Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
Odpowiedz

Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢

Oceń ten wątek:
  • Słonecznik90 Autorytet

Wysłany: 20 lipca, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:
    Mój w ciemno brał tylko foliany i w sumie wyniki wyszły całkiem ładne. Nieidealne ale zadowalające. Myślę że śmiało może brać w ciemno i kompleks witamin. Te dawki są zwykle dobrze dostosowane.
    PS mój zaczął brać też koenzym q10, NAC i l-argininę. Ze wszystkich które bierze to chyba foliany i koenzym są najważniejsze (ale pewna nie jestem, bo nie wczytywałam się jakoś bardzo)

Dzięki bardzo za wszystkie odpowiedzi 🤗
    Ja sobie jeszcze dorzucę cynk.
    W sumie muszę poczytać co dodatkowo mogę przy kp,bo np oleju z wiesiołka nie wolno.

Tofuszka lubi tę wiadomość

Rodzinka 2+2+3 psy :)
    10.2023 usunięcie tarczycy
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 20 lipca, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸 Elgenda obyś dostała same dobre wiadomości. 🤞 Daj znać po.

Elgenda lubi tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

08.25 histeroskopia (polipy)
    10.25 start starań
    08.26 histerolaparoskopia (ponownie polip🙄) ⏳️
  • dzydzy Autorytet

Wysłany: 20 lipca, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka nie przejmuj się tym śluzem aż tak. U mnie on też falował. Jedne cykl bardzo obfity, drugi taki se. Ten udany był właśnie taki se.

Q10 brałam 2x200 - przy procedurach in vitro biorą do 600.

Tyle za wszystkie biele. Dziewczyny nie poddawajcie się 🍀

Słonecznik90 lubi tę wiadomość

👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
    starania od 02.2026

13.07.26 ⏸️ 11 dpo 🥹❤️
    15.07.26 beta 143
    17.07.26 beta 394 przyrost 175,5%

Duphaston 2x1 -> zmiana na Besins 100 3x1
    Euthyrox 25
    Neoparin 0,4
  • Złośnica.m Przyjaciółka

Wysłany: 20 lipca, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania Nowa tu wrote:
    Dziewczyny czy Wy wszystkie bierzecie obecnie jakieś suple?
    No bo ja w sumie nie biorę nic. Czasem jak mi się przypomni to kwas foliowy przez jakiś czas biorę , a potem znowu zapominam.
    A tak to biorę tylko te co na co dzień czyli magnez , chrom , omega 3-6-9 , Wit b i d.
    I w sumie tyle.
    Myślicie , żeby coś dodać? Typowo " pod ciążę " ?
    Ja tylko to czego mam lekki niedobór czyli B(akurat mam z kwasem foliowym to już nie biorę dodatkowego),d3 i czasem magnez, bo łapią mnie czasem skurcze.

• Słonecznik90 Autorytet

Wysłany: 20 lipca, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elgenda wrote:
    Maalwii 🫂 Słonecznik 🫂 Carlina 🫂

Gilgotka, daj znać jak beta 🙏

Ja piję fertistim ovu, mój mąż fertistim men. Ja do tego jeszcze biorę inne polecane suplementy xD

Zrobiłam dzisiaj ovulaka 11dc, jest nawet jaśniejszy niż wczoraj 😂

Za 2h idę na usg do wujka mojego męża, więc dowiem się wszystkiego. Ale zaczęłam mieć pietra- że wyjdzie coś nie tak, a dodatkowo, że to ktoś z rodziny, ale już trudno

Dzisiaj lub jutro będą wyniki nasienia mojego męża 💪
    Czekamy na wieści z wizyty,daj znać po 😊🍀
    I kciuki za wyniki męża 🍀

Elgenda lubi tę wiadomość

• Tofuszka Autorytet

Wysłany: 20 lipca, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzydzy wrote:
    Tofuszka nie przejmuj się tym śluzem aż tak. U mnie on też falował. Jedne cykl bardzo obfity, drugi taki se. Ten udany był właśnie taki se.

Q10 brałam 2x200 - przy procedurach in vitro biorą do 600.
    Dzięki <3
    Ja ze śluzem generalnie mam straszny problem. Nawet w najbardziej płodne dni mam wyrzut śluzu koło godziny 12-15, a wieczorem sucho. Ale nawet jak zdarza mi się mieć taki gorszej jakości to zwykle rozpoznaję, że jest mniej-więcej płodny. Teraz zdecydowanie taki nie jest jeszcze. Ale tak czy siak, czas podziałać z mym małżem.

Co do Q10 może też tak zacznę - w zeszłym cyklu brałam 200j do śniadania, teraz 300. To że biorą do 600 to wiem. Chciałam poznać opinie przy wyższych dawkach :D

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle (26-38 dni)
    Starania od 02.2025r.
    Drożne oba jajowody

Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
    Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka

Waga od początku czerwca: -3kg
    Cel na początek: -7kg
  • Słonecznik90 Autorytet

Wysłany: 20 lipca, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie brajan mimo bieli na teście to nie odpuszcza 🙈Mdli mnie,średnio się czuje .
    Ale ogólnie złapaliśmy jakiś wirusik,bo moje Gremliny też przeziębione...
    No ale fajnie by było,jak by jednak małpa w piątek nie przyszła 🙃

Tofuszka, Elgenda, Gosiaczkova, Nigri, majskoko, MiśkaK lubią tę wiadomość

• Tofuszka Autorytet

Wysłany: 20 lipca, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złośnica.m wrote:
    Ja tylko to czego mam lekki niedobór czyli B(akurat mam z kwasem foliowym to już nie biorę dodatkowego),d3 i czasem magnez, bo łapią mnie czasem skurcze.
    Której B? :D Kwas foliowy też jest z grupy witamin B.
    B12 warto mieć co najmniej 500j (w sensie w badaniach krwi przed ciążą, niższe wartości są prawidłowe, ale przy ciąży za niskie)

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle (26-38 dni)
    Starania od 02.2025r.
    Drożne oba jajowody

Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka

• Złośnica.m Przyjaciółka

Wysłany: 20 lipca, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:
    Której B? :D Kwas foliowy też jest z grupy witamin B.
    B12 warto mieć co najmniej 500j (w sensie w badaniach krwi przed ciążą, niższe wartości są prawidłowe, ale przy ciąży za niskie)
    B12, od kilkunastu lat co się trochę unormowało to za jakiś niedługi czas miałam niedobory 🤷‍♀️

• J.ss Autorytet

Wysłany: 20 lipca, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore ovarin i q10, ovarin mega fajnie mi wyregulowal cykle.

Malwi 🫂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca, 12:40

09/25 -początek starań
    🩸 28-35
    TSH ✔️
    FSH, LH, Estradiol ✔️
    Czynnik męski ❌
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 20 lipca, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złośnica.m wrote:
    B12, od kilkunastu lat co się trochę unormowało to za jakiś niedługi czas miałam niedobory 🤷‍♀️
    noo B12 to najlepiej przyswaja się z czerwonego mięsa jak dobrze pamiętam. Ja mięsa od lat nie jem (a nawet jak kiedyś jadłam to tylko pierś z kurczaka) i co prawda niedoborów nigdy nie miałam, ale bez suplementacji byłam blisko dolnej granicy zalecanego zakresu

Złośnica.m lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Starania od 02.2025r.
    Drożne oba jajowody

• Nigri Autorytet

Wysłany: 20 lipca, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia96 wrote:
    Moja znajoma jak plamila na początku ciąży to gin przepisał jej profilaktycznie duphaston. I wszystko było ok :)

Biorę już duphaston bo progesteron mi wyszedł już taki podejrzany wcześniej. Nie wiem też czy to jakaś infekcja może się przypaletała bo dzisiaj rano był też jakiś zolty śluz. No generalnie bez usg się niczego nie dowiem.

Tofuszka, Amelia96 lubią tę wiadomość

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
    04.07 ⏸️
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 20 lipca, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania co do supli to ja mam w stopce rozpisane. Ale tak jak dziewczyny pisały - foliany bardzo ważne. Jak zapominasz brać to polecam pudełeczka z przegródkami na leki. Moje stoją na stole i do śniadania nigdy nie zapominam. Popołudniu mam za to ustawione przypomnienie, a właściwie budzik w telefonie.

PS wciskam drzemkę jak nie mogę wziąć, nawet jeśli właśnie po nie idę, bo moje adhd lubi wejść ze mną do kuchni i zauważyć że coś innego trzeba zrobić. Polecam wyłączać dopiero jak wszystko się połknie :D

Dawdler34 lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Starania od 02.2025r.
    Drożne oba jajowody

• Nigri Autorytet

Wysłany: 20 lipca, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do śluzu to ja bym się nie przejmowała, teraz nie miałam go prawie wcale a i tak wyszły ⏸️

Tofuszka, Dawdler34, Gosiaczkova, dzydzy, MiśkaK, Nikaaa_, Marcycha, Lisia00 lubią tę wiadomość

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
    04.07 ⏸️
  • Dawdler34 Autorytet

Wysłany: 20 lipca, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam dziewczyny, że analizując tak Wasze doświadczenie i też swoje, to mogę powiedzieć im bardziej "dziwny" cykl i mniej się spodziewamy, że pykło, to tym większe prawdopodobieństwo pojawienia się ⏸️
    to wynika z tego chyba, że faktycznie odpuszczamy w takim "złym cyklu"
    a im bardziej cykl książkowy, tym więcej od niego oczekujemy i jakoś wtedy nie wychodzi

Nigri lubi tę wiadomość

👩‍💼91' 🧑‍💼80' + 🐕
    01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
    08.03.2026 - ⏸️
    28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
    04.04.2026 - 0.51cm 💔
    10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼

🌈jeszcze będzie pięknie 🤞
  • Słonecznik90 Autorytet

Wysłany: 20 lipca, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawdler34 wrote:
    Powiem Wam dziewczyny, że analizując tak Wasze doświadczenie i też swoje, to mogę powiedzieć im bardziej "dziwny" cykl i mniej się spodziewamy, że pykło, to tym większe prawdopodobieństwo pojawienia się ⏸️
    to wynika z tego chyba, że faktycznie odpuszczamy w takim "złym cyklu"
    a im bardziej cykl książkowy, tym więcej od niego oczekujemy i jakoś wtedy nie wychodzi

To pewnie jedno,
    A dwa ja mam dziś takie jakieś poczucie niesprawiedliwości.
    Wiem,mam już dwójkę dzieci,ale chcemy mieć większą rodzinkę,staramy się,dbamy,a taka patola ma wszystko gdzieś i rozmnaża się na potęgę ...🙄

• Amelia96 Autorytet

Wysłany: 20 lipca, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gilgotka wrote:
    Ja już po becie czekam na wyniki. Dało się dopłacić do cito 4zł. Nawet nie wiedziałam,że tak mało. Wogóle to chora jestem nie dość,że wczoraj gorączka to dziś tak mnie gardło boli że mówić nie mogę

Dziewczyny tule Was za biel.
    Ja mam 39lat a mąż 42 więc chyba jestem tu najstarsza no ale cóż życie czasem tak weryfikuje
    Kochana i jak sytuacja? Bo co chwilę tu zerkam a jeszcze żadnych wieści od Ciebie. Zaczynam się niecierpliwic 🫢✊

Kompotlinka, Tofuszka, Gosiaczkova lubią tę wiadomość

Starania od 2022
    Hashimoto, Endometrioza II st.

💊💊💊 💊
    Eutyrox,
    Ascofer,
    Olej z wiesiołka,
    Inozytol,
    Kwas foliowy metylowany
    Zioła Ojca Sroki 3
    Leki stymulacyjne :
    Lametta
    Ovitrelle
    Cyclogest
    Encorton
    Acard
  • Gilgotka Ekspertka

Wysłany: 20 lipca, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Screenshot-20260720-135025-Diagnostyka.jpg

No właśnie przyszedł wynik. Wychodzi na to,że ciąża biochemiczna

• majskoko Ekspertka

Wysłany: 20 lipca, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gilgotka wrote:
    Kochana to raczej zastrzyk nie chce ci odbierać nadzieji ale jak jesteś 7 dni po zastrzyku to raczej do implatacji jeszszcze nie doszło. Mi lekarka mówiła, że test 12 dni po zastrzyku

Tak tak, wiem ze zastrzyk :) jesli cokolwoek mialoby sie pojawic to pewnie najszybciej od srody. Ale myslalam ze to bardziej bedzie blednac. Brajan mi sie wlacza🤣

💁🏼‍♀️35💁🏼36
    Po operacji bariatrycznej SLEEVE
    ⬇️-30kilo
    ANA2 1:1000
    ANA3 - ok 🤷🏼‍♀️
    06.2025 biochem 👼
    08.2025 IUI
    2.2026 lipiodol
    TSH po lipiodolu 3,57
    Euthyrox 25 1x1
    💁🏼- wszystkie badania ok
  • majskoko Ekspertka

Wysłany: 20 lipca, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gilgotka wrote:
    Screenshot-20260720-135025-Diagnostyka.jpg

No właśnie przyszedł wynik. Wychodzi na to,że ciąża biochemiczna

Kochana tule mocno, jestes juz pewna ze to biochem ? 🥺

💁🏼‍♀️35💁🏼36
    Po operacji bariatrycznej SLEEVE
    ⬇️-30kilo
    ANA2 1:1000
    ANA3 - ok 🤷🏼‍♀️
    06.2025 biochem 👼
    08.2025 IUI
    2.2026 lipiodol
    TSH po lipiodolu 3,57
    Euthyrox 25 1x1
    💁🏼- wszystkie badania ok
‹‹ 122 123 124 125 126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ