Lipiec słodki jak brzoskwinka 🍑, w marcu chłopiec 🧸lub dziewczynka 🎀
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, tu nie chodzi o licytację, czy poczasiaki to pozytywy czy nie pozytywy czy mnie wyszło, czy Tobie nie wyszło itp. Co to zmienia w ostatecznym rozrachunku? No nic, i tak trzeba ten fakt rozstrzygnąć kolejnym testem/betą/miesiączką 😉
Mój 3cs był idealny, książkowy wręcz. Piękna owulacja potwierdzona u gina, idealnie wstrzelone i wyliczone serduszka, piękny skok temperatury, piękne temp w fazie lutealnej. Do tego kreseczka w 10dpo na teście z rana! I co? I jajco, beta <0.2, a test był nordem płytkowym, który ma czasem pod światło dość widoczne miejsce na kreskę testową. W ciąży nie byłam, zaszłam w nią miesiąc później, w cyklu spisanym na straty 😛
Wiem, ile można zjeść nerwów na fiksowaniu się na staraniach, wiem jak na tym cierpi relacja z partnerem. Ale z perspektywy czasu też wiem, że serio szkoda zdrowia na to.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca, 21:40
Monk@, DreamBee lubią tę wiadomość
👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Rodzeństwo (1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym i echem mikrozarodka z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1) i pięknie bijącym ❤️
07.10.24(9+6): Alienik ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Ku zaskoczeniu matki, najpewniej druga córka 🩷
06.11.24: wizyta
-
Cel95 wrote:No ja brałam ślub w koncowce 2021 dopiero a na studiach nie myślałam o dzieciach. 2022 uplynal pod wychodzeniem z anty (po której też w ogóle jakiekolwiek cykle się unormowały więc może nie aż tak zle). 2023 strata wykrycie aps I pokonanie io, pco, dbanie o hormony.
No i mamy 2024
Taki sam rocznik jak Ty, może jedno dziecko mi jeszcze się uda. Tak bardzo się denerwuje 🙄 ludzie ze studiów wrzucają zdj w ciazy co chwila ktoś.. przyjaciółki na szczęście jeszcze o dzieciach nie myślą w tym roku przynajmniej
Masz jeszcze dużo czasu... uda sie na pewno! My byliśmy ze sobą bardzo długo bo od 2012r. Cywilny w 2017 kościelny 2018 ale już z 6 tygodniowym dzieckiem bo tak wyszło 🤭
Przecież jest dużo kobiet ktore rodza nawet po 40. Ważne aby mieć dobre warunki pracę wiadomo gdzie mieszkać.. no i miec odpowiedniego partnera co by potem nie zostać samej.... a wiek to tylko liczba🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
[/url] -
Cel95 wrote:Haha no tak to jest, jednym to coś znaczy, innym nic.
To mój "po czasie" a po jakim niestety nie wiem.
https://ibb.co/WfSSKM1
Chyba coś tam minimalnie wyszło ale poczasnik więc się nie liczy
Kiedy to robiłaś?🇮🇪
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
[/url] -
Lexia wrote:Dziewczyny, tu nie chodzi o licytację, czy poczasiaki to pozytywy czy nie pozytywy czy mnie wyszło, czy Tobie nie wyszło itp. Co to zmienia w ostatecznym rozrachunku? No nic, i tak trzeba ten fakt rozstrzygnąć kolejnym testem/betą/miesiączką 😉
Mój 3cs był idealny, książkowy wręcz. Piękna owulacja potwierdzona u gina, idealnie wstrzelone i wyliczone serduszka, piękny skok temperatury, piękne temp w fazie lutealnej. Do tego kreseczka w 10dpo na teście z rana! I co? I jajco, beta <0.2, a test był nordem płytkowym, który ma czasem pod światło dość widoczne miejsce na kreskę testową. W ciąży nie byłam, zaszłam w nią miesiąc później, w cyklu spisanym na straty 😛
Wiem, ile można zjeść nerwów na fiksowaniu się na staraniach, wiem jak na tym cierpi relacja z partnerem. Ale z perspektywy czasu też wiem, że serio szkoda zdrowia na to.
Tu nie było zadnej licytacji. Po prostu napisałam na świeżo że wszystko może sie zdarzyć. Bety złe przyrosty nagle dobrze rosną, poczasaki nagle sa realne. Nie takie cuda widziały te forum.
Mam teoche miesiecy starań za sobą i relacja z mężem nigdy nie ucierpiała.🇮🇪
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
[/url] -
PaulaG wrote:Tu nie było zadnej licytacji. Po prostu napisałam na świeżo że wszystko może sie zdarzyć. Bety złe przyrosty nagle dobrze rosną, poczasaki nagle sa realne. Nie takie cuda widziały te forum.
Mam teoche miesiecy starań za sobą i relacja z mężem nigdy nie ucierpiała.
No spoko, raz za tysiąc ciąż test wyjdzie w 7dpo, najlepiej się codziennie nakręcać i codziennie sikać na testy bo przecież a nuż wtedy będzie się w ciąży ten dzień wcześniej 🙈 Chyba po prostu nie zrozumiałaś, o co do końca mi chodzi. Można w sumie sikać codziennie od owulacji, wyciągać każdy test z kosza po kilku godzinach i sprawdzać, biegać codziennie na betę- tylko po co?
Mnie chodzi o to, że tak czy siak dojdziesz do tego, że jesteś w ciąży i nie potrzeba do tego sprawdzania testów poza czasem zalecanym przez producentaWiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca, 22:19
Monk@, Britta lubią tę wiadomość
👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Rodzeństwo (1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym i echem mikrozarodka z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1) i pięknie bijącym ❤️
07.10.24(9+6): Alienik ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Ku zaskoczeniu matki, najpewniej druga córka 🩷
06.11.24: wizyta
-
PaulaG wrote:Kiedy to robiłaś?
Dziś rano, ale nie wiem czy to 5 min po czasie czy 5h więc nie liczy się. Żałuję że w ogóle na to spojrzalamPaulaG lubi tę wiadomość
👰🏻♀️28 👨💼32
Starania od '23, cb marzec -> przerwa ponad rok, wznowienie 06'24 2cs cb..
Pogłębiona diagnostyka po pierwszej cb:
- APS 3+ i Sjörgen (brak objawów, wyniki przeciwciał lepsze)
- allo mlr, cross match, wymazy ok; kir Bx (1 impl.)
- celowana suplementacja, ładne amh
- hashimoto w remisji, h.pyroli leczone 1,5msc naturalnie
- stale letrox,hydroxychloroquina, acard
- wyniki nasienia ok (ładna fragmentacja 12%, morfo 4%); problemy ze stawami u męża od 08'24
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 Beta 56.3 -> 160.4 -> 414.5 🍀
21/10 beta 2384 🍀
Wizyta 24/10 - pęcherzyk i struktury zarodka 5+3🍀
Wizyta 6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm 7+2 🍀🌈
10/11 plamienia, IP, żyjemy, CRL 9,7 💗 168/ min
Wizyty 18/11, 5/12 🙏🍀
-
PaulaG wrote:Masz jeszcze dużo czasu... uda sie na pewno! My byliśmy ze sobą bardzo długo bo od 2012r. Cywilny w 2017 kościelny 2018 ale już z 6 tygodniowym dzieckiem bo tak wyszło 🤭
Przecież jest dużo kobiet ktore rodza nawet po 40. Ważne aby mieć dobre warunki pracę wiadomo gdzie mieszkać.. no i miec odpowiedniego partnera co by potem nie zostać samej.... a wiek to tylko liczba
Mamy mieszkanie, znamy się od 2015 ale byliśmy wtedy dzieciakami I tak pierwsza ze znajomych brałam ślub, inni teraz zaczynają, duże miasto
Prace są ale jak na złość teraz gorszy okres chyba wszędzie, ale obydwoje UOP
Idealnie było jak była strata, tyle że się mega bałam bo dostałam duży awans no jak już wiem na marne się bałam bo nie ma dobrego czasu w pracy na ciaze - nigdyWiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca, 22:41
👰🏻♀️28 👨💼32
- wyniki nasienia ok (ładna fragmentacja 12%, morfo 4%); problemy ze stawami u męża od 08'24
Wznowienie starań 09'24
21/10 beta 2384 🍀
Wizyty 18/11, 5/12 🙏🍀
-
Cel95 wrote:Haha no tak to jest, jednym to coś znaczy, innym nic.
To mój "po czasie" a po jakim niestety nie wiem.
https://ibb.co/WfSSKM1
Chyba coś tam minimalnie wyszło ale poczasnik więc się nie liczy
Jak dla mnie to dość mocna kreska na ten test po czasie. U mnie i w czasie na początku wychodziły jaśniejsze. Dziwna sprawa. Na pewno jutro do powtórki i w razie czego na betę, będzie jasność. Dawaj znaćPaulaG lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, wszystko powinno być wrzucone do pierwszego postu jeśli o którejś zapomniałam, to dajcie znać jeśli chcecie, żeby ująć jakąś ważną dla Was datę (np. urodziny, wizyta u lekarza), to też piszcie 😀
Zmykam spać i widzimy się w lipcu!
MimiM29, liwka, Cel95, czekamy na wieści od Was z samego rana 😀🤞🏼🤞🏼🤞🏼 rozpocznijmy ten miesiąc dobrze 😍
PaulaG, jak to z Tobą teraz? Pisałaś wcześniej, że u Was nie robią bety, czyli dopiero idziesz na pierwszą wizytę do ginekologa? Kiedy? zostajesz tutaj z nami czy przechodzisz już tylko na fioletową?
DreamBee, liwka, Darrika, PaulaG lubią tę wiadomość
-
Monk@ wrote:Jesteś dzisiaj 10dpo? Majstrowałaś coś przy tym zdjęciu?
Jak dla mnie to dość mocna kreska na ten test po czasie. U mnie i w czasie na początku wychodziły jaśniejsze. Dziwna sprawa. Na pewno jutro do powtórki i w razie czego na betę, będzie jasność. Dawaj znać
Dałam trochę jasność i kontrast żeby się upewnić ze w ogóle coś jest ale na żywo wygląda podobnie jak zdj - no ale to jest po czasie i nie jest grube
Podobno jak z owu mam na zdj w tel mi wychodzi zawsze bladziej, a nie chce mi się ustawiać do zdj testu godzinami więc zwykle nieco edytuje
Zrobie jutro, ale nie ludze się. Może za miesiąc się uda. Postaram się myśleć pozytywnie. Mam kochanego Męża i nie chce go już zasmucać swoim zachowaniem i depresyjnymi tekstami.
10dpo to w sumie chyba jutro
Moim zdaniem słaba ta kreska jak po czasie ale też jest bardzo wcześnie. Testy owu też w sumie po czasie ciemnieją, ja je interpretuje tylko w 3 min ale też na zdj w moim tel zawsze są bledsze
Muszę się przyłożyć do tych zdjWiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca, 23:49
👰🏻♀️28 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
21/10 beta 2384 🍀
Wizyty 18/11, 5/12 🙏🍀
-
Monk@ wrote:Dziewczyny, wszystko powinno być wrzucone do pierwszego postu jeśli o którejś zapomniałam, to dajcie znać jeśli chcecie, żeby ująć jakąś ważną dla Was datę (np. urodziny, wizyta u lekarza), to też piszcie 😀
MimiM29, liwka, Cel95, czekamy na wieści od Was z samego rana 😀🤞🏼🤞🏼🤞🏼 rozpocznijmy ten miesiąc dobrze 😍
PaulaG, jak to z Tobą teraz? Pisałaś wcześniej, że u Was nie robią bety, czyli dopiero idziesz na pierwszą wizytę do ginekologa? Kiedy? zostajesz tutaj z nami czy przechodzisz już tylko na fioletową?
Dzięki za trzymanie kciuków:) też za Was trzymam
Zwykle już śpię o tej porze ale dziś mam problem jakoś xdWiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca, 23:47
👰🏻♀️28 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
21/10 beta 2384 🍀
Wizyty 18/11, 5/12 🙏🍀
-
Monk@ wrote:Dziewczyny, wszystko powinno być wrzucone do pierwszego postu jeśli o którejś zapomniałam, to dajcie znać jeśli chcecie, żeby ująć jakąś ważną dla Was datę (np. urodziny, wizyta u lekarza), to też piszcie 😀
W sumie ja poproszę 10.07 zrobię test o ile okres mi szybciej nie przyjdzie bo mam króciutkie cykle 😁 co prawda marne szanse, ale anóż widelecMonk@ lubi tę wiadomość
-
Oczywiście dalej biel dziś jest 10 dpo, a w piątek będzie @ (w 14dpo)
Co jak co ale myślę że już test powinien wykryć, nawet mają napisane, że 99% skuteczności 4 dni przed @
Także w tym cyklu się nie udało
Oficjalnie mogę się zastanawiać czemu skręcało mnie z bólu w czasie owulacji i czemu ostatnie parę dni bolało podbrzusze gdyż miałam tak 1 raz w życiu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca, 05:51
👰🏻♀️28 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
21/10 beta 2384 🍀
Wizyty 18/11, 5/12 🙏🍀
-
Cel95 wrote:Oczywiście dalej biel dziś jest 10 dpo, a w piątek będzie @ (w 14dpo)
Co jak co ale myślę że już test powinien wykryć, nawet mają napisane, że 99% skuteczności 4 dni przed @
Także w tym cyklu się nie udało
Oficjalnie mogę się zastanawiać czemu skręcało mnie z bólu w czasie owulacji i czemu ostatnie parę dni bolało podbrzusze gdyż miałam tak 1 raz w życiu.
Ja jeszcze bym poczekała do 🙊 jak jej nie ma to jest nadziejaMonk@ lubi tę wiadomość
-
Wczoraj zauważyłam że lewa pierś jest większa i nadal nabrzmiewa. Nie boli mnie ani nic tylko czuję jej ciężar. Dziś jest mój 15dc , cykle 33-34 dni. Zbliża się owulacja ale nigdy nie miałam przed nią takich zmian tylko przed 🐵 i nie tylko jedna pierś większa a obie… już mam najgorsze myśli co to może być…
-
PaulaG wrote:Masz jeszcze dużo czasu... uda sie na pewno! My byliśmy ze sobą bardzo długo bo od 2012r. Cywilny w 2017 kościelny 2018 ale już z 6 tygodniowym dzieckiem bo tak wyszło 🤭
Przecież jest dużo kobiet ktore rodza nawet po 40. Ważne aby mieć dobre warunki pracę wiadomo gdzie mieszkać.. no i miec odpowiedniego partnera co by potem nie zostać samej.... a wiek to tylko liczba
Podpisuję się pod tym. Chciałam najpierw dziecko do 30, w moim stanie czy się uda, ale nawet nie zamierzam odpuszczać jak minie ta "magiczna" liczba 30.Monk@, PaulaG lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸6/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
20/11 - monitoring, 14.20 -
Dzień dobry 😀 dziś już przyjemnie chłodno, mam nadzieję, że u Was też 😀
Patrycja28. wrote:Ja jeszcze bym poczekała do 🙊 jak jej nie ma to jest nadzieja
MimiM29, liwka🤞🏼🤞🏼
Dobrego dnia! ☀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca, 07:00
DreamBee lubi tę wiadomość
-
Oj tak, dzisiaj przyjemne ochłodzenie, wczoraj to był ale piekarnik 😬
Ja zaraz mloda odstawiam do przedszkola i wracam do domu pracować.
Powiem Wam, że od ponad tygodnia mam ból gardła, co za dziadostwo normalnie, a najlepsze, że boli mnie tylko rano i wieczorem, za dnia nie. Wzięłam octeangin dzisiaj, ochyda, ale jest ciut lepiej chociaż.
Miłego dzionka !33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️ Prolaktyna 17,93✅️Testosteron 47,94 ✅️
Badanie nasienia✅️
Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6kg)
🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️
🔜15.11 estradiol, lh, fsh
🔜18.11 Wit D3
🔜04 12 wizyta u gina -
Monk@ wrote:Dzień dobry 😀 dziś już przyjemnie chłodno, mam nadzieję, że u Was też 😀
Dokładnie, nie zawsze wychodzi już w 10dpo
MimiM29, liwka🤞🏼🤞🏼
Dobrego dnia! ☀️
Chyba by już wyszedł chociaż cień ☹️👰🏻♀️28 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
21/10 beta 2384 🍀
Wizyty 18/11, 5/12 🙏🍀