Lipcowe Wisienki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnybaranosia wrote:Witajcie, pozwólcie, że zabiorę głos w sprawie l4 w ciąży.
Jestem na l4 od 7tc, pracuję w przedszkolu i lekarz wystawił mi je gdy tylko okazało się że jestem w ciąży (był wtedy jeszcze tylko pusty pęcherzyk) na l4 mam wpisany kod B i płatne 100%. I jeśli chodzi o te drugie kody to sprawdziłam w karcie ciąży i ja mam przy każdym l4 informację o kodzie 020 (i nie nie krwawiłam wcale ).
Tu wykaz wszystkich kodów http://www.info-med.pl/katalog/choroby/statystyka/15.html -
nick nieaktualnyMadziulla wrote:ujemna poniżej 1,20
o nieee!
a ten co robiłaś to był facelle nie? Bo mnie dziewczyny ostrzegały, ze niektórym wychodzą fałszywie pozytywne weź kup inne. Pinki mi szybko wychodziły. Siknij jeszcze raz plisss... Ale to musi być błąd labo. Bez kitu no -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Zgadzam się z Abby. Lekarz na takim zwolnieniu musi nakłamać o ile nie mamy faktycznie dolegliwości. Jeżeli nie ma warunków pracy dla ciężarnej to pracodawca powinien ją np.puścić po 4h do domu i zapłacić jak za 8h. Żaden pracodawca chyba tego nie stosuje. Lepiej powiedzieć kobiecie żeby szła na l4. On nie musi płacić ze swoich tylko ZUS płaci. Moja koleżanka w 5mis. chciała pracować dalej ale pracodawca dał do zrozumienia żeby poszła na zwolnienie bo i tak był mały przestuj. Poszła a tydzień przed porodem dostała wezwanie z ZUSu. Lekarz stwierdził, że ma szczęście, że jakieś bakterie miała w moczu bo by jej wszystko cofnął i musiałaby oddawać kasę.
Madziulla trzymam kciuki za wynik. Oby ten był pozytywny. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Madziulla wrote:jak zaproponowali taka powtorke to niech powtarzaja jak jutro wynik sikanca bedzie pozytywny to bede inaczej z nimi rozmawiac.
-
nick nieaktualnyMorwa wrote:I tak trzymać z takiej powtórki warto skorzystać, bo nie musisz za nią dodatkowo płacić , także to jedyny plus w tej sytuacji. Jak testy nadal będę pozytywne to będzie trzeba powtórzyć betę , albo wybrać się do gina aby wykluczyć np torbiel. Ja tam czuje ,że to ciąża i że Cię w trąbe zrobili, ale jeszcze im wszystkim w tym labie pokażesz jutro sikasz ? Masz test innej firmy ?
tak mam inny jutro sikam ponownie.
mam nadzieje ze to blad obojetnie czy test domowy czy beta bedzie pozytywna kontakuje sie z ginem.