Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
-
WIADOMOŚĆ
-
🌻 Lisia co do brania proga od 16dc to ja bym pewnie się wstrzymała. Sama jestem w podobnej sytuacji i wstrzymuję się do skoku temperatury. Jak nie mierzysz to faktycznie może być bardziej skomplikowane, ale tak jak Nigri pisze - może uda Ci się upolować gdzieś termin na USG. Nie wiem gdzie mieszkasz, ale podpowiem że często można złapać szybki termin w mniejszym mieście. Może warto poszukać w pobliskich miasteczkach? Trzymam kciuki kochana.
Ja dziś 15dc i teoretycznie od dziś mam zacząć brać proga, ale ani śluz, ani temperatura, ani owulaki nie wskazują na to bym była po owulce, więc się wstrzymuję. Śluz to wybitnie mnie wk*rwia bo jest tak mało płodny jak tylko się da.
Tak jak w zeszłym cyklu pisałam wam że chyba w końcu udało mi się ogarnąć suplementację i NAC i koenzym działają cuda, tak w tym momencie czuję się jakbym was wtedy okłamała 🙈 ale cóż, mówią że koenzym to najlepszy suplement więc biorę. W ogóle jakie dawki koenzymu bierzecie? Zastanawiam się czy jeszcze nie zwiększyć
Lisia00 lubi tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle (26-38 dni)
Starania od 02.2025r.
Drożne oba jajowody
Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka
Waga od początku czerwca: -3kg
Cel na początek: -7kg -
Tulę za biele 🫂
Nigri z tego co wiem to takie drobne plamienia są dość powszechne, tak jak mówisz, mógł się zrobić mały krwiak najzwyczajniej w świecie. Przesyłam przytulasy i czekam na Twoją wizytę 🫂
Nigri lubi tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle (26-38 dni)
Starania od 02.2025r.
Drożne oba jajowody
Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka
Tofuszka wrote:🌻 Lisia co do brania proga od 16dc to ja bym pewnie się wstrzymała. Sama jestem w podobnej sytuacji i wstrzymuję się do skoku temperatury. Jak nie mierzysz to faktycznie może być bardziej skomplikowane, ale tak jak Nigri pisze - może uda Ci się upolować gdzieś termin na USG. Nie wiem gdzie mieszkasz, ale podpowiem że często można złapać szybki termin w mniejszym mieście. Może warto poszukać w pobliskich miasteczkach? Trzymam kciuki kochana.
Ja dziś 15dc i teoretycznie od dziś mam zacząć brać proga, ale ani śluz, ani temperatura, ani owulaki nie wskazują na to bym była po owulce, więc się wstrzymuję. Śluz to wybitnie mnie wk*rwia bo jest tak mało płodny jak tylko się da.
Tak jak w zeszłym cyklu pisałam wam że chyba w końcu udało mi się ogarnąć suplementację i NAC i koenzym działają cuda, tak w tym momencie czuję się jakbym was wtedy okłamała 🙈 ale cóż, mówią że koenzym to najlepszy suplement więc biorę. W ogóle jakie dawki koenzymu bierzecie? Zastanawiam się czy jeszcze nie zwiększyć
Ja biorę 300 q10
Tofuszka lubi tę wiadomość
Starania o 1🤱👶 od maja 2021
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
7.2026 ciąża biochemiczna 💔
Amh 0,6 ng/ml❌
Endometrioza ❌❓
PCOS androgenowe ❌❓
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
Moja znajoma jak plamila na początku ciąży to gin przepisał jej profilaktycznie duphaston. I wszystko było okNigri wrote:Niestety dalej wylatują jakieś brazowe cosie jest tego mało no ale są. Bol w krzyżu jest dużo mniejszy, a bol jajnika całkowicie zniknął. Może jakiś krwiak się zrobił, nie wiem czekam na ta wizytę.
I przykro mi z powodu bieli 🫂
Nigri lubi tę wiadomość
Starania od 2022
Hashimoto, Endometrioza II st.
💊💊💊 💊
Eutyrox,
Ascofer,
Olej z wiesiołka,
Inozytol,
Kwas foliowy metylowany
Zioła Ojca Sroki 3
Leki stymulacyjne :
Lametta
Ovitrelle
Cyclogest
Encorton
Acard -
Tofuszka wrote:🌻 Lisia co do brania proga od 16dc to ja bym pewnie się wstrzymała. Sama jestem w podobnej sytuacji i wstrzymuję się do skoku temperatury. Jak nie mierzysz to faktycznie może być bardziej skomplikowane, ale tak jak Nigri pisze - może uda Ci się upolować gdzieś termin na USG. Nie wiem gdzie mieszkasz, ale podpowiem że często można złapać szybki termin w mniejszym mieście. Może warto poszukać w pobliskich miasteczkach? Trzymam kciuki kochana.
Ja od niedawna, wedlug zalecen lekarza 200 . Biore ten kaneka z aliness😁 ale ns razie pierwszy cykl i zaczelam brac juz po owulcd
Tofuszka lubi tę wiadomość
💁🏼♀️35💁🏼36
Po operacji bariatrycznej SLEEVE
⬇️-30kilo
ANA2 1:1000
ANA3 - ok 🤷🏼♀️
06.2025 biochem 👼
08.2025 IUI
2.2026 lipiodol
TSH po lipiodolu 3,57
Euthyrox 25 1x1
💁🏼- wszystkie badania ok -
🌻Maalwi,Carlina przytulam 🫂
🌻Nigri,ja w pierwszej ciąży miałam krwiaka i mialam prowadzić bardzo oszczędny tryb życia i dostałam proga.
🌻Majskoko,już trzymamy kciuki 💪🍀
Dziewczyny,a jeżeli chodzi o suple dla mężczyzn na płodność,to mogę kupić mojemu jakieś w ciemno bez badania nasienia?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca, 12:13
Tofuszka, Nigri lubią tę wiadomość
Rodzinka 2+2+3 psy
10.2023 usunięcie tarczycy -
Maalwii tak mi przykro 🫂 jeszcze wyjdzie dla Was słońce ☀️ 🙏🍀Maalwii wrote:U mnie też białoStarania od 2022
💊💊💊 💊
Eutyrox,
Ascofer,
Olej z wiesiołka,
Inozytol,
Kwas foliowy metylowany
Zioła Ojca Sroki 3
Leki stymulacyjne :
Lametta
Ovitrelle
Cyclogest
Encorton
Acard -
ja swojego pase fertilman plus (ale do picia, bo nie lubi tabletek) od samego początku starań.Słonecznik90 wrote:🌻Maalwi,Carlina przytulam 🫂
🌻Nigri,ja w pierwszej ciąży miałam krwiakaisialam.ptowaszic bardzo oszczędny tryb życia i dostałam proga.
🌻Maskoki,już trzymamy kciuki 💪🍀
Dziewczyny,a jeżeli chodzi o suple dla mężczyzn na płodność,to mogę kupić mojemu jakieś w ciemno bez badania nasienia?
Robił badanie nasienia jakoś w 2cyklu starań i wyniki były bardzo dobre (ale podstawowe badanie nasienia) więc też nie mamy odniesienia, jak było przed ale też 2 mies to dość mało żeby faktycznie zadziałały.
Suplementy to nie leki, mogą uzupełnić niedobory, a to z kolei wspomoże chłopaków
Kompotlinka lubi tę wiadomość
👩💼91' 🧑💼80' + 🐕
01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
08.03.2026 - ⏸️
28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
04.04.2026 - 0.51cm 💔
10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼
🌈jeszcze będzie pięknie 🤞 -
Dziewczyny czy Wy wszystkie bierzecie obecnie jakieś suple?
No bo ja w sumie nie biorę nic. Czasem jak mi się przypomni to kwas foliowy przez jakiś czas biorę , a potem znowu zapominam.
A tak to biorę tylko te co na co dzień czyli magnez , chrom , omega 3-6-9 , Wit b i d.
I w sumie tyle.
Myślicie , żeby coś dodać? Typowo " pod ciążę " ?
Złośnica.m lubi tę wiadomość
-
Tofuszka u mnie śluz też taki słabawy ale chyba u mnie przez mniejsze nawodnienie, bo sobie zdałam sprawę, że dość mało pije, więc może u Ciebie też to? nawodnienie też wpływa na ilość śluzu
👩💼91' 🧑💼80' + 🐕
08.03.2026 - ⏸️
04.04.2026 - 0.51cm 💔
Dawdler34 wrote:ja swojego pase fertilman plus (ale do picia, bo nie lubi tabletek) od samego początku starań.
Robił badanie nasienia jakoś w 2cyklu starań i wyniki były bardzo dobre (ale podstawowe badanie nasienia) więc też nie mamy odniesienia, jak było przed ale też 2 mies to dość mało żeby faktycznie zadziałały.
Suplementy to nie leki, mogą uzupełnić niedobory, a to z kolei wspomoże chłopaków
Ok, dzięki. Bo gdzieś przeczytałam,że powinny być dobierane do parametrów nasienia no i się zaczęłam zastanawiać 😅
Popatrzę,poczytam:)
A i jeszcze jego będę musiała jakoś podejść,żeby to brał 🙈
Rodzinka 2+2+3 psy
Ja zaczęłam sobie wkręcać,że teraz nie wyszło,bo za mało się nawadniałam. Muszę to poprawić!Dawdler34 wrote:Tofuszka u mnie śluz też taki słabawy ale chyba u mnie przez mniejsze nawodnienie, bo sobie zdałam sprawę, że dość mało pije, więc może u Ciebie też to? nawodnienie też wpływa na ilość śluzuRodzinka 2+2+3 psy

Ania Nowa tu wrote:Dziewczyny czy Wy wszystkie bierzecie obecnie jakieś suple?
No bo ja w sumie nie biorę nic. Czasem jak mi się przypomni to kwas foliowy przez jakiś czas biorę , a potem znowu zapominam.
A tak to biorę tylko te co na co dzień czyli magnez , chrom , omega 3-6-9 , Wit b i d.
I w sumie tyle.
Ja biorę suple z aliness dla kobiet w ciąży i karmiących,muszę włączyć jeszcze magnez.
Jaki bierzecie?Rodzinka 2+2+3 psy
Ja suplementuję dodatkowo inozytol, olej z wiesiołka i NAC na śluzAnia Nowa tu wrote:Dziewczyny czy Wy wszystkie bierzecie obecnie jakieś suple?
I w sumie tyle.
Starania od 2022
💊💊💊 💊
Eutyrox,
Ascofer,
Olej z wiesiołka,
Inozytol,
Kwas foliowy metylowany
Zioła Ojca Sroki 3
Leki stymulacyjne :
Lametta
Ovitrelle
Cyclogest
Encorton
Acard -
Kochana to raczej zastrzyk nie chce ci odbierać nadzieji ale jak jesteś 7 dni po zastrzyku to raczej do implatacji jeszszcze nie doszło. Mi lekarka mówiła, że test 12 dni po zastrzykumajskoko wrote:Tule za wszystkie biele!🥺🫂 Oby kolejny cykl byl dla Was szczęśliwy 🤍
Ja dzis kolejny test, myslalam ze juz wyjdzie bialo, ale jest taki sam jak wczoraj - albo mi sie wydaje?
U gory 6 dzien po ovitrelle
Na dole dzis czyli 7 dzien po ovitrelle
Jutro kolejny i od srody trzymajcie kciuki zeby ciemnialo🥹

Nigri lubi tę wiadomość
-
Ja biorę Prenacare Start, mąż odpowiednik dla mężczyzn. Skład chyba w miarę czysty bez zbędnych dodatków i cena przystępna. 😉 Do tego Omega-3.
O dziwo odkąd zmieniłam suple właśnie na te, to cykle mi się idealnie wyregulowały. 😉 Poza jednym miesiącem, gdzie było sporo stresu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca, 11:57
Tofuszka, majskoko lubią tę wiadomość
👩34 👦35 & 🐕 🐕
08.25 histeroskopia (polipy)
10.25 start starań
08.26 histerolaparoskopia (ponownie polip🙄) ⏳️ -
zdecydowanie musisz brać kwas foliowy. Jest bardzo ważny przy staraniach i już ciąży.Ania Nowa tu wrote:Dziewczyny czy Wy wszystkie bierzecie obecnie jakieś suple?
I w sumie tyle.
u mnie zestaw:
Rano naczczo: euthyrox
Rano do/po śniadaniu:
Pueria uno active
Moller's forte z tranem x2
Aliness UbiquinoL Koenzym Q10 100 mg
Aliness INOZYTOL 650 mg MIO D-Chiro x2
Witamina D w kroplach/tabletkach - zależy co jem
Cytrynian Magnezu 125 mg + Witamina B6 Aliness
Swanson N-acetylocysteina 600 mg (od 1 do 7-9dc biorę 2x 600)
Do obiadu:
Aliness laktoferyna 100 mg
Chela Ferra/jakieś żelazo ale chelat!
Wieczór:
Aliness UbiquinoL Koenzym Q10 100 mg
czasem zapominam wziać ten Q10 wieczorem
suple mam skonsultowane z gin i endoWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca, 11:57
👩💼91' 🧑💼80' + 🐕
08.03.2026 - ⏸️
04.04.2026 - 0.51cm 💔
Mój w ciemno brał tylko foliany i w sumie wyniki wyszły całkiem ładne. Nieidealne ale zadowalające. Myślę że śmiało może brać w ciemno i kompleks witamin. Te dawki są zwykle dobrze dostosowane.Słonecznik90 wrote:Dziewczyny,a jeżeli chodzi o suple dla mężczyzn na płodność,to mogę kupić mojemu jakieś w ciemno bez badania nasienia?
PS mój zaczął brać też koenzym q10, NAC i l-argininę. Ze wszystkich które bierze to chyba foliany i koenzym są najważniejsze (ale pewna nie jestem, bo nie wczytywałam się jakoś bardzo)
Słonecznik90, Dawdler34 lubią tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Starania od 02.2025r.
Drożne oba jajowody
też o tym dzisiaj pomyślałam i faktycznie trochę mało pijam ostatnio.Dawdler34 wrote:Tofuszka u mnie śluz też taki słabawy ale chyba u mnie przez mniejsze nawodnienie, bo sobie zdałam sprawę, że dość mało pije, więc może u Ciebie też to? nawodnienie też wpływa na ilość śluzu
Ale ogólnie to ja z lewym jajnikiem nie raz tak mam że owulka przychodzi po 20dc.. Myślałam że suple to trochę naprawiły. Mam takiego diabełka na ramieniu który mi mówi "weź ten duphaston, skrócisz sobie cykl i kolejny szybciej przyjdzie". Ale no, jeszcze z mężem w ogóle nie działaliśmy w tym cyklu nawet. Plus taki, że temperaturę nadal mam mega niską, więc na pewno jestem jeszcze przed owu.💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Starania od 02.2025r.
Drożne oba jajowody
Maalwii 🫂 Słonecznik 🫂 Carlina 🫂
Gilgotka, daj znać jak beta 🙏
Ja piję fertistim ovu, mój mąż fertistim men. Ja do tego jeszcze biorę inne polecane suplementy xD
Zrobiłam dzisiaj ovulaka 11dc, jest nawet jaśniejszy niż wczoraj 😂
Za 2h idę na usg do wujka mojego męża, więc dowiem się wszystkiego. Ale zaczęłam mieć pietra- że wyjdzie coś nie tak, a dodatkowo, że to ktoś z rodziny, ale już trudno
Dzisiaj lub jutro będą wyniki nasienia mojego męża 💪
Tofuszka, Nigri, majskoko, MiśkaK lubią tę wiadomość
33👱♀️ 34👨🦱
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
69 kg, 168 cm wzrostu