Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipcowe testowanie, czyli pamiątki z wakacji :)
Odpowiedz

Lipcowe testowanie, czyli pamiątki z wakacji :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2020, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    Taaa a jak jest biel to chcesz wydrapac ten test żeby znaleźć ta kreskę 😂
    Noooo:) przed forum myślałam, ze tylko ja jestem taki czubek, ze rozkładam test i oglądam paseczek pod każdym katem, bo przecież ta kreska tam musi być!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2020, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I już wiem, ze do terminu @ nie dam rady czekać.
    Jezuuuu!
    Ten dreszczyk przy sikaniu jest zajebisty, ale ja się później łudzę, ze może jest za szybko, szukam przypadków w necie, ze dopiero kreska się pojawiła 14 dpo albo dalej i jestem taka z życia wyłączona przez prawie tydzień co miesiąc. Nie chce tego znowu przezywać.
    Rozsądku wróć!!! 🤣🤣🤣

Ni3zapominajka lubi tę wiadomość

• Majaaaa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2020, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glendolinaa wrote:
    I już wiem, ze do terminu @ nie dam rady czekać.
    Jezuuuu!
    Ten dreszczyk przy sikaniu jest zajebisty, ale ja się później łudzę, ze może jest za szybko, szukam przypadków w necie, ze dopiero kreska się pojawiła 14 dpo albo dalej i jestem taka z życia wyłączona przez prawie tydzień co miesiąc. Nie chce tego znowu przezywać.
    Rozsądku wróć!!! 🤣🤣🤣

Już jestem! Testujemy w dzień @ ✌️😆

Glendolinaa lubi tę wiadomość

20s640t.png
  • Lolipop Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2020, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glendolinaa wrote:
    Lolipop, to chyba najdokładniejszy opis badania szyjki, jaki widziałam. Jeszcze bardziej wydaje mi się, ze ja szyjki nie mam albo jest gdzieś z boku;) jak wkładam tam najdłuższego palca, którego posiadam, to czuje taka sama tkankę, jak na ściankach pochwy. Nic jak broda, usta, czy nos. Czasem do tego Górnego sklepienia nie mogę sięgnąć, wiec pewnie wtedy szyjka jest wysoko, ale ostatnio ciagle mam jakieś infekcje, wiec nie chce tam więcej grzebać.
    jeśli jej nie czujesz przejeżdżając blisko ścianek również to faktycznie jest bardzo wysoko :)
    a widziałaś kiedykolwiek jak ona wygląda?

i tak, co do infekcji to trzeba uważać . ja co prawda raz w życiu miałam infekcje w wieku 17 lat bo ..wstydzilam się zadziałać kiedy powinnam 😂 a tak odpukac nigdy nic

i rozumiem wasz dreszczyk emocji przy testowaniu ..to mi się w tym podobało najbardziej ..aż żałuję że żadnego nie nagrałam..szczególnie kiedy właśnie wychodził mi cień który widziałam tylko ja 😂 taki psychol ze mnie haha

teraz mogłabym zateastować 24lipca czyli 10dpo najwcześniej choć na YouTube to od 7dpo zaczynają 😂 ale nastawiam się że nic z tego oczywiście ;p oby chociaż PMS odpuscil

I jakie to smieszne jest ..kiedy się człek nie stara to 7dc kończąc do środka martwi się aby w ciążę nie zajść haha a teraz celując w ovu myśli że nic z tego 🙈

Ni3zapominajka lubi tę wiadomość

Pozytywny test z 3 bobo 11 dpo -25 luty 2018r.
    syn 2006❤️, córeczka 2010❤️,syn 2018❤️
    6f7dde92892e2ec43e959361faadd90e.png
  • Karenira Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2020, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam powiem, że testowanie z bielą na samym początku miesiąca to lipa straszna :P To był mój pierwszy cykl starań, strasznie byłam podekscytowana, a potem się okazało, że nie dość, że nic z tego nie wyszło to teraz muszę czekać do początku sierpnia na kolejny sezon testowania. Najgorzej to chyba jednak przebrnąć przez małpę i te dni do owulki. Dzisiaj mam 9dc i powoli zbliża się czas robienia testów owulacyjnych. Chociaż tyle :P

Jutro lecę do ginekologa na usg transwaginalne. Miałam zrobić kontrolę po poprzedniej miesiączce, ale siedziałam w lesie, więc lecę teraz. Strasznie jestem ciekawa czy gin wypatrzy jakieś rosnące pęcherzyki, bo owu powinna się trafić gdzieś między 12 a 14dc.

36 lat
    28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
    26.04.2021 3070g, 52cm
  • Japoneczka z Porcelany Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2020, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc babeczki ;)

A ja potrzebuje opierniczu... ;) wczoraj mialam mega chcice juz od samego rana myslalam, jak ja chlopa dzis wezme, mega mokro tam bylo.. chlopa dopadlam, ale no bidok nie dal rady.. a ja jak ta Staraczkozillda zamiast po glowce poglaskac, powiedziec, ze kocham, ze to nic, to na niego mega nawarczalam, ze nie kocha, ze gruba jestem, ze go nie jaram, ze pewnie ma romans na boku, ze ja inicjuje, ze on nie chce.. no poszlo mi na leb totalnie, dzis mam moralnego kaca, chlopa przeprosilam, kanapki do pracy zrobilam, bo przeciez to nie wyscig a przyjemnosc ma byc. Do tego OF sie na mnie pogniewal.. dwa razy mi wymusil rozpoczecie cyklu.. ustawil mi owu przerywana linia, bo mu sie nie podoba, ze mam wodnisty sluz teraz ( helou.. ja sie dopiero do owu przygotowywuje ! :D) do tego pracuje teraz na nocki.. wiec spie max 3h w ciagu nocy... wszystko mnie w okolo denerwuje :) to ktora pierwsza w kolejce z pasem ? ;)

26dc (pecherzyk 20mm niepekniety)
    🧪Glukoza 95,00 mg/dl 🧪TSH 3,98 µIU/ml❌➡️ 1,3 µIU/ml ➡️0.91µIU/ml 🧪FT3 3,65 pg/ml 🧪FT4 0,94 ng/dl 🧪LH 11,24 mIU/ml 🧪Estradiol 107,70 pg/ml 🧪Progesteron 2,08 ng/ml🧪Prolaktyna 22,84 ng/ml🧪DHEA 11,32 ng/ml❌🧪Androstendion 5,71 ng/ml❌🧪Testosteron 61,95 ng/dl🧪anty-TPO 0,30 IU/ml🧪anty-TG < 3.00 IU/ml🧪PAI-1 4G Układ homozygotyczny-nieprawidłowy ❌
    👩 34🧔🏻‍♂️ 40
    💊 Euthyrox N 25

grudzień ❤️‍🩹
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2020, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolipop wrote:
    jeśli jej nie czujesz przejeżdżając blisko ścianek również to faktycznie jest bardzo wysoko :)
    a widziałaś kiedykolwiek jak ona wygląda?

i tak, co do infekcji to trzeba uważać . ja co prawda raz w życiu miałam infekcje w wieku 17 lat bo ..wstydzilam się zadziałać kiedy powinnam 😂 a tak odpukac nigdy nic

i rozumiem wasz dreszczyk emocji przy testowaniu ..to mi się w tym podobało najbardziej ..aż żałuję że żadnego nie nagrałam..szczególnie kiedy właśnie wychodził mi cień który widziałam tylko ja 😂 taki psychol ze mnie haha

teraz mogłabym zateastować 24lipca czyli 10dpo najwcześniej choć na YouTube to od 7dpo zaczynają 😂 ale nastawiam się że nic z tego oczywiście ;p oby chociaż PMS odpuscil

I jakie to smieszne jest ..kiedy się człek nie stara to 7dc kończąc do środka martwi się aby w ciążę nie zajść haha a teraz celując w ovu myśli że nic z tego 🙈

Widziałam na zdjęciach. I czegoś takiego wymacac nie mogę.
    Z tymi staraniami to fakt. Celujemy jak tylko można. Jakieś dziwne żele, żeby się plemniczkom lepiej płynęło, ananasy po, morele przed. Cuda wianki:D teoretycznie nie może się nie udać! a jednak;D
    Iii to jeszcze od początku się to przeczuwa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2020, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Japoneczka z Porcelany wrote:
    Czesc babeczki ;)

A ja potrzebuje opierniczu... ;) wczoraj mialam mega chcice juz od samego rana myslalam, jak ja chlopa dzis wezme, mega mokro tam bylo.. chlopa dopadlam, ale no bidok nie dal rady.. a ja jak ta Staraczkozillda zamiast po glowce poglaskac, powiedziec, ze kocham, ze to nic, to na niego mega nawarczalam, ze nie kocha, ze gruba jestem, ze go nie jaram, ze pewnie ma romans na boku, ze ja inicjuje, ze on nie chce.. no poszlo mi na leb totalnie, dzis mam moralnego kaca, chlopa przeprosilam, kanapki do pracy zrobilam, bo przeciez to nie wyscig a przyjemnosc ma byc. Do tego OF sie na mnie pogniewal.. dwa razy mi wymusil rozpoczecie cyklu.. ustawil mi owu przerywana linia, bo mu sie nie podoba, ze mam wodnisty sluz teraz ( helou.. ja sie dopiero do owu przygotowywuje ! :D) do tego pracuje teraz na nocki.. wiec spie max 3h w ciagu nocy... wszystko mnie w okolo denerwuje :) to ktora pierwsza w kolejce z pasem ? ;)

Pasa nie będzie, sama tak mam czasem wychodzi ze mnie potworek i rozumiem w stu procentach cp czujesz

Japoneczka z Porcelany lubi tę wiadomość

Wysłany: 16 lipca 2020, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karenira wrote:
    Ja Wam powiem, że testowanie z bielą na samym początku miesiąca to lipa straszna :P To był mój pierwszy cykl starań, strasznie byłam podekscytowana, a potem się okazało, że nie dość, że nic z tego nie wyszło to teraz muszę czekać do początku sierpnia na kolejny sezon testowania. Najgorzej to chyba jednak przebrnąć przez małpę i te dni do owulki. Dzisiaj mam 9dc i powoli zbliża się czas robienia testów owulacyjnych. Chociaż tyle :P

Jutro lecę do ginekologa na usg transwaginalne. Miałam zrobić kontrolę po poprzedniej miesiączce, ale siedziałam w lesie, więc lecę teraz. Strasznie jestem ciekawa czy gin wypatrzy jakieś rosnące pęcherzyki, bo owu powinna się trafić gdzieś między 12 a 14dc.
    Dla mnie najgorsze sa dni po owulacji.. i teraz dni plodne. Bo mi chyba ten sluz to zamiast tam byc to mi sie na mozg rzucil. Ale jedziemy na tym samym wozku.. bo u mnie tez dopiero poczatek sierpnia znowu na testowanie..

Biedronka, dzieki dobra kobieto ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2020, 16:00

🧪Glukoza 95,00 mg/dl 🧪TSH 3,98 µIU/ml❌➡️ 1,3 µIU/ml ➡️0.91µIU/ml 🧪FT3 3,65 pg/ml 🧪FT4 0,94 ng/dl 🧪LH 11,24 mIU/ml 🧪Estradiol 107,70 pg/ml 🧪Progesteron 2,08 ng/ml🧪Prolaktyna 22,84 ng/ml🧪DHEA 11,32 ng/ml❌🧪Androstendion 5,71 ng/ml❌🧪Testosteron 61,95 ng/dl🧪anty-TPO 0,30 IU/ml🧪anty-TG < 3.00 IU/ml🧪PAI-1 4G Układ homozygotyczny-nieprawidłowy ❌
    👩 34🧔🏻‍♂️ 40
    💊 Euthyrox N 25

grudzień ❤️‍🩹
  • Karenira Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2020, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc babeczki ;)
    A ja potrzebuje opierniczu... ;) (...)

Hehe, aż mi się na chwilę szkoda chłopa zrobiło. Za to część schizy rozumiem doskonale. Czasem mi na głowę siada i jak tylko cyckami na próbę zaświecę, a mój się od razu nie rzuca na mnie, to zaraz mam wrażenie, że zgrubłam, zbrzydłam i w ogóle coś ze mną nie tak :P

Majaaaa lubi tę wiadomość

36 lat
    28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
    26.04.2021 3070g, 52cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2020, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    A ja znowu bardzo lubię testować jakoś mnie to relaksuje i lepiej leci mi czas do miesiączki. Nie biorę tego do siebie jak testy nie wychodzą bo wiem ze nie musza. Z tym testowaniem to się czuje jak hazardzista, jakbym drapała zdrapki i walczyła o wielka wygrana. Nie wiem jak wy ale mnie to kręci. Może jestem nienormalną. 🤪🤪

Hhaha wygrałaś!! Idealnie to opisałaś. Ja Was codziennie czytam dziewczyny na dzien dobry i na dobranoc 🤣
    Staram się jakoś mega nie wczuwać bo już 17 dc i wyłączam w sobie doszukiwanie się objawów, bo już kilka cykli czułam niewiadomo co i nic z tego nie wyszło. Zrobiłam tylko 2 testy owu w tym cyklu :D dla swojego uspr dodam, że mi zostały to co miały tak leżeć😁. 14 dc taki prawie prawie pozytyw, ale cholernie dużo piłam,wiec zrobiłam go tak dla sportu bo środeczek cyklu.

Wiecie co, moj 🧔 pytał czy robię dziś test ciążowy. 17 dc 😁😁 niestety tak szybko to nie działa a szkoda.

Ale tak jak mamy naprawde udany i fajny seks, tak widzę że już przed owulka zaczynam analizę i ciśnienie żeby było codziennie, muszę się z tym opamiętać. Jeszcze mówię wczodaj mojemu, że zaraz po okresie seksik jazda na całego potrafimy codziennie a tylko dni płodne przychodzą to albo jakieś zmęczenie, wyjazd, choroba 🤣

Nativip lubi tę wiadomość

• Majaaaa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2020, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra, a jak to jest u Was z seksem po owulce ?
    Bo ja jakiś czas mówiłam mojemu ze po płodnych do ewentualnego okresu szlaban, ale potem myśle sobie czy to ma sens ?!

20s640t.png
  • Nativip Przyjaciółka

Wysłany: 16 lipca 2020, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie proszę w pisać szanowna pannę 🐒🐒🐒🐵🐵🐵

Ona 36 lat
    Badania ok
    Fertistim, Folian, kwas omega 3-6-9

On 36 lat
    cukrzyca
    w trakcie badan

milionowy cs....... :(
  • Majaaaa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2020, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nativip wrote:
    U mnie proszę w pisać szanowna pannę 🐒🐒🐒🐵🐵🐵
    Nie lubię 🤨

20s640t.png
  • Gela093 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2020, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc babeczki ;)

Ojej, chyba na kolanach na Jasną Górę pojdziesz🤦‍♀️🤦‍♀️😬😁 no nic...będziesz musiała chłopa tam dobrze posmyrac żeby mu przeszło.....nie tylko kanapki😁

Japoneczka z Porcelany lubi tę wiadomość

Starania od 10.2019
    Nl🇳🇱
    14.02 ⏸😍
    15.03❤
    16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
    Starania od nowa 13.06
    04.02.21⏸ maly cud❤
    18.10.21 przyjście na świat Laury👶
    10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶

Laura
    Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕

age.png

Lilianna
    "Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"

age.png

Wysłany: 16 lipca 2020, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gela093 wrote:
    Ojej, chyba na kolanach na Jasną Górę pojdziesz🤦‍♀️🤦‍♀️😬😁 no nic...będziesz musiała chłopa tam dobrze posmyrac żeby mu przeszło.....nie tylko kanapki😁

Ja go smyrac wszedzie moge :D ale z ta Jasna Gora.. to daleka podroz bedzie :D moze cos innego na kolanach zrobie jednak :D

Clausix, Ni3zapominajka, Glendolinaa, Karenira lubią tę wiadomość

👩 34🧔🏻‍♂️ 40
    💊 Euthyrox N 25

grudzień ❤️‍🩹
  • Gela093 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2020, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja go smyrac wszedzie moge :D ale z ta Jasna Gora.. to daleka podroz bedzie :D moze cos innego na kolanach zrobie jednak :D

Żeby on Ci tej Jasnej Góry w domu nie zgotował😁😁 na wszystko znajdzie się rozwiązanie a zwłaszcza jak można połączyć praktyczne z pożytecznym 😁😁😁

Starania od 10.2019
    Nl🇳🇱
    14.02 ⏸😍
    15.03❤
    16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
    Starania od nowa 13.06
    04.02.21⏸ maly cud❤
    18.10.21 przyjście na świat Laury👶
    10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶

Laura
    Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕

age.png

Lilianna
    "Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"

age.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2020, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glendolinaa wrote:
    Hania, coś w tym jest:) i to jak serducho wali, jak przelatuje ten mocz przez test. A potem to czekanie kilka minut na wynik. Jest taki dreszczyk emocji, można lubić;D

Wszystko spoko tylko gdyby te testy mógłby być czesciej, np co tydzień, a nie co 30 dni ;(

Ni3zapominajka, Glendolinaa lubią tę wiadomość

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • Clausix Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2020, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majaaaa wrote:
    No dobra, a jak to jest u Was z seksem po owulce ?
    Bo ja jakiś czas mówiłam mojemu ze po płodnych do ewentualnego okresu szlaban, ale potem myśle sobie czy to ma sens ?!

U mnie nie ma za dużego znaczenia czy jest przed owu, w trakcie, czy po... Mój M jest po prostu gotowy 24/7 :P ale jak sikne na owulaka i jest pozytyw to mu mówię, wtedy przykłada się bardziej haha 😂

32 lata, starania od 10.2019
    03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
    💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅

💊 M - Fertilman Plus 2x1

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2020, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądałam na netflixie dokument o płodnosci i tam mówili, że orgazm pomaga plemnikom dotrzeć do komórki jajowej i jak mój mąż to uslyszal to nawet jak pierwszy skończy to tak się stara żebym ja też doszła i się upewnia haha. Tak bardzo zależy mu na dzidzi.. No czekamy ❤️

Majaaaa lubi tę wiadomość

‹‹ 76 77 78 79 80 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ