Lipcowe Wisienki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKjopa3 wrote:Jajniki zaczęły pobolewać jak na okres. Ból pleców na dole i ucisk jakby rwa kulszowa ale nie szła na nogę. Ostatnie dwie noce pobudka do kibelka, napady głodu i ból głowy w nocy-to akurat zatoki chyba ale zwalam na Dupka . dziś gorąco pół dnia i temp. zewnętrzna 37 i od dwóch dni spanie po południu po dwie godziny. Chyba tyle i od dwóch dni czyli od 5 dnia z Dupkiem.
A dziewczyny mam pytanie. Nie wiem kiedy dokładnie była owu. Tetesty na wykresie to tylko tak sobie wpisałam żeby system mi wyznaczył owu wtedy kiedy podejrzewam. Dupka miałam brać od 19-27dc i się walnęłam wzięłam od 18dc. Teoretycznie będzie 11dpo i co wtedy robicie test czy betę? Bo np. mi rok temu w ciąży w 13-14dpo wyszedł cień i w tym 11dpo to nie wiem czy mi coś pokarze w razie W. Moja fl to 12 dni teraz choć niedawno zdarzało się 13 dpo.
Misiowa mama ja z Gdańska i burza nie dotarła ale ciepło z dużym zachmurzeniem
Myślę że 11dpo beta powinna być wiarygodna. Nawet jak nie wysoka., to już wskaże że coś się dzieje. -
nick nieaktualnymarciaa wrote:Hej
Of wyznaczył mi owu na 8dc. Patrząc na mój wykres, to możliwe ?
kto dziś testuje? Potrzebujemy tutaj nowych dziedziców -
nick nieaktualnymarciaa wrote:Hej
Of wyznaczył mi owu na 8dc. Patrząc na mój wykres, to możliwe ?
Obstawiam, że niedawno ją miałaś, bo w 17 dniu cyklu (to wydaje mi się bardziej prawdopodobne niż w 8 dniu).Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2016, 08:08
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny. Wczoraj wróciłam z weekendowego wyjazdu. Już Was nadrobiłam. Wszystkim zazielenionym Gratuluję !
Wyjazd był bardzo udany Niestety powrót mniej. Od wczoraj walczę z okropnym bólem głowy, coś a'la migrenowy połączony z nadciśnieniem tętniczym, ale ciśnienie mam w normie, tylko strasznie boli z tyłu głowy. Starałam się nie faszerować lekami, tylko naturalne sposoby, ale się nie dało niestety. Narazie jest ok, zobaczymy na jak długo. Dziś się przepakowuje i ruszam na pod namiot do niedzieli
Owulacja mi się przesunęła o 5 dni i była w piątek 8.07. Miałam silny ból owulacyjny, test LH wyszedł dodatni o godz. 10.30. Myślę, że owulacja byłą ok. 18 z prawego jajnika. Dobrze, że rano Może akurat się coś wykluje z tego. Plan był, żeby spłodzić dzieciątko na wyjeździe tym dzisiejszym, ale organizm zdecydował inaczej. Mimo to na pewno nie będziemy próżnować
Miłego dnia życzę i dużo zielonych kropek w tym tygodniu!
Edit: Poproszę o przepisanie mnie na 21 lipca, @ powinna być 22, ale wyjeżdżam na weekend w piątek z samego rana i czwartek pójdę na betę, żeby mieć pewność czy mogę drinkować czy nie. W 13 dpo będzie już wiarygodna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2016, 08:35
Sylwia_80 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKjopa3 wrote:Marciaa myślę, że przestawi na 17dc .
Dziękuję dziewczyny czyli beta. Mam nadzieję, że wytrzymam z tym Dupkiem bo najbardziej dokucza burczenie w brzuchu
Ja stwierdziłam ze bede brała dopiero wieczorem po 2 tabletki na raz bo boje się ze w pracy nie dam rady wysiedziećKjopa3 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySylwia_80 wrote:Teoretycznie chodzi o to żeby poziom leku utrzymywał się w organiźmie na zblizonym poziomie, wiec mysle ze nie powinno byc problemu. Ja mam generalnie tez problem z pamietaniem o tabletkach , juz raz wziełam 2 na raz bo rano zapomniałam.
Jeny 2 dupki dziennie?? ja jakbym miała brac 2 to bym chyba na porodówkę od razu jechała hahaha
ale burza u mnie nie lubię zamawiam właśnie witaminki z apteki gemini i testy owulacyjne. -
nick nieaktualnyMadziulla wrote:Jeny 2 dupki dziennie?? ja jakbym miała brac 2 to bym chyba na porodówkę od razu jechała hahaha
ale burza u mnie nie lubię zamawiam właśnie witaminki z apteki gemini i testy owulacyjne.
Kochana, były cykle, gdzie lekarz mi kazał brac 3x luteine 100!!!
I nie z powodu niedoboru progesteronu, to była lekarka z kliniki niepłodnosci i to podobno faktycznie pomaga w zagnieżdzeniu jakby co
Wiec teraz ten dupek to lajcik jest -
nick nieaktualny
-
gosia89 wrote:witam, dziś świetuje pierwszą rocznicę ślubu
pogoda mnie zaskoczyla bylo baardzo cieplo, jestem z wielkopolski.
jutro druga zmiana w pracy, jeszcze 2 tyg i urlop
To co urlopik razem ? Zaczynam już 24 ^^
Demsik wrote:Aja nic nie zawieszaj bo juz niejedna tak twierdzila a mimo delikatnych problemow udalo im sie zajsc.ja w was wierze i to bardzo17.11.17-poronienie całkowite -
Dzięki dziewczyny
A czy istnieje też możliwość że na wykresie będzie wyraźny skok - druga faza a jednak brak owu w cyKlu?
Jeśli 17dc to i tak lipa, że serduszka mię było 16 dnia... Ale zobaczymy
Co do tego 17dc to bardzo możliwe, bo jak miałam cykle 28 dni to miałam owu jakoś 14-15 dnia.
A ostatnio cykle mi się wydluzyly do 30-31 dniWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2016, 11:14
-
Sylwia_80 wrote:Ja stwierdziłam ze bede brała dopiero wieczorem po 2 tabletki na raz bo boje się ze w pracy nie dam rady wysiedzieć
Ja biorę po 16 i największy głód 1-2 w nocy choć dziś cały czas jestem głodna -
nick nieaktualnyHej dziewczyny pozwolicie,że nieśmiało dołączę?
Przeglądałam listę,z większością już się znam,niepoznanym mówię hej
Wisienką gratuluję,sporo ich w tym miesiącu
Ten cykl raczej nie będzie książkowy,po laparoskopii temperatura mi leci w dół,czekam na skok,chociaż nie wiem czy w ogóle owu będzie.Od dzisiaj zacznę testy owu robić.Mam ochotę już ,ale jutro wizyta kontrolna u doktorka i się zastanawiam,czy męża napastować czy poczekać do jutra
Gdyby owu miała być,to proszę o wpisanie na ostatniego.
Aha po laparo okazało się,że mam endometriozę i pewnie stąd niepowodzenia -
nick nieaktualny