Lipcowe testowanie, czyli pamiątki z wakacji :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kupilam test, wrocilam do domu i w momencie typowo okres9wy bol brzucha. Mysle sobie, mhm, na pewno zaraz sie zacznie. Ale zrpbilam test dla spokojnej glowy. Biel ofkors.
Lekkie plamienie juz sie pojawilo. Wystarczylo kupic test zeby sie psycha odblokowala i sprowadzila na ziemie.03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Mąż ✅
Ja :
Niepłodność idiopatyczna
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
IVF :
I transfer - 5t.💔
2 zarodki ❄️❄️
II transfer - 19.11.2024
testowanie - 27.11(15dpo zastrzyku,8dpo transferze) -
Hania no cóż zostaje już tylko czekać, ja nic wiecej już w tym miesiacu nie zdziałam, co ma być to bedzie, temp nie przekracza 37 stopni to chyba i tak się nie udalo bo ogladajac zafasolkowane wykresy widac przeskok na 37 ....
Ola no już parę dziewczyn pisalo o tym że po kupnie testu 🐵 się automatycznie pojawila....jakos tak nasza psychika działa...
Dziewczyny A co oznaczają PRZERYWANE linie przy rosnącej temperaturze???? Wszędzie ciagle A tu przerywane...Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2020, 12:46
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Mama8latka wrote:Hania no cóż zostaje już tylko czekać, ja nic wiecej już w tym miesiacu nie zdziałam, co ma być to bedzie, temp nie przekracza 37 stopni to chyba i tak się nie udalo bo ogladajac zafasolkowane wykresy widac przeskok na 37 ....
Ola no już parę dziewczyn pisalo o tym że po kupnie testu 🐵 się automatycznie pojawila....jakos tak nasza psychika działa...
Dziewczyny A co oznaczają PRZERYWANE linie przrosnącej temperaturze???? Wszędzie ciagle A tu przerywane...
W ciąży nie musi być powyżej 37, zależy od temperatury bazowe i od miejsca gdzie się mierzy. W pochwie temperatura jest wyższa a w ustach niższa. Ja bazowa mam zazwyczaj koło 36,0 - 36,2 także temperatura 37 to już jest bardzo mocno podniesiona. W ciąży biechemicznej miałam 36,7- 36,8 -
Hania007 wrote:Ja nie mam pojęcia co to oznacza, bo nie masz tej temperatury zakłóconej?
W ciąży nie musi być powyżej 37, zależy od temperatury bazowe i od miejsca gdzie się mierzy. W pochwie temperatura jest wyższa a w ustach niższa. Ja bazowa mam zazwyczaj koło 36,0 - 36,2 także temperatura 37 to już jest bardzo mocno podniesiona. W ciąży biechemicznej miałam 36,7- 36,8
Ja niestety wcześniej nie mierzylam w ogóle ani przy synku, ani przy poronionych Ani przy biochemicznej, zdarzyło mi się przy tej ostatniej zmierzyc pod pacha w dzien,parę dni to było 37,4 ale też to takie mierzenie nic nie mowiace...👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
Matko z tą głową miałam wczoraj tak samo. Cały dzień mnie bolała. Aż wzięłam tabletkę, bo zazwyczaj twierdzę, że mi przejdzie, ale wczoraj nic nie pomagało. Życzę Wam miłego weekendu❤️ oby po weekendzie posypały się || kreskiMamy to !!! 11dpo⏸️😍 28.09
30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
-
Dzień dobry w weekend Moim nowym objawem okołoowulacyjnym będzie chyba kłótnia z chłopem... on chyba nosem wyczuwa kiedy się zbliża bo robi się wtedy nieznośny haha
Ni3zapominajka lubi tę wiadomość
32 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Mama8latka, coś jest nie tak z Twoim wykresem, pokazuje ze niby mierzyłas o innych porach ale godziny bardzo się nie różnią w sumie 🤔 masz same puste kolka.
-
nick nieaktualnyHania007 wrote:Mama8latka, coś jest nie tak z Twoim wykresem, pokazuje ze niby mierzyłas o innych porach ale godziny bardzo się nie różnią w sumie 🤔 masz same puste kolka.
W sumie co na wykresie pokazuje że raz jest pomiar o 5 a tu znów o 7 jak nic nie jest źle ustawione no to to duża roznica dwie godziny -
nick nieaktualnyClausix wrote:Dzień dobry w weekend Moim nowym objawem okołoowulacyjnym będzie chyba kłótnia z chłopem... on chyba nosem wyczuwa kiedy się zbliża bo robi się wtedy nieznośny haha
Witamy w klubie 🤣 miesiąc czekania na owu żeby w środeczek dni płodnych była jakas awanti 😁 ale godzenie się też jest fajne heheClausix lubi tę wiadomość
-
Jakoś cały mój optymizm z początku miesiąca opadł... chyba zafunduję sobie jakiś wieczór relaksu... dobre jedzenie, wino, film, może skończy się na seksie i ⏸️ haha
Ola_45, Mango44 lubią tę wiadomość
32 lata, starania od 10.2019
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Biedronka89 wrote:W sumie co na wykresie pokazuje że raz jest pomiar o 5 a tu znów o 7 jak nic nie jest źle ustawione no to to duża roznica dwie godziny
-
nick nieaktualnyHania007 wrote:No w sumie racja. Tylko czy nie powinno zaznaczać w puste kolka tych temperatur, które faktycznie są mierzone o innych porach? Np jest kilka pod rząd o jednakowej godzinie a tez of zaznaczył ze nieprawidłowo zmierzone, tutaj mnie zastanawia. I jeśli to wina tego czasu mierzenia to linia przerywana znaczy ze wykres jest nie pewny.
Może aplikacja jakoś analizuje wszystkie dane i sama bierze pod uwagę że wykres cały jest za bardzo robierzny przez duże różnice w czasie pomiaru temperatury stąd te wszystkie puste kółka. Ja np zawsze mierzę ok 6.15 i tę godzinę mam ustawioną jako domyślną jak mi się zdarza zaspać to albo ignoruje pomiar albo nie mierzę -
Kurczę dziewczyny gubię się już w tym , to puste kółka oznacza źle zmierzona temp??? Pierwszy raz prowadzę wykres i jakieś cyrki mi się tu odstawiaja, zmienilam nawet godzinę na 6 żeby zobaczyć co się wydarzy i nic się nie zmienilo.
No trudno pewnie trochę mi zejdzie zanim to ogarnę w 100%
NA nastepny cykl w pierwszej kolejności zamawiam inny termometr....
Edit: Po zaznaczeniu że godz 6.00 ma byc domyslna oznaczylo pelne kółka. Ja zazwyczaj ok 6 mierzylam A te godziny tak zaznaczalam że o 5.30 lub 6.30 bo nie wiedziałam że o tak trzeba dokladnie...
I teraz już myślę że spartolilam i na nic ten mój wykres...Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2020, 18:35
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
nick nieaktualnyMama8latka wrote:Kurczę dziewczyny gubię się już w tym , to puste kółka oznacza źle zmierzona temp??? Pierwszy raz prowadzę wykres i jakieś cyrki mi się tu odstawiaja, zmienilam nawet godzinę na 6 żeby zobaczyć co się wydarzy i nic się nie zmienilo.
No trudno pewnie trochę mi zejdzie zanim to ogarnę w 100%
NA nastepny cykl w pierwszej kolejności zamawiam inny termometr....
Edit: Po zaznaczeniu że godz 6.00 ma byc domyslna oznaczylo pelne kółka. Ja zazwyczaj ok 6 mierzylam A te godziny tak zaznaczalam że o 5.30 lub 6.30 bo nie wiedziałam że o tak trzeba dokladnie...
I teraz już myślę że spartolilam i na nic ten mój wykres...
Żeby było wiarygodnie miedzy pomiarami może być najwyżej pół godziny różnicy trzeba tego pilnować bo wykres się zaburza. Godzina tak jak piszesz to już trochę za dużo jak masz możliwość to najlepiej ustaw sobie budzik na najwygodniejszą godzinę i się tego trzymaj, a w aplikacji ustaw sobie domyślną -
Biedronka89 wrote:Żeby było wiarygodnie miedzy pomiarami może być najwyżej pół godziny różnicy trzeba tego pilnować bo wykres się zaburza. Godzina tak jak piszesz to już trochę za dużo jak masz możliwość to najlepiej ustaw sobie budzik na najwygodniejszą godzinę i się tego trzymaj, a w aplikacji ustaw sobie domyślną
Tak się wczytujac w ten mój cały wykres dochodze do wniosku że może TRAGICZNIE nie jest bo jednak testy owu i ból owulacyjny się pokrywają z wyznaczonym terminem przez Ovu. Tak to jest jak nie idzie się dostać na monitoring 🤬
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
Ja w sumie przyszłam się na szybko przywitać i życzyć miłego wieczoru 😙 wróciłam z babskiego wieczoru o 4 nad ranem a młody urządził pobudke o 7 😩. Doszłam do siebie dopiero koło 16, a i tak jest jeszcze słabo. Ale było warto ❤ było dużo śmiechu, dużo łez, dużo wspominek i wylewania zali na cały świat 😊 a że pilysmy na boisku podobno jesteśmy teraz na językach całej wsi 🙈 oby więcej takich wieczorów ❤
Dzisiaj u mnie 9dpo, miałam testować ale ledwo żywa nie miałam na to siły. Zresztą jak objawów nie było tak nie ma, więc nadzieje też już marne.
Miłego wieczoru laski :*Syn 2018
-
Dziewczyny czy któraś z Was ma owulaki te niebieskie z Allegro i pomoże mi w interpretacji?
Mam dziś w 14dc coś takiego :
https://zapodaj.net/7b2effd2f8e93.jpg.html
W zeszłym cyklu owulka była w 15dc.
Od wczoraj od południa mega dużo śluzu i czuje jajniki.
Nie wiem czy to już i jutro będzie jaśniejsza czy jeszcze niet.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2020, 19:33
-
Patrząc na zdjęcie powiedziałabym, że pozytyw bo kreski są identyczne. Ale nie jestem jeszcze ekspertem32 lata, starania od 10.2019
💊 M - Fertilman Plus 2x1
Clausix wrote:Patrząc na zdjęcie powiedziałabym, że pozytyw bo kreski są identyczne. Ale nie jestem jeszcze ekspertem
Tak czy siak sprzedałam dziś syna do dziadków kupiłam winko wiec będzie działane :p
Clausix lubi tę wiadomość
-
Majaaaa wrote:Ja właśnie się zastanawiam bo w zeszłym cyklu miałam inne testy, te apteczne i wyszedł mi o wiele ciemniejszy. Ale rzeczywiscie te testy z Allegro barwią się o wiele wolniej nawet krecha kontrolna wiec może taki och urok 🤷♀️
Tak czy siak sprzedałam dziś syna do dziadków kupiłam winko wiec będzie działane :p
u mnie jeszcze negatywny, ale znacznie ciemniejszy niż wczoraj, więc plany na wieczór mam takie same haha32 lata, starania od 10.2019
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."