tak się cieszę, że jest prawidłowy przyrost ☺ Teraz odliczam dni do wizyty 😀
    Mam nadzieję, że na pierwszej stronie będzie jak najwięcej serduszek ;) ❤❤
    Zobaczycie, lipiec będzie najlepszym miesiącem! 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2020, 22:44

Nativip, Clausix, Papillon, Ni3zapominajka, Gela093, guerretenshi, Olla95, Mango44, Miniala, Karenira, Glendolinaa, Kasiastaraczka, Lulu83, Japoneczka z Porcelany, Joasiaxjot, Katja___ lubią tę wiadomość

dhi4s65ga1l8cvmy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2020, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clausix wrote:
    Szczerze mówiąc to nie bardzo wiem jak mierzyć temperaturę w pochwie, dlatego zaczęłam od ust haha ;)
    robiłam wcześniej testy owu przez 5 miesięcy, ale przeczytałam, że one nie gwarantują, że jajeczkowanie było i pewniejsza jednak temperatura...

W ustach jest tak że musisz mierzyć dokładnie w tym samym miejscu żeby wykres był miarodajny a tu przepraszam za bezpośdniość wsadzasz termometr pochwę ja staram się mniej wiecej na tę samą głębokość do tego miejsca gdzie się rozszerza i mam pewność że wykres nie jest zaburzony.
    Testów owulacyjnych jakoś nie lubię ale dziewczyny tutaj z powodzeniem je stosują i w połączeniu z wykresem mają jasność sytuacji

• Clausix Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2020, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    W ustach jest tak że musisz mierzyć dokładnie w tym samym miejscu żeby wykres był miarodajny a tu przepraszam za bezpośdniość wsadzasz termometr pochwę ja staram się mniej wiecej na tę samą głębokość do tego miejsca gdzie się rozszerza i mam pewność że wykres nie jest zaburzony.
    Testów owulacyjnych jakoś nie lubię ale dziewczyny tutaj z powodzeniem je stosują i w połączeniu z wykresem mają jasność sytuacji

Dokończę ten cykl tak jak do tej pory, a potem spróbuję mierzyć w pochwie. Albo mam nadzieję, że już nie będzie trzeba ;)

@DomiKa gratulacje - super! :)

32 lata, starania od 10.2019
    03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
    💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅

💊 M - Fertilman Plus 2x1

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2020, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się zastanawiam. Macie jakiś patent na seks w okresie owulacyjnym? Cykle to u mnie istny roller-coaster I potrafią trwać od 26 do nawet 50 dni (z synem w ciążę zaszliśmy w 2 cyklu, owu była w 5 tygodniu gdzie spisałam już cykl na straty). W tym cyklu od zakończenia 🐒 pilnowałam żeby kochać się co 2 czy 3 dni.
    Z tego co czytałam niektóre to robią nawet codziennie przez parę dni.
    I tak rozpoznajecie po samych objawach że to owulacja.
    Na swoim przykładzie to zwiększony śluz był od 12 do 14 dc. Wczoraj 14 dc wieczorem zaczął się ból podbrzusza i była bardzo szeroko otwarta szyjka, dziś szyjka wciąż otwarta, ból mocniejszy, piersi tkliwe, ale na dole już susza. Raz czytam że owu jest po szczycie śluzu, raz że w trakcie szczytu śluzu. I idzie zwariować 🤣

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Renatyslawa Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2020, 05:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/feec81896bec.jpg.html
    Cień czy zwidy?
    Miałam robić dopiero w czwartek ale mnie pokusiło. Jest to pink 10. Musiałam rozmontować bo ta szybka strasznie mi światło odbijała i nie miałam pewności.

gann9n73ctx2srbn.png

Wysłany: 7 lipca 2020, 05:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to przy świetle dziennym
    https://naforum.zapodaj.net/37587de52dca.jpg.html

DomiKa, Ni3zapominajka lubią tę wiadomość

gann9n73ctx2srbn.png
  • Mango44 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2020, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renatyslawa wrote:

Jak dla mnie cień 😊
    Trzymam kciuki żeby ciemnial ✊

DomiKa lubi tę wiadomość

Syn 2018

zi13vfxmy87wsevh.png
  • Miniala Koleżanka

Wysłany: 7 lipca 2020, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renatyslawa wrote:

Widzę! Powtórz jutro, albo od razu idź na betę. :)

Dzisiaj miałam sen, że test mi wyszedł dodatni.. taki ładny był z dwoma kreskami...wszystko przez was. 🙄😂

987d89cc9a01b745d80b5c54e84e442e.png

Córka 6lat

Hashimoto
    niedoczynność
    obniżone białko S
    Pai homo
    mthfr C667 hetero

suple:
    b complex metylowne formeds
    kwas foliowy allieness
    l-argninina

Wysłany: 7 lipca 2020, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango44 wrote:
    Jak dla mnie cień 😊
    Trzymam kciuki żeby ciemnial ✊
    Zrobiłam też zdjecie po wyschnięciu to widać o wiele bardziej. Mam nadzieję że będzie ciemnieć i w poniedziałek pójdę do lekarza po leki żeby historia się nie powtórzyła....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2020, 06:52

gann9n73ctx2srbn.png
  • Miniala Koleżanka

Wysłany: 7 lipca 2020, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moanka wrote:
    Cześć dziewczyny. Z tą @ to się pospieszyłam. Jako niedoswiadczona w temacie uznałam, że mam okres, ale on zamiast się rozkręcić to się wycofał. Zrobiłam rano test z moczu. Wyszła piękna choć bardzo blada kreska, pojechałam na Bhcg, nim dostałam wynik krwawienie zaczelo się rozkręcać, ciągle jest dość skąpe w porównaniu do moich miesiaczek, ale to, że tej krwi jest coraz wiecej budzi mój niepokój. Bhcg niecałe 40. Chyba zostaje mi czekać 2 dni na kontrolę bety. Mimo wszystko mam złe przeczucia co do tej ciąży, ale i tak się cieszę, bo to znaczy, że udaje się nam zajść.

Znam dziewczyny, które krwawiły w czasie spodziewanej miesiączki, mniej intensywnie niż normalnie w czasie okresu i są szczęśliwymi mamami. W każdym razie, ja trzymam kciuki za Ciebie. Musi być dobrze.

Moanka lubi tę wiadomość

987d89cc9a01b745d80b5c54e84e442e.png

Córka 6lat

Hashimoto
    niedoczynność
    obniżone białko S
    Pai homo
    mthfr C667 hetero

suple:
    b complex metylowne formeds
    kwas foliowy allieness
    l-argninina
  • Natka95 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2020, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie biel... Na co innego mogłam liczyć...

Mam dość... Człowiek kur*a zmienia całe swoje życie, mierzy temperature, za kazdym razem uważa co wkłada do gara - żeby było zdrowo, unika imprez rodzinnych, żeby się nie tłumaczyć z alkoholu i nie wysłuchiwac że pasuje mu "takie male", łyka miliony supliI co? I ujj. I jak niby o tym nie myśleć jak wszytko robisz codziennie żeby się udało.....?

A inni nie robią nic, zaskakują od tak, albo wpadka...

Przepraszam dziewczyny, ale muszę się tu wygadać bo zaraz idę do pracy i muszę udawać że wszystko jest zajebiście.

😭😭😭

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
  • DomiKa Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2020, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renatyslawa - super, ja widzę kreskę, leć na betę 😉
    Natka95, oj skąd ja to znam. Wkurzało mnie że wszystkiego muszę sobie odmawiać, a po owulacji to już w ogóle, i najgorzej było kiedy później okazywało się, że niepotrzebnie bo na testach biało...

dhi4s65ga1l8cvmy.png

• Clausix Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2020, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka95 wrote:
    U mnie biel... Na co innego mogłam liczyć...

Mam dość... Człowiek kur*a zmienia całe swoje życie, mierzy temperature, za kazdym razem uważa co wkłada do gara - żeby było zdrowo, unika imprez rodzinnych, żeby się nie tłumaczyć z alkoholu i nie wysłuchiwac że pasuje mu "takie male", łyka miliony supliI co? I ujj. I jak niby o tym nie myśleć jak wszytko robisz codziennie żeby się udało.....?

A inni nie robią nic, zaskakują od tak, albo wpadka...

Przepraszam dziewczyny, ale muszę się tu wygadać bo zaraz idę do pracy i muszę udawać że wszystko jest zajebiście.

😭😭😭

Totalnie to rozumiem... Staram się chillować i o ile przed owu się to udaje, to już po jest masakra i odliczanie dni do testu. 9 cykli bez powodzenia, ale jedziemy dalej! 😉

32 lata, starania od 10.2019
    03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
    💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅

💊 M - Fertilman Plus 2x1

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."
  • Karenira Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2020, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renatyslawa wrote:
    Też widzę kreseczkę. Trzymam kciuki :)

36 lat
    28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
    26.04.2021 3070g, 52cm
  • Gela093 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2020, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renatyslawa wrote:

Ja też coś widze😊😊😊

Starania od 10.2019
    Nl🇳🇱
    14.02 ⏸😍
    15.03❤
    16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
    Starania od nowa 13.06
    04.02.21⏸ maly cud❤
    18.10.21 przyjście na świat Laury👶
    10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶

Laura
    Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕

age.png

Lilianna
    "Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"

age.png
  • misskity Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2020, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wieczorem koleżanka ogłosiła ze jest w ciąży. Trzeba było pogratulować i pokazać ze człowiek się cieszy, a w środku aż skręcalo ze wszystkim dookoła się udaje 🥺 w tym miesiącu czeka mnie badanie hcg i rozpoczęcie 19 cyklu starań 😞😕😔

3i49e6ydsc3mf9zm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2020, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rentysława piękny ten cień:)

Drugi dzień spadku i sama nie wiem co myśleć.
    Małpa przyjdzie ? 7 dpo ?

• Mango44 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2020, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:*
    Z całego serca gratuluję pozytywnych bet <3 jaki piękny ten lipiec! Oby było ich jak najwięcej! Niech rosną i bety i brzuszki :*

U mnie dzisiaj 5 dpo. Objawy jakieś mam ale nie chce sobie wkrecac ;) póki co czekam do weekendu, a to jeszcze tyyyyyyyle czasu :)

Wybieram się dzisiaj z synem na zakupy bo nie ma w czym chodzić. Trzymajcie kciuki żeby nie było afery o zabawki :D

Miłego dnia Kochane :*

Syn 2018

zi13vfxmy87wsevh.png
  • Natka95 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2020, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, napisałam ten żal post, poplakalam sobie, wracam do testu i kurde cos tam widze. Obracam i obracam dalej widzę.

Zrobiłam więc jeszcze jeden test., który Wam wrzucam

Co wy na to? Bo mnie roztrzęslo

https://zapodaj.net/6daa00a468279.jpg.html

guerretenshi, DomiKa, Miniala lubią tę wiadomość

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
‹‹ 36 37 38 39 40 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ