X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipcowe Wisienki 2016
Odpowiedz

Lipcowe Wisienki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    Jajniki zaczęły pobolewać jak na okres. Ból pleców na dole i ucisk jakby rwa kulszowa ale nie szła na nogę. Ostatnie dwie noce pobudka do kibelka, napady głodu i ból głowy w nocy-to akurat zatoki chyba ale zwalam na Dupka ;-). dziś gorąco pół dnia i temp. zewnętrzna 37 i od dwóch dni spanie po południu po dwie godziny. Chyba tyle i od dwóch dni czyli od 5 dnia z Dupkiem.

A dziewczyny mam pytanie. Nie wiem kiedy dokładnie była owu. Tetesty na wykresie to tylko tak sobie wpisałam żeby system mi wyznaczył owu wtedy kiedy podejrzewam. Dupka miałam brać od 19-27dc i się walnęłam wzięłam od 18dc. Teoretycznie będzie 11dpo i co wtedy robicie test czy betę? Bo np. mi rok temu w ciąży w 13-14dpo wyszedł cień i w tym 11dpo to nie wiem czy mi coś pokarze w razie W. Moja fl to 12 dni teraz choć niedawno zdarzało się 13 dpo.

Misiowa mama ja z Gdańska i burza nie dotarła ale ciepło z dużym zachmurzeniem :-)

Myślę że 11dpo beta powinna być wiarygodna. Nawet jak nie wysoka., to już wskaże że coś się dzieje.

• marciaa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Of wyznaczył mi owu na 8dc. Patrząc na mój wykres, to możliwe ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:

tak Marcia, to możliwe, ale sądze, że jeśli wpiszesz kolejne pomiary to wyznaczy owu na 17-18dc, ale to za minimum dwa dni, jeślui temperatura będzie rosła, a wszystko chyba na to wskazuje ;)

kto dziś testuje? Potrzebujemy tutaj nowych dziedziców :)

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marciaa myślę, że przestawi na 17dc ;-).

Dziękuję dziewczyny czyli beta. Mam nadzieję, że wytrzymam z tym Dupkiem bo najbardziej dokucza burczenie w brzuchu :-D

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:

Obstawiam, że niedawno ją miałaś, bo w 17 dniu cyklu (to wydaje mi się bardziej prawdopodobne niż w 8 dniu).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2016, 08:08

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi544,Zołza:),nadey jak tam u was tesciory??

• kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Wczoraj wróciłam z weekendowego wyjazdu. Już Was nadrobiłam. Wszystkim zazielenionym Gratuluję !

Wyjazd był bardzo udany :) Niestety powrót mniej. Od wczoraj walczę z okropnym bólem głowy, coś a'la migrenowy połączony z nadciśnieniem tętniczym, ale ciśnienie mam w normie, tylko strasznie boli z tyłu głowy. Starałam się nie faszerować lekami, tylko naturalne sposoby, ale się nie dało niestety. Narazie jest ok, zobaczymy na jak długo. Dziś się przepakowuje i ruszam na pod namiot do niedzieli :)

Owulacja mi się przesunęła o 5 dni i była w piątek 8.07. Miałam silny ból owulacyjny, test LH wyszedł dodatni o godz. 10.30. Myślę, że owulacja byłą ok. 18 z prawego jajnika. Dobrze, że <3 rano :) Może akurat się coś wykluje z tego. Plan był, żeby spłodzić dzieciątko na wyjeździe tym dzisiejszym, ale organizm zdecydował inaczej. Mimo to na pewno nie będziemy próżnować :D
    Miłego dnia życzę i dużo zielonych kropek w tym tygodniu!

Edit: Poproszę o przepisanie mnie na 21 lipca, @ powinna być 22, ale wyjeżdżam na weekend w piątek z samego rana i czwartek pójdę na betę, żeby mieć pewność czy mogę drinkować czy nie. W 13 dpo będzie już wiarygodna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2016, 08:35

Sylwia_80 lubi tę wiadomość

Awf3p2.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadey jak tam dzisiaj?

mi tez raz program wyznaczył 9dc owulację, jak debil sikacze robiłam od 19dc, a tu owulka przyszła 25dc. Cykl strasznie długi miałam. Także samym programem się nie sugerujcie, patrzcie na swój organizm.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik jak sie czujesz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    Marciaa myślę, że przestawi na 17dc ;-).

Dziękuję dziewczyny czyli beta. Mam nadzieję, że wytrzymam z tym Dupkiem bo najbardziej dokucza burczenie w brzuchu :-D

Ja stwierdziłam ze bede brała dopiero wieczorem po 2 tabletki na raz bo boje się ze w pracy nie dam rady wysiedzieć ;)

Kjopa3 lubi tę wiadomość

• Demsik Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mozna dwie na raz?

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teoretycznie chodzi o to żeby poziom leku utrzymywał się w organiźmie na zblizonym poziomie, wiec mysle ze nie powinno byc problemu. Ja mam generalnie tez problem z pamietaniem o tabletkach :/, juz raz wziełam 2 na raz bo rano zapomniałam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia_80 wrote:
    Teoretycznie chodzi o to żeby poziom leku utrzymywał się w organiźmie na zblizonym poziomie, wiec mysle ze nie powinno byc problemu. Ja mam generalnie tez problem z pamietaniem o tabletkach :/, juz raz wziełam 2 na raz bo rano zapomniałam.

Jeny 2 dupki dziennie?? ja jakbym miała brac 2 to bym chyba na porodówkę od razu jechała hahaha :D

ale burza u mnie :( nie lubię :( zamawiam właśnie witaminki z apteki gemini i testy owulacyjne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla wrote:
    Jeny 2 dupki dziennie?? ja jakbym miała brac 2 to bym chyba na porodówkę od razu jechała hahaha :D

ale burza u mnie :( nie lubię :( zamawiam właśnie witaminki z apteki gemini i testy owulacyjne.

Kochana, były cykle, gdzie lekarz mi kazał brac 3x luteine 100!!!
    I nie z powodu niedoboru progesteronu, to była lekarka z kliniki niepłodnosci i to podobno faktycznie pomaga w zagnieżdzeniu jakby co ;)

Wiec teraz ten dupek to lajcik jest ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nieźle... :( no ale czego się nie robi aby się udalo

• AJA_S Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia89 wrote:
    witam, dziś świetuje pierwszą rocznicę ślubu ;)

pogoda mnie zaskoczyla bylo baardzo cieplo, jestem z wielkopolski.

jutro druga zmiana w pracy, jeszcze 2 tyg i urlop ;)
    Gratulacje rocznicy ;)
    To co urlopik razem ? :D Zaczynam już 24 ^^
    Demsik wrote:
    Aja nic nie zawieszaj bo juz niejedna tak twierdzila a mimo delikatnych problemow udalo im sie zajsc.ja w was wierze i to bardzo :-)
    Dziękuje słońce, ale to nie są delikatne problemy... Niestety :/ Muszę swojego podreperować ale do androloga Tobie na początku sierpnia. Więc w tym miesiącu i w najbliższym będzie lipa :(

17.11.17-poronienie całkowite
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :)
    A czy istnieje też możliwość że na wykresie będzie wyraźny skok - druga faza a jednak brak owu w cyKlu?

Jeśli 17dc to i tak lipa, że serduszka mię było 16 dnia... Ale zobaczymy :)

Co do tego 17dc to bardzo możliwe, bo jak miałam cykle 28 dni to miałam owu jakoś 14-15 dnia.
    A ostatnio cykle mi się wydluzyly do 30-31 dni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2016, 11:14

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia_80 wrote:
    Ja stwierdziłam ze bede brała dopiero wieczorem po 2 tabletki na raz bo boje się ze w pracy nie dam rady wysiedzieć ;)

Ja biorę po 16 i największy głód 1-2 w nocy choć dziś cały czas jestem głodna :-P

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny pozwolicie,że nieśmiało dołączę?
    Przeglądałam listę,z większością już się znam,niepoznanym mówię hej :D
    Wisienką gratuluję,sporo ich w tym miesiącu :)
    Ten cykl raczej nie będzie książkowy,po laparoskopii temperatura mi leci w dół,czekam na skok,chociaż nie wiem czy w ogóle owu będzie.Od dzisiaj zacznę testy owu robić.Mam ochotę już <3 ,ale jutro wizyta kontrolna u doktorka i się zastanawiam,czy męża napastować czy poczekać do jutra :P
    Gdyby owu miała być,to proszę o wpisanie na ostatniego.
    Aha po laparo okazało się,że mam endometriozę i pewnie stąd niepowodzenia :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brave witaj i trzymam kciuki.
    Tez mam endometrioze i to prawda ta choroba nie ulatwia sprawy. Damy rade uda nam sie :)

Brave lubi tę wiadomość

‹‹ 84 85 86 87 88 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ