Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny, u mnie dziś 2dc więc może tym razem drugi dzień ciąży. 😁
Dzisiaj rozmawiając o żniwach wpadłam na pomysł na tytuł sierpniowego wątku. 🤣
"W sierpniu żniwa już kończymy, w majówkę dziecko tulimy"
"W sierpniu wakacje gorące, w majówkę bawimy brzdące"
Słonecznik90, Elgenda, Tofuszka, Gosiaczkova, aaandzia, Carlina, Dawdler34, MiśkaK, Kompotlinka, Lucy_26, Konzzdi, Nigri lubią tę wiadomość
"𝔓𝔢𝔯 𝔞𝔰𝔭𝔢𝔯𝔞 𝔞𝔡 𝔞𝔰𝔱𝔯𝔞"
Starania od 2018r.
8 poronień, 9 ciąża donoszona (2023r). ❤️
Starania o drugie dziecko od 08.2025r
Wykryte przeszkody:
* Atrofia endometrium:
* Endometrioza IV stopnia;
* Adenomioza;
* Niskie AMH - 0,2ng;
* Mutacja PAI-1;
* Zespół antyfosfolipidowy;
* Macica dwurożna;
* Nadciśnienie;
* Niedoczynność tarczycy;
* Przeciwciała przeciwplemnikowe;
"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie". -
Myślę że nie kombinowałabym tylko wzięła w tym 16 dc według zaleceń lekarza prowadzącegoLisia00 wrote:Hej dziewczyny, powiedzcie mi - co byście zrobiły na moim miejscu? Czuje że znowu jestem w kompletnym dołku...
Od 16 dc mam brać progesteron (mam te plamienia od połowy cyklu aż do @). Nie chciałam brać "tak o", żeby nie zahamować ewentualnej późniejszej owulacji więc zarejestrowałam się już dużo wcześniej na monitoring na poniedziałek przyszly (to właśnie bedzie 16 dc). No i dzwonią dziś do mnie że muszą mi odwołać... próbowałam sie umówić gdzies indziej ale nigdzie doslownie juz nie ma terminów przed tym poniedziałkiem...
Na moim miejscu wzięłybyście po prostu tego proga w 16 dc? Myślałam tez, zeby moze poczekać aż zacznę plamić i wtedy dopiero wziąć? Ehh
Dodam że u mnie owulaki raczej nic nie dadzą, PMOS na pokładzie
Kompotlinka, Lisia00 lubią tę wiadomość
Starania od 2022
Hashimoto, Endometrioza II st.
💊💊💊 💊
Eutyrox,
Ascofer,
Olej z wiesiołka,
Inozytol,
Kwas foliowy metylowany
Zioła Ojca Sroki 3
Leki stymulacyjne :
Lametta
Ovitrelle
Cyclogest
Encorton
Acard -
🌻Nigri,jak tam sytuacja u Ciebie z dolegliwościami,już dobrze?
🌻Gilgotka,testy grubieją,czekamy na jutrzejszą betę 🤗🍀
🌻Witam nowe dziewczyny 🤗
Ja się stresuje jakoś jutrem,chciałabym aby było już rano...
Oczywiście wieczorem zrobiłam test 🙈no ale kreseczki nie ma(mam nadzieję,że jutro się pojawi. )Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca, 23:15
Elgenda, aaandzia lubią tę wiadomość
Rodzinka 2+2+3 psy
10.2023 usunięcie tarczycy -
Lisia a jak z mierzeniem temperatury? Wiesz może kiedy w poprzednim cyklu były owulacje?
Ja bym nie przesuwała w ciemno i jakbym nie miała punktu odniesienia - monitoring/ testy czy temperatura to bym posłuchała ginekologaStarania o 1🤱👶 od maja 2021
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
7.2026 ciąża biochemiczna 💔
Amh 0,6 ng/ml❌
Endometrioza ❌❓
PCOS androgenowe ❌❓
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
Dziewczyny u mnie jednak w niedziele to był peak owulaka. Dzisiaj temp 36.69 (gdzie przed owulka mam ok 36.2). No ale jeszcze zrobię później test owu na wszelki wypadek. Podziałaliśmy w sobote ale wczoraj nie
no ale podziałamy na wszelki wypadek dzisiaj wieczorem.
Znowu ten cykl jakiś dziwny i nic z tego nie będzie
👩💼91' 🧑💼80' + 🐕
01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
08.03.2026 - ⏸️
28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
04.04.2026 - 0.51cm 💔
10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼
🌈jeszcze będzie pięknie 🤞 -
Kochana głowa do góry , plemniki mogą przeżyć do 5 dni 😊Dawdler34 wrote:Dziewczyny u mnie jednak w niedziele to był peak owulaka. Dzisiaj temp 36.69 (gdzie przed owulka mam ok 36.2). No ale jeszcze zrobię później test owu na wszelki wypadek. Podziałaliśmy w sobote ale wczoraj nie
no ale podziałamy na wszelki wypadek dzisiaj wieczorem.
Znowu ten cykl jakiś dziwny i nic z tego nie będzie
Dawdler34, Kompotlinka, Marcycha lubią tę wiadomość
-
U mnie 22dc, nawet nie wiem ile po owu bo w tym cyklu przez wakacje totalnie tego nie czulam, takze nie mam podstaw aby sobie dopisywac wszystkie objawy 😂
W piatek moj maz musi isc na badanie hormonow jak to wyglada po tym clo, czy nie wystrzelily mu za bardzo i okaze sie przy badaniu nasienia, ze plemniki kompletnie wybite. Ehh, ciagle to samo, te zamartwianie sie o wszystko a moze tak, a moze zrobmy inaczej, zycie staraczek to trudny orzech.
Nigri lubi tę wiadomość
09/25 -początek starań
🩸 28-35
TSH ✔️
FSH, LH, Estradiol ✔️
Czynnik męski ❌ -
Słonecznik90 wrote:Hej dziewczyny,u mnie niestety biało. Kurcze liczyłam bardzo na ten cykl...
Przytulam 🫂
U mnie ta sama sytuacja, test biały ⚪ 😓💃35 |🕺37 | 👶 5
Nieregularne starania od czerwca 2023 do listopada 2024(10 cs)
Obecnie powrót do starań od 05.2026
Diagnoza in progress... -
🌸 Słonecznik 🫂 🌸 Carlina 🫂
🌸 Dawdler nie przekreślaj z góry cyklu. Wiem, że lepiej się miło zaskoczyć niż niemiło rozczarować, ale te negatywne myśli nie są niczym dobrym. Ja będę Ci kibicować. 🤞
🌸 J.ss pięknie, że wakacje dały Ci trochę wytchnienia od tych staraczkowych myśli. 🤗 Oby wyniki męża wyszły ok. 🤞
Carlina, J.ss, Dawdler34, Marcycha lubią tę wiadomość
👩34 👦35 & 🐕 🐕
08.25 histeroskopia (polipy)
10.25 start starań
08.26 histerolaparoskopia (ponownie polip🙄) ⏳️ -
🌸 Dawdler34 wystarczy co drugi dzień. Jak będzie coś miało się z tego wykluć to w zupełności wystarczy nie ma co przeżywać, za często też nie dobrze

🌸 Słonecznik90 i Carlina tulę mocno 🫂 specjalnie rano weszłam na to forum dla waszych testów. Też boję się o czwartek bo mam złe przeczucia ale narazie nie testuję bo nawet nie mam czym i nie myślę się zaopatrywać w żadne testy żeby się nie nakręcać.
🌸 J. ss i tak najlepiej bez zaglądania w kalendarzyk, czasem trzeba zrobić detoks żeby nie zwariować trzymam kciuki za testowanie ✊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca, 07:33
J.ss, Dawdler34, Nigri lubią tę wiadomość
Starania od 2022
Hashimoto, Endometrioza II st.
💊💊💊 💊
Eutyrox,
Ascofer,
Olej z wiesiołka,
Inozytol,
Kwas foliowy metylowany
Zioła Ojca Sroki 3
Leki stymulacyjne :