Lipiec słodki jak brzoskwinka 🍑, w marcu chłopiec 🧸lub dziewczynka 🎀
-
WIADOMOŚĆ
-
Cel95, ja tam Cie rozumiem, bo w marcu robiłam test codziennie, od 6 albo 7 dpo. Potem w kwietniu zrobiłam jak Bóg przykazał w dzien planowej @. Jak wyszła jedna kreska to płakałam 2 dni. Maj bez testów, nie zdążyłam za testować. Czerwiec miałam cykl bezowulacyjny, wiec zrobilam test tak gdzies moze 33 dc. Im dluzej tym bardziej nie mam ochoty robić testów. Ogólnie ja byłam naiwna, myslalam, ze za 1 razem, max 2 sie uda Po kwietniowym załamaniu mam juz inne myślenie, wiekszy luz.
A na joge chodzisz czy robisz z neta? Jak z neta to polecisz coś?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca, 09:44
Start starania: Marzec 2024
8 cs - przerwa do lutego
5 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
Luty 2025 - prawdopodobnie IUI
👩25 lat
👨26 lat
🐶3 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
notsobadd wrote:Nikt się tu na pewno na Ciebie nie gniewa, a każda z nas chce dla Ciebie jak najlepiej :*
Z Twoich wpisów czuć, że jesteś kłębkiem nerwów… każda z nas w którymś cyklu była w takim momencie, ale to nie pomaga. Jesteś bardzo zadaniowa, niestety to nie zawsze przy staraniach działa w ten sposób, że chcemy-działamy-mamy…
Stres nie tylko źle wpływa na Twoj spokój psychiczny, ale całe starania. Przecież Twój organizm nie zainwestuje w tworzenie nowego życia skoro jest permanentnie zdenerwowany.
Życzę Ci, żebyś mimo wszystko pozytywnie zaskoczyła w ciągu kilku najbliższych dni, ale jeśli nie… to spróbuj podejść do tego na chłodno i ze spokojem, bo ten stres Cię zje
Masz rację w 100%
Zaczęłam dzień od jogi a lekarzowi nie będę smęcić, niech się cieszy że tsh dalej niskie a ft4 też ponad 50% normy więc w sumie wszystko się zgadza
Przynajmniej z tarczyca podejście zadaniowe od wieku 12-13 lat mi coś dało he he
Oj przeraziłam się jak przytyłam parę kilo przez to cholerstwo, ale w rok jako dzieciak się tak wyrobiłam dietą, że mając 14-15 wyglądałam już super. Oczywiście letrox też w tym na pewno odegrał swoją rolę 😅
Wit D też już dobiła 50 więc pewnie mi da jakąś lżejszą, przez 3 miesiace brałam 20 000.
Liczę też że wynik amh mi daje jakąś nadzieje, moja Babcia miala ponad 5 dzieci a to u babci w brzuchu już powstaje nasz potencjał jako kobiet 😅
Zadaniowo już zrobiłam co mogłam, miałam androgeny rok temu lekko większe- już są ekstra, miałam b12 niżej- jest super, tak samo homocysteiny ferrytyna bla bla (chodzę od paru lat do dietetyk na celowana suplementacje).Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca, 09:52
👰🏻♀️28 👨💼32
Starania od '23, cb marzec -> przerwa ponad rok, wznowienie 06'24 2cs cb..
Pogłębiona diagnostyka po pierwszej cb:
- APS 3+ i Sjörgen (brak objawów, wyniki przeciwciał lepsze)
- allo mlr, cross match, wymazy ok; kir Bx (1 impl.)
- celowana suplementacja, ładne amh
- hashimoto w remisji, h.pyroli leczone 1,5msc naturalnie
- stale letrox,hydroxychloroquina, acard
- wyniki nasienia ok (ładna fragmentacja 12%, morfo 4%); problemy ze stawami u męża od 08'24
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 Beta 56.3 -> 160.4 -> 414.5 🍀
21/10 beta 2384 🍀
Wizyta 24/10 - pęcherzyk i struktury zarodka 5+3🍀
Wizyta 6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm 7+2 🍀🌈
10/11 plamienia, IP, żyjemy, CRL 9,7 💗 168/ min
Wizyty 18/11, 5/12 🙏🍀
-
Katsue wrote:O tak, jak zaczynałam w sierpniu zeszłego roku to byłam przekonana, że do końca roku popracuję i zawinę się na L4, bo już będę w ciąży. A tu cyk, życie pisze różne scenariusze.
Hahah ja podobnie, myslalam,ze popracuje do urlopu, pojade na wakacje i już po urlopie przejde na l4. Mój urlop zaczyna sie za 18 dniStart starania: Marzec 2024
8 cs - przerwa do lutego
5 cykli naturalnych ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶3 lata
Katsue wrote:O tak, jak zaczynałam w sierpniu zeszłego roku to byłam przekonana, że do końca roku popracuję i zawinę się na L4, bo już będę w ciąży. A tu cyk, życie pisze różne scenariusze.
Hehe ja też tak miałam, mówię dobra odstawiam tabsy, rok poczekamy i lecimy raz dwa pyknie, a tu 12 cykli musiało minąć zanim zaskoczyło. Teraz też trochę sobie tak myślałam, hej przecież już wiem, że jak mnie Janik boli to jest owulka, więc uda nam się trafić i co? 3 cykl za nimi może to będzie szczęśliwym? Do 3 razy sztuka? A może nie, muszę cierpliwie czekać jeszcze te 10 dni, testów nawet nie kupuje, nie mam żadnego w domu, żeby nie kusiło 🤣
Jak macie jakąś fajną jogę z yt do polecenia to też chętnie podłapie, bo powoli ale się motywuje do ruchu w domu jakieś tabaty, jogi itdWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca, 10:09
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️ Prolaktyna 17,93✅️Testosteron 47,94 ✅️
Badanie nasienia✅️
Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6kg)
🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️
🔜15.11 estradiol, lh, fsh
🔜18.11 Wit D3
🔜04 12 wizyta u gina -
Darrika wrote:Hehe ja też tak miałam, mówię dobra odstawiam tabsy, rok poczekamy i lecimy raz dwa pyknie, a tu 12 cykli musiało minąć zanim zaskoczyło. Teraz też trochę sobie tak myślałam, hej przecież już wiem, że jak mnie Janik boli to jest owulka, więc uda nam się trafić i co? 3 cykl za nimi może to będzie szczęśliwym? Do 3 razy sztuka? A może nie, muszę cierpliwie czekać jeszcze te 10 dni, testów nawet nie kupuje, nie mam żadnego w domu, żeby nie kusiło 🤣
Jak macie jakąś fajną jogę z yt do polecenia to też chętnie podłapie, bo powoli ale się motywuje do ruchu w domu jakieś tabaty, jogi itd👧🏼 - 24.06.2022
Starania o drugiego bobaska od 04.2024
05.2024 - ciąża biochemiczna
23.07 - ß-HCG 24,9 mIU/ml , prog 32,0 ng/ml
25.07 - ß-HCG 89,9 mIU/ml , prog 24,4 ng/ml
29.07 - ß-HCG 621,6 mIU/ml , prog 32,4 ng/ml
21.08 -> zarodek z bijącym serduszkiem
11.09 -> wizyta
30.09 -> USG prenatalne
Termin: 05.04.2025 -
-
Frajda wrote:Mimi 🫂 macie zdiagnozowane przyczyny niepłodności? Pamietam, że mówiłaś, że w wakacje będziesz miała więcej czasu na badania. Co macie w planach? Pytam, bo staramy się prawie tak samo długo.
Mam teraz zbadać tylko TSH bo było lekko podwyższone, ale w normie i prolaktynę. Jak będzie ok to mam nie wracać do lekarza, dopiero w listopadzie. 😂 No także, wydaliśmy miliony na badania, diagnozy żeby dowiedzieć się ze jesteśmy zdrowi 😂
Nawet w klinice powiedzieli nam że z nami wszystko ok 😂
Także nie liczę już na żadną pomoc.Starania od : 10.2021 -
https://youtube.com/@movewithagnes?si=vPz53EFprpkunTJK
Ona ma super jogę, robię już od paru miesięcy. Cykle mam jak w zegarze szwajcarskim. Uwielbiam te serię pcos yoga (mimo że pcos wykluczyli mi w szpitalu a potem nawet obraz pco już się nie ukazal, ale wtedy było już działanie w kwestii diety pod cykl jogi itp)grazka0022, Darrika lubią tę wiadomość
👰🏻♀️28 👨💼32
- wyniki nasienia ok (ładna fragmentacja 12%, morfo 4%); problemy ze stawami u męża od 08'24
Wznowienie starań 09'24
21/10 beta 2384 🍀
Wizyty 18/11, 5/12 🙏🍀
-
MimiM29 wrote:Nie mamy nic zdiagnozowane. Do jakiego lekarza bym nie poszła pokazuje wyniki, robią USG, badania i twierdzą, że wszystko jest pięknie, dobrze, nie ma problemów... Badania M. Też dobre, też jest ok, a ciąży nie ma
Mam teraz zbadać tylko TSH bo było lekko podwyższone, ale w normie i prolaktynę. Jak będzie ok to mam nie wracać do lekarza, dopiero w listopadzie. 😂 No także, wydaliśmy miliony na badania, diagnozy żeby dowiedzieć się ze jesteśmy zdrowi 😂
Także nie liczę już na żadną pomoc.
A robiliście immunologię?👰🏻♀️28 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
21/10 beta 2384 🍀
Wizyty 18/11, 5/12 🙏🍀
-
Co do testów, to przy pierwszych staraniach sikałam od 10dpo, czasem od 9dpo, doszukiwałam się cieni, oglądałam pod każdym kątem. Teraz też kupiłam 10 testów i po pierwszym cyklu stwierdziłam, że nawet na drugi nie wystarczy. Ale w pierwszym testowałam jakoś 8-9dpo i od tej pory nie zrobiłam żadnego testu. Leżą, a ja wolę poczekać choć do tego 12dpo, o ile mój organizm stwierdzi, że tyle wytrwa, bo mam krótkie fazy lutealne teraz. Nie widzę sensu ich marnować, bo nawet nie wiem, czy organizm jest gotowy na kolejną ciążę
DreamBee lubi tę wiadomość
-
Cel95 wrote:Rozumiem, wybaczcie dziewczyny, ja ciągle pamiętam jak mi wyszedł test chyba nawet z 8 dni przed terminem @, ale wtedy kompletnie niczego nie monitorowałam - a owulacje były w dziwnych momentach o ile w ogóle bo był ten obraz pco.
Idę dziś do endokrynolog i po prostu zapytam czy gdyby test wyszedł w tym czy kolejnym cyklu przyjmie mnie chociaż na teleporade na 10 min bo ma naprawdę odległe terminy.
Nie gniewajcie się na mnie 😊 w 2023 w sumie staraniami nie można tego nazwać, a cykl był nieco rozjechany.
Rzeczywiście nie po to robię jogę dla hormonów, jem pod hormony itp żeby teraz nie spać po nocach i się denerwować.
Postaram się być spokojniejsza.
Myślę że piłka jeszcze w grze 🙂poczekaj do okresu i kup se inny test może też istnieć szansa, że test wadliwy taka wiesz złośliwość rzeczy martwych, jak najbardziej liczysz na drugą kreskę, ja miałam test owulacyjny co przez 5 dni pokazywał pozytyw aktualnie jedyny co pozytywny wychodzi😅, ogólnie to dla beki kupiłam i jeszcze w przecenie był😆 -
Cel95 wrote:https://youtube.com/@movewithagnes?si=vPz53EFprpkunTJK
Ona ma super jogę, robię już od paru miesięcy. Cykle mam jak w zegarze szwajcarskim. Uwielbiam te serię pcos yoga (mimo że pcos wykluczyli mi w szpitalu a potem nawet obraz pco już się nie ukazal, ale wtedy było już działanie w kwestii diety pod cykl jogi itp)
Ooo dziękuję bardzoStart starania: Marzec 2024
8 cs - przerwa do lutego
5 cykli naturalnych ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶3 lata
Powodzenia 🫶🦋
🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠
🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠
🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠
🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠Monk@, grazka0022, Nikolala, Kinia92, Frajda, liwka, MadziaIsm, ellevv, DreamBee, kasia97 lubią tę wiadomość
👱♀️ 34l. 🧔♂️28l. 👶 02.12.2022 💙
🩺08.05.24r. 10tc+0 2,93cm ♥️
🩺03.06.24r. 13tc+5 8,02cm chłopczyk?🩵🦋
🩺19.06.24r. 16tc+0 🩵Chłopiec na pokładzie🩵
🩺17.07.24r. 20tc+0 🥰 321g słodyczy
🩺23.07.24r. 20tc+6 II prenatalne 🫶 392g
🩺21.08.24r. 25tc+0 740g🩵
🩺18.09.24r. 29tc+0 1360g🤗
🩺16.10.24r. 33tc+0 2200g 🫢🩵
🩺06.11.24r. 36tc+0 3015g 🫣
MimiM29 wrote:Nie mamy nic zdiagnozowane. Do jakiego lekarza bym nie poszła pokazuje wyniki, robią USG, badania i twierdzą, że wszystko jest pięknie, dobrze, nie ma problemów... Badania M. Też dobre, też jest ok, a ciąży nie ma
Także nie liczę już na żadną pomoc.
U nas na pierwszy rzut oka też wszystko super nie licząc mojego Hashimoto, które jest od dawna pod kontrolą, ale znam wiele dziewczyn z Hashi a jakoś w ciąże zachodzą. Byłam na etapie czekania aż coś w końcu wyjdzie źle, żeby można było zacząć działać. Zrobiłam na własną rękę badanie kir i wyszedł mi wynik wskazujący na problemy z zajściem i utrzymaniem ciąży . Sporo lekarzy nie ma pojęcia o niepłodności immunologicznej i szukałam lekarza, który mnie jakoś z tym poprowadzi. Dodatkowo miałam histeroskopię i wyszedł mi stan zapalny endometrium, tydzień temu zakończyłam leczenie. Może to byłby jakiś trop dla Was? Jak nie histeroskopia to może biopsja endometrium, żeby zbadać czy nie ma stanu zapalnego? Przed nami pierwsza wizyta w klinice, ale ze względu na terminy do tej lekarki dopiero w październiku. Zaczęłam też chodzić na akupunkturę i nie wiem czy poprawi płodność, ale na pewno poprawia nastrój i zmniejsza stres i napięcie, co uważam też ma znaczenie, bo ja jestem mocno emocjonalna. Trzymam za Ciebie kciuki! 🤞🏻
MimiM29 lubi tę wiadomość
90&92
Starania o pierwsze🤱 od I 2022
🍀🤞🏻 -
Darrika wrote:Hehe ja też tak miałam, mówię dobra odstawiam tabsy, rok poczekamy i lecimy raz dwa pyknie, a tu 12 cykli musiało minąć zanim zaskoczyło. Teraz też trochę sobie tak myślałam, hej przecież już wiem, że jak mnie Janik boli to jest owulka, więc uda nam się trafić i co? 3 cykl za nimi może to będzie szczęśliwym? Do 3 razy sztuka? A może nie, muszę cierpliwie czekać jeszcze te 10 dni, testów nawet nie kupuje, nie mam żadnego w domu, żeby nie kusiło 🤣
Jak macie jakąś fajną jogę z yt do polecenia to też chętnie podłapie, bo powoli ale się motywuje do ruchu w domu jakieś tabaty, jogi itdNikolala, Darrika, Paula6432 lubią tę wiadomość
Naturals 03.2023 💔
I IVF 07.2024 ❌
II IVF 09.2024 ❌
III IVF 11.2024 ❄️
FET 12.2024 🤔 -
Na badania immunologiczne nie wpadliśmy, żaden ze lekarzy też nie pomyśleli raczej...
Może coś w tym wszystkim jest, ale po takim czasie to nawet nie chce mi się do lekarzy chodzić i opowiadać z czym przychodzę ile to już trwa jakie są wyniki bla bla...
Zresztą za rok bierzemy ślub i teraz już nie zamierzamy się starać zbytnio. Został nam ostatni miesiąc czyli lipiec. A później powrót do starań za rok.
Ostatnio i tak myślę o tym że jestem już w takim wieku, że nie będę już taka pełna werwy jak wtedy kiedy zaczęliśmy się starać 😂 i emocje opadły jakoś z czasem, jakoś mniej mi zależy... Smutne, ale prawdziwe.
Także ze względu na zbliżającą się 🐒 jestem pełna złości i żalu ale na szczęście w przeciągu tygodnia mi przejdzie.
Do lekarzy na pewno się już nie wybiorę. Kasę biorą, a nic nie proponują. Takie rady jakie daja to ja za darmo w necie znajdę... I uważam że na forum można więcej się dowiedzieć niż od "uczonych".. możliwe że przez 3 lata nie trafiłam na mądra głowę...Nikolala lubi tę wiadomość
Starania od : 10.2021 -
Miłego tygodnia dziewczyny 🙂
U nas plany w tym tygodniu to: zrobić kontrolny poziom witamin. Wciąż czekam na wyniki pobranych wycinków z histero I laparoskopii..
Wprowadzam kolejne zmiany 🤩 zakupiliśmy szklane bidony (ok 2l)do picia aby ograniczyć plastikowe butelki.
Jutro fryzjer 🥰 rozjaśniam trochę włosy przed ślubem!
Jeszcze zostaje ogarnąć słodkości na przyjęcie bo tort robię sama 😁
No i poszukiwania sukienki🙈
Także nasze starania do 24 sierpnia będą skupiać się pewnie na tym ❤️Darrika, Frajda, Kinia92, Monk@, DreamBee lubią tę wiadomość
-
W sumie zastanawiam się od dłuższego czasu czy ja źle z lekarzami gadam zbyt ogólnie opisuję problem czy coś, a widzę że w stopkach których nie umiem tworzyć jeszcze sama, jest sporo badań wypisanych i tak się zastanawiam te badania na własną rękę robiliścię? Czy lekarz wam zlecał w dużej mierze? Czy dużo lekarzy przeszliście zanim trafiliście na kompetentnego?
-
Lusille wrote:Ja polecam z całego serca Yoga with Adriane. Po angielsku, ale bardzo fajnie prowadzi i ma super 30-dniowe wyzwania więc naprawdę idzie się zmotywować ☺️
Angielski mi nie przeszkadza, mówienie mi średnio idzie ale rozumiem wszystko 😅 dzięki, takie wyzwania lubię jak są, bo dobrze motywująWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca, 11:03
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️ Prolaktyna 17,93✅️Testosteron 47,94 ✅️
Badanie nasienia✅️
Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6kg)
🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️
🔜15.11 estradiol, lh, fsh
🔜18.11 Wit D3
🔜04 12 wizyta u gina -
nick nieaktualny