Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
Odpowiedz

Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢

Oceń ten wątek:
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 2 lipca, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za wsparcie dziewczyny, trochę mnie zachęciłyście i właśnie dzwoniłam do kliniki umówić się na sono-hsg

Jeszcze mnie recepcjonistka bardzo zniechęciła:
    - dzień dobry chciałabym się umówić na badanie hsg
    - można przyjść w każdą środę, czwartek i piątek od godziny 8
    - ale to nie trzeba się umawiać? Jak trzeba się przygotować?
    - ale to jest badanie z krwi? wymaz?
    - nie no... badanie sono-hsg
    - czyli z krwi, tak?
    - nie no... badanie drożności jajowodów
    - aaa to chwileczkę (a few moments later...) najpierw trzeba umówić się do immunologa

Powiedziała że wyśle mi maila z całą rozpiską, ale nadal go nie mam. Miała tak wyjebane, że nie zdziwiłabym się jakby źle zapisała mój adres

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca, 11:55

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle długości 26-38 dni.
    Starania od 02.2025r.

Leki: letrox, estrofem mite, duphaston

Sono-HSG 15.07 🤞
  • Carlina Przyjaciółka

Wysłany: 2 lipca, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:
    Dzięki za wsparcie dziewczyny, trochę mnie zachęciłyście i właśnie dzwoniłam do kliniki umówić się na sono-hsg

- czyli z krwi, tak?
    - aaa to chwileczkę (a few moments later...) najpierw trzeba umówić się do immunologa

Powiedziała że wyśle mi maila z całą rozpiską, ale nadal go nie mam. Miała tak wyjebane, że nie zdziwiłabym się jakby źle zapisała mój adres

O rety! Widać, że niezbyt ogarnęła temat, może skonsultuje to z kimś i da Ci bardziej rzetelne informacje. Bo po takim wstępie, to ciężko mieć zaufanie. Do immunologa ?😱 ja zrobiłam tylko biocenozę pochwy, no i Mucha, ale te były nieobowiązkowe. Na pewno musisz mieć ważną cytologię, mi powiedzieli że pół roku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca, 12:07

Kompotlinka lubi tę wiadomość

💃35 |🕺37 | 👶 5

Nieregularne starania od czerwca 2023 do listopada 2024(10 cs)
    Obecnie powrót do starań od 05.2026

Diagnoza in progress...
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 2 lipca, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carlina wrote:
    O rety! Widać, że niezbyt ogarnęła temat, może skonsultuje to z kimś i da Ci bardziej rzetelne informacje. Bo po takim wstępie, to ciężko mieć zaufanie. Do immunologa ?😱 ja zrobiłam tylko biocenozę pochwy, no i Mucha, ale te były nieobowiązkowe. Na pewno musisz mieć ważną cytologię, mi powiedzieli że pół roku.
    właśnie zastanawiam się czy nie umówić się do innej kliniki, bo nawet ceny które ta babka mi podała nie zgadzają się z tym co mają na stronie XD
    a immunolog niby kwalifikacja do badania - ma niby zlecić badania krwi.
    Poza biocenozą to ja chyba wszystko mam - cytologia i chlamydia (PCR) jakoś z kwietnia i badania w kierunku wielu chorób wenerycznych też robiłam w tym roku. Nie wiem co o tym myśleć. Trochę mnie to chyba przerasta.

Swoją drogą pamiętam że mamy tu osoby z GD/okolic - może polecacie jakąś klinikę w Trójmieście / Tczewie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca, 12:16

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle długości 26-38 dni.
    Starania od 02.2025r.

Sono-HSG 15.07 🤞
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 2 lipca, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shaylen wrote:
    Dziewczyny, nie moge sie pozbierać. Udało sie! Udało sie !🥹
    20260702-073234.jpg

Shaylen gratulację! Pięknie krechy <3

shaylen lubi tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 2 lipca, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tyle tu się dzieję, że zapominam komu ma co odpisać :D

Tulę za @ i trzymam kciuki, żeby biele okazały się jednak dwoma kreskami <3

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • Elgenda Ekspertka

Wysłany: 2 lipca, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌼 Mommytobe nowy cykl, nowa energia 😊
    🌼 Tofuszka 🫂🫂🫂 przykro mi :( nie trać nadziei 💖 za chwilę wyjdzie słońce ☀️
    🌼 Shaylen gratulacje!!
    🌼 KamilaAnt trzymam kciuki za 2 etap rozmów 😍 dobra decyzja.

Ja jestem na tyle nawiedzona, że od pierwszej prognozowanej owulacji - obecnie 9dpo i tak dzisiaj sikałam dla sportu. A ta druga bardziej pewna owulacja, która najpewniej się wydarzyła dopiero 2 dni po.

Wczoraj miałam uderzenia gorąca i zmęczenie. A dzisiaj już tylko zmęczenie.

shaylen, mommytobe lubią tę wiadomość

33👱‍♀️ 34👨‍🦱

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Ezen 10
    Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

69 kg, 168 cm wzrostu
  • karokarolina Debiutantka

Wysłany: 2 lipca, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:

- czyli z krwi, tak?

Ja miałam zrobić morfologię, antygen HBS i przeciwciała anty HCV. Oprócz tego na wcześniejszej wizycie dostałam wskazani, że mam robić pułkanki z tatnun rosa i brać metronidazol

Tofuszka lubi tę wiadomość

• Tofuszka Autorytet

Wysłany: 2 lipca, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest mały sukces!
    Udało mi się umówić w innej klinice HSG na najbliższy cykl i już za 2 tygodnie będę miała to badanie ❤️🤞

Ostatnich kilka dni było dla mnie bardzo ciężkich nie tylko w kwestiach staraczkowych, więc cieszę się że chociaż jedna rzecz się udała

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca, 12:56

Kompotlinka, Skowronek, Madzialenka95, Nikaaa_, KamilaAnt2026, Konzzdi, karokarolina, Nigri, dzydzy, MiśkaK, Carlina, Maalwii, xSmerfetkax, aaandzia, mommytobe, Anna_30, xSophie, Tajlandia22 lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Starania od 02.2025r.

Sono-HSG 15.07 🤞
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 2 lipca, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸 Tofuszko super! Warto szukać. Oby to był ten brakujący puzzelek. 🤞

Tofuszka, Nigri lubią tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 2 lipca, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak myślę, że może bym się przepisała na 15.07 bo jednak ten pik dość późno wyskoczył 😶
    Lepiej chyba później i dostać @ niż testować za wcześnie

Nigri lubi tę wiadomość

Starania o 1🤱👶 od maja 2021

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psia mama 🐕🐩 x2

30.09.2021 -> ⏸
    1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
    2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
    ...
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, silne stawianie macicy, nadciśnienie w ciąży)

Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026

Amh 0,6 ng/ml❌
    Endometrioza ❌❓
    PCOS androgenowe ❌❓
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 2 lipca, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle też tak macie, że się przejmujecie co powiedzą w pracy jakby się wam udalo?
    Ja mam wrażenie, że jestem kłębkiem nerwów bo z jednej strony bardzo się boję, że się nie uda mieć drugiego maleństwa a z drugiej strony w tym miesiącu mam podpisywać umowę na czas nieokreślony i przeżywam co by powiedzieli w pracy 🤯
    Co by nie było to dostaje mini zawał myśląc o tym ... chyba muszę jakieś suple na uspokojenie zacząć brać

Starania o 1🤱👶 od maja 2021

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psia mama 🐕🐩 x2

30.09.2021 -> ⏸
    1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
    2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
    ...
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, silne stawianie macicy, nadciśnienie w ciąży)

Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026

Amh 0,6 ng/ml❌
    Endometrioza ❌❓
    PCOS androgenowe ❌❓
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 2 lipca, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova wrote:
    Ja tak myślę, że może bym się przepisała na 15.07 bo jednak ten pik dość późno wyskoczył 😶
    Lepiej chyba później i dostać @ niż testować za wcześnie

Tak, jeżeli twoja ciekawość nie wygra 😆
    To co przepisać?

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 2 lipca, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:
    Jest mały sukces!
    Udało mi się umówić w innej klinice HSG na najbliższy cykl i już za 2 tygodnie będę miała to badanie ❤️🤞

Ostatnich kilka dni było dla mnie bardzo ciężkich nie tylko w kwestiach staraczkowych, więc cieszę się że chociaż jedna rzecz się udała

Głowa do góry wszystko się ułoży w swoim czasie, będzie dobrze 😉

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 2 lipca, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova wrote:
    W ogóle też tak macie, że się przejmujecie co powiedzą w pracy jakby się wam udalo?
    Ja mam wrażenie, że jestem kłębkiem nerwów bo z jednej strony bardzo się boję, że się nie uda mieć drugiego maleństwa a z drugiej strony w tym miesiącu mam podpisywać umowę na czas nieokreślony i przeżywam co by powiedzieli w pracy 🤯
    Co by nie było to dostaje mini zawał myśląc o tym ... chyba muszę jakieś suple na uspokojenie zacząć brać

Nawet jakby wyszły dwie kreski nie musisz im narazie nic mówić. Po podpisaniu niech sobie gadają co chcą olej sprawę, najważniejsze twoje zdrowie i dziecka. Ja to mam taki stosunek do pracy od zawsze nikt mi łaski nie robi, nie ta praca to inna. Od zawsze dla mnie było ważniejsze moje zdrowie i dobro mojego dziecka, bo tego pracodawca ni nie zwróci. Nauczyła mnie tego pewna praca gdy sparaliżowało mi rękę. Od tej pory gdy potrzebuje chodzę na l4 i dla siebie oraz jeszcze na dziecko, nie am poświęcania się dla pracodawcy. A głupim straszeniem teraz wiem co robić i gdzie takie rzeczy się z automatu zgłasza. To praca, a nie niewola.

Gosiaczkova, Kompotlinka, Złośnica.m, Konzzdi, mommytobe, Anna_30 lubią tę wiadomość

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
  • dzydzy Ekspertka

Wysłany: 2 lipca, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:
    Jest mały sukces!

Czekam w takim razie na „recenzję” jak było. Czytałam tak wiele historii plus moja najlepsza przyjaciółka przeszła przez to bardzo boleśnie, że mam jakąś tarzana blokadę w głowie przed tym badaniem. Mam nadzieję że mnie ominie. Trzymam kciuki żeby u ciebie było bezbolesne i skuteczne! :)

Gosiaczkova - ja co prawda jestem na na B2B, ale mam teraz tak zdrowe środowisko pracy że w ogóle o tym nie myślę. Wiem, że wszyscy będą się cieszyć i gratulować. Ale na początku kariery, kiedy wydawało mi się, że ludzie są niezastąpieni pewnie gryzlo by mnie ze robię tym komuś problem 😅 Na szczęście wyrosłam z tego i zmieniłam tą toksyczną pracę.
    Nie przejmuj się tym, koniec końców ludzie nie myślą o innych tak dużo jak nam się wydaje. Wracają do domów i mają swoje problemy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca, 14:04

Nigri, Kompotlinka, Tofuszka lubią tę wiadomość

👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
    starania od 02.2026
  • Gorzkax33333 Ekspertka

Wysłany: 2 lipca, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigri wrote:
    Zapisałaś się na jutro na testowanie, to jednak nie testujesz jutro?

Nie wiem czy jest sens po ostatniej becie 🥺

• Gorzkax33333 Ekspertka

Wysłany: 2 lipca, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś straszne zmęczenie i bóle miesiączkowe, póki co okresu brak

• Skowronek Autorytet

Wysłany: 2 lipca, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova wrote:

A w jakiej branży pracujesz?
    U nas była taka sytuacja, że w jednym miesiącu dziewczyna dostała umowę na czas nieokreślony a w drugim już miała rozmowę z szefem, że jest w ciąży. Ploty szły na nią, że specjalnie to zrobiła, że tylko czekała itd. A prawda jest taka, że nikt nie wie ile czasu się starali itd. mógł być to czysty przypadek. Ale z plotkami się nie wygra. Więc może nie warto się przejmować na coś na co nie ma się wpływu?

Nigri lubi tę wiadomość

👩'91: niedoczynność tarczycy - Letrox
    👨‍🦱'90: cukrzyca typu II - Siofor 500

07.2026 - zielone światło od endokrynologa i ginekologa, badania porobione, czekam na wyniki cytologii i HPV
    15.06.2026 - TSH 1,68
    24.03.2026 - TSH 2,43, FT4 12,87 (przeciwciała ujemne)
    19.12.2025 - TSH 3,59 FT4 11,06

15.04.2021 Piotruś ♥️
  • MiśkaK Koleżanka

Wysłany: 2 lipca, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova zgadzam się z dziewczynami, że zdrowie Twoje i dziecka jest ważniejsze. Ja też niedługo dopiero podpisuje na czas nieokreślony. Trochę się stresuję jak zareagują inni gdy zaraz po tym mogę być w ciąży, ale nie mam zamiaru dłużej czekać. Poświęconego dla pracodawcy zdrowia i nerwów nikt nie zwróci, a i tak jak napisała Dzydzy inni mają swoje problemy i nasze ciąże nie obchodzą ich tak jak nam się wydaje.

Nigri lubi tę wiadomość

• Skowronek Autorytet

Wysłany: 2 lipca, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o pracę to jedyne czym ja się martwię to czy będę miała gdzie wracać. Nie obchodzi mnie co będą gadać, co myślą ale jednak jak szef do mojej ciąży i nieobecności podejdzie bardzo mnie martwi.

Ale to dlatego, że byłam pewna swojego poprzedniego miejsca pracy a jak wróciłam po rodzicielskim to zaraz pierwszego dnia dostałam wypowiedzenie. Nie chciałabym znowu czuć tych nerwów i przechodzić przez to samo szukając pracy i słysząc "małego dziecko? a to nie dziękujemy"

👩'91: niedoczynność tarczycy - Letrox
    👨‍🦱'90: cukrzyca typu II - Siofor 500

07.2026 - zielone światło od endokrynologa i ginekologa, badania porobione, czekam na wyniki cytologii i HPV
    15.06.2026 - TSH 1,68
    24.03.2026 - TSH 2,43, FT4 12,87 (przeciwciała ujemne)
    19.12.2025 - TSH 3,59 FT4 11,06

15.04.2021 Piotruś ♥️
‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odparzenia u niemowlaka - jak sobie z nimi radzić?

Odparzenia to częsta dolegliwość u niemowląt. Mogą pojawić się na pupie, szyi, fałdkach, pod pachami czy w pachwinach. Nie są oznaką zaniedbania – zdarzają się niemal u każdego dziecka, a ich pojawienie się nie świadczy o braku higieny. Skóra malucha jest cienka i wrażliwa, dlatego potrzebuje delikatnej pielęgnacji oraz bezpiecznych, wysokiej jakości kosmetyków, które ją ochronią i będą wspierały regenerację.

CZYTAJ WIĘCEJ