X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipiec słodki jak brzoskwinka 🍑, w marcu chłopiec 🧸lub dziewczynka 🎀
Odpowiedz

Lipiec słodki jak brzoskwinka 🍑, w marcu chłopiec 🧸lub dziewczynka 🎀

Oceń ten wątek:
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2024, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anti wrote:
    No właśnie też mnie to dziwi.. coraz bardziej przestaje ufać temu lekarzowi.. dzisiaj mam u niego wizytę więc spróbuję dobitnie go wypytać dlaczego cykle tak bardzo mi się rozjeżdżają przy braniu duphastona.

Plus te "miesiączki" które występują po 40 dniach są bardzo skąpe i ciemnobrązowe (bardziej wygląda jak plamienie) i dopiero po dwóch tygodniach przychodzi ten "normalny" (nawet nie zdążę brać duphastonu).

A też macie okropne dolegliwości po dupku ? Bo ja w ostatnim cyklu miałam takie nudności że głowa mała.. nie potrafiłam nawet na pieczywo patrzeć xd Oczywiście lekarz od razu skierował na betę ale wyszła malutka coś ok. 58 i następnego dnia przyszedł @.

Beta 58 to ciaza miałaś diagnostykę w kierunku wczesnych poronien?

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin, encorton, duphaston, utrogestan

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
    10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
    5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    II prenatalne 3.02 🍀🙏

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2024, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anti wrote:
    Tutaj podeślę Wam jeszcze moje ostatnie wyniki badań (z zeszłego tygodnia) właśnie zlecone po to żeby sprawdzić czemu cykl mi po dupku wariuje..

Estriadol 459.0 pmol/l
    Prolaktyna 409 ulU/ml
    Testosteron 0.22 NG/ml

Doktorek twierdzi, że są w porządku (na podstawie rozmowy telefonicznej), ale dopiero dzisiaj z nim będę gadać twarzą w twarz, więc może coś więcej mi powie

Tylko tyle badań Ci kazał zrobić?

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    II prenatalne 3.02 🍀🙏

preg.png
  • Anti Koleżanka

Wysłany: 17 lipca 2024, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Tylko tyle badań Ci kazał zrobić?

Tak xd

• brilka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2024, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, sprowadźcie mnie proszę na ziemię i powiedzcie, że to fabryczna albo nic nie widzicie i niepotrzebnie się nakręcam. Pink wyschnięty, wiem że takiego nie powinno się odczytywać ale jak widziałam ten cień tak widzę nadal (tylko teraz mocniejszy). Od rana chodzę i go oglądam pod każdym kątem i światłem bo pierwszy raz mam coś innego niż biel vizira i przez to świruję 🫣Dziś 11dpo.

https://ibb.co/XSW90zy
    https://ibb.co/P1hHrRX

Anti, Anulek84, AnitaK lubią tę wiadomość

Starania od 04/24
    11 cs ✨

01/25 1 cs stymulowany Clo + Ovitrelle
  • Anti Koleżanka

Wysłany: 17 lipca 2024, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    Dziewczyny, sprowadźcie mnie proszę na ziemię i powiedzcie, że to fabryczna albo nic nie widzicie i niepotrzebnie się nakręcam. Pink wyschnięty, wiem że takiego nie powinno się odczytywać ale jak widziałam ten cień tak widzę nadal (tylko teraz mocniejszy). Od rana chodzę i go oglądam pod każdym kątem i światłem bo pierwszy raz mam coś innego niż biel vizira i przez to świruję 🫣Dziś 11dpo.

Ja też widzę ten cień :) powtórz jutro test i zobacz co wyjdzie :D

• brilka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2024, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anti wrote:
    Ja też widzę ten cień :) powtórz jutro test i zobacz co wyjdzie :D

Mój zapas testów, który miał być do końca roku wykorzystam chyba jeszcze w tym cyklu 😂

pp2018 lubi tę wiadomość

Starania od 04/24
    11 cs ✨

• Monk@ Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2024, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:

Coś tam świta, ale no jest zalany. Możesz iść na betę? Będziesz miała pewność

Lexia lubi tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2024, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anti wrote:
    Tutaj podeślę Wam jeszcze moje ostatnie wyniki badań (z zeszłego tygodnia) właśnie zlecone po to żeby sprawdzić czemu cykl mi po dupku wariuje..

Estriadol 459.0 pmol/l
    Prolaktyna 409 ulU/ml
    Testosteron 0.22 NG/ml

Doktorek twierdzi, że są w porządku (na podstawie rozmowy telefonicznej), ale dopiero dzisiaj z nim będę gadać twarzą w twarz, więc może coś więcej mi powie
    A który to był dzień cyklu?

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Anti Koleżanka

Wysłany: 17 lipca 2024, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    A który to był dzień cyklu?

7 dzień cyklu, czyli ostatni tej pseudo miesiączki :)

• Nineq Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2024, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    No wg mnie egzotyka taka typowa jakieś malediwy, Tajlandię to lepiej samemu sobie ogarniać, jakieś Grecję, Włochy myślę też fajnie autkiem i samemu zorganizować albo samolotem. Ale taka turcja, bulgaria czy Egipt to zwykle są naprawdę spoko oferty hotelowe, a tam na miejscu nikt nie broni wynająć auta i sobie powiedzać 😁 chociaż mój mąż się boi z mloda do Egiptu jechać, bo ona blondyneczka, niebieskie oczy i się boi, że nas będą nagabywać 😅

Mi się marzą Malediwy już od kilku lat i Magdy na Nilhandoo 😍
    My właśnie u niej byliśmy, polecam 😁tylko kupuj bilety na samolot min. rok wcześniej 🤣

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙🥰

preg.png
  • brilka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2024, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    Coś tam świta, ale no jest zalany. Możesz iść na betę? Będziesz miała pewność
    Dzisiaj już nie, więc poczekam do jutra i zrobię test znowu. Najwyżej oszaleję do tego czasu 😅

Starania od 04/24
    11 cs ✨

• Lexia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2024, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:

Coś tam przebija, ale powtórz test bo ten jest zalany. Albo zrób betę, to nie będzie domysłów;)

👱🏼‍♀️&👨🏼‍🦱'94
    Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻‍🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈‍⬛

Pierworodna (4cs):
    event.png

Drugorodna(1cs):
    23.08.24: ⏸️
    24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
    26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
    11.09.24(6+1): Mikrozarodek z mikroserduszkiem ❤️
    16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1)i pięknie bijące ❤️
    07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
    28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!🩷
    06.11.24(14+1): 100g Bambosza 🐛
    02.12.24(17+6): 250g drugiej Córki 🙈🧚🏼‍♀️
    20.12.24(20+3): 363g Dziewczynki 🧜🏼‍♀️
    preg.png
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2024, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anti wrote:

Estriadol 459.0 pmol/l
    Prolaktyna 409 ulU/ml
    Testosteron 0.22 NG/ml

Nie napisałaś norm ale zakladajac takie standardowe i przeliczajac na te czesciej spotykane jednostki pg czy ng to faktycznie jest w normie. Z tych badan mozna wywnioskowac tyle ze jesteś najprawdopodobniej w fazie folikularnej i masz unormowany testosteron i prolaktyne więc to nie one rozwalają cykl. Mozliwe ze rozwala je Duphaston dawany bez pomyslu/skutki uboczne z nim związane. Jeśli go dostajesz po usg to zakładam że lekarz zaobserwował że jesteś już po owulacji i stwierdza że da ci syntetycznego proga, a może pomoże. Z tym że nawet nie wie czy ty w ogóle z progesteronem masz jakikolwiek problem, bo jak rozumiem badany 7 dni po owulacji nie był. I jeszcze nie informuje cie ze powinnaś go odstawic zeby dostac miesiaczke. Brak ciąży? Kolejny cykl i ta sama taktyka, mimo że nie zadziałała już x razy, czyli robimy ciagle to samo ale oczekujemy innych efektów. Porzuć tego lekarza i się nie zastanawiaj, na pewno w końcu trafisz do kogoś kto serio znacznie was leczyć 🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2024, 11:18

Anti, Monk@ lubią tę wiadomość

15.06.2023 - 40+0, 3490 g, 56 cm Gabriel 🩵
    age.png
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2024, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:

Hmm, coś tam sie przebija <3 Trzymam kciuczki <3

Start starania: Marzec 2024

11 cs
    9 cykli naturalnych ❌
    2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌

👩25 lat
    👨26 lat
    🐶3 lata

✨Euthyrox 25 + Glucophage

🔜
    10.02 - drożność

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2024, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:

Niestety jest zalany i stąd mogła się ta fabryczna mocniej uwidocznić + jest po czasie. Wiec raczej sprowadzę na ziemię, to nie jest pozytyw 🫣 Co nie zmienia faktu że może być np jutro. Kciuki 🤞

brilka, siesiepy lubią tę wiadomość

age.png
  • Anti Koleżanka

Wysłany: 17 lipca 2024, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa wrote:
    Nie napisałaś norm ale zakladajac takie standardowe i przeliczajac na te czesciej spotykane jednostki pg czy ng to faktycznie jest w normie. Z tych badan mozna wywnioskowac tyle ze jesteś w fazie folikularnej i masz unormowany testosteron i prolaktyne więc to nie one rozwalają cykl. Rozwala je najprawdopodobniej Duphaston dawany bez pomyslu/skutki uboczne z nim związane. Jeśli go dostajesz po usg to zakładam że lekarz zaobserwował że jesteś już po owulacji i stwierdza że da ci syntetycznego proga, a może pomoże. Z tym że nawet nie wie czy ty w ogóle z progesteronem masz jakikolwiek problem, bo jak rozumiem badany 7 dni po owulacji nie był. I jeszcze nie informuje cie ze powinnaś go odstawic zeby dostac miesiaczke. Brak ciąży? Kolejny cykl i ta sama taktyka, mimo że nie zadziałała już x razy, czyli robimy ciagle to samo ale oczekujemy innych efektów. Porzuć tego lekarza i się nie zastanawiaj, na pewno w końcu trafisz do kogoś kto serio znacznie was leczyć 🤞

Trafione w punkt - dokładnie tak wygląda leczenie :) Dzisiaj raczej ostatni raz się z nim widzę i potem idę do kliniki.. bo tak co tydzień wywalam kupę kasy a też czuje że w ślepo mnie prowadzi.

Jeszcze nie wykluczam że może się w tym cyklu uda zaciążyć 😁 ale kurcze nawet nie wiem jak ja mam liczyć ten cykl bo się mocno rozjechał xd

Namisa, grazka0022 lubią tę wiadomość

• Namisa Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2024, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anti wrote:
    Trafione w punkt - dokładnie tak wygląda leczenie :) Dzisiaj raczej ostatni raz się z nim widzę i potem idę do kliniki.. bo tak co tydzień wywalam kupę kasy a też czuje że w ślepo mnie prowadzi.

Jeszcze nie wykluczam że może się w tym cyklu uda zaciążyć 😁 ale kurcze nawet nie wiem jak ja mam liczyć ten cykl bo się mocno rozjechał xd

Powodzenia! A myslalas moze o rozpoczeciu prowadzenia obserwacji? Sama szybko ogarniesz co sie dzieje w cyklu i jak go liczyc, nawet jesli wypadnie nagle jakies nietypowe krwawienie srodcykliczne itp.
    Polecam kupić pakę testów owulacyjnych (najtaniej na allegro -3 dyszki za 50 testów) i robić poczatkowo codziennie + obserwować i zapisywac sluz i temperaturę. To na poczatku może być czarna magia, ale nawet po tygodniu mierzenia i zapisywania objawow + robienia testów można już wyłapać tendencje, zorientować się jaka to faza itp. Jakbyś miała problem z interpretacja to w razie czego pomożemy 😁

grazka0022, Monk@, siesiepy lubią tę wiadomość

age.png
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2024, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anti wrote:

Powodzenia <3 A tego lekarza zdecydowanie zmień, bo tylko Ci pogorszył :/

11 cs
    9 cykli naturalnych ❌

👩25 lat
    👨26 lat
    🐶3 lata

🔜
    10.02 - drożność

• Cel95 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2024, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam mega mega dużo testów na początku lipca od 8 do 13 dpo i miałam kilka poczasiakow mega wyraznych, kilka wadliwych więc bym się nie nakrecala

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    II prenatalne 3.02 🍀🙏

preg.png
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2024, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa wrote:
    Powodzenia! A myslalas moze o rozpoczeciu prowadzenia obserwacji? Sama szybko ogarniesz co sie dzieje w cyklu i jak go liczyc, nawet jesli wypadnie nagle jakies nietypowe krwawienie srodcykliczne itp.
    Polecam kupić pakę testów owulacyjnych (najtaniej na allegro -3 dyszki za 50 testów) i robić poczatkowo codziennie + obserwować i zapisywac sluz i temperaturę. To na poczatku może być czarna magia, ale nawet po tygodniu mierzenia i zapisywania objawow + robienia testów można już wyłapać tendencje, zorientować się jaka to faza itp. Jakbyś miała problem z interpretacja to w razie czego pomożemy 😁

Dokładnie, a ja ze swojej strony jeszcze polecam apkę premom do testów owulacyjnych, bo fajnie pokazuje

Namisa, bajkowadama lubią tę wiadomość

11 cs
    9 cykli naturalnych ❌

👩25 lat
    👨26 lat
    🐶3 lata

🔜
    10.02 - drożność

‹‹ 63 64 65 66 67 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ