X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipcowe Wisienki 2016
Odpowiedz

Lipcowe Wisienki 2016

Oceń ten wątek:
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiowa wszystko musi być dobrze. Trzymajcie się!

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Idę sobie zbadać szyjkę, no więc wkładam palca w wiadome miejsce i w tym owym momencie wyłączyli prąd! Tak się przestraszyłam ,że z wrażenia chyba mi jajo pękło (tzn pęcherzyk), bo teraz mnie nawala z prawej strony :D hahah

hahaha oplulam monitor :D padłam ze smiechu :) Morwa rozwalasz system :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubisia wrote:
    hej dziewczyny, postanowiłam nie wpisywać się na lipcowy wątek ale okazało się, że test w tym miesiącu wyszedł poztywny:) trzymajcie kciuki za moją wisienkę, życzę i Wam powodzenia!!!:)

Gratulacje!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3, Marteczka93 nie lubie :( trzymam kciuki za sierpień

Kjopa3 lubi tę wiadomość

• justysia 90 Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale miałam dziś skok heh, ciekawe jak mi ovu zaznaczy owulke ☺odlicza dni do @ i dołączę do sierpniowek ☺

w4sqyx8dsyrtvfv4.png
    f2wlj44jqs19ewji.png
    8708a133b2b2fe6a61fa7fed8b65a2a6.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow justsia ale skok! kciukiam mocno abys nie musiala isc na sierpniówki

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie standardowo biel wizira :)
    Pewnie jeszcze mi nie wstawicie małpy powtarzając że póki nie ma @ jest nadzieja ale możecie już się szykować. @ planowo w środe, czwartek.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia_80 wrote:
    U mnie standardowo biel wizira :)
    Pewnie jeszcze mi nie wstawicie małpy powtarzając że póki nie ma @ jest nadzieja ale możecie już się szykować. @ planowo w środe, czwartek.

Jak Ty dobrze mnie znasz :D pewnie ze dopuki Cie nie zaleje nie dam Ci małpy na 1 stronie

Sylwia_80 lubi tę wiadomość

• AJA_S Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiowa trzymam kciuki;)

17.11.17-poronienie całkowite
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski :) Wróciłam wczoraj z 7 dniowego wypadu pod namiot, w pełni zrelaksowana i z naładowanymi akumulatorami :) Już Was nadrobiłam, chociaż nie było łatwo.

Gratuluję Misiowamamo i wierzę, że to "tylko" krwiak i doczekasz się zdrowych bliźniaków :)

Obok pola namiotowego, na którym obozowaliśmy była masa bocianów, po 50 przestałam liczyć, cały tydzień krążyły nad polem, a że była to impreza masowa, to wszyscy śmiali się, że oj będzie organizator płacił alimenty ;) Chciałabym bardzo, żeby jeden z tych boćków poleciał za nami i przyniósł nam dzieciątko :D I w cale o alimenty ubiegać się nie będę :P

Po wyjeździe mam masę prania, suszenia, prasowania. Przepakowuje się i w czwartek ruszamy znowu na "naszą" imprezę z M :) Czas tak leci, że nie mam czasu myśleć, czy się udało. Pierwszy taki cykl na luzie i bez mierzenia temperatury. No dobra dziś kontrolnie rano skorzystałam z termometru i było 36,93 czyli bardzo dobrze i oby tak dalej. W czwartek idę na betę, bo owulacja w tym miesiącu była wcześniej i cykl się skrócił, więc będę wiedzieć przed wyjazdem na czym stoję i czy @ wyglądać, czy dziedzica na horyzoncie :)

Co do kalendarza księżycowego, to u mnie się nie pokrywa. Akurat urodziłam się w pełnię i cykle ma przeważnie 30 dniowe, więc ciężko, żeby to się wyrównało. Przeważnie o taką samą liczbę dni mi się mijają biologiczne i księżycowe. Może kiedyś się to wyrówna, ale musiałabym mieć kilkanaście krótszych cykli takich po 28 dni, zamiast 30-31. Teoretycznie księżycowe mam jutro. Skorzystam, ale bardziej dla przyjemności ;)

Uff, ale się rozpisałam.

Awf3p2.png
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.

U mnie temperatura spadła poniżej kreski.

• Marmurkowa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nadal mama, więc nie mam za bardzo czasu na siedzenie przy kompie.

Misiowa Mamo zaciskam bardzo mocno kciuki żeby wszystko było dobrze-musi być dobrze.
    Dawaj znać co u Ciebie się dzieje.

Justysia to wystrzeliłaś :) Powodzenia.

• Natalek Przyjaciółka

Wysłany: 18 lipca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    Witam.

Marcia trochę za szybko na spadek. Albo coś wpłynęło na Twój organizm i jest osłabiony albo może jest to implementacja, która może powodować takie spadki.
    Trzymam kciuki za to drugie - zobaczysz jutro czy temperatura odbije :)

• Morwa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    Witam.

Malina się wgryza ! :D jutro temperatura pięknie odbije :)

• marciaa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalek wrote:
    Marcia trochę za szybko na spadek. Albo coś wpłynęło na Twój organizm i jest osłabiony albo może jest to implementacja, która może powodować takie spadki.
    Trzymam kciuki za to drugie - zobaczysz jutro czy temperatura odbije :)

a co może wpłynąć na organizm tak że obniża się tempka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2016, 11:58

• marciaa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Malina się wgryza ! :D jutro temperatura pięknie odbije :)

ojj jakoś w to nie wierzę :D
    ale byłoby cudownie;p

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie ze ja gdzies czytałam ze spadek implantacyjny to mit? Jak znajde źródło to podeśle. Podobno nie ma czegos takiego, a to, ze temperatura sie waha i spada do 0,3 stopnia w ciazu cyklu juz po owulacji jest normalką.
    Większym prawdodpobienstwem na pojawienie się fasoli jest to, jesli wykres z dwustopniowego wejscie na 3 stopniowy. ja tak własnie miałam z Alą. 3 stopien powyzej 37 przez kilka dni.
    Zresztą wystarczy przejrzec sobie wykresy ciążowe, jakby implantacja oznaczała zagnieżdzanie, to wiekszość z tych dziewczyn, które faktycznie maja takie spadki wykryłaby ciaze juz 8dnia po owulacji ;)

No i już nie smęcę tylko znikam na sierpniówki ;)
    marciaa, życzę, żebyś zaciążyła teraz, niewazne czy z widoczna implantacja czy nie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do 12 dnia po owulacji, temperatura może spadać i wzrastać i nie przesądza to o ciąży ani o jej braku :) 12 dzień to maksymalny dzień do zagnieżdżenia. U każdej kobiety jest to inny dzień, ba nawet w każdym cyklu może to być inny dzień u danej kobiety.
    Spadek dzień - dwa przed @ oznacza przeważnie miesiączkę. Pozostałe spadki w cyklu, to normalne wahania temperatury.

dziewczyny, jeśli jest podejrzenie ciąży (jak co cykl :P ) to co bierzecie na ból głowy?

Sylwia_80 lubi tę wiadomość

• Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia to nie mit.
    Jedne maja spadek w momencie zagniezdzenia inne nie. Zalezy od organizmu. Poprzednich cykli.
    Jesli dziewczyna nigdy nie miala spadkow po ovu a tu nagle sie trafia i to w szczesliwym cyklu to mozna smialo stwierdzic ze to byl spadek implantacyjny. Tak jak nie każda dziewczyna w dniu implantacji odczuwa spadek formy, katar, bol gardla itp.
    Tak samo jak nie u kazdej wystepuje wykres 3stopniowy.
    Z wykryciem w 8dpo to raczej różnie bo wszystko zalezy od tego jak beta sobie radzi.

Ludzki organizm jest zawily. Nie ma tak naprawde żadnych dokladnych ram których sie trzyma.

• Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda87 wrote:
    Do 12 dnia po owulacji, temperatura może spadać i wzrastać i nie przesądza to o ciąży ani o jej braku :) 12 dzień to maksymalny dzień do zagnieżdżenia. U każdej kobiety jest to inny dzień, ba nawet w każdym cyklu może to być inny dzień u danej kobiety.
    Spadek dzień - dwa przed @ oznacza przeważnie miesiączkę. Pozostałe spadki w cyklu, to normalne wahania temperatury.

dziewczyny, jeśli jest podejrzenie ciąży (jak co cykl :P ) to co bierzecie na ból głowy?
    Apap jest bezpieczny

Magda87 lubi tę wiadomość

‹‹ 129 130 131 132 133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ