X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipiec słodki jak brzoskwinka 🍑, w marcu chłopiec 🧸lub dziewczynka 🎀
Odpowiedz

Lipiec słodki jak brzoskwinka 🍑, w marcu chłopiec 🧸lub dziewczynka 🎀

Oceń ten wątek:
  • liwka Koleżanka

Wysłany: 27 lipca 2024, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Cześć, proszę usunąć moje wirusy, nie są szczęśliwe. 👎🏻 Nie chciałabym aby ktoś się nimi zaraził.
    siesiepy😢🫂 bardzo mi przykro, tak mocno trzymałam za Ciebie kciuki…

Starania od 06.2022
    08.2025 zaczynamy IVF
    25.08.2025 beta 43.8🫶🏻
    12.09.2026 5mm cudu, mamy❤️

preg.png
  • DreamBee Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2024, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z kawką ☕

Ostatni tydzień mnie tu nie było, bo dużo się działo i to niekonieczne dobrych rzeczy...

Jestem podłamana, bo 2 dni temu podczas wizyty u urologa u mojego Taty na usg odkryty został 5 cm tętniak aorty brzusznej... bardzo się o niego martwię... na cito musi zrobić tomografię i poszukujemy pilnie terminu do chirurga naczyniowego, ale u nas w województwie na nfz czeka się średnio 450 dni... a zapewne czeka go pilny zabieg lub operacja więc prywatna wizyta nie ma sensu... będziemy szukać po całej Polsce jak najwcześniejszego terminu...

Rano byłam zrobić badania krwi na tsh i prolaktynę, by w przyszłym tygodniu skonsultować je z endokrynologiem...

Mam akurat dni płodne, ale mojego W. nie ma od wczoraj i wróci do domu najwcześniej w poniedziałek w nocy, więc raczej ten cykl można spisać na straty, bo owulacja będzie prawdopodobnie w poniedziałek...

Przepraszam, że Wam tak smęcę, ale potrzebowałam się wygadać...

Z pozytywnych rzeczy dziś mam wizytę u fryzjera, a potem planuję odwiedzić rodziców, bo moja Mama miała wczoraj imieniny 😊

Miłego weekendu ❤

👱‍♀️1986
    🧔1979

Starania od 07.2023
  • liwka Koleżanka

Wysłany: 27 lipca 2024, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez urlop w ogóle nie mierzyłam tempki, sprawdzałam teraz z ciekawości i dalej wysoka a jutro termin🐒. Szyjka wysoko i twarda. Zawsze 2-3 dni przed miałam plamienia i bóle brzucha a tu nadal cisza🤭 pewnie znowu sobie wkręcam, ale już chyba taki nasz urok😅 Od tygodnia męczyło mnie zapalenie pęcherza, orientujecie się czy jakimś cudem zapalenie lub furagina mogą wpłynąć na termin okresu?

Starania od 06.2022
    08.2025 zaczynamy IVF
    25.08.2025 beta 43.8🫶🏻

preg.png
  • DreamBee Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2024, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Runnerka wrote:
    Część dziewczyny, ja postanowiłam zatestowac wcześniej, ale niestety 11dpo test negatywny 😥nadzieje były tym bardziej, że w lipcu robiłam sono HSG. No cóż, w sierpniu urlop, podobno często się udaje na urlopie 😉

Przytulam 🫂 ale dopóki 🐒 nie ma piłka w grze ✊
    A jakby jednak wredota przyszła w terminie, to trzymam kciuki za owocny urlop ❤🔥

👱‍♀️1986
    🧔1979

Starania od 07.2023
  • DreamBee Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2024, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liwka wrote:
    Przez urlop w ogóle nie mierzyłam tempki, sprawdzałam teraz z ciekawości i dalej wysoka a jutro termin🐒. Szyjka wysoko i twarda. Zawsze 2-3 dni przed miałam plamienia i bóle brzucha a tu nadal cisza🤭 pewnie znowu sobie wkręcam, ale już chyba taki nasz urok😅 Od tygodnia męczyło mnie zapalenie pęcherza, orientujecie się czy jakimś cudem zapalenie lub furagina mogą wpłynąć na termin okresu?

Obiecujące te twoje objawy ✊ Może to zapalenie pęcherza to też objaw🤰❤
    Wszelkie infekcje i przyjmowane leki mogą wpływać na długość cyklu.

👱‍♀️1986
    🧔1979

Starania od 07.2023
  • Naay95 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2024, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DreamBee wrote:
    Obiecujące te twoje objawy ✊ Może to zapalenie pęcherza to też objaw🤰❤
    Wszelkie infekcje i przyjmowane leki mogą wpływać na długość cyklu.
    Tak, też miałam taki objaw, myślałam że się wykończe z pęcherzem :x trzymam kciuki 🤗

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2024, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DreamBee życzę zdrowia dla taty.

Ja dziś zrobiłam z rana badania hormonów z 1 strony, miałam zrobić krzywą ale to nie mój dzień 😅 W zeszłym roku robiłam ją dwa razy i na samą myśl mi słabo 😂

DreamBee lubi tę wiadomość

• DreamBee Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2024, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wicher wrote:
    DreamBee życzę zdrowia dla taty.

Ja dziś zrobiłam z rana badania hormonów z 1 strony, miałam zrobić krzywą ale to nie mój dzień 😅 W zeszłym roku robiłam ją dwa razy i na samą myśl mi słabo 😂

Dziękuję ❤

Też niedawno robiłam krzywe glukozową i insulinową i faktycznie nie należy to do najprzyjemniejszych badań... szczególnie pierwsze pół godziny po wypiciu glukozy, kiedy człowiek wręcz walczy o przetrwanie, by wszystkiego nie zwrócić 😅

👱‍♀️1986
    🧔1979

Starania od 07.2023
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2024, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DreamBee wrote:
    Witam się z kawką ☕

Ostatni tydzień mnie tu nie było, bo dużo się działo i to niekonieczne dobrych rzeczy...

Jestem podłamana, bo 2 dni temu podczas wizyty u urologa u mojego Taty na usg odkryty został 5 cm tętniak aorty brzusznej... bardzo się o niego martwię... na cito musi zrobić tomografię i poszukujemy pilnie terminu do chirurga naczyniowego, ale u nas w województwie na nfz czeka się średnio 450 dni... a zapewne czeka go pilny zabieg lub operacja więc prywatna wizyta nie ma sensu... będziemy szukać po całej Polsce jak najwcześniejszego terminu...

Rano byłam zrobić badania krwi na tsh i prolaktynę, by w przyszłym tygodniu skonsultować je z endokrynologiem...

Mam akurat dni płodne, ale mojego W. nie ma od wczoraj i wróci do domu najwcześniej w poniedziałek w nocy, więc raczej ten cykl można spisać na straty, bo owulacja będzie prawdopodobnie w poniedziałek...

Z pozytywnych rzeczy dziś mam wizytę u fryzjera, a potem planuję odwiedzić rodziców, bo moja Mama miała wczoraj imieniny 😊

Miłego weekendu ❤

Jejku trzymam kciuki za tatę obyście znaleźli jakiś szybki termin! A prywatnie takich zabiegów w razie czego nie robią? Pewnie drogi, ale na zdrowiu nie ma co oszczędzać.

Po to jesteśmy, żeby można było swoje żale i smęty z siebie wyrzucić, ale i te radosne chwile też z nami się dzielić 😁🤭

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba ->🩸

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • DreamBee Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2024, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Jejku trzymam kciuki za tatę obyście znaleźli jakiś szybki termin! A prywatnie takich zabiegów w razie czego nie robią? Pewnie drogi, ale na zdrowiu nie ma co oszczędzać.

Po to jesteśmy, żeby można było swoje żale i smęty z siebie wyrzucić, ale i te radosne chwile też z nami się dzielić 😁🤭

Dziękuję ❤

Sprawdzaliśmy i prywatnie taki zabieg to cena od 78 tysięcy w wzwyż 😱

👱‍♀️1986
    🧔1979

Starania od 07.2023
  • Missi Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2024, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Cześć, proszę usunąć moje wirusy, nie są szczęśliwe. 👎🏻 Nie chciałabym aby ktoś się nimi zaraził.

Kochana 🥺
    Dużo siły i zdrowia dla Was.
    Jeszcze będzie pięknie

Walka o pierwsze dziecko od 2023r
    ♀️ 32l. ♂️ 43l.

🌷 27.10.2025- z zaskoczenia II kreseczki
    🩵 14.11.2025- piękne serduszko
    🍀05.12.2025- 3cm misia 🥹 według USG +3dni

preg.png
  • Lexia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2024, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:

Siesiepy, ściskam mocno. Mam nadzieję, że limit pecha i nieszczęścia wykorzystaliście już do końca życia. Oby teraz od strony medycznej wszystko poszło szybko i bez powikłań. Dużo siły 🫂❤️

Trzymam kciuki, żeby jeszcze do końca miesiąca pojawiły się tu jakieś ⏸️, najlepiej nie tylko jedne 💪🏼🤞🏼
    Do nas dziś wpadają znajomi, jak uśpimy dzieci to posiedzimy przy planszówkach. W planach mamy dobre jedzonko i alkohol, więc siknęłam dziś dla spokojności na test (żeby sprawdzić te 0.5% szansy z naszych przerywańców). Tak, jak się spodziewałam, test negatywny, także modżajto dziś wjedzie bez wyrzeczeń 😁 🍹

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2024, 09:58

DreamBee, Darrika lubią tę wiadomość

👱🏼‍♀️&👨🏼‍🦱'94
    Rodzinka 👱🏼‍♀️+🧑🏻‍🦱+👧🏼+👶🏼+🐈+🐈+🐈‍⬛

Pierworodna (4cs):
    event.png

Drugorodna (1cs):
    event.png
  • Lexia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2024, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DreamBee wrote:
    Witam się z kawką ☕

Miłego weekendu ❤

Mam nadzieję, że szybko się uda znaleźć termin, zdrówka dla taty ;) najważniejsze, że wiecie o tętniaku.

👱🏼‍♀️&👨🏼‍🦱'94
    Rodzinka 👱🏼‍♀️+🧑🏻‍🦱+👧🏼+👶🏼+🐈+🐈+🐈‍⬛

Pierworodna (4cs):
    event.png

Drugorodna (1cs):
    event.png
  • liwka Koleżanka

Wysłany: 27 lipca 2024, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie wyszłam z laboratorium, skoczyłam na betę, sama nie wiem po co😂

DreamBee, pp2018, Deyansu lubią tę wiadomość

Starania od 06.2022
    08.2025 zaczynamy IVF
    25.08.2025 beta 43.8🫶🏻

preg.png
  • brilka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2024, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Siesiepy, tak strasznie mi przykro 🫂😞

Starania od 04/24

niedrożny kanał szyjki macicy, niedrożny prawy jajowód, kir AA, cross match 31,4% ➝ 33,2% , alloMLR 0%, adenomioza, oligospermia

08/25 - IVF ➝ 3 ❄️ po PGT-A
    immunosupresja 💊
    10/25 - FET 4.2.2 10 dpt beta <0,2
    2 cykle diphereline ⏳
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2024, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DreamBee wrote:
    Dziękuję ❤

Sprawdzaliśmy i prywatnie taki zabieg to cena od 78 tysięcy w wzwyż 😱

Jasny piorun cena kosmos 😬 aż takiej się nie spodziewałam

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba ->🩸

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • DreamBee Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2024, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Jasny piorun cena kosmos 😬 aż takiej się nie spodziewałam

Ja również byłam w szoku, bo oddałabym wszystkie swoje oszczędności, żeby ratować Tatę, ale nawet połowy tej kwoty nie mamy... 😪

👱‍♀️1986
    🧔1979

Starania od 07.2023
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2024, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja chciałam tylko zameldować, że można mi wpisać biel.
    Siknęłam wczoraj po południu, 14 dpo więc mamy jasność.
    Niestety jaśnie pani się nadal nie zjawiła, czekam i czekam a tu nic 😒

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • DreamBee Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2024, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Hej, ja chciałam tylko zameldować, że można mi wpisać biel.
    Siknęłam wczoraj po południu, 14 dpo więc mamy jasność.
    Niestety jaśnie pani się nadal nie zjawiła, czekam i czekam a tu nic 😒

Przytulam 🫂

👱‍♀️1986
    🧔1979

Starania od 07.2023
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2024, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Runnerka, notsobadd, przytulam Was obie 🫂

DreamBee, bardzo mi przykro z powodu taty, dużo zdrówka dla niego ❤️ mam nadzieję, że uda się Wam znaleźć gdzieś szybki termin na NFZ, bo te ceny to jakiś dramat 🤯
    A co do owulki, to jak będzie w poniedziałek, to jeszcze zdążycie 💪🏼 a i tak do końca pewności jeszcze nie masz, może się przesunie? Trzymam kciuki 🤞🏼

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
‹‹ 93 94 95 96 97 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ