Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
Odpowiedz

Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢

Oceń ten wątek:
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 2 lipca, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj prześladował jeden bocian 😅 mam w domu 4 testy, postanowiłam że na razie nie zamawiam więcej, bo później wychodzi testowanie 3 razy dziennie XD

Złośnica.m, Gosiaczkova, aaandzia, Nikaaa_, Kompotlinka, Lisia00 lubią tę wiadomość

age.png
  • Złośnica.m Koleżanka

Wysłany: 2 lipca, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Mnie dzisiaj prześladował jeden bocian 😅 mam w domu 4 testy, postanowiłam że na razie nie zamawiam więcej, bo później wychodzi testowanie 3 razy dziennie XD

Ja ostatnio też widziałam 😆
    Jak mnie prześladowały to zaraz faktycznie byłam w ciąży 😁

• aaandzia Autorytet

Wysłany: 2 lipca, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova wrote:
    Odrobinkę Cię poniosło 😅 a to jakiś zestaw testów ?

Ponosi to mnie od 8dpo wzwyż 😅😅😅😅
    Nie miałam nigdy takich, zamówiłam 20 sztuk 😎
    Schowałam i muszę zapomnieć do poniedziałku, że je mam

Złośnica.m, Gosiaczkova lubią tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • KamilaAnt2026 Ekspertka

Wysłany: 2 lipca, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie znam sie na AMH, a przyjaciółka dziś robiła badania i wyszlo jej 0,61 ng/ml wiek 31 lat, Chat god strsszy ze to nie przelewki, zrobiła badania bo cykl ma jedynie 23 dni 😒 wiecie może czy to bardzo zle czy raczej az tak sie nie przejmowac?

👩31 🧒29

♀️
    * zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
    * macica dwurożna

♂️
    Morfologia pl. 1%

Starania od 09.25 - 11cs
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 2 lipca, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaandzia wrote:
    Ponosi to mnie od 8dpo wzwyż 😅😅😅😅
    Nie miałam nigdy takich, zamówiłam 20 sztuk 😎
    Schowałam i muszę zapomnieć do poniedziałku, że je mam

Mi zapominanie najgorzej idzie w tym wypadku 😅 z kolei jak się uda zapomnieć to za chiny sobie nie przypomnę później 🤣🤣

aaandzia lubi tę wiadomość

Starania o 1🤱👶 od maja 2021

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psia mama 🐕🐩 x2

30.09.2021 -> ⏸
    1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
    2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
    ...
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, silne stawianie macicy, nadciśnienie w ciąży)

Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026

Amh 0,6 ng/ml❌
    Endometrioza ❌❓
    PCOS androgenowe ❌❓
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Gilgotka Ekspertka

Wysłany: 2 lipca, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamilaAnt2026 wrote:
    Dziewczyny, nie znam sie na AMH, a przyjaciółka dziś robiła badania i wyszlo jej 0,61 ng/ml wiek 31 lat, Chat god strsszy ze to nie przelewki, zrobiła badania bo cykl ma jedynie 23 dni 😒 wiecie może czy to bardzo zle czy raczej az tak sie nie przejmowac?
    Mi się wydaje,że to nisko jak na 31 lat. Trzeba będzie udać sie do kliniki niepłodności. Ja mam 39 lat a amh 4.39

• Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 2 lipca, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamilaAnt2026 wrote:

Ja mam właśnie 0,6. Niestety reszta badań potwierdza sytuację dlatego na swobodne starania dostałam tylko 3 miesiące a później zalecają klinikę leczenia niepłodności by działania były bardziej pod kontrolą . Miałam 29 lat jak robiłam badania .

Ale na pocieszenie moja ginekolog opowiedziała mi, że ma pacjentkę, która miała 0,19 ng/ml i właśnie jest w ciąży 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca, 17:07

Konzzdi, Gilgotka lubią tę wiadomość

(łyżeczkowanie 9 tydz)

Psia mama 🐕🐩 x2

30.09.2021 -> ⏸
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    ...
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, silne stawianie macicy, nadciśnienie w ciąży)

Amh 0,6 ng/ml❌
    Endometrioza ❌❓
    PCOS androgenowe ❌❓
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Maalwii Autorytet

Wysłany: 2 lipca, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaandzia wrote:
    Dziewczynyyyyy chyba za szybko zamówiłam te testy 😅😅😅🤦🏻‍♀️ no porąbało mnie , czekam do 8dpo.

Dzisiaj byłam w rossmanie i normalnie facelle się do mnie śmiało, ale się opamiętałam 😅 to już jest uzależnienie chyba, a jestem dopiero 4/5 dpo 🤷🏻‍♀️

Rozbawiłaś mnie tym że facelle się do Ciebie śmiało 😅

aaandzia, Gilgotka, Elgenda lubią tę wiadomość

M 💁🏽‍♀️ 28 | T 💁🏼‍♂️ 31 | K 🐕

• starania od 06.2025
    06.26 - ciąża biochemiczna 💔

➡️ 💁🏽‍♀️ M
    TSH: 2,11 ✅
    Ferrytyna: 41,61 ✅
    Witamina D3: 50,10 ✅
    Suple: Pueria uno active, Feroplex, Laktoferyna Aliness,
    • Euthyrox 25
    • po owulacji Velenta

➡️💁🏼‍♂️
    Suple: Tenfertil ON
  • mommytobe Ekspertka

Wysłany: 2 lipca, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:
    U mnie biel.
    Tracę nadzieję że to się kiedykolwiek uda :(

Przykro mi 😪 tule 🫂

Grudzień 2017 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
    👧18.01.2019 🩷 cc
    👧07.11.2020 🩷 cc

🌸 Lipiec 2026 - 3cs
    ✨29 lipca - testowanie 🤞

mommytobe
  • mommytobe Ekspertka

Wysłany: 2 lipca, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shaylen wrote:
    Dziewczyny, nie moge sie pozbierać. Udało sie! Udało sie !🥹
    20260702-073234.jpg

Jeeeejuuu!!!! Ale extra! Gratulacje! 🥳 ❤️

shaylen lubi tę wiadomość

Grudzień 2017 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
    👧18.01.2019 🩷 cc
    👧07.11.2020 🩷 cc

🌸 Lipiec 2026 - 3cs
    ✨29 lipca - testowanie 🤞

mommytobe
  • Waleria Koleżanka

Wysłany: 2 lipca, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @shaylen gratuluję ❤️ i trzymam kciuki za bezproblemowe 9 miesięcy 🤞

@tofuszka ja sono hsg robiłam w klinice bocian i bez problemu tuż przed zrobili mi wymazy, poczekałam chwilę i dostałam na miejscu wyniki i mogłam od razu mieć robione badanie. Samo badanie dla mnie nie było jakieś tragiczne, ale u mnie jajowody drożne, więc może dlatego takie odczucia. Gorzej czułam się po kilku godzinach od badania (dość mocne bóle brzucha, ale tabletki zwykle dawały radę).

Ja byłam dziś na monitoringu owulacji i niestety ovitrelle nie zadziałało, owulacji nie było. Wracając do domu całą drogę ryczałam... Mam jeszcze sprawdzić kolejny cykl i jeśli on też będzie bez owulacji, to wtedy gin proponuje symulacje całego cyklu.
    Zatem... proszę o wykreślenie mnie z testowania w tym miesiącu. I chyba nie będę chwilowo w stanie śledzić forum, wybaczcie.

Powodzenia dziewczyny i trzymam za Was kciuki 🤞❤️

KamilaAnt2026, aaandzia, shaylen, Nigri lubią tę wiadomość

👩🏼32 👨🏼34

Starania od 08.2025
    09.2025 cb
    12.2025 CP (laparoskopia)
    03.2026 HSG ✅

MTHFR C1286A heterozygota
    PAI-1 4G/4G (SERPINE1)

APS ⏳
    Kariotypy ⏳
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 2 lipca, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waleria wrote:

@tofuszka ja sono hsg robiłam w klinice bocian i bez problemu tuż przed zrobili mi wymazy, poczekałam chwilę i dostałam na miejscu wyniki i mogłam od razu mieć robione badanie. Samo badanie dla mnie nie było jakieś tragiczne, ale u mnie jajowody drożne, więc może dlatego takie odczucia. Gorzej czułam się po kilku godzinach od badania (dość mocne bóle brzucha, ale tabletki zwykle dawały radę).

Ja byłam dziś na monitoringu owulacji i niestety ovitrelle nie zadziałało, owulacji nie było. Wracając do domu całą drogę ryczałam... Mam jeszcze sprawdzić kolejny cykl i jeśli on też będzie bez owulacji, to wtedy gin proponuje symulacje całego cyklu.
    Zatem... proszę o wykreślenie mnie z testowania w tym miesiącu. I chyba nie będę chwilowo w stanie śledzić forum, wybaczcie.

Przykro mi 😞 przytulam.
    Jak czujesz taką potrzebę to odpocznij troszkę i wróć do nas jak będziesz się czuła na siłach

Nigri lubi tę wiadomość

(łyżeczkowanie 9 tydz)

Psia mama 🐕🐩 x2

30.09.2021 -> ⏸
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    ...

Amh 0,6 ng/ml❌
    Endometrioza ❌❓
    PCOS androgenowe ❌❓
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 2 lipca, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸 Waleria przytulam. 🫂 Daj sobie przestrzeń na te emocje. Będziemy tutaj na Ciebie czekać. 🤗

Nigri lubi tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Gorzkax33333 Ekspertka

Wysłany: 2 lipca, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pobolewa mnie podbrzusze i piersi dały o sobie znać, w porę patrzę 😂😂

• lusix Koleżanka

Wysłany: 2 lipca, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waleria, tulę mocno i jak najbardziej zrozumiała przerwa 🫂

A co do bocianów, w czerwcu byliśmy na krótkim wypadzie i czaił się na łące koło naszego domu bocian, a w ostatni dzień jak robiliśmy grilla rozsiadł się na altance pod którą siedzieliśmy - czy to wystarczający znak? 😂

Konzzdi, MiśkaK, Tofuszka lubią tę wiadomość

👶🏻 29.07.2025, 53 cm, 3240g
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 2 lipca, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waleria wrote:

🫂

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • mistyreal Debiutantka

Wysłany: 2 lipca, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:
    Jest mały sukces!
    Udało mi się umówić w innej klinice HSG na najbliższy cykl i już za 2 tygodnie będę miała to badanie ❤️🤞

Ostatnich kilka dni było dla mnie bardzo ciężkich nie tylko w kwestiach staraczkowych, więc cieszę się że chociaż jedna rzecz się udała

Super, ja mam to badanie w najbliższą środę (przed próbą IUI), więc dam znać, jak było u mnie 😁 Na poprzedniej wizycie mi zrobili badania krwi oraz wymazy i pakiet urogenitalny, oprócz tego wymagana była aktualna poprawna cytologia. Na same wyniki czekałam ok. półtora tygodnia, ale może to wygląda w każdej placówce inaczej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca, 18:30

Tofuszka lubi tę wiadomość

Endo, niedoczynność tarczycy, lekki czynnik męski

Starania od 07.2025 (1 miesiąc przerwy)

12.06.2026 - 1 konsultacja w klinice (plan: badanie drożności jajowodów + IUI)
  • Gilgotka Ekspertka

Wysłany: 2 lipca, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waleria wrote:

Przytulam. A może jeszcze pękie ten pęcherzyk kochana.

• Gilgotka Ekspertka

Wysłany: 2 lipca, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova wrote:
    Ja mam właśnie 0,6. Niestety reszta badań potwierdza sytuację dlatego na swobodne starania dostałam tylko 3 miesiące a później zalecają klinikę leczenia niepłodności by działania były bardziej pod kontrolą . Miałam 29 lat jak robiłam badania .

Ale na pocieszenie moja ginekolog opowiedziała mi, że ma pacjentkę, która miała 0,19 ng/ml i właśnie jest w ciąży 😊
    Dziewczyny z tym AMH to też nie do końca tak, bo można mieć niskie ale piękną owulację i pełnowartościową a u mnie hmm pęcherzyków dużo rosną, ale czasem jest ich za dużo i nie urosną albo rosną ale mniej wartościowe. Teraz mam niby 5 pęcherzyków 3 małe lekarka mówiła ok 10mm i dwa większe 15mm i 17mm i przez to też nie wiadomo czy odpowiednio urosną , czy będą owulacja w pełni wartościowe. Dlatego dużo nie zawsze znaczy dobrze. U was z niskim amh będziecie mieć 1 piękny pecherzyk a nie jak u mnie. Chociaż ja w tym cyklu brałam lametta ale i tak bez mam dużo a lek po to by były duże i lepszej jakości

• Gilgotka Ekspertka

Wysłany: 2 lipca, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌼Tofuszka- cieszę się bardzo , że udało Ci się zapisać tak szybko na badanie. Ja akurat nie robiłam drożności bo szczęście w nieszczęściu ale miałam biochem z obydwu jajników więc drożne. Trzymam kciuki by u ciebie również były drożne 😘

Tofuszka lubi tę wiadomość

‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ