Lipiec słodki jak brzoskwinka 🍑, w marcu chłopiec 🧸lub dziewczynka 🎀
-
WIADOMOŚĆ
-
Cinka wrote:Cześć
Zazwyczaj mam długie cykle (+/- 34 dni). Wczoraj (31 dc a 10 dni po owulacji) zauważyłam drobne plamienie. Trwało mozez 3 godziny i było widoczne jedynie na papierze (najpierw lekko różowe, czerowne a potem brązowe). Mniej więcej od dwóch dni też kiepsko się czuję, jestem senna, mam wrażenie jakbym miała temperaturę (a jest w normie). No i pojawiła się opryszczka, którą do tej pory miałam raz w życiu. Okres co prawda ma przyjść dopiero w niedzielę, ale zastanawia mnie to plamienie. Czy któraś z Was tak miała?
Ja tak miałam. 5 dni przed miesiączka miałam plamienie 2 dniowe. W ciąży nie jestem. Natomiast u mnie prawdopodobnie owulacja się przesunęła. Zobaczymy za 2 tyg czy przyjdzie okres lub czy zobaczę 2 kreski. Jeśli nie to muszę sprawdzić co się dziejeWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca, 06:18
-
Chochlik12 wrote:Piękna jest ta nazwa ♥️ właśnie na nią głosowałam!
Ja przyznam się skrycie, że zatestowałam dzisiaj - 10dpo i biało 🥹😢 ale planuje zatestować jeszcze w terminie… choć czuję że dzisiaj mnie cały brzuch okresowo pobolewa… mega dziwne, bo okres wypada dopiero za 3-4 dni 🤔
Kciuki za testujące dzisiaj 🤞🏼 -
Cześć dziewczyny!
Słonecznego i miłego weekendu wam życzę! Trzymam mocno kciuki za testujące, dopóki @ nie ma piłka w grze 😁🤞🤞🤞
Ja dzisiaj mam co robić, jeszcze trochę porządki, zakupy, akwarium muszę sprzątnąć w końcu, pranie już się robi. A koło 15 przyjeżdża brat z moim chrześniakiem 3 letnim i pierwszy raz zostaję u nas na noc. Podgrzejemy wodę w basenie i mam nadzieję, że dzieciaki na ogrodzie się wymęczą i ładnie zasną bez kłopotu 😅 na szczęście z moją Zuzia się dobrze zawsze dogadywali i bawili więc liczę mimo wszystko na spokojny weekend 🤭DreamBee, Zbuntowana, Anulek84 lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️ Prolaktyna 17,93✅️Testosteron 47,94 ✅️
Badanie nasienia✅️
Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6kg)
🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️
🔜15.11 estradiol, lh, fsh
🔜18.11 Wit D3
🔜04 12 wizyta u gina -
Cześć, proszę usunąć moje wirusy, nie są szczęśliwe. 👎🏻 Nie chciałabym aby ktoś się nimi zaraził.♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
nick nieaktualnyHej, u mnie 10dpo objawy jak na okres, nie wierzę że będzie z tego ciąża ale zatestuje jeszcze w środę jakby nie przyszła @.
Od sierpnia ruszam z testami hormonów, boję się wyników ale nie ma sensu odkładać tego nieskończoność bo może to nas blokuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca, 07:52
-
siesiepy wrote:Cześć, proszę usunąć moje wirusy, nie są szczęśliwe. 👎🏻 Nie chciałabym aby ktoś się nimi zaraził.
O nie, tak mi przykro siesiepy. Przyszłam tu niedawno, ale bardzo Ci kibicowałam i ogromnie się cieszyłam, kiedy Ci się udało. Przytulam z całego serca 🫂33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️ Prolaktyna 17,93✅️Testosteron 47,94 ✅️
Badanie nasienia✅️
Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6kg)
🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️
🔜15.11 estradiol, lh, fsh
🔜18.11 Wit D3
🔜04 12 wizyta u gina -
ellevv wrote:Prawie.. mam 34 dniowe cykle.. idealnie 34 dniowe.. teraz 31 dnia na noc zaczęłam mieć lekkie plamienia i to bez jakiś różowych czy czerwonych tylko po prostu jakies stare brązowe. Na drugi dzień czyli 32 dnia cyklu te plamenia zamieniły się w większe plamienia z domieszką krwi i tak o to 🐵 pojawiła się nie w terminie ale wcześniej. Moja 🐵 jest drugi cykl skąpa więc pewnie za dzień lub dwa się skończy...
U mnie już dwa dni po plamieniu i objawy 🐒 ustąpiły. Zobaczymy, czy się rozwinie, bo taka nieśmiała 😅 -
Cinka wrote:U mnie już dwa dni po plamieniu i objawy 🐒 ustąpiły. Zobaczymy, czy się rozwinie, bo taka nieśmiała 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca, 07:55
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️ 5cs
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
8cs:
- 1cs stymulowany Clostilbegyt+Ovitrelle⏳
💉Neoparin+💊 Acard150
„Somewhere over the rainbow…” -
Laura25 wrote:Ja tak miałam. 5 dni przed miesiączka miałam plamienie 2 dniowe. W ciąży nie jestem. Natomiast u mnie prawdopodobnie owulacja się przesunęła. Zobaczymy za 2 tyg czy przyjdzie okres lub czy zobaczę 2 kreski. Jeśli nie to muszę sprawdzić co się dzieje
Trzymam kciuki, żeby wszystko się wyjaśniło. Jakieś cuda w tym lipcu dziwne😅Laura25, pp2018 lubią tę wiadomość
-
siesiepy wrote:Cześć, proszę usunąć moje wirusy, nie są szczęśliwe. 👎🏻 Nie chciałabym aby ktoś się nimi zaraził.
Mocno przytulam 😓 🫂 trzymaj się 💜👩🏻 38
PCOS, IO, hiper: androgeny & prolaktyna po MTC
dawniej nadwaga i problemy z tarczycą
MTHFR - homozygota, PAI 1 - heterozygota, V R2 - heterozygota
AMH 2,31 (11.2023) -> 1,93 (09.2024)
posiewy, MUCHA - ok
Lewy jajowód niedrożny & ogniska endomendy 😓
Formetic, Letrox, Fertistim, olej z wiesiołka, NAC, kwasy Omega3, Quatrefolic, l-Arginina, Ubichinol, Magnez, Potas, Psychobiotyk, Witamina A+E, wit. B12, Rutinacea
👱🏻32
nasienie morfo 3%, wysokie pH i lepkość
ciężka oligospermia, bakterie & grzyby - ok
IO, stan przedcukrzycowy?
Man Combo, Inozytol, olej z czarnuszki, wit. A+E, l-Argninina, NAC, Magnez, Potas, Wit. D + Omega 3, kwas foliowy, Rutinacea
Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱
💍🤵👰 10.2022
Starania na luzie - 2023
Początek czerwca 2024 - cb
Lipiec 2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle ❌+ złe samopoczucie
Sierpień-Wrzesień /Październik? 2024 - ➡️pogłębiona diagnostyka obojga -
Ściskam Cię bardzo mocno i mam nadzieję, że wszystko zakończy się teraz dobrze, a już niebawem słońce dla Was zaświeci, już tak naprawdę. Trzymaj się kochana 💖 -
U mnie to samo, w czwartek plamienia, wczoraj nic i dzisiaj też nic. Jak do poniedziałku się nie rozkręci to idę na betę. W czwartek czułam skurcze jak na @, teraz przeszło, piersi też mam dalej opuchnięte, a przecież progesteron już powinien spaść 🤔 i od ponad tygodnia nie mam ochoty na słodkie, a normalnie to mogłabym się żywić czekoladą 😝 aa dobra nie wkręcam sobie. Nie wiem tylko co zrobić z suplami, które czekają w paczkomacie, chyba poczekają tam do poniedziałku 😆
DreamBee lubi tę wiadomość
31 lat
Hashimoto, niedoczynność tarczycy
Fertistim, omega 3, b12, selen, koenzym q10, Euthyrox50
Starania od 05/2024 -
Trzymaj się, tak mi przykro 😭31 lat
Hashimoto, niedoczynność tarczycy
Fertistim, omega 3, b12, selen, koenzym q10, Euthyrox50
Starania od 05/2024 -
Ragazza wrote:U mnie to samo, w czwartek plamienia, wczoraj nic i dzisiaj też nic. Jak do poniedziałku się nie rozkręci to idę na betę. W czwartek czułam skurcze jak na @, teraz przeszło, piersi też mam dalej opuchnięte, a przecież progesteron już powinien spaść 🤔 i od ponad tygodnia nie mam ochoty na słodkie, a normalnie to mogłabym się żywić czekoladą 😝 aa dobra nie wkręcam sobie. Nie wiem tylko co zrobić z suplami, które czekają w paczkomacie, chyba poczekają tam do poniedziałku 😆
No właśnie, ten cykl jest jakiś dziwny😅 Ale trzymam kciuki!
Właśnie też mogłabym przed 🐵 żywić się mięsem i kiszonymi, a patrzeć na nie nie mogę. Ubóstwiam natomiast znienawidzony kefir😅🤣 -
Bardzo mi przykro 🥺 tak bardzo Ci kibicowałam, żeby twoja historia miała piękny finał...
Dużo sił Kochana 🫂❤👱♀️1986
🧔1979
Starania od 07.2023 -
Chochlik12 wrote:Piękna jest ta nazwa ♥️ właśnie na nią głosowałam!
Ja przyznam się skrycie, że zatestowałam dzisiaj - 10dpo i biało 🥹😢 ale planuje zatestować jeszcze w terminie… choć czuję że dzisiaj mnie cały brzuch okresowo pobolewa… mega dziwne, bo okres wypada dopiero za 3-4 dni 🤔
Trzymam kciuki, żeby w terminie pokazały się jednak ⏸✊👱♀️1986
🧔1979
Starania od 07.2023 -
Bardzo, bardzo mi przykro. 🫂 Z całego serca Ci życzę szybkiej rekonwalescencji (fizycznie i psychicznie) i żeby niedługo spełniło się wreszcie Wasze marzenie. Trzymaj się, ogromnie dużo siły.👩🏻❤️👨🏼 34 & 39
październik '24 - 5 cs
👩🏻 AMH 0,59, niedoczynność tarczycy
drożność ✅
adenomioza
👱🏼♂️ lipiec '24 morfologia 1%, DFI 25%, HBA 75%
🔜 powtórzenie badania
➡️ październik '24 klinika -
Lasia1234 wrote:Hej, u mnie 10dpo objawy jak na okres, nie wierzę że będzie z tego ciąża ale zatestuje jeszcze w środę jakby nie przyszła @.
Od sierpnia ruszam z testami hormonów, boję się wyników ale nie ma sensu odkładać tego nieskończoność bo może to nas blokuje.
Oby badania hormonów w sierpniu nie były już potrzebne, trzymam kciuki za ⏸✊👱♀️1986
🧔1979
Starania od 07.2023 -
Część dziewczyny, ja postanowiłam zatestowac wcześniej, ale niestety 11dpo test negatywny 😥nadzieje były tym bardziej, że w lipcu robiłam sono HSG. No cóż, w sierpniu urlop, podobno często się udaje na urlopie 😉👩🏻 34
TSH 4,458 (05.2024) -> 2,881 (06.2024) -> 1,821 (07.2024)
FT4, ATG, ATPO, prolaktyna 🆗
Krzywa cukrowa 🆗
Homocysteina - 6,86, B12 - 472, kwas foliowy - 16,41
AMH - 1,24 (06.2024)
Sono HSG 🆗
Cykle regularne 25-26 dni
Wizyty ginekologiczne 06.2024 & 07.2024 🆗 cytologia 02.2024 🆗 USG piersi 01.2024 🆗
💊 Euthyrox 25, Pregna Start, Omega 3, Inozytol, dzięgiel chinski, Q10, olej z wiesiołka, NAC, magnez, selen, wit. C, l-arginina, l-karnityna, wit. E+A, zioła Ojca Sroki, reswetratol, astaksantyna, niepokalanek mnisi
👨🏻🦱 35
Badanie rozszerzone nasienia 🆗
10cs