Lipiec słodki jak brzoskwinka 🍑, w marcu chłopiec 🧸lub dziewczynka 🎀
-
WIADOMOŚĆ
-
Kinia92 wrote:Tak, dobry fizjo to podstawa. Ale w domu tez dobrze działać samemu
Ano fakt Mi mój fizjo zawsze powtarza, że on zrobi tyle, co może, ale większość zależy od pacjenta. Jak się nie ćwiczy, nie uelastycznia, nie robi rozciagania, to później jest ciężko.
Monk@, pp2018, Kinia92, Anulek84 lubią tę wiadomość
👩🏻 38
PCOS, IO, hiper: androgeny & prolaktyna po MTC
dawniej nadwaga i problemy z tarczycą
MTHFR - homozygota, PAI 1 - heterozygota, V R2 - heterozygota
AMH 2,31 (11.2023) -> 1,93 (09.2024)
posiewy, MUCHA - ok
Lewy jajowód niedrożny & ogniska endomendy 😓
Formetic, Letrox, Fertistim, olej z wiesiołka, NAC, kwasy Omega3, Quatrefolic, l-Arginina, Ubichinol, Magnez, Potas, Psychobiotyk, Witamina A+E, wit. B12, Rutinacea
👱🏻32
nasienie morfo 3%, wysokie pH i lepkość
ciężka oligospermia, bakterie & grzyby - ok
IO, stan przedcukrzycowy?
Man Combo, Inozytol, olej z czarnuszki, wit. A+E, l-Argninina, NAC, Magnez, Potas, Wit. D + Omega 3, kwas foliowy, Rutinacea
Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱
💍🤵👰 10.2022
Starania na luzie - 2023
Początek czerwca 2024 - cb
Lipiec 2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle ❌+ złe samopoczucie
Sierpień-Wrzesień /Październik? 2024 - ➡️pogłębiona diagnostyka obojga -
Aszin, poroniłam 4 lipca, a krwawienie było tak do 16 lipca, więc 22 dni minęło do dzisiaj.
Lekarz mówił, że można i teraz, i po miesiączce od razu, bo bez leków i bez zabiegu się obyło. Jeszcze zrobili mi wczoraj betę w szpitalu, aby sprawdzić czy spadła, bo tydzień po poronieniu była 233.
Ja zamierzam dokończyć sprawę z zębami. Na kontroli 3 czerwca wyszedł mały ubytek, ktory zostal zrobiony i ta sprawa przerodziła się w duży ból dniami i nocami prawie do samego poronienia.. zrobili mi rtg po powrocie i nic nie ma, a pobolewa. Mam to jeszcze obserwować, bo może spartaczyli (starli mi ząb) i będzie mnie czekać kanał. W międzyczasie poszłam do innego dentysty i znalazl mi jeszcze 3 plamki, które chce zrobić (już 1 za mną, dziś druga, a w poniedziałek trzecia wizyta).
Liwka, przytulam wirtualnie. Dopóki nie ma @, piłka w grze!
Zerknij napierwsza stronę czy zrobiłaś te badania, które są wypisane. Też jestem w pzu i nie wiem w jakim mieście, ale w Wawie pogroszyło się znacznie od lutego/marca.
Nineq, jeszcze nie mamy. Czekamy na wynik histopato i kariotyp molekularny dzidziutka.38 👱♀️, 37🧔♂️ AMH 0,82
28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)
6.09, 8.09 ⏸️
9.09 beta 704, prog 39,50
11.09 beta 1861, prog 43
18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
🩺 8.11 12+5 prenatalne
Euthyrox 25
KIR AA
-
Monka@, dopiero wczoraj dostałam macrimor. Lekarz nic nie mówił, ale będę brała pewnie lactovaginal plus bede jeść kiszonki. Sama od jakiegoś czasu biorę Sanprobi IBS, wcześniej w ciąży brałam Provag doustnie stale.
Wicher, potwierdzam co napisała Frutelka, jeśli chodzi o żelazo.
W Fertismie masz witamine D, w Mama Dha Premium + też masz witamine D. A jak długo bierzesz te suple, co napisałam, skoro witamina D taka niska u Ciebie? Może suple z witaminą D powinnaś dorzucić do śniadania białkowo-tłuszczowego? Jeśli bierzesz 2 saszetki fertisimu i mama dha premium +, to masz dziennie 4000 jednostek witaminy D. Do przemiany witaminy D w aktywną formę potrzeba magnezu, ale widzę, że i w Katelin i w Mama jest magnez.
Jeśli chodzi o foliany, to dużo ich ogolnie, masz i w fertisimie i mama dha i w Puerii. Lepszy jest w formie folianu.
Frutelka, jaki cynk bierzesz? Mnie boli brzuch gdy biorę. Jeszcze nie znalazłam dobrego suplementu, więc weszły pestki dyni do diety.
Monk@, ja robię podobnie. Trafiła mi się na nfz lekarka z polikliniki przyszpitalnej i już pełne badania krwi miałam dwa razy w roku włącznie z witaminami (!) na nfz.
Anulek, a tych 5 zabiegów na fale uderzeniowa miałaś raz po raz? Ja miałam po 2 na każdą stopę i mi pomoglo, chyba raz w tygodniu. Próbowałam też jonoforeze z żelem, ale nie było takiego efektu jak po fali uderzeniowej. Ja też polecam dobrego fizjo! Anulek, a z jakiego województwa jesteś? Ja z pzu jestem tak średnio zadowolona.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca, 14:00
38 👱♀️, 37🧔♂️ AMH 0,82
28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)
6.09, 8.09 ⏸️
9.09 beta 704, prog 39,50
11.09 beta 1861, prog 43
18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
🩺 8.11 12+5 prenatalne
Euthyrox 25
KIR AA
-
Kalinowemarzenie wrote:Możliwe, moja koleżanka ma trombofilie wrodzona przez co miała tak, że trzy cykle z rzędu udało się zajść w ciążę. Pierwsze dwie to cb ostatnia szczesliwie się rozwija aktualnie.
Właśnie boję się zamiast na nowo cieszyć bo w Niemczech tłumaczył mi lekarz że najpierw muszę do 6 tygodni dostać okres i dopiero wtedy cykl się zacznie a tu coś takiego... Zapisze się dziś na wizytę do lekarza i dopiero jak mi powie że wszystko okej będę mogła odetchnąć... -
Pp2018 Fortisime dopiero kupiłam (tak samo jak np. NAC), resztę supli brałam niesystematycznie więc nie dziwi mnie brak efektów. Trudny miałam czas ostatnio 🥹 Dopiero zaczynam ogarniać temat.4cs ⏸️
17.09 38,8 beta
02.10 2mm okruszka z bijącym serduszkiem ♥️
Nadzieja umiera ostatnia. -
pp2018 wrote:Monka@, dopiero wczoraj dostałam macrimor. Lekarz nic nie mówił, ale będę brała pewnie lactovaginal plus bede jeść kiszonki. Sama od jakiegoś czasu biorę Sanprobi IBS, wcześniej w ciąży brałam Provag doustnie stale.
W Fertismie masz witamine D, w Mama Dha Premium + też masz witamine D. A jak długo bierzesz te suple, co napisałam, skoro witamina D taka niska u Ciebie? Może suple z witaminą D powinnaś dorzucić do śniadania białkowo-tłuszczowego? Jeśli bierzesz 2 saszetki fertisimu i mama dha premium +, to masz dziennie 4000 jednostek witaminy D. Do przemiany witaminy D w aktywną formę potrzeba magnezu, ale widzę, że i w Katelin i w Mama jest magnez.
Jeśli chodzi o foliany, to dużo ich ogolnie, masz i w fertisimie i mama dha i w Puerii. Lepszy jest w formie folianu.
Frutelka, jaki cynk bierzesz? Mnie boli brzuch gdy biorę. Jeszcze nie znalazłam dobrego suplementu, więc weszły pestki dyni do diety.
Monk@, ja robię podobnie. Trafiła mi się na nfz lekarka z polikliniki przyszpitalnej i już pełne badania krwi miałam dwa razy w roku włącznie z witaminami (!) na nfz.
Anulek, a tych 5 zabiegów na fale uderzeniowa miałaś raz po raz? Ja miałam po 2 na każdą stopę i mi pomoglo, chyba raz w tygodniu. Próbowałam też jonoforeze z żelem, ale nie było takiego efektu jak po fali uderzeniowej. Ja też polecam dobrego fizjo! Anulek, a z jakiego województwa jesteś? Ja z pzu jestem tak średnio zadowolona.
Miałam jakoś co 2 tyg chyba nie pamiętam. Jestem umowiona na fizjo we wrześniu na to. Ja jestem z Krakowa😄 dzisiaj mnie właśnie wkurzyli, w pzu robi się coraz gorzej.. mam zwolnienie do dzisiaj a na infolini powiedzieli, że mogą mnie na badania kontrolne do pracy przyjać dopiero 1 sierpnia🤯 haha na co wybuchłam śmiechem, że mają mnie prawo przyjąć w danym dniu w ciągu 2 h. A pracować też nie mogę bez tych badań, więc się jej zapytałam czy mi wystawi kolejne l4😂 -
Ja nie wiem w sumie co się dzieje 😆 wczoraj miałam zabarwiony śluz, więc uznałam, że do wieczora się rozkręci, a tu dalej nic, nawet śluz zniknął.
Zrobiłam też test mimo wszystko i biel.
31 lat
Hashimoto, niedoczynność tarczycy
Fertistim, omega 3, b12, selen, koenzym q10, Euthyrox50
Starania od 05/2024 -
A propo NAC, dziś w aptece mi powiedziano, że lepiej brać ACC🤔 Przypomniało mi to, że kiedyś już czytałam, że ACC poprawia jakość spermy. A Wy co myslicie w tej kwestii dziewczyny?
Anulek84 lubi tę wiadomość
-
Według internetu jest to to samo:
"Acetylocysteina i n-acetylocysteina (NAC) to dwie nazwy dla tego samej substancji, pochodnej aminokwasu L-cysteiny."
🧐Pani Lis lubi tę wiadomość
31 lat
Hashimoto, niedoczynność tarczycy
Fertistim, omega 3, b12, selen, koenzym q10, Euthyrox50
Starania od 05/2024 -
Też to doczytałam, ale zastanawia mnie, czy rzeczywiście da to lepszy efekt jeśli będzie stosowana w takiej postaci i dawce jak acc i czy wtedy powinno się brać przez cały cykl 🤔
-
pp2018 wrote:Monka@, dopiero wczoraj dostałam macrimor. Lekarz nic nie mówił, ale będę brała pewnie lactovaginal plus bede jeść kiszonki. Sama od jakiegoś czasu biorę Sanprobi IBS, wcześniej w ciąży brałam Provag doustnie stale.
Anulek, a tych 5 zabiegów na fale uderzeniowa miałaś raz po raz? Ja miałam po 2 na każdą stopę i mi pomoglo, chyba raz w tygodniu. Próbowałam też jonoforeze z żelem, ale nie było takiego efektu jak po fali uderzeniowej. Ja też polecam dobrego fizjo! Anulek, a z jakiego województwa jesteś? Ja z pzu jestem tak średnio zadowolona.
Ja biorę cynk z Biowen, osobiście biorę codziennie przez miesiąc i później tydzień przerwy, ale można brać co drugi dzień Selen mam też z Biowen i biorę 3 razy w tygodniu;) Cynk wpływa na nasze komórki więc stąd suplenentuje;)pp2018 lubi tę wiadomość
“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
4.09.2024 r. - transfer blastki
12.09.2024 r. - beta HCG 50,27 mIU/ml - zostań z Nami proszę! (po Zivafert i Ovitrelle) Progesteron 128 ng/ml
14.09.2024 r. - beta HCG 56,41; Progesteron 121 ng/ml
17.09.2024 r. - beta HCG 200,42; Progesteron 108,6 ng/ml
20.09.2024 r. - beta HCG 802,05; Progesteron 85,9 nh/ml
2.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 0,44 cm; 140 uderzeń /min
16.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 1,9 cm; 143 uderzeń/min 😻
7.11 - CRL 4,4 cm; FHR 167, mamy małego Wstydnisia😊
13.11 - prenatalne 🧬
10.12 - wizyta ⏳
❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
-
Frutellka wrote:Monitoring wskazany, jeśli masz ochotę to wrzuć wyniki z normami to zerkniemy;)
Dwa najświeższe, niestety nie chcą mi się zdjęcia załadować.
3dc
żelazo 71 (50-170)
estradiol 116,91 (77,09-921,42)
fsh 6,07 (3,03-8,03)
lh 4,49 (1,8-11,78)
testosteron 0,845 (0,38-1,99)
ferrytyna 48 (4-204)
sód 142 (136-145)
potas 5,4 (3,5-5,1) ⬆️
glukoza 92 (77-99)
tsh 2,704 (0,270-4,200) i tu mi wzrosło (poprzednie wyniki w okolicy 1,5)
ft4 14,48 (9,01-19,05)
ft3 3,81 (3,10-6,80)
prolaktyna 382,6 (108,8-557,1) startowałam z 1400, więc jest duuuzo lepiej
a w linkach poprzednie badania
https://ibb.co/kHC49Zn%0A
https://ibb.co/thVfTvK%0A
https://ibb.co/cLqpRBX -
Kiedy i komu mogę przekazać wygrany tytuł?PCOS, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️krew 2-5dc oddana
🔹️wizyta koniec października u ginekologa od problemów z płodnością - nie wypał ❌️
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀 -
ellevv wrote:Kiedy i komu mogę przekazać wygrany tytuł?
Mnie wątek chcę założyć w poniedziałek do południapp2018, ellevv, Darrika, kasia97 lubią tę wiadomość
👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Rodzeństwo (1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym i echem mikrozarodka z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1) i pięknie bijącym ❤️
07.10.24(9+6): Alienik ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Ku zaskoczeniu matki, najpewniej druga córka 🩷
06.11.24: wizyta
-
Cześć
Zazwyczaj mam długie cykle (+/- 34 dni). Wczoraj (31 dc a 10 dni po owulacji) zauważyłam drobne plamienie. Trwało mozez 3 godziny i było widoczne jedynie na papierze (najpierw lekko różowe, czerowne a potem brązowe). Mniej więcej od dwóch dni też kiepsko się czuję, jestem senna, mam wrażenie jakbym miała temperaturę (a jest w normie). No i pojawiła się opryszczka, którą do tej pory miałam raz w życiu. Okres co prawda ma przyjść dopiero w niedzielę, ale zastanawia mnie to plamienie. Czy któraś z Was tak miała? -
Lexia wrote:Mnie wątek chcę założyć w poniedziałek do południa
Wygrywa......... z 32 głosami.......
Kto się w sierpniu w łanach 🌾 stuka 🤭, tego Bocian wiosną szuka 🌷koktajlowa, Kinia92, Nineq, Monk@, Darrika, Frajda, Deyansu, Anulek84, Lauraa lubią tę wiadomość
PCOS, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️krew 2-5dc oddana
🔹️wizyta koniec października u ginekologa od problemów z płodnością - nie wypał ❌️
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 13.11.2019 - beta 228
Cinka wrote:Cześć
Zazwyczaj mam długie cykle (+/- 34 dni). Wczoraj (31 dc a 10 dni po owulacji) zauważyłam drobne plamienie. Trwało mozez 3 godziny i było widoczne jedynie na papierze (najpierw lekko różowe, czerowne a potem brązowe). Mniej więcej od dwóch dni też kiepsko się czuję, jestem senna, mam wrażenie jakbym miała temperaturę (a jest w normie). No i pojawiła się opryszczka, którą do tej pory miałam raz w życiu. Okres co prawda ma przyjść dopiero w niedzielę, ale zastanawia mnie to plamienie. Czy któraś z Was tak miała?
Prawie.. mam 34 dniowe cykle.. idealnie 34 dniowe.. teraz 31 dnia na noc zaczęłam mieć lekkie plamienia i to bez jakiś różowych czy czerwonych tylko po prostu jakies stare brązowe. Na drugi dzień czyli 32 dnia cyklu te plamenia zamieniły się w większe plamienia z domieszką krwi i tak o to 🐵 pojawiła się nie w terminie ale wcześniej. Moja 🐵 jest drugi cykl skąpa więc pewnie za dzień lub dwa się skończy...PCOS, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️krew 2-5dc oddana
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 13.11.2019 - beta 228
ellevv wrote:Wygrywa......... z 32 głosami.......
Kto się w sierpniu w łanach 🌾 stuka 🤭, tego Bocian wiosną szuka 🌷
Nie dość, że poprowadzę, to jeszcze ze swoim tytułem 😂😂 🙈
Widzimy się zatem po weekendzie na nowym wątku, natomiast proszę o obecność tutaj do samego końca, żeby testujące 30.07 i 31.07 nie zostały tu sameChochlik12, Nieprzejrzysta, Monk@, Darrika, Deyansu, Dahlia, DreamBee, Zbuntowana, Anulek84, Namisa, brilka, kasia97, Lauraa, pp2018 lubią tę wiadomość
👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Rodzeństwo (1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym i echem mikrozarodka z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1) i pięknie bijącym ❤️
07.10.24(9+6): Alienik ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Ku zaskoczeniu matki, najpewniej druga córka 🩷
06.11.24: wizyta
-
Lexia wrote:Nie dość, że poprowadzę, to jeszcze ze swoim tytułem 😂😂 🙈
Widzimy się zatem po weekendzie na nowym wątku, natomiast proszę o obecność tutaj do samego końca, żeby testujące 30.07 i 31.07 nie zostały tu same
Piękna jest ta nazwa ♥️ właśnie na nią głosowałam!
Ja przyznam się skrycie, że zatestowałam dzisiaj - 10dpo i biało 🥹😢 ale planuje zatestować jeszcze w terminie… choć czuję że dzisiaj mnie cały brzuch okresowo pobolewa… mega dziwne, bo okres wypada dopiero za 3-4 dni 🤔10cs o pierwsze maleństwo 👶🏻
👧🏻 28
PCO
✅ hormony w porządku
✅ owulacje w porządku
👦🏼 26
💦 25mln odważnych, lecz nieco słabych żołnierzy o morfologii 2%
🏃♂️ i ruchliwości A+B=6%, A+B+C=17%,
👩❤️👨 chcących się związać z komórką jajową tylko 43% (HBA),
🧬 fragmentacja chromatyny 84%
➡️ 🥗 dalsza diagnostyka, dobra suplementacja i zmiana trybu życia