Lipcowe testowanie, czyli wakacyjne ciąże. :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej! Przeczytałam wszystkie zaległości, aktualizowałam tabelkę. Dziewczyny u których nic nie jest zaznaczone:
Malwcia89, Ana__33, Emi36, Lolkaa, Kacha, Fraagola, Bibi25, DarlAa, guerretenshi, KalaW, Agus92, MałaMi_87, Beataem, OwaOrzeszkowa, Dzastina, Martys92, Agafiga, Natikka123, Dag_Mara, Neytiri, BB__Anna, Zajsonek, Beti82, Ignissa. Co u Was? Co zaznaczyć?Wik89 lubi tę wiadomość
-
Ladinola wrote:Hej! Przeczytałam wszystkie zaległości, aktualizowałam tabelkę. Dziewczyny u których nic nie jest zaznaczone:
Malwcia89, Ana__33, Emi36, Lolkaa, Kacha, Fraagola, Bibi25, DarlAa, guerretenshi, KalaW, Agus92, MałaMi_87, Beataem, OwaOrzeszkowa, Dzastina, Martys92, Agafiga, Natikka123, Dag_Mara, Neytiri, BB__Anna, Zajsonek, Beti82, Ignissa. Co u Was? Co zaznaczyć?Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
16.09 beta 103
18.09 beta 238
22.09 beta 1361 -
nick nieaktualny
-
Coraz bardziej radosna pierwsza stronka się robi
Wik89 lubi tę wiadomość
86r.( 3 córki )
05.2016r. - poronienie
05.2023r -puste jajo płodowe
"Zwyciężca to po prostu marzyciel, który się nie poddał."
6.02- data cudownej nowiny
8.02- 35dc beta hcg 3283,00
28.05 - Moja maleńka 0,5 kg. Lili ❤
29.07 -1930g szczęścia ❤
15.09 - ok 3000❤
11.10 - termin porodu OM
Liliana ur. 30.09 o godz. 5:46 SN
3360g , 50cm ❤ -
Sleepyhead wrote:Teściowe to już chyba mają takie wyczucie moja teoretycznie wie, że mamy problem, a ostatnio wyskoczyła z wesołą informacją, że męża dwie kuzynki są w ciąży i że jakaś znajoma, która nie chciała kolejnego dziecka, jest właśnie w 4 ciąży. Miałam praktycznie łzy w oczach i mnie złość rozpierała. Bo dlaczego ktoś kto nie chce, zachodzi w ciążę ot tak? I dlaczego do cholery skoro nie chce dziecka to czemu się nie zabezpiecza!?27l
02.2019 Sono Hsg - jajowody drożne
O2.2019 IUI nieudana
07.2019 Histeroskopia-usuniecie polipa endometrialnego
06.08.19 2IUI
09.2019 3IUI
Macica dwurożna lub lukowata?
AMH -0.92
Mała ilość plemnikow i morfologia 1% -
Ladinola wrote:Hej! Przeczytałam wszystkie zaległości, aktualizowałam tabelkę. Dziewczyny u których nic nie jest zaznaczone:
Malwcia89, Ana__33, Emi36, Lolkaa, Kacha, Fraagola, Bibi25, DarlAa, guerretenshi, KalaW, Agus92, MałaMi_87, Beataem, OwaOrzeszkowa, Dzastina, Martys92, Agafiga, Natikka123, Dag_Mara, Neytiri, BB__Anna, Zajsonek, Beti82, Ignissa. Co u Was? Co zaznaczyć? -
Angela wrote:No właśnie. Albo jak widzę ta patologie to mnie krew zalewa. Pracuje w sklepie, i często widzę jak kupują alkohol, fajki, a dziecku na loda żałują. I często mają nie jedno a gromadkę dzieci. Nie mówię tu o wszystkich osobach które kupują sobie jakieś piwo czy coś ale o takich konkretnych patolach ☹️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2019, 09:00
Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
16.09 beta 103
18.09 beta 238
22.09 beta 1361 -
Ignissa wrote:Tak, koło mnie kiedyś mieszkała taka parka, nie mieli dochodu żadnego, tylko jej rodzice im trochę pomagali, później dostali 500+, on trochę pracował, trochę kradł. Ale on portafił się chwalić, że wypił 13 browarów a ona do nas przychodziła pytać, czy nie pożyczymy jej kostek rosołowych, bo ona nie ma jedzenie dla dziecka a tak to by rosołek zrobiła... I oni problemów z płodzeniem dzieci nie mieli. Mieli jedno małe a ona była w ciąży jak go wsadzili. Może to i lepiej dla niej i dla tych dzieci.27l
O2.2019 IUI nieudana
06.08.19 2IUI
09.2019 3IUI
AMH -0.92
Mi serce pęka jak widzę u mnie pod starym blokiem (teraz mieszka tam moja mama) te dzieci biegające samopas. Albo jedna rodzinka mieszka w piwnicy ... Trójkę dzieci mają.
I nie wiem czy żal mi tych dzieci czy serce mi pęka, że jak tak czekam na swoje i nieba bym mu przychyliła żeby miał dobre warunki do rozwoju a tutaj bieda, pijaństwo, kradzieże, chłopy w więzieniu a one rodzą jedno za drugim. -
talku wrote:Mi serce pęka jak widzę u mnie pod starym blokiem (teraz mieszka tam moja mama) te dzieci biegające samopas. Albo jedna rodzinka mieszka w piwnicy ... Trójkę dzieci mają.
I nie wiem czy żal mi tych dzieci czy serce mi pęka, że jak tak czekam na swoje i nieba bym mu przychyliła żeby miał dobre warunki do rozwoju a tutaj bieda, pijaństwo, kradzieże, chłopy w więzieniu a one rodzą jedno za drugim.27l
O2.2019 IUI nieudana
06.08.19 2IUI
09.2019 3IUI
AMH -0.92
nick nieaktualnyMi serce łamie się w pół jak moja koleżanka narzeka, że dziecko ją kopie, że "to gówno" znowu ją uciska na pęcherz... Sama mi się przyznała, że z narzeczonym wpadła na rauszu. W ogóle nie cieszy się z ciąży. Mój lekarz zawsze mówił, że otyłość to jedna z przeszkód w zajściu w ciążę a ona otyła i zobaczcie... A ja leciutko parę kg na plusie, o otyłości mowy nie ma i już 5 lat starań. Co prawda już powoli ujawniają się przeszkody ale mimo to zobaczcie jakie to niesprawiedliwe...
-
nick nieaktualny
-
Ladinola wrote:Mi serce łamie się w pół jak moja koleżanka narzeka, że dziecko ją kopie, że "to gówno" znowu ją uciska na pęcherz... Sama mi się przyznała, że z narzeczonym wpadła na rauszu. W ogóle nie cieszy się z ciąży. Mój lekarz zawsze mówił, że otyłość to jedna z przeszkód w zajściu w ciążę a ona otyła i zobaczcie... A ja leciutko parę kg na plusie, o otyłości mowy nie ma i już 5 lat starań. Co prawda już powoli ujawniają się przeszkody ale mimo to zobaczcie jakie to niesprawiedliwe...
Nie powiem nic nowego ale doszłam do tego wniosku, ze ten dobrobyt jest trochę winowajca. W patologii dziewczyny pierwsze dziecko maja w wieku 16-17 lat. Nie jest to mądre ale od strony natury lepiej mieć 17 niż 33 (jak ja jak zaszłam z pierwszym dzieckiem). Pan jak w patologii lata za kradzionymi samochodami to nie siedzi 8 godzin z laptopem na kolanach. Wydaje mi się ze poziom stresu jest inny jak ma się coś do stracenia. Nie wspomnę już o wysypianiu się na bezrobociu a w normalnym cyklu pracy....
Niestety nasz rozwój cywilizacyjny nie do końca jest w zgodzie z natura...Ignissa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWczoraj byłam na badaniach, robiłam SHBG, TSH, AMH, LH, FSH, testosteron i estradiol. Wyniki teoretycznie wyglądają dobrze, tylko stosunek LH:FSH mam 1,55 czyli tak jakby mówiło o PCOS z tego co czytałam. Tak czy inaczej pani doktor sama zinterpretuje te wyniki konkretnie wg mnie niż samych norm laboratoryjnych bo one są zbyt ogólne. Na AMH będę ponoć czekać około 2 tygodnie.
-
nick nieaktualnyMysza13 wrote:Nie powiem nic nowego ale doszłam do tego wniosku, ze ten dobrobyt jest trochę winowajca. W patologii dziewczyny pierwsze dziecko maja w wieku 16-17 lat. Nie jest to mądre ale od strony natury lepiej mieć 17 niż 33 (jak ja jak zaszłam z pierwszym dzieckiem). Pan jak w patologii lata za kradzionymi samochodami to nie siedzi 8 godzin z laptopem na kolanach. Wydaje mi się ze poziom stresu jest inny jak ma się coś do stracenia. Nie wspomnę już o wysypianiu się na bezrobociu a w normalnym cyklu pracy....
Niestety nasz rozwój cywilizacyjny nie do końca jest w zgodzie z natura... -
Mysza13 wrote:Nie powiem nic nowego ale doszłam do tego wniosku, ze ten dobrobyt jest trochę winowajca. W patologii dziewczyny pierwsze dziecko maja w wieku 16-17 lat. Nie jest to mądre ale od strony natury lepiej mieć 17 niż 33 (jak ja jak zaszłam z pierwszym dzieckiem). Pan jak w patologii lata za kradzionymi samochodami to nie siedzi 8 godzin z laptopem na kolanach. Wydaje mi się ze poziom stresu jest inny jak ma się coś do stracenia. Nie wspomnę już o wysypianiu się na bezrobociu a w normalnym cyklu pracy....
Niestety nasz rozwój cywilizacyjny nie do końca jest w zgodzie z natura...27l
O2.2019 IUI nieudana
06.08.19 2IUI
09.2019 3IUI
AMH -0.92
Ignissa wrote:TO prawda ale i tak ostatnio jakoś mniej tych serduszek. W kwietniu był istny wysyp.
Oj to prawda86r.( 3 córki )
05.2016r. - poronienie
05.2023r -puste jajo płodowe
"Zwyciężca to po prostu marzyciel, który się nie poddał."
6.02- data cudownej nowiny
8.02- 35dc beta hcg 3283,00
28.05 - Moja maleńka 0,5 kg. Lili ❤
29.07 -1930g szczęścia ❤
15.09 - ok 3000❤
11.10 - termin porodu OM
Liliana ur. 30.09 o godz. 5:46 SN
3360g , 50cm ❤ -