X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipcowe testowanie, czyli pamiątki z wakacji :)
Odpowiedz

Lipcowe testowanie, czyli pamiątki z wakacji :)

Oceń ten wątek:
  • Papillon Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2020, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moanka trzymam kciuki ✊ moja mama miała ze mną krwawienia przez 3 miesiące, więc nie zawsze prowadzi to do czegoś złego!!
    Wierzę, że będzie wszystko ok ☺️

Moanka lubi tę wiadomość

Mamy to !!! 11dpo⏸️😍 28.09
    30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
    ckaiikgnsmllond0.png
  • DomiKa Przyjaciółka

Wysłany: 6 lipca 2020, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powtórzyłam badania.
    Dzisiejsza beta 679,50 mIU/ml a progesteron 22,98 ng/ml. Tak się cieszę, że jest prawidłowy przyrost ☺ Teraz odliczam dni do wizyty 😀
    Mam nadzieję, że na pierwszej stronie będzie jak najwięcej serduszek ;) ❤❤
    Zobaczycie, lipiec będzie najlepszym miesiącem! 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2020, 22:44

Nativip, Clausix, Papillon, Ni3zapominajka, Gela093, guerretenshi, Olla95, Mango44, Miniala, Karenira, Glendolinaa, Kasiastaraczka, Lulu83, Japoneczka z Porcelany, Joasiaxjot, Katja___ lubią tę wiadomość

dhi4s65ga1l8cvmy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2020, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clausix wrote:
    Szczerze mówiąc to nie bardzo wiem jak mierzyć temperaturę w pochwie, dlatego zaczęłam od ust haha ;)
    robiłam wcześniej testy owu przez 5 miesięcy, ale przeczytałam, że one nie gwarantują, że jajeczkowanie było i pewniejsza jednak temperatura...

W ustach jest tak że musisz mierzyć dokładnie w tym samym miejscu żeby wykres był miarodajny a tu przepraszam za bezpośdniość wsadzasz termometr pochwę ja staram się mniej wiecej na tę samą głębokość do tego miejsca gdzie się rozszerza i mam pewność że wykres nie jest zaburzony.
    Testów owulacyjnych jakoś nie lubię ale dziewczyny tutaj z powodzeniem je stosują i w połączeniu z wykresem mają jasność sytuacji

• Clausix Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2020, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    W ustach jest tak że musisz mierzyć dokładnie w tym samym miejscu żeby wykres był miarodajny a tu przepraszam za bezpośdniość wsadzasz termometr pochwę ja staram się mniej wiecej na tę samą głębokość do tego miejsca gdzie się rozszerza i mam pewność że wykres nie jest zaburzony.
    Testów owulacyjnych jakoś nie lubię ale dziewczyny tutaj z powodzeniem je stosują i w połączeniu z wykresem mają jasność sytuacji

Dokończę ten cykl tak jak do tej pory, a potem spróbuję mierzyć w pochwie. Albo mam nadzieję, że już nie będzie trzeba ;)

@DomiKa gratulacje - super! :)

33 lata, starania od 10.2019
    03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
    💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅

💊 M - Fertilman Plus 2x1

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2020, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się zastanawiam. Macie jakiś patent na seks w okresie owulacyjnym? Cykle to u mnie istny roller-coaster I potrafią trwać od 26 do nawet 50 dni (z synem w ciążę zaszliśmy w 2 cyklu, owu była w 5 tygodniu gdzie spisałam już cykl na straty). W tym cyklu od zakończenia 🐒 pilnowałam żeby kochać się co 2 czy 3 dni.
    Z tego co czytałam niektóre to robią nawet codziennie przez parę dni.
    I tak rozpoznajecie po samych objawach że to owulacja.
    Na swoim przykładzie to zwiększony śluz był od 12 do 14 dc. Wczoraj 14 dc wieczorem zaczął się ból podbrzusza i była bardzo szeroko otwarta szyjka, dziś szyjka wciąż otwarta, ból mocniejszy, piersi tkliwe, ale na dole już susza. Raz czytam że owu jest po szczycie śluzu, raz że w trakcie szczytu śluzu. I idzie zwariować 🤣

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Renatyslawa Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2020, 05:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/feec81896bec.jpg.html
    Cień czy zwidy?
    Miałam robić dopiero w czwartek ale mnie pokusiło. Jest to pink 10. Musiałam rozmontować bo ta szybka strasznie mi światło odbijała i nie miałam pewności.

gann9n73ctx2srbn.png

Wysłany: 7 lipca 2020, 05:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to przy świetle dziennym
    https://naforum.zapodaj.net/37587de52dca.jpg.html

DomiKa, Ni3zapominajka lubią tę wiadomość

gann9n73ctx2srbn.png
  • Mango44 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2020, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renatyslawa wrote:

Jak dla mnie cień 😊
    Trzymam kciuki żeby ciemnial ✊

DomiKa lubi tę wiadomość

Syn 2018

zi13vfxmy87wsevh.png
  • Miniala Koleżanka

Wysłany: 7 lipca 2020, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renatyslawa wrote:

Widzę! Powtórz jutro, albo od razu idź na betę. :)

Dzisiaj miałam sen, że test mi wyszedł dodatni.. taki ładny był z dwoma kreskami...wszystko przez was. 🙄😂

987d89cc9a01b745d80b5c54e84e442e.png

Córka 6lat

Hashimoto
    niedoczynność
    obniżone białko S
    Pai homo
    mthfr C667 hetero

suple:
    b complex metylowne formeds
    kwas foliowy allieness
    l-argninina

Wysłany: 7 lipca 2020, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango44 wrote:
    Jak dla mnie cień 😊
    Trzymam kciuki żeby ciemnial ✊
    Zrobiłam też zdjecie po wyschnięciu to widać o wiele bardziej. Mam nadzieję że będzie ciemnieć i w poniedziałek pójdę do lekarza po leki żeby historia się nie powtórzyła....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2020, 06:52

gann9n73ctx2srbn.png
  • Miniala Koleżanka

Wysłany: 7 lipca 2020, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moanka wrote:
    Cześć dziewczyny. Z tą @ to się pospieszyłam. Jako niedoswiadczona w temacie uznałam, że mam okres, ale on zamiast się rozkręcić to się wycofał. Zrobiłam rano test z moczu. Wyszła piękna choć bardzo blada kreska, pojechałam na Bhcg, nim dostałam wynik krwawienie zaczelo się rozkręcać, ciągle jest dość skąpe w porównaniu do moich miesiaczek, ale to, że tej krwi jest coraz wiecej budzi mój niepokój. Bhcg niecałe 40. Chyba zostaje mi czekać 2 dni na kontrolę bety. Mimo wszystko mam złe przeczucia co do tej ciąży, ale i tak się cieszę, bo to znaczy, że udaje się nam zajść.

Znam dziewczyny, które krwawiły w czasie spodziewanej miesiączki, mniej intensywnie niż normalnie w czasie okresu i są szczęśliwymi mamami. W każdym razie, ja trzymam kciuki za Ciebie. Musi być dobrze.

Moanka lubi tę wiadomość

987d89cc9a01b745d80b5c54e84e442e.png

Córka 6lat

Hashimoto
    niedoczynność
    obniżone białko S
    Pai homo
    mthfr C667 hetero

suple:
    b complex metylowne formeds
    kwas foliowy allieness
    l-argninina
  • Natka95 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2020, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie biel... Na co innego mogłam liczyć...

Mam dość... Człowiek kur*a zmienia całe swoje życie, mierzy temperature, za kazdym razem uważa co wkłada do gara - żeby było zdrowo, unika imprez rodzinnych, żeby się nie tłumaczyć z alkoholu i nie wysłuchiwac że pasuje mu "takie male", łyka miliony supliI co? I ujj. I jak niby o tym nie myśleć jak wszytko robisz codziennie żeby się udało.....?

A inni nie robią nic, zaskakują od tak, albo wpadka...

Przepraszam dziewczyny, ale muszę się tu wygadać bo zaraz idę do pracy i muszę udawać że wszystko jest zajebiście.

😭😭😭

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
  • DomiKa Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2020, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renatyslawa - super, ja widzę kreskę, leć na betę 😉
    Natka95, oj skąd ja to znam. Wkurzało mnie że wszystkiego muszę sobie odmawiać, a po owulacji to już w ogóle, i najgorzej było kiedy później okazywało się, że niepotrzebnie bo na testach biało...

dhi4s65ga1l8cvmy.png

• Clausix Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2020, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka95 wrote:
    U mnie biel... Na co innego mogłam liczyć...

Mam dość... Człowiek kur*a zmienia całe swoje życie, mierzy temperature, za kazdym razem uważa co wkłada do gara - żeby było zdrowo, unika imprez rodzinnych, żeby się nie tłumaczyć z alkoholu i nie wysłuchiwac że pasuje mu "takie male", łyka miliony supliI co? I ujj. I jak niby o tym nie myśleć jak wszytko robisz codziennie żeby się udało.....?

A inni nie robią nic, zaskakują od tak, albo wpadka...

Przepraszam dziewczyny, ale muszę się tu wygadać bo zaraz idę do pracy i muszę udawać że wszystko jest zajebiście.

😭😭😭

Totalnie to rozumiem... Staram się chillować i o ile przed owu się to udaje, to już po jest masakra i odliczanie dni do testu. 9 cykli bez powodzenia, ale jedziemy dalej! 😉

33 lata, starania od 10.2019
    03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
    💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅

💊 M - Fertilman Plus 2x1

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."
  • Karenira Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2020, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renatyslawa wrote:
    Też widzę kreseczkę. Trzymam kciuki :)

36 lat
    28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
    26.04.2021 3070g, 52cm
  • Gela093 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2020, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renatyslawa wrote:

Ja też coś widze😊😊😊

Starania od 10.2019
    Nl🇳🇱
    14.02 ⏸😍
    15.03❤
    16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
    Starania od nowa 13.06
    04.02.21⏸ maly cud❤
    18.10.21 przyjście na świat Laury👶
    10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶

Laura
    Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕

age.png

Lilianna
    "Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"

age.png
  • misskity Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2020, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wieczorem koleżanka ogłosiła ze jest w ciąży. Trzeba było pogratulować i pokazać ze człowiek się cieszy, a w środku aż skręcalo ze wszystkim dookoła się udaje 🥺 w tym miesiącu czeka mnie badanie hcg i rozpoczęcie 19 cyklu starań 😞😕😔

3i49e6ydsc3mf9zm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2020, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rentysława piękny ten cień:)

Drugi dzień spadku i sama nie wiem co myśleć.
    Małpa przyjdzie ? 7 dpo ?

• Mango44 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2020, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:*
    Z całego serca gratuluję pozytywnych bet <3 jaki piękny ten lipiec! Oby było ich jak najwięcej! Niech rosną i bety i brzuszki :*

U mnie dzisiaj 5 dpo. Objawy jakieś mam ale nie chce sobie wkrecac ;) póki co czekam do weekendu, a to jeszcze tyyyyyyyle czasu :)

Wybieram się dzisiaj z synem na zakupy bo nie ma w czym chodzić. Trzymajcie kciuki żeby nie było afery o zabawki :D

Miłego dnia Kochane :*

Syn 2018

zi13vfxmy87wsevh.png
  • Natka95 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2020, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, napisałam ten żal post, poplakalam sobie, wracam do testu i kurde cos tam widze. Obracam i obracam dalej widzę.

Zrobiłam więc jeszcze jeden test., który Wam wrzucam

Co wy na to? Bo mnie roztrzęslo

https://zapodaj.net/6daa00a468279.jpg.html

guerretenshi, DomiKa, Miniala lubią tę wiadomość

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
‹‹ 36 37 38 39 40 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ