Lipiec słodki jak brzoskwinka 🍑, w marcu chłopiec 🧸lub dziewczynka 🎀
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się z kawką ☕
Ostatni tydzień mnie tu nie było, bo dużo się działo i to niekonieczne dobrych rzeczy...
Jestem podłamana, bo 2 dni temu podczas wizyty u urologa u mojego Taty na usg odkryty został 5 cm tętniak aorty brzusznej... bardzo się o niego martwię... na cito musi zrobić tomografię i poszukujemy pilnie terminu do chirurga naczyniowego, ale u nas w województwie na nfz czeka się średnio 450 dni... a zapewne czeka go pilny zabieg lub operacja więc prywatna wizyta nie ma sensu... będziemy szukać po całej Polsce jak najwcześniejszego terminu...
Rano byłam zrobić badania krwi na tsh i prolaktynę, by w przyszłym tygodniu skonsultować je z endokrynologiem...
Mam akurat dni płodne, ale mojego W. nie ma od wczoraj i wróci do domu najwcześniej w poniedziałek w nocy, więc raczej ten cykl można spisać na straty, bo owulacja będzie prawdopodobnie w poniedziałek...
Przepraszam, że Wam tak smęcę, ale potrzebowałam się wygadać...
Z pozytywnych rzeczy dziś mam wizytę u fryzjera, a potem planuję odwiedzić rodziców, bo moja Mama miała wczoraj imieniny 😊
Miłego weekendu ❤👱♀️1986
🧔1979
Starania od 07.2023 -
Przez urlop w ogóle nie mierzyłam tempki, sprawdzałam teraz z ciekawości i dalej wysoka a jutro termin🐒. Szyjka wysoko i twarda. Zawsze 2-3 dni przed miałam plamienia i bóle brzucha a tu nadal cisza🤭 pewnie znowu sobie wkręcam, ale już chyba taki nasz urok😅 Od tygodnia męczyło mnie zapalenie pęcherza, orientujecie się czy jakimś cudem zapalenie lub furagina mogą wpłynąć na termin okresu?
-
Runnerka wrote:Część dziewczyny, ja postanowiłam zatestowac wcześniej, ale niestety 11dpo test negatywny 😥nadzieje były tym bardziej, że w lipcu robiłam sono HSG. No cóż, w sierpniu urlop, podobno często się udaje na urlopie 😉
Przytulam 🫂 ale dopóki 🐒 nie ma piłka w grze ✊
A jakby jednak wredota przyszła w terminie, to trzymam kciuki za owocny urlop ❤🔥👱♀️1986
🧔1979
Starania od 07.2023 -
liwka wrote:Przez urlop w ogóle nie mierzyłam tempki, sprawdzałam teraz z ciekawości i dalej wysoka a jutro termin🐒. Szyjka wysoko i twarda. Zawsze 2-3 dni przed miałam plamienia i bóle brzucha a tu nadal cisza🤭 pewnie znowu sobie wkręcam, ale już chyba taki nasz urok😅 Od tygodnia męczyło mnie zapalenie pęcherza, orientujecie się czy jakimś cudem zapalenie lub furagina mogą wpłynąć na termin okresu?
Obiecujące te twoje objawy ✊ Może to zapalenie pęcherza to też objaw🤰❤
Wszelkie infekcje i przyjmowane leki mogą wpływać na długość cyklu.
👱♀️1986
🧔1979
Starania od 07.2023 -
DreamBee wrote:Obiecujące te twoje objawy ✊ Może to zapalenie pęcherza to też objaw🤰❤
Wszelkie infekcje i przyjmowane leki mogą wpływać na długość cyklu. -
DreamBee życzę zdrowia dla taty.
Ja dziś zrobiłam z rana badania hormonów z 1 strony, miałam zrobić krzywą ale to nie mój dzień 😅 W zeszłym roku robiłam ją dwa razy i na samą myśl mi słabo 😂DreamBee lubi tę wiadomość
4cs ⏸️
17.09 38,8 beta
02.10 2mm okruszka z bijącym serduszkiem ♥️
Nadzieja umiera ostatnia. -
Wicher wrote:DreamBee życzę zdrowia dla taty.
Ja dziś zrobiłam z rana badania hormonów z 1 strony, miałam zrobić krzywą ale to nie mój dzień 😅 W zeszłym roku robiłam ją dwa razy i na samą myśl mi słabo 😂
Dziękuję ❤
Też niedawno robiłam krzywe glukozową i insulinową i faktycznie nie należy to do najprzyjemniejszych badań... szczególnie pierwsze pół godziny po wypiciu glukozy, kiedy człowiek wręcz walczy o przetrwanie, by wszystkiego nie zwrócić 😅👱♀️1986
🧔1979
Starania od 07.2023 -
DreamBee wrote:Witam się z kawką ☕
Ostatni tydzień mnie tu nie było, bo dużo się działo i to niekonieczne dobrych rzeczy...
Jestem podłamana, bo 2 dni temu podczas wizyty u urologa u mojego Taty na usg odkryty został 5 cm tętniak aorty brzusznej... bardzo się o niego martwię... na cito musi zrobić tomografię i poszukujemy pilnie terminu do chirurga naczyniowego, ale u nas w województwie na nfz czeka się średnio 450 dni... a zapewne czeka go pilny zabieg lub operacja więc prywatna wizyta nie ma sensu... będziemy szukać po całej Polsce jak najwcześniejszego terminu...
Rano byłam zrobić badania krwi na tsh i prolaktynę, by w przyszłym tygodniu skonsultować je z endokrynologiem...
Mam akurat dni płodne, ale mojego W. nie ma od wczoraj i wróci do domu najwcześniej w poniedziałek w nocy, więc raczej ten cykl można spisać na straty, bo owulacja będzie prawdopodobnie w poniedziałek...
Z pozytywnych rzeczy dziś mam wizytę u fryzjera, a potem planuję odwiedzić rodziców, bo moja Mama miała wczoraj imieniny 😊
Miłego weekendu ❤
Jejku trzymam kciuki za tatę obyście znaleźli jakiś szybki termin! A prywatnie takich zabiegów w razie czego nie robią? Pewnie drogi, ale na zdrowiu nie ma co oszczędzać.
Po to jesteśmy, żeby można było swoje żale i smęty z siebie wyrzucić, ale i te radosne chwile też z nami się dzielić 😁🤭DreamBee lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️ Prolaktyna 17,93✅️Testosteron 47,94 ✅️
Badanie nasienia✅️
Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6kg)
🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️
🔜15.11 estradiol, lh, fsh
🔜18.11 Wit D3
🔜04 12 wizyta u gina -
Darrika wrote:Jejku trzymam kciuki za tatę obyście znaleźli jakiś szybki termin! A prywatnie takich zabiegów w razie czego nie robią? Pewnie drogi, ale na zdrowiu nie ma co oszczędzać.
Po to jesteśmy, żeby można było swoje żale i smęty z siebie wyrzucić, ale i te radosne chwile też z nami się dzielić 😁🤭
Dziękuję ❤
Sprawdzaliśmy i prywatnie taki zabieg to cena od 78 tysięcy w wzwyż 😱👱♀️1986
🧔1979
Starania od 07.2023 -
siesiepy wrote:Cześć, proszę usunąć moje wirusy, nie są szczęśliwe. 👎🏻 Nie chciałabym aby ktoś się nimi zaraził.
Kochana 🥺
Dużo siły i zdrowia dla Was.
Jeszcze będzie pięknieWalka o pierwsze dziecko
♀️ 31l. ♂️ 42l.
✅️Parametry nasienia
☑️08.2024 Cb💔
✅️07.2024 cykl z Lamettą ⏸️ z niedrożnego jajowodu
☑️04.2024-06.2024 Clo/Lametta ❌️
☑️ 💔17.04.2023 Poronienie zatrzymane
✅️20.03.2023 ⏸️
(zajście w ciąże naturalne po 6cs.)
U mnie:
☑️Niedrozność prawego jajowodu (sono-HSG)
☑️Trombofilia wrodzona hetero+ mutacja Mthfr homo
✅️Tarczyca✅️hormony✅️wit.B12-442 ✅️ wit.D3- 67 ✅️Ferrytyna 95 ✅️kwas foliowy 34✅️naturalne owulacje ✅️AMH 2,25 ng/ml (10.06.2024)
☑️ Homocysteina 9,68 walka o⬇️
↪️7 🥳
🔜sonovaginografia +biopsja endometrium
🔜 badanie fragmentacji DNA +test HBA nasienia
🔜 badania na pasożyty u obojga -
siesiepy wrote:Cześć, proszę usunąć moje wirusy, nie są szczęśliwe. 👎🏻 Nie chciałabym aby ktoś się nimi zaraził.
Siesiepy, ściskam mocno. Mam nadzieję, że limit pecha i nieszczęścia wykorzystaliście już do końca życia. Oby teraz od strony medycznej wszystko poszło szybko i bez powikłań. Dużo siły 🫂❤️
Trzymam kciuki, żeby jeszcze do końca miesiąca pojawiły się tu jakieś ⏸️, najlepiej nie tylko jedne 💪🏼🤞🏼
Do nas dziś wpadają znajomi, jak uśpimy dzieci to posiedzimy przy planszówkach. W planach mamy dobre jedzonko i alkohol, więc siknęłam dziś dla spokojności na test (żeby sprawdzić te 0.5% szansy z naszych przerywańców). Tak, jak się spodziewałam, test negatywny, także modżajto dziś wjedzie bez wyrzeczeń 😁 🍹Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca, 09:58
DreamBee, Darrika lubią tę wiadomość
👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Rodzeństwo (1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym i echem mikrozarodka z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1) i pięknie bijącym ❤️
07.10.24(9+6): Alienik ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Ku zaskoczeniu matki, najpewniej druga córka 🩷
06.11.24: wizyta
-
DreamBee wrote:Witam się z kawką ☕
Miłego weekendu ❤
Mam nadzieję, że szybko się uda znaleźć termin, zdrówka dla taty najważniejsze, że wiecie o tętniaku.DreamBee lubi tę wiadomość
👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Rodzeństwo (1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym i echem mikrozarodka z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1) i pięknie bijącym ❤️
07.10.24(9+6): Alienik ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Ku zaskoczeniu matki, najpewniej druga córka 🩷
06.11.24: wizyta
-
DreamBee wrote:Dziękuję ❤
Sprawdzaliśmy i prywatnie taki zabieg to cena od 78 tysięcy w wzwyż 😱
Jasny piorun cena kosmos 😬 aż takiej się nie spodziewałam33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️ Prolaktyna 17,93✅️Testosteron 47,94 ✅️
Badanie nasienia✅️
Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6kg)
🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️
🔜15.11 estradiol, lh, fsh
🔜18.11 Wit D3
🔜04 12 wizyta u gina -
Hej, ja chciałam tylko zameldować, że można mi wpisać biel.
Siknęłam wczoraj po południu, 14 dpo więc mamy jasność.
Niestety jaśnie pani się nadal nie zjawiła, czekam i czekam a tu nic 😒👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
Runnerka, notsobadd, przytulam Was obie 🫂
DreamBee, bardzo mi przykro z powodu taty, dużo zdrówka dla niego ❤️ mam nadzieję, że uda się Wam znaleźć gdzieś szybki termin na NFZ, bo te ceny to jakiś dramat 🤯
A co do owulki, to jak będzie w poniedziałek, to jeszcze zdążycie 💪🏼 a i tak do końca pewności jeszcze nie masz, może się przesunie? Trzymam kciuki 🤞🏼DreamBee lubi tę wiadomość