X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipiec słodki jak brzoskwinka 🍑, w marcu chłopiec 🧸lub dziewczynka 🎀
Odpowiedz

Lipiec słodki jak brzoskwinka 🍑, w marcu chłopiec 🧸lub dziewczynka 🎀

Oceń ten wątek:
  • Laura25 Ekspertka

Wysłany: 27 lipca, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinka wrote:
    Cześć :)

Zazwyczaj mam długie cykle (+/- 34 dni). Wczoraj (31 dc a 10 dni po owulacji) zauważyłam drobne plamienie. Trwało mozez 3 godziny i było widoczne jedynie na papierze (najpierw lekko różowe, czerowne a potem brązowe). Mniej więcej od dwóch dni też kiepsko się czuję, jestem senna, mam wrażenie jakbym miała temperaturę (a jest w normie). No i pojawiła się opryszczka, którą do tej pory miałam raz w życiu. Okres co prawda ma przyjść dopiero w niedzielę, ale zastanawia mnie to plamienie. Czy któraś z Was tak miała?

Ja tak miałam. 5 dni przed miesiączka miałam plamienie 2 dniowe. W ciąży nie jestem. Natomiast u mnie prawdopodobnie owulacja się przesunęła. Zobaczymy za 2 tyg czy przyjdzie okres lub czy zobaczę 2 kreski. Jeśli nie to muszę sprawdzić co się dzieje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca, 06:18

• Monk@ Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Piękna jest ta nazwa ♥️ właśnie na nią głosowałam!

Ja przyznam się skrycie, że zatestowałam dzisiaj - 10dpo i biało 🥹😢 ale planuje zatestować jeszcze w terminie… choć czuję że dzisiaj mnie cały brzuch okresowo pobolewa… mega dziwne, bo okres wypada dopiero za 3-4 dni 🤔
    Przytulam 🫂 ale piłka dalej w grze 💪🏼

Kciuki za testujące dzisiaj 🤞🏼

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Słonecznego i miłego weekendu wam życzę! Trzymam mocno kciuki za testujące, dopóki @ nie ma piłka w grze 😁🤞🤞🤞

Ja dzisiaj mam co robić, jeszcze trochę porządki, zakupy, akwarium muszę sprzątnąć w końcu, pranie już się robi. A koło 15 przyjeżdża brat z moim chrześniakiem 3 letnim i pierwszy raz zostaję u nas na noc. Podgrzejemy wodę w basenie i mam nadzieję, że dzieciaki na ogrodzie się wymęczą i ładnie zasną bez kłopotu 😅 na szczęście z moją Zuzia się dobrze zawsze dogadywali i bawili więc liczę mimo wszystko na spokojny weekend 🤭

DreamBee, Zbuntowana, Anulek84 lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

10 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, proszę usunąć moje wirusy, nie są szczęśliwe. 👎🏻 Nie chciałabym aby ktoś się nimi zaraził.

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca i niedoczynność;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
    ◾1,5 roku z Rządowym Programem Zdrowia Prokreacyjnego 🔚
    ◾7 stymulacji letrozolem (6 x ❌, 1 x poronienie: puste jaja płodowe 💔💔 07.2024) ; 8 ⏳
    ◾wór supli, leków i ziół...

♂️ 33
    ◾HBA 49%

🔜 15.01.2025 wizyta kwalifikacyjna IVF

"Do you ever get a little bit tired of life?
    Like you're not really happy but ya don't wanna die.
    Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
    'Cause you gotta survive." ❤️‍🩹👎
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie 10dpo objawy jak na okres, nie wierzę że będzie z tego ciąża ale zatestuje jeszcze w środę jakby nie przyszła @.

Od sierpnia ruszam z testami hormonów, boję się wyników ale nie ma sensu odkładać tego nieskończoność bo może to nas blokuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca, 07:52

• Darrika Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Cześć, proszę usunąć moje wirusy, nie są szczęśliwe. 👎🏻 Nie chciałabym aby ktoś się nimi zaraził.

O nie, tak mi przykro siesiepy. Przyszłam tu niedawno, ale bardzo Ci kibicowałam i ogromnie się cieszyłam, kiedy Ci się udało. Przytulam z całego serca 🫂

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

10 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • Cinka Znajoma

Wysłany: 27 lipca, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ellevv wrote:
    Prawie.. mam 34 dniowe cykle.. idealnie 34 dniowe.. teraz 31 dnia na noc zaczęłam mieć lekkie plamienia i to bez jakiś różowych czy czerwonych tylko po prostu jakies stare brązowe. Na drugi dzień czyli 32 dnia cyklu te plamenia zamieniły się w większe plamienia z domieszką krwi i tak o to 🐵 pojawiła się nie w terminie ale wcześniej. Moja 🐵 jest drugi cykl skąpa więc pewnie za dzień lub dwa się skończy...

U mnie już dwa dni po plamieniu i objawy 🐒 ustąpiły. Zobaczymy, czy się rozwinie, bo taka nieśmiała 😅

• aszin Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinka wrote:
    U mnie już dwa dni po plamieniu i objawy 🐒 ustąpiły. Zobaczymy, czy się rozwinie, bo taka nieśmiała 😅
    Ja w cyklu, kiedy zaszłam w ciążę, miałam plamienie implantacyjne, które trwało aż 3 dni ✊🏻 i od początku było brązowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca, 07:55

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️
    19.03.2024 💔💔
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Stymulacja owulacji:
    1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
    2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
    3) Clo+…?
    🔜 HSG

💉Neoparin+💊 Acard150
  • Cinka Znajoma

Wysłany: 27 lipca, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura25 wrote:
    Ja tak miałam. 5 dni przed miesiączka miałam plamienie 2 dniowe. W ciąży nie jestem. Natomiast u mnie prawdopodobnie owulacja się przesunęła. Zobaczymy za 2 tyg czy przyjdzie okres lub czy zobaczę 2 kreski. Jeśli nie to muszę sprawdzić co się dzieje :)

Trzymam kciuki, żeby wszystko się wyjaśniło. Jakieś cuda w tym lipcu dziwne😅

Laura25, pp2018 lubią tę wiadomość

• Deyansu Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:

Mocno przytulam 😓 🫂 trzymaj się 💜

👩🏻 38
    PCOS, IO, hiper: androgeny & prolaktyna po MTC
    MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota
    AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
    posiewy, MUCHA - ok :)
    💊Letrox, Formetic i tona supli
    Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki, czekam na wynik CD138

👱🏻32
    morfo 3%, wysokie pH i lepkość
    ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK
    glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK
    stres oksydacyjny ❌; MAR HBA , chromatyna OK
    💊 Clo i worek supli

Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱
    🤵👰 10.2022
    Starania na luzie - 2023
    06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
    07.2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
    8-12. 2024 -> pogłębiona diagnostyka obojga
    1-2.2025 - IUI ??
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Siesiepku, kochanie, śledziłam na innych wątkach, tak bardzo mi przykro 😭💔
    Ściskam Cię bardzo mocno i mam nadzieję, że wszystko zakończy się teraz dobrze, a już niebawem słońce dla Was zaświeci, już tak naprawdę. Trzymaj się kochana 💖

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Ragazza Przyjaciółka

Wysłany: 27 lipca, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to samo, w czwartek plamienia, wczoraj nic i dzisiaj też nic. Jak do poniedziałku się nie rozkręci to idę na betę. W czwartek czułam skurcze jak na @, teraz przeszło, piersi też mam dalej opuchnięte, a przecież progesteron już powinien spaść 🤔 i od ponad tygodnia nie mam ochoty na słodkie, a normalnie to mogłabym się żywić czekoladą 😝 aa dobra nie wkręcam sobie. Nie wiem tylko co zrobić z suplami, które czekają w paczkomacie, chyba poczekają tam do poniedziałku 😆

DreamBee lubi tę wiadomość

31 lat
    Hashimoto, niedoczynność tarczycy

Starania od 05/2024

28.11.2024 ⏸️ 15dpo beta 203, progesteron 25,60
    30.11.2024 beta 576, TSH 1.68
    🩺🔜 18.12.2024

preg.png
  • Ragazza Przyjaciółka

Wysłany: 27 lipca, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:

Trzymaj się, tak mi przykro 😭

31 lat
    Hashimoto, niedoczynność tarczycy

Starania od 05/2024

28.11.2024 ⏸️ 15dpo beta 203, progesteron 25,60
    30.11.2024 beta 576, TSH 1.68
    🩺🔜 18.12.2024

preg.png
  • Laura25 Ekspertka

Wysłany: 27 lipca, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:

Bardzo mi przykro😢

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca, 08:18

• Cinka Znajoma

Wysłany: 27 lipca, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ragazza wrote:
    U mnie to samo, w czwartek plamienia, wczoraj nic i dzisiaj też nic. Jak do poniedziałku się nie rozkręci to idę na betę. W czwartek czułam skurcze jak na @, teraz przeszło, piersi też mam dalej opuchnięte, a przecież progesteron już powinien spaść 🤔 i od ponad tygodnia nie mam ochoty na słodkie, a normalnie to mogłabym się żywić czekoladą 😝 aa dobra nie wkręcam sobie. Nie wiem tylko co zrobić z suplami, które czekają w paczkomacie, chyba poczekają tam do poniedziałku 😆

No właśnie, ten cykl jest jakiś dziwny😅 Ale trzymam kciuki!

Właśnie też mogłabym przed 🐵 żywić się mięsem i kiszonymi, a patrzeć na nie nie mogę. Ubóstwiam natomiast znienawidzony kefir😅🤣

• DreamBee Ekspertka

Wysłany: 27 lipca, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:

Bardzo mi przykro 🥺 tak bardzo Ci kibicowałam, żeby twoja historia miała piękny finał...

Dużo sił Kochana 🫂❤

👱‍♀️1986
    🧔1979

Starania od 07.2023
  • DreamBee Ekspertka

Wysłany: 27 lipca, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Piękna jest ta nazwa ♥️ właśnie na nią głosowałam!

Ja przyznam się skrycie, że zatestowałam dzisiaj - 10dpo i biało 🥹😢 ale planuje zatestować jeszcze w terminie… choć czuję że dzisiaj mnie cały brzuch okresowo pobolewa… mega dziwne, bo okres wypada dopiero za 3-4 dni 🤔

Trzymam kciuki, żeby w terminie pokazały się jednak ⏸✊

👱‍♀️1986
    🧔1979

Starania od 07.2023
  • Dahlia Przyjaciółka

Wysłany: 27 lipca, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:

Bardzo, bardzo mi przykro. 🫂 Z całego serca Ci życzę szybkiej rekonwalescencji (fizycznie i psychicznie) i żeby niedługo spełniło się wreszcie Wasze marzenie. Trzymaj się, ogromnie dużo siły.

👩🏻‍❤️‍👨🏼 34 & 39
    Starania od czerwca '24

👩🏻 AMH 0,48, niedoczynność tarczycy, IO w remisji, adenomioza

👱🏼‍♂️ morfologia 1%, DFI 25%, HBA 75%

listopad '24 1. IUI ❌
  • DreamBee Ekspertka

Wysłany: 27 lipca, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lasia1234 wrote:
    Hej, u mnie 10dpo objawy jak na okres, nie wierzę że będzie z tego ciąża ale zatestuje jeszcze w środę jakby nie przyszła @.

Od sierpnia ruszam z testami hormonów, boję się wyników ale nie ma sensu odkładać tego nieskończoność bo może to nas blokuje.

Oby badania hormonów w sierpniu nie były już potrzebne, trzymam kciuki za ⏸✊

👱‍♀️1986
    🧔1979

Starania od 07.2023
  • Runnerka Przyjaciółka

Wysłany: 27 lipca, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczyny, ja postanowiłam zatestowac wcześniej, ale niestety 11dpo test negatywny 😥nadzieje były tym bardziej, że w lipcu robiłam sono HSG. No cóż, w sierpniu urlop, podobno często się udaje na urlopie 😉

👩🏻 34
    TSH 4,458 (05.2024) -> 2,881 (06.2024) -> 1,821 (07.2024)
    FT4, ATG, ATPO, prolaktyna 🆗
    Krzywa cukrowa 🆗
    Homocysteina - 6,86, B12 - 472, kwas foliowy - 16,41
    AMH - 1,24 (06.2024) -> 1,72 (12.2024)
    Sono HSG 🆗
    Cykle regularne 26-28 dni
    Wizyty ginekologiczne 06.2024 & 07.2024 🆗 cytologia 02.2024 🆗 USG piersi 01.2024 & 11.2024 🆗
    Badania w 9 d.p.o. (10.2024) Estradiol - 255, progesteron - 28,02
    Badania w 3 d.c. (10.2024) FSH - 6,65, LH - 5, Estradiol - 59,30

💊 Euthyrox 25, Pregna Start, Omega 3, Q10, olej z wiesiołka, NAC, magnez, selen, wit. C, l-arginina, l-karnityna, wit. E+A, zioła Ojca Sroki, reswetratol, niepokalanek mnisi

👨🏻‍🦱 35
    Badanie rozszerzone nasienia 🆗 test MAR 🆗 HBA 92%

12.2024/01.2025 ➡️ 12cs
‹‹ 92 93 94 95 96 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ