Lipcowe Wisienki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMorwa wrote:Idę sobie zbadać szyjkę, no więc wkładam palca w wiadome miejsce i w tym owym momencie wyłączyli prąd! Tak się przestraszyłam ,że z wrażenia chyba mi jajo pękło (tzn pęcherzyk), bo teraz mnie nawala z prawej strony hahah
hahaha oplulam monitor padłam ze smiechu Morwa rozwalasz system -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySylwia_80 wrote:U mnie standardowo biel wizira
Pewnie jeszcze mi nie wstawicie małpy powtarzając że póki nie ma @ jest nadzieja ale możecie już się szykować. @ planowo w środe, czwartek.
Jak Ty dobrze mnie znasz pewnie ze dopuki Cie nie zaleje nie dam Ci małpy na 1 stronieSylwia_80 lubi tę wiadomość
-
Hej laski Wróciłam wczoraj z 7 dniowego wypadu pod namiot, w pełni zrelaksowana i z naładowanymi akumulatorami Już Was nadrobiłam, chociaż nie było łatwo.
Gratuluję Misiowamamo i wierzę, że to "tylko" krwiak i doczekasz się zdrowych bliźniaków
Obok pola namiotowego, na którym obozowaliśmy była masa bocianów, po 50 przestałam liczyć, cały tydzień krążyły nad polem, a że była to impreza masowa, to wszyscy śmiali się, że oj będzie organizator płacił alimenty Chciałabym bardzo, żeby jeden z tych boćków poleciał za nami i przyniósł nam dzieciątko I w cale o alimenty ubiegać się nie będę
Po wyjeździe mam masę prania, suszenia, prasowania. Przepakowuje się i w czwartek ruszamy znowu na "naszą" imprezę z M Czas tak leci, że nie mam czasu myśleć, czy się udało. Pierwszy taki cykl na luzie i bez mierzenia temperatury. No dobra dziś kontrolnie rano skorzystałam z termometru i było 36,93 czyli bardzo dobrze i oby tak dalej. W czwartek idę na betę, bo owulacja w tym miesiącu była wcześniej i cykl się skrócił, więc będę wiedzieć przed wyjazdem na czym stoję i czy @ wyglądać, czy dziedzica na horyzoncie
Co do kalendarza księżycowego, to u mnie się nie pokrywa. Akurat urodziłam się w pełnię i cykle ma przeważnie 30 dniowe, więc ciężko, żeby to się wyrównało. Przeważnie o taką samą liczbę dni mi się mijają biologiczne i księżycowe. Może kiedyś się to wyrówna, ale musiałabym mieć kilkanaście krótszych cykli takich po 28 dni, zamiast 30-31. Teoretycznie księżycowe mam jutro. Skorzystam, ale bardziej dla przyjemności
Uff, ale się rozpisałam.
-
marciaa wrote:Witam.
U mnie temperatura spadła poniżej kreski.
Marcia trochę za szybko na spadek. Albo coś wpłynęło na Twój organizm i jest osłabiony albo może jest to implementacja, która może powodować takie spadki.
Trzymam kciuki za to drugie - zobaczysz jutro czy temperatura odbije -
Natalek wrote:Marcia trochę za szybko na spadek. Albo coś wpłynęło na Twój organizm i jest osłabiony albo może jest to implementacja, która może powodować takie spadki.
Trzymam kciuki za to drugie - zobaczysz jutro czy temperatura odbije
a co może wpłynąć na organizm tak że obniża się tempka?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2016, 11:58
-
nick nieaktualnyA wiecie ze ja gdzies czytałam ze spadek implantacyjny to mit? Jak znajde źródło to podeśle. Podobno nie ma czegos takiego, a to, ze temperatura sie waha i spada do 0,3 stopnia w ciazu cyklu juz po owulacji jest normalką.
Większym prawdodpobienstwem na pojawienie się fasoli jest to, jesli wykres z dwustopniowego wejscie na 3 stopniowy. ja tak własnie miałam z Alą. 3 stopien powyzej 37 przez kilka dni.
Zresztą wystarczy przejrzec sobie wykresy ciążowe, jakby implantacja oznaczała zagnieżdzanie, to wiekszość z tych dziewczyn, które faktycznie maja takie spadki wykryłaby ciaze juz 8dnia po owulacji
No i już nie smęcę tylko znikam na sierpniówki
marciaa, życzę, żebyś zaciążyła teraz, niewazne czy z widoczna implantacja czy nie -
nick nieaktualnyDo 12 dnia po owulacji, temperatura może spadać i wzrastać i nie przesądza to o ciąży ani o jej braku 12 dzień to maksymalny dzień do zagnieżdżenia. U każdej kobiety jest to inny dzień, ba nawet w każdym cyklu może to być inny dzień u danej kobiety.
Spadek dzień - dwa przed @ oznacza przeważnie miesiączkę. Pozostałe spadki w cyklu, to normalne wahania temperatury.
dziewczyny, jeśli jest podejrzenie ciąży (jak co cykl ) to co bierzecie na ból głowy?
Sylwia_80 lubi tę wiadomość
-
Sylwia to nie mit.
Jedne maja spadek w momencie zagniezdzenia inne nie. Zalezy od organizmu. Poprzednich cykli.
Jesli dziewczyna nigdy nie miala spadkow po ovu a tu nagle sie trafia i to w szczesliwym cyklu to mozna smialo stwierdzic ze to byl spadek implantacyjny. Tak jak nie każda dziewczyna w dniu implantacji odczuwa spadek formy, katar, bol gardla itp.
Tak samo jak nie u kazdej wystepuje wykres 3stopniowy.
Z wykryciem w 8dpo to raczej różnie bo wszystko zalezy od tego jak beta sobie radzi.
Ludzki organizm jest zawily. Nie ma tak naprawde żadnych dokladnych ram których sie trzyma. -
Magda87 wrote:Do 12 dnia po owulacji, temperatura może spadać i wzrastać i nie przesądza to o ciąży ani o jej braku 12 dzień to maksymalny dzień do zagnieżdżenia. U każdej kobiety jest to inny dzień, ba nawet w każdym cyklu może to być inny dzień u danej kobiety.
Spadek dzień - dwa przed @ oznacza przeważnie miesiączkę. Pozostałe spadki w cyklu, to normalne wahania temperatury.
dziewczyny, jeśli jest podejrzenie ciąży (jak co cykl ) to co bierzecie na ból głowy?Magda87 lubi tę wiadomość