Forum Starając się - ogólne Lipcowe wakacyjne słoneczka 2015 :-)
Odpowiedz

Lipcowe wakacyjne słoneczka 2015 :-)

Oceń ten wątek:
  • Straciatellaa Autorytet
    Postów: 2674 2499

    Wysłany: 15 lipca 2015, 18:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Jeśli chcesz mojej wypowiedzi to masz,,,,, u mnie ani nie było wypadania włosów ani niedoczynność względem tsh , ft4 czy też ft3 , wszystko miałam w normie . Coś mnie skusiło mimo wszystko by zrobić dalsze badania i jak się później okazało mam Hashimoto :/
    A jakie dalsze badania bo może coś pominelam? robiłam tarczycowe chyba wszystkie albo prawie wszystkie


    oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Morwa Autorytet
    Postów: 14127 19243

    Wysłany: 15 lipca 2015, 19:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 12:27

  • Straciatellaa Autorytet
    Postów: 2674 2499

    Wysłany: 15 lipca 2015, 19:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atg nie robiłam, ale mam zamiar powtórzyć wszystkie wyniki w sierpniu.
    Tsh 2,9 norma (0,27-4,2)ulU/ml
    Ft3 3,63 norma (2,02-4,43)pg/ml
    Ft4 1,48 norma (0,93-1,71)ng/dL
    Atpo 15,02 norma (0-34) U/ml


    oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Morwa Autorytet
    Postów: 14127 19243

    Wysłany: 15 lipca 2015, 19:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 12:27

  • Ancyk Znajoma
    Postów: 26 20

    Wysłany: 15 lipca 2015, 19:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chce robić kłopotu, ale wykreślcie mnie z 26. albo wpiszcie okres. Jutro mam operacje, laparoskopia, usuwanie ciąży pozamacicznej :-( za jakie grzechy mnie się to przytrafiło, drugi raz z rzędu :'(

    km5szbmh2jx2g578.png
  • Straciatellaa Autorytet
    Postów: 2674 2499

    Wysłany: 15 lipca 2015, 20:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Masz zaje**ste wysycenie hormonami tarczycy :) tylko pozazdrościć

    FT4 70.51% [ wynik 1.48, norma (0.93 - 1.71)]

    FT3 55.60% [ wynik 3.36, norma (2.02 - 4.43)]

    Anty TPO tez w normie , więc o hashi może zapomniec;)

    Długo się starasz ?
    czyli wszystko ok? 7 miesięcy prawie. Do mnie właśnie napisała gin smsa ze mam iść do innego endo bo jej się to tsh nie podoba :-/


    oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Straciatellaa Autorytet
    Postów: 2674 2499

    Wysłany: 15 lipca 2015, 20:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancyk wrote:
    Nie chce robić kłopotu, ale wykreślcie mnie z 26. albo wpiszcie okres. Jutro mam operacje, laparoskopia, usuwanie ciąży pozamacicznej :-( za jakie grzechy mnie się to przytrafiło, drugi raz z rzędu :'(
    Bardzo Ci współczuję, trzymaj się :* :(


    oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 lipca 2015, 20:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny za zabranie glosu w mojej obronie, ale tak to jest ze nie kazdemu dogodzisz:) Ja zakladajac ten watek siedzialam w domu bez pracy, w pewnej chwili sytuacja sie zmieniła i dostałam prace , siedze w niej 10 h dzien w dzien i czasem naprawde ostatnią rzeczą jest mysl o wypełnieniu listy, staram sie to robic co 2 dzien.



    Ancyk kochana wspolczuje:(

    Morwa lubi tę wiadomość

  • Morwa Autorytet
    Postów: 14127 19243

    Wysłany: 15 lipca 2015, 20:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 12:27

  • Straciatellaa Autorytet
    Postów: 2674 2499

    Wysłany: 15 lipca 2015, 20:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Morwa :-) mam nadzieje, że w końcu uda mi się zafasolkować. chłopa na badania wysyłam w przyszłym miesiacu, później będziemy mysleć co dalej.


    oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Morwa Autorytet
    Postów: 14127 19243

    Wysłany: 15 lipca 2015, 20:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 12:28

  • Morwa Autorytet
    Postów: 14127 19243

    Wysłany: 15 lipca 2015, 20:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 12:28

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 lipca 2015, 22:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh dlatego nie ma sensu zakładanie wątków z takim wyprzedzeniem... bo nigdy nie wiemy jak będzie wyglądało nasze życie za 3-4 mc-ce ;)

  • Ancyk Znajoma
    Postów: 26 20

    Wysłany: 15 lipca 2015, 22:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa, pierwszą miałam umiejscowiona na prawym jajowodzie i był on nacięty wiec udało się go ocalić, potem odczekaliśmy kilka miesięcy ze staraniem, robiłam jeszcze HSG-oba jajowody drożne. Starania ponownie od marca, ale trzy miesiące nic, no i ta teraz wychodzi na to ze jest z czerwca. Lekarz dziś na usg mówił ze widzi zgrubienie na prawym jajowodzie no ale na 100% przekonam się jutro. Niestety nie wiem czym to było spowodowane. Nigdy wcześniej nie miałam żadnej operacji, nic mi nie dolegalo jeśli chodzi o sprawy kobiece, chodzę regularnie do ginekologa, robię cytologia która wychodzi prawidłową wiec nie wiem skąd to się wzięło. Raz to bym zrozumiała ze pech, ale 2 razy? :-(

    km5szbmh2jx2g578.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 lipca 2015, 22:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mewka87 wrote:
    eh dlatego nie ma sensu zakładanie wątków z takim wyprzedzeniem... bo nigdy nie wiemy jak będzie wyglądało nasze życie za 3-4 mc-ce ;)
    no kurcze ale chyba jest watek prowadzony w miarę na bieżąco :/ to nie wiem skąd taka gadka jakbym co najmniej go opuściła i wcale nie prowadziła:( ,założyłam go miesiąc wcześniej nie 3-4 miesiące...

  • Straciatellaa Autorytet
    Postów: 2674 2499

    Wysłany: 15 lipca 2015, 23:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    no kurcze ale chyba jest watek prowadzony w miarę na bieżąco :/ to nie wiem skąd taka gadka jakbym co najmniej go opuściła i wcale nie prowadziła:( ,założyłam go miesiąc wcześniej nie 3-4 miesiące...
    Aniu ja zupełnie nie widzę problemu, jak ktoś chce być usunięty jego sprawa, usuń i tyle. I się nie przejmuj.

    Dziewczyny serio nie macie innych problemów? Tylko wyliczanie kto kiedy założył wątek i jak często go aktualizuje?

    Ania1986 lubi tę wiadomość


    oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Morwa Autorytet
    Postów: 14127 19243

    Wysłany: 15 lipca 2015, 23:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 12:28

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 lipca 2015, 07:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancyk wrote:
    Nie chce robić kłopotu, ale wykreślcie mnie z 26. albo wpiszcie okres. Jutro mam operacje, laparoskopia, usuwanie ciąży pozamacicznej :-( za jakie grzechy mnie się to przytrafiło, drugi raz z rzędu :'(

    Ancyk...przykro mi...jak zbierzesz siły to sama poszperaj co może byc powodem ciąży pozamacicznej. Bo faktycznie 2 raz z rzędu to już nie przypadek...

    Trzymaj się kochana, pewnie teraz w to nie wierzysz ale bedzie dobrze.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 lipca 2015, 07:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    A myślałaś może ,że to sprawa jakiejś bakterii ? Ja bym na Twoim miejscu przebadala się na chlamudie i na ureoplazme one często sprzyjają ciąży pozamacicznej. Papierosów rozumiem nie palisz? Naturalne kosmki w jajowodach są? U mnie to raczej przypadek ,według ginekologa bo wszystkie powyższe badania mam wykonane. Jedna sprawą, która mnie skłania do tego ,że tak się stało to to ,że mój lewy jajnik jest nad wyraz reaktywny. Niemal miesiąc w miesiąc niego owulacja :/ a jak to na autostradzie nie trudno korek ... u mnie nie dało się uratować lewego jajowodu . Każdy lekarz nic sobie z tego nie robił jak zgłaszałam tam dyskomfort bo fasol był w macicy . Jeden fasol ... drugi był w jajowodzie . Miałam podwójna owulacje z lewego i z prawego jajnika . Z prawego przeszła bez problemu a z lewego klops. Musiałam czekać aż pęknie mi jajowód aby mną się tak naprawdę zajęli. Fasolowi w macicy niemal ,że w tym samym czasie przestało bić serce(ja uważam ,że wcześniej ale usg to miałam robione jak na święta -raz na przyjęcie raz przed operacją ) Także podwójna tragedia . Trafiłam na stół , lewy jajowód do wycięcia , cięcie na pół brzucha , normalnie koszmar. Także nie mam lewego jajowodu a mój lewy jajnik fisiuje ciągle z owulacją co mam nadzieje się zmieni.


    O matko, to żeś przeszła dziewczyno...
    Mam nadzieję ze już teraz wszystko się poukłada i będzie super.

  • JusWik Autorytet
    Postów: 1315 1304

    Wysłany: 16 lipca 2015, 08:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie testy (-) a okresu brak ale mysle ze zaraz przyjdzie.

    wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

‹‹ 44 45 46 47 48 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego