Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipiec 2012 - szczęśliwy miesiąc :)
Odpowiedz

Lipiec 2012 - szczęśliwy miesiąc :)

Oceń ten wątek:
  • KANCIALUPKA Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2012, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia wrote:
    @ ma przyjść 30/31 czyli 8 9 dni :( także nie wiem co robić.....

monia ja bym poczekała jeszcze kilka dni. Ja planowałam poczekać do dnia @ ale wytrzymałam do 31 dc ;)

relg3e5eu7qme10h.png
  • KANCIALUPKA Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2012, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matylda wrote:
    ... a co do postow ktore byly wczesniej...a propo ze kazda dyskusja schodzi na jedno... to u mnie tak samo... nawet siebie nie podejrzewalam ze bede w stanie tak pokierowac dyskusja nawet z ludzmi ktorych nie znam, zeby zawsze zeszlo na ciaze..;) ostatnio poznalam w parku dziewczyne z dzieckiem i pomimo ze jej nie znalam.. juz po 20 min gadalaysmy o problemach z zajsciem w ciaze ;)masakra. Dobrze ze meza tak nie zadreczam.. jakos jest u mnie poza tym tematem. Mysli ze na luzie traktuje starania i wie ze bardzo bym chciala ale bez przesady, ze jeszcze rozumu nie stracilam.

matylda ja też na tym się niestety łapię, że z każdą osobą jaką rozmawiać temat kończy się na dzieciach, problemach z zajściem itd i to właśnie ja podejmuję taki temat i go ciągnę. Ech ludzie pewnie sobie myślą, że zbzikowałyśmy ; p

relg3e5eu7qme10h.png
  • Agnieszka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2012, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena wrote:
    witajcie kobietki opiszę wam moje wczorajsze zdarzenie bo dziwne to było..... wieczorem wczoraj dostałam plamienie tzn to była chwila zaplamiłam się myślałam że to ślub ale wkładka była zakrwawiona i pojawił się skrzep dziś duży brzuch i pobolewają jajniki wydaje mi się że mam dziś owulkę ale to wczorajsze zdarzenie było dziwne. miała kiedyś któraś z was taką niespodziankę???

jest coś takiego jak plamienia okołoowulacyjne cyt. "Jest wywołane nagłym spadkiem estrogenów (ich szczytowa ilość w organizmie występuje tuż przed jajeczkowaniem). Plamienia da się zauważyć na bieliźnie i czasami konieczne jest użycie wkładek higienicznych."
    Ja osobiście miałam kilka razy takie plamienia i są one całkowicie naturalnym procesem zachodzącym w ciele kobiety.

p19ucsqvxhad9jnf.png

h84fio4pjmll44p3.png

Aniołki 8tc [*] 13.02.2015 kochamy, tęsknimy, pamiętamy.
  • sisi Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2012, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, mi sie niestety nie udalo w tym cyklu, w sobote przyszla @. w takim razie zaczynam 5 miesiac staran, oby udalo sie w sierpniu :)

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • KANCIALUPKA Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2012, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sisi wrote:
    hej dziewczyny, mi sie niestety nie udalo w tym cyklu, w sobote przyszla @. w takim razie zaczynam 5 miesiac staran, oby udalo sie w sierpniu :)

Nie poddawaj się. Trzymam kciuki aby w tym cyklu się powiodło.

relg3e5eu7qme10h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2012, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SISI najważniejsze że się nie poddajesz :) Głowa do góry :)

KANCIALUPKA jak tam u Ciebie?? robiłaś test?? :)

• KANCIALUPKA Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2012, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flava poszłam na bete rano ale wyniki najwcześniej będą pod wieczór, najpóźniej jutro. Dam oczywiście znać jak tylko będę już wiedzieć:)

relg3e5eu7qme10h.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2012, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kancialupka trzymam mocno kciuki aby beta byla wysoka, napewno bedzie !!!!

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Agnieszka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2012, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KANCIALUPKA wrote:
    Flava poszłam na bete rano ale wyniki najwcześniej będą pod wieczór, najpóźniej jutro. Dam oczywiście znać jak tylko będę już wiedzieć:)

trzymam mocno kciuki za piękną bete i z niecierpliwością czekam na dobre wiadomości :) ja dzisiaj po tygodniu powtórzyłam bete zobaczymy po 15 odbieram wynik, także proszę o trzymanie kciuków, żeby było wszystko ok :)

p19ucsqvxhad9jnf.png

h84fio4pjmll44p3.png

• KANCIALUPKA Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2012, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka dziękuję, ja również będę trzymać kciuki za wyyysoką betę, Ze też każdy normalnie może odebrać wynik po 15 a ja tak późno ; /

relg3e5eu7qme10h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2012, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGNIESZKA I KANCIALUPKA no to mocno mocno trzymam kciukasy za Was :) Czekam na dobre wiadomości :)
    Powiedzcie mi jeszcze dziewczyny czy brałyście jakieś witaminy czy jakieś inne leki???

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2012, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KANCIALUPKA objawy u Ciebie w dalszym ciągu się utrzymują??? Ja niestety albo i stety dalej czuje się masakrycznie...

• KANCIALUPKA Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2012, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flava wrote:
    KANCIALUPKA objawy u Ciebie w dalszym ciągu się utrzymują??? Ja niestety albo i stety dalej czuje się masakrycznie...

Dziękuję Flava ; * ja dalej niestety czekam na wyniki. Nie chce zapeszać nic ale ogólnie mnie troszkę mdli i stałam się bardzo wyczulona na zapachy, ciągle coś mi śmierdzi ; p i rozbita jestem mam taki stan podgorączkowy jakbym była troszkę przeziębiona. Okaże się czy te wszystkie objawy to faktycznie przeziębienie czy fasoleczka.

relg3e5eu7qme10h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2012, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KANCIALUPKA a w trakcie starań brałaś jakieś witaminy czy przyjmowałaś jakieś inne leki??

• KANCIALUPKA Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2012, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do witamin nie zażywałam nic dopiero miałam kupować. Z leków zażywam folik, luteinę i bromergon. No i w tym cyklu kompletnie odpuściłam liczenie, podnoszenie nóg, szczerze mówiąc zaraz po przytulanku wstawałam i wszystko wylatywało bo nie skupiałam się na zafasolkowaniu, stwierdziłam będzie co będzie.

relg3e5eu7qme10h.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2012, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane wyczekuje in stresuje się razem z Wami :)

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2012, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KANCIALUPKA no to rzeczywiście w tym cyklu starania na szczęśliwy strzał :) Ja najpierw przez miesiąc brałam sam Folik a potem przerzuciłam się na Vita-Miner Prenatal i biorę go już od 2 miesięcy. Tanie tabletki a opakowanie starcza na 2 miesiące :) No i do tego testy owulacyjne i nóżki w górze :) Zobaczymy... :) Jak Bóg da i Matka natura pozwoli to może i nam się tym razem uda :) Będę testować za 8 dni.. no chyba że @ mnie wyprzedzi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2012, 14:38

• KANCIALUPKA Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2012, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że wszyscy czekają z niecierpliwieniem, jakie to miłe, jesteście kochane : * ide zaraz na sklepy, zakupy, żeby nie myśleć tyle. My mieliśmy 3 tyg przerwy w sexie przez ciche dni także wyposzczeni byliśmy jak fiks może w tym cały sekret ; p Flava trzymam kciuki byś za kilka dni ujrzała 2 kreseczki ;)

relg3e5eu7qme10h.png
  • Agnieszka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2012, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już mam wyniki - 5096.00 :D przez tydzień ładnie przyrosła więc tak na chłopski rozum wychodzi na to, że Bąbelek dobrze się rozwija :)

ja jak zaczęliśmy starania brałam tylko folik, potem przez 3 miechy brałam magnez+b6, jak zmieniłam lekarza i zrobiłam sobie badania na prolaktynę, które wykazły lekką hiperprolaktymię, którą mój lekarz nie kazał się przejmować, to zaczęłam brać taki ziołowy preparat castagnus, o którym słyszałam, że pomaga dziewczynom zafasolkować, ale ja nie wiedziałam jakiś szczególnych efektów, choć 3 opakowania nie dokończyłam, bo zaszłam w ciąże
    w tym ostatnim cyklu odstawiłam wszystkie suplementy oprócz castagnus, bo szkoda było przerywać po 2 miesiącach brania jak trzeba go łykać trzy no i brałam clo ( lek stymulujący pracę jajników)

trzymam mocno kciuki Flavia aby małpiszon nie przyszedł, a w Twoim brzuszku zagościł mały Lokator :)

p19ucsqvxhad9jnf.png

h84fio4pjmll44p3.png

• matylda Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2012, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super. cieszymy sie z toba. troche tych wspomagaczy bralas. ale jak widac warto.

Matylda
‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ