Lipcowe wakacyjne słoneczka 2015 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, nie da się dogodzić każdemu. My posiadamy córkę, od stycznia świadomie staramy się o rodzeństwo, a teściowa już od roku wypytuje o kolejne dziecko
Najlepiej to robić wszystko po swojemu, nie patrzeć na komentarze innych, bo nikt nie wie, ile czasem trzeba przejść, by to dziecko mieć..Angela B-D, littleladybird lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny jestem juz po laparoskopii, ciąża znów była umiejscowiona na prawym jajowodzie, tylko go nacięli, bo na szczęście nie pękł. Widzę że mimo że w styczniu miałam robioną drożnosc ten jajowód jest jakiś felerny.
Morwa tych badań, o których pisałaś nigdy nie robiłam, będę się musiała zapytać lekarza o to na wizycie kontrolnej.
Na razie staram się dużo spać jak odpoczywać, jutro będę pewnie powoli wstawać i chodzić i może w końcu coś zjem bo od 1,5 dnia nic nie jadłam.november123 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny caly czas Was podczytuje, sama czekam na
rozwiklanie akcji ( raczej bedzie okres niz ciaza) ale chcialam napisac ze bardzo Was podziwiam..ze wszystkimi historiami zyciowymi jakie macie. Zycze Wam przede wszystkim duzo szczescia, zdrowia i pomimo wszelkich zlych chwil pozytywnego myslenia. Przebaczcie mi jestem po 4-piwach;) ale musialam to napisac;)EmWu, Arlene, asiaes, Morwa, Emilia77, Bunia86, Mama_Ali lubią tę wiadomość
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! Dziewczynka i chlopiec -
nick nieaktualnybizona wrote:Dziewczyny caly czas Was podczytuje, sama czekam na
rozwiklanie akcji ( raczej bedzie okres niz ciaza) ale chcialam napisac ze bardzo Was podziwiam..ze wszystkimi historiami zyciowymi jakie macie. Zycze Wam przede wszystkim duzo szczescia, zdrowia i pomimo wszelkich zlych chwil pozytywnego myslenia. Przebaczcie mi jestem po 4-piwach;) ale musialam to napisac;)
Ja bym na Twoim miejscu z taka ilością alkoholu poczekała na definitywne zakończenie cyklu, bo wiesz czasem po negatywnym wyniku pojawiaja sie dwie kreski czego Ci zycze oczywiscie!Straciatellaa lubi tę wiadomość
-
Chyba będę jeszcze raz testować w lipcu także proszę o wpisanie na 27 lipca.
Co do presji otoczenia to moja teściowa jest mistrzem w tej materii.
3 dni pobytu - 4 razy rzucała aluzjami w tym 2 razy przy gościach
Z resztą to nawet nie były aluzje tylko teksty "No jak nie masz pracy to przynajmniej w ciążę byś zaszła. Wiadomo, że dziecko to obowiązek ale coś wybrać musisz". -
nick nieaktualny
-
Arlene, na początku ciąży (zdrowej oczywiście) trudno zaszkodzić, bo dziecko nie pobiera nic od matki, więc nawet jakby bizona była w ciąży, to alko jej nie zaszkodzi, a podporządkowywanie życia pod to, czy była owulacja, a co jakbym zaszła i tak dalej nie jest najzdrowsze.
Justaw, november123, Jagah, Emilia77, Katarzyna87 lubią tę wiadomość
2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
-
maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
10.06 długi protokół
19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔
01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna
Koniec naszych starań. -
co do alkoholu to ja niestety też muszę sobie odmówić... może nie muszę ale czuje że tak powinnam zrobić, a zaznaczam że szykuje mi się poczwórna impreza w weekend.
Dzisiaj jak wszystko będzie ok to dostanę zastrzyk ovitrelles1985 lubi tę wiadomość
-
Angela to trzymam kciuki za owocne testowanie za jakieś minimum 10 dni.2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
-
10.06 długi protokół
01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna
Koniec naszych starań. -
czy będę testować dowiem się dopiero w poniedziałek jak lekarz potwierdzi owulację...
czerwcowy cykl był owulacyjny ale niestety się nie udało... betę robiłam 29.06. a mój mąż ma ur 1.07. chciałam żeby się udało, chciałam mu zrobić prezent no ale... los chyba mi inny pisany jest.
jakie to wszystko jest pokręcone i niesprawiedliwe, Ci którzy uwielbiają dzieci nie mogą ich mieć a Ci którym nie zależy mają ich aż za dużo -
La - dokładnie, odmawiając sobie wszystkiego, bo jakbym tak zaciazyla..to przesada. 25 lipca mam imprezę firmowa i zamierzam stestowac kilka drinków od barmana i oczywiście zostać królową parkietu
A liczę i wierzę w ten cykl. Pierwszy raz może uda się zrobić betę, bo będziemy na wakacjach w PlAngela B-D, Emilia77, la, s1985 lubią tę wiadomość
-
Ale miałam dzisiaj piękny sen śniło mi się że byłam w Pl i zrobiłam test ciążowy a tam 2 tłuste krechy nie mogłam w to uwierzyć wiec zrobiłam ich chyba z 10 i wszystkie pozytywne
czyżby sen proroczy? tak się składa za za miesiąc lecimy na 2 tygodnie do PL
śniły wam się kiedyś pozytywne testy ciążowe a później zobaczyłyście 2 kreski?
Angela B-D lubi tę wiadomość
-
A u mnie lekkie plamienie, a miałam cichą nadzieję, że jednak wyszło. W przyszłym cyklu nie mierzę temperatury, bo tylko się nakręcam.2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
-
10.06 długi protokół
Koniec naszych starań. -
nick nieaktualnyla wrote:Arlene, na początku ciąży (zdrowej oczywiście) trudno zaszkodzić, bo dziecko nie pobiera nic od matki, więc nawet jakby bizona była w ciąży, to alko jej nie zaszkodzi, a podporządkowywanie życia pod to, czy była owulacja, a co jakbym zaszła i tak dalej nie jest najzdrowsze.
Hmm dziwne podejście, muszę przyznać. Rezygnacja z wiekszej ilości alkoholu to podporzadkowywanie życia pod owulacje i ewentualna ciaze? Kazdy robi jak uwaza oczywiscie, jdnak mysle ze jesli ktos bardzo pragnie dziecka to jest w stanie wytrzymać, tym bardziej ze jesli zajdzie sie w ciaze to alkohol trzeba bedzie odstawic na min 9 miesecy i czas karmienia piersią. Poza tym skad ta pewnosc ze na poczatku ciazy alkohol nie szkodzi ciąży? Przecież zarodek rozwija sie w ciele kobiety, nie jest w oderwaniu od kobiecgo organizmu.. W przypadku staran powinno sie unikac alkoholu tak samo jak i nieopowiednich antybiotykow/lekow. No ale to moje zdanie.Straciatellaa lubi tę wiadomość