Lipcowe testowanie, czyli pamiątki z wakacji :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny!
Czy miałyscie może taka sytuację, że śluz płodny pojawił się u Was w 11-13dc a później typowo nieplodny a owulacja była właśnie w te dni ze śluzem nieplodnym? Z natury mam tak,że śluz obserwuje u siebie przez cały cykl, nie ma u mnie nigdy sucho. Temperaturę w tym cyklu odpuściłam ale duża uwagę poswicilam na obserwację śluzu I o ile owulacje mialam zawsze 15-16dc tak teraz w te dni miałam śluz albo kremowy albo lepki. Ale raczej nie ma możliwości żebym owulacje miała w 11-13dc bo teraz byłabym 15dpo. Chyba mój organizm coś szaleje. 🤦🏼♀️👱♀️27 lat
💔6 tc 08.2020
💔8 tc 03.2021
👶Mikołaj 22.11.2022 💙 -
Oliwia23 wrote:Cześć dziewczyny!
Czy miałyscie może taka sytuację, że śluz płodny pojawił się u Was w 11-13dc a później typowo nieplodny a owulacja była właśnie w te dni ze śluzem nieplodnym? Z natury mam tak,że śluz obserwuje u siebie przez cały cykl, nie ma u mnie nigdy sucho. Temperaturę w tym cyklu odpuściłam ale duża uwagę poswicilam na obserwację śluzu I o ile owulacje mialam zawsze 15-16dc tak teraz w te dni miałam śluz albo kremowy albo lepki. Ale raczej nie ma możliwości żebym owulacje miała w 11-13dc bo teraz byłabym 15dpo. Chyba mój organizm coś szaleje. 🤦🏼♀️
Ja tak miałam dwa cykle temu.
12-13 dc dużo śluzu płodnego, a test owulacyjny wyszedł pozytywny dopiero 14dc kiedy już śluz był bardziej kremowy i było go o wiele mniej.
Zaczynałam wtedy brać miovelie na jajniki i podpisałam to braniu właśnie mioveli. -
Majaaaa wrote:Ja tak miałam dwa cykle temu.
12-13 dc dużo śluzu płodnego, a test owulacyjny wyszedł pozytywny dopiero 14dc kiedy już śluz był bardziej kremowy i było go o wiele mniej.
Zaczynałam wtedy brać miovelie na jajniki i podpisałam to braniu właśnie mioveli.
Ja chyba muszę zwalić na moją endometriozę bo żadnych tabletek nie biorę , chociaż 4 poprzednie cykle były idealne pod względem temp i śluzu 🤷♀️👱♀️27 lat
💔6 tc 08.2020
💔8 tc 03.2021
👶Mikołaj 22.11.2022 💙 -
guerretenshi wrote:Ja osobiście śluzu aż tak bardzo nie obserwuję, bo zawsze trzymam żołnierzy całą noc, gdzie to wpływa na rodzaj śluzu. Jedynie przez okresem jestem w stanie wyłapać dużo kremowego śluzu.
Ja zazwyczaj 15-20 minut. Dlatego myślę, że na drugi dzień w południe już mogę obserwować śluz, ale już sama nie wiem.👱♀️27 lat
💔6 tc 08.2020
💔8 tc 03.2021
👶Mikołaj 22.11.2022 💙 -
Majaaaa wrote:Dziewczyny czy któraś z Was ma owulaki te niebieskie z Allegro i pomoże mi w interpretacji?
Mam dziś w 14dc coś takiego :
https://zapodaj.net/7b2effd2f8e93.jpg.html
W zeszłym cyklu owulka była w 15dc.
Od wczoraj od południa mega dużo śluzu i czuje jajniki.
Nie wiem czy to już i jutro będzie jaśniejsza czy jeszcze niet.👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
nick nieaktualny
-
Hej,
Ja dzisiaj 9 dpo, 25 dc...codziennie boli mnie od dobrych kilku dni dolna lewa strona podbrzusza..nie wiem czy to jajnik, ale to jest taki rozpierający bol, i bardzo sporadycznie kłucie.. zaczynam się martwic ze może być cos nie tak, bo się naczytałam w internecie jakie mogą być przyczyny😞👩🏻🧔🏼
Ja: 29 lat
Biore: Pregnacare max
Starania od pazdziernika 2019 roku
⏸ - 16.07.2020!
🔮24.07. 2020 pęcherzyk 8,8 mm
♥️ 31.07 jest serduszko
🤱🏻- marzec 2021! -
Oliwia23 wrote:Cześć dziewczyny!
Czy miałyscie może taka sytuację, że śluz płodny pojawił się u Was w 11-13dc a później typowo nieplodny a owulacja była właśnie w te dni ze śluzem nieplodnym? Z natury mam tak,że śluz obserwuje u siebie przez cały cykl, nie ma u mnie nigdy sucho. Temperaturę w tym cyklu odpuściłam ale duża uwagę poswicilam na obserwację śluzu I o ile owulacje mialam zawsze 15-16dc tak teraz w te dni miałam śluz albo kremowy albo lepki. Ale raczej nie ma możliwości żebym owulacje miała w 11-13dc bo teraz byłabym 15dpo. Chyba mój organizm coś szaleje. 🤦🏼♀️ -
Hania007 wrote:Oliwia, owulacja może być do dwóch dni po szczycie śluzu, czyli np jak masz śluz płodny 14 dc to owulacja może być 14, 15 lub 16dc i wtedy już możesz nawet obserwować śluz niepłodny. Na mam tak bardzo często nawet w tym cyklu tak miałam tylko na drugi dzień miałam owulacje po szczycie gdzie śluz już zmienił swoje właściwości.
Dziękuję Haniu za odpowiedź 😊👱♀️27 lat
💔6 tc 08.2020
💔8 tc 03.2021
👶Mikołaj 22.11.2022 💙 -
U mnie tempka dziś lekko do góry, czy to już czy nie już... Świra można dostać od tych domysłów 😜
Spać dziś kompletnie nie mogłam... Mam tak przed 🐵, ale przed owu chyba nie 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2020, 08:41
32 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Ag91 wrote:Hej,
Ja dzisiaj 9 dpo, 25 dc...codziennie boli mnie od dobrych kilku dni dolna lewa strona podbrzusza..nie wiem czy to jajnik, ale to jest taki rozpierający bol, i bardzo sporadycznie kłucie.. zaczynam się martwic ze może być cos nie tak, bo się naczytałam w internecie jakie mogą być przyczyny😞
Ja bardzo często w fazie lutealnej odczuwam bóle rożnego rodzaju, podbrzusza, jajników, czasem nawet boli mnie pochwa ...🙈 myśle ze nie ma się czym martwić, watro natomiast obserwować. Ja w cyklu w którym zaszłam w ciąże która zakończyła się zanim się zaczęła rozwijać, jeszcze przed terminem spodziewanej miesiączki bolało mnie podbrzusze tak bardzo, ze nie mogłam chodzić wyprostowana, nawet nie mogłam się śmiać normalnie bo tak mnie ciągnęło wszystko.Ag91 lubi tę wiadomość
-
Hania007 wrote:Czasem tak jest ze po owulacji wszystko dosyć intensywnie się odczuwa, przy staraniach jeszcze bardziej. Bierzesz jakieś leki? Witaminy?
Ja bardzo często w fazie lutealnej odczuwam bóle rożnego rodzaju, podbrzusza, jajników, czasem nawet boli mnie pochwa ...🙈 myśle ze nie ma się czym martwić, watro natomiast obserwować. Ja w cyklu w którym zaszłam w ciąże która zakończyła się zanim się zaczęła rozwijać, jeszcze przed terminem spodziewanej miesiączki bolało mnie podbrzusze tak bardzo, ze nie mogłam chodzić wyprostowana, nawet nie mogłam się śmiać normalnie bo tak mnie ciągnęło wszystko.
Dzięki za odp:)
Ja właśnie w fazie lutealnej nie miałam nigdy problemów z bólem jajnika wcześniej, dlatego tak mnie to zaniepokoiło. Tylko jak przychodzi okres to boli mnie brzuch i tyle.. mój bol nie jest tak mocny, jest taki jakby rozpierający z lewej strony..poczekam jeszcze kilka dni, jeśli to nie ciąża a bol mi się utrzyma to chyba pójdę do lekarza..👩🏻🧔🏼
Ja: 29 lat
Biore: Pregnacare max
Starania od pazdziernika 2019 roku
⏸ - 16.07.2020!
🔮24.07. 2020 pęcherzyk 8,8 mm
♥️ 31.07 jest serduszko
🤱🏻- marzec 2021!