Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
Odpowiedz

Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢

Oceń ten wątek:
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 2 lipca, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigri wrote:
    Tak, jeżeli twoja ciekawość nie wygra 😆
    To co przepisać?

Poproszę 🙏🏻

Nigri lubi tę wiadomość

Starania o 1🤱👶 od maja 2021

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psia mama 🐕🐩 x2

30.09.2021 -> ⏸
    1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
    2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
    ...
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, silne stawianie macicy, nadciśnienie w ciąży)

Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026

Amh 0,6 ng/ml❌
    Endometrioza ❌❓
    PCOS androgenowe ❌❓
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 2 lipca, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zmieniłam pracę po ostatnim macierzyńskim, teraz pracuje w skarbówce 😶 ale strasznie się czepiają l4 i innych nieobecności. Często tęsknię za poprzednią pracą ale niestety w niej były delegacje i różne godziny pracy, co kolidowało mi z opieką nad córką.
    Jakoś nie potrafię się nauczyć tego by mieć wywalone, ciągle się wszystkim zamartwiam bez sensu - chociaż jestem świadoma tego, że na wiele rzeczy nie mam wpływu a ludzie i tak i tak będą gadać i oceniać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca, 14:42

(łyżeczkowanie 9 tydz)

Psia mama 🐕🐩 x2

30.09.2021 -> ⏸
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    ...
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, silne stawianie macicy, nadciśnienie w ciąży)

Amh 0,6 ng/ml❌
    Endometrioza ❌❓
    PCOS androgenowe ❌❓
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Złośnica.m Koleżanka

Wysłany: 2 lipca, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova wrote:
    W ogóle też tak macie, że się przejmujecie co powiedzą w pracy jakby się wam udalo?
    Ja mam wrażenie, że jestem kłębkiem nerwów bo z jednej strony bardzo się boję, że się nie uda mieć drugiego maleństwa a z drugiej strony w tym miesiącu mam podpisywać umowę na czas nieokreślony i przeżywam co by powiedzieli w pracy 🤯
    Co by nie było to dostaje mini zawał myśląc o tym ... chyba muszę jakieś suple na uspokojenie zacząć brać
    W ogole nie myślę o tym co powiedzą w pracy. A ze gadać będą to jestem pewna 😆

• Skowronek Autorytet

Wysłany: 2 lipca, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova wrote:
    Ja zmieniłam pracę po ostatnim macierzyńskim, teraz pracuje w skarbówce 😶 ale strasznie się czepiają l4 i innych nieobecności. Często tęsknię za poprzednią pracą ale niestety w niej były delegacje i różne godziny pracy, co kolidowało mi z opieką nad córką.
    Jakoś nie potrafię się nauczyć tego by mieć wywalone, ciągle się wszystkim zamartwiam bez sensu - chociaż jestem świadoma tego, że na wiele rzeczy nie mam wpływu a ludzie i tak i tak będą gadać i oceniać

No to ja jestem po drugiej stronie barykady bo jestem księgową. U mnie branie wolnego przed 20tym dniem miesiąca to najgorsze co można zrobić. Szef mówi, że najważniejsza jest rodzina ale nie dodaje, że chodzi o jego rodzinę..

👩'91: niedoczynność tarczycy - Letrox
    👨‍🦱'90: cukrzyca typu II - Siofor 500

07.2026 - zielone światło od endokrynologa i ginekologa, badania porobione, czekam na wyniki cytologii i HPV
    15.06.2026 - TSH 1,68
    24.03.2026 - TSH 2,43, FT4 12,87 (przeciwciała ujemne)
    19.12.2025 - TSH 3,59 FT4 11,06

15.04.2021 Piotruś ♥️
  • Złośnica.m Koleżanka

Wysłany: 2 lipca, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shaylen Gratulacje! Oby wiecej takich wiadomości!
    A reszta niech sie nie poddaje. Trzymam kciuki ✊️

shaylen lubi tę wiadomość

• Gilgotka Ekspertka

Wysłany: 2 lipca, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shaylen wrote:
    Dziewczyny, nie moge sie pozbierać. Udało sie! Udało sie !🥹
    20260702-073234.jpg
    Piękna kreseczka gratuluje

shaylen lubi tę wiadomość

• Gilgotka Ekspertka

Wysłany: 2 lipca, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam dziś u mojej lekarki bo trafił sie termin i są 2 pęcherzyki w prawym jajniku. 17mm i 15mm. W niedzielę albo w poniedziałek będzie owulacja.

To proszę mnie wpisać 16 na testowanie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca, 15:10

Kompotlinka, Elgenda, Tofuszka, mommytobe, Konzzdi, Anna_30 lubią tę wiadomość

• lusix Koleżanka

Wysłany: 2 lipca, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podpinam się pod pracowe rozkminy 😅 Z jednej strony rozsądek podpowiada, żeby mieć gdzieś co ludzie myślą, zwłaszcza że życie już mnie nauczyło, że możesz być super pracownikiem, ale firma jak będzie chciała to bez oporów cię zwolni 😅

Pracuje teraz w dużym korpo, więc plus taki, że nie mogą sobie pozwolić na niefajne zachowanie czy komentarze, ale zespół na pewno nie będzie zadowolony jakby się udało tak, żebym nie wracała po macierzyńskim.

Mimo wszystko myślę, że trzeba się skupić na sobie i jeśli ktoś stara się któryś cykl z rzędu i akurat zgra się to z umową nieokreśloną, nowa pracą itd to trudno, maluszek ważniejszy! 😊

Tofuszka, Gosiaczkova, MiśkaK, Nigri lubią tę wiadomość

👶🏻 29.07.2025, 53 cm, 3240g
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 2 lipca, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gilgotka wrote:
    Ja byłam dziś u mojej lekarki bo trafił sie termin i są 2 pęcherzyki w prawym jajniku. 17mm i 15mm. W niedzielę albo w poniedziałek będzie owulacja.

To proszę mnie wpisać 16 na testowanie
    No i super! 🤗 Owocnych działań.🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca, 15:12

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 2 lipca, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skowronek wrote:
    No to ja jestem po drugiej stronie barykady bo jestem księgową. U mnie branie wolnego przed 20tym dniem miesiąca to najgorsze co można zrobić. Szef mówi, że najważniejsza jest rodzina ale nie dodaje, że chodzi o jego rodzinę..

Czemu mnie to nie dziwi....
    mi co rozmowę i ocenę przypominają o tym by nie brać za dużo l4 bo nie ma mnie kto zastąpić 😶 szkoda tylko, że na córkę zawsze mąż bierze a ja tylko na siebie. No nic będą musieli sobie jakoś poradzić najwyżej ale... i tak się stresuje oczywiście na zapas

Skowronek lubi tę wiadomość

(łyżeczkowanie 9 tydz)

Psia mama 🐕🐩 x2

30.09.2021 -> ⏸
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    ...

Amh 0,6 ng/ml❌
    Endometrioza ❌❓
    PCOS androgenowe ❌❓
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • karokarolina Debiutantka

Wysłany: 2 lipca, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też długi czas obawiałam się tym co będzie się działo w pracy i jak zareagują...
    Byłyśmy tylko dwie w dziale i razem z koleżanką dość długo się staraliśmy więc, było pewne, że prędzej czy później to nastąpi. Koleżanka zaszła w ciążę ❤️ i od marca juz jest ja chorobowym.
    Czekam aż też u mnie pojawią się dwie kreski !

Tofuszka, Gosiaczkova, mommytobe lubią tę wiadomość

• Skowronek Autorytet

Wysłany: 2 lipca, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova wrote:
    Czemu mnie to nie dziwi....
    mi co rozmowę i ocenę przypominają o tym by nie brać za dużo l4 bo nie ma mnie kto zastąpić 😶 szkoda tylko, że na córkę zawsze mąż bierze a ja tylko na siebie. No nic będą musieli sobie jakoś poradzić najwyżej ale... i tak się stresuje oczywiście na zapas

Mam tak samo. Stresuje się mimo tego, że wiem, że nie potrzebnie.
    Taka to chyba natura.
    Damy radę, będzie dobrze. Najważniejsze, żeby w końcu się udało. Cała reszta to tylko otoczka

Gosiaczkova lubi tę wiadomość

👩'91: niedoczynność tarczycy - Letrox
    👨‍🦱'90: cukrzyca typu II - Siofor 500

07.2026 - zielone światło od endokrynologa i ginekologa, badania porobione, czekam na wyniki cytologii i HPV
    15.06.2026 - TSH 1,68
    24.03.2026 - TSH 2,43, FT4 12,87 (przeciwciała ujemne)
    19.12.2025 - TSH 3,59 FT4 11,06

15.04.2021 Piotruś ♥️
  • Gajek Koleżanka

Wysłany: 2 lipca, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam dzisiaj Tsh i progesteron. Niestety TSH znowu mi podskoczyło na 2,91 a progesteron w 8dpo wyszedł 9,31. Chyba powinien być wyższy 😐

💃28 | 🕺32 | 🐶

Starania od 06/2026 - 1cs

IO, Pcos, niedoczynność tarczycy
    3 lata brania tabletek antykoncepcyjnych
    Przed ta cykle bezowulacyjne, torbiele jajnika
    Przed ta cykle 30-70 dni

Leki- metformina 1000mg, symfaxin 37,5, euthyrox 50, biblok 2,5

Suple - fertistim+nac/prenacaps ovi, omega 3, zincas forte, selen, metylo-b12, magnez, sanprobi super formula, maślan sodu,essentiale max, witamina e
  • Elgenda Ekspertka

Wysłany: 2 lipca, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze mówię, jakby ktoś miał się czepiać: ktoś musiał urodzić i wychować Ciebie, a jeżeli osoba trzecia ma obiekcje to tak samo: ktoś musi urodzić nowego szefa/pracownika.
    I zawsze jest inne spojrzenie na temat.

Tym bardziej, że jest niż demograficzny, to nie na miejscu jest się czepiać ciężarnych lub matek. Później jest gadanie, że nie będzie komu pracować na nasze emerytury, więc ogólnie trzeba olać.

Złośnica.m, Gosiaczkova, Kompotlinka, lusix, MiśkaK, Nigri, Skowronek lubią tę wiadomość

33👱‍♀️ 34👨‍🦱

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Ezen 10
    Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

69 kg, 168 cm wzrostu
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 2 lipca, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skowronek wrote:
    Mam tak samo. Stresuje się mimo tego, że wiem, że nie potrzebnie.
    Taka to chyba natura.
    Damy radę, będzie dobrze. Najważniejsze, żeby w końcu się udało. Cała reszta to tylko otoczka

To prawda, oby się udało ✊🏻 prace zawsze w najgorszym wypadku można zmienić a jeżeli się nie uda z ciążą.. to nic tego nie naprawi

Złośnica.m, MiśkaK, Nigri, Skowronek lubią tę wiadomość

(łyżeczkowanie 9 tydz)

Psia mama 🐕🐩 x2

30.09.2021 -> ⏸
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    ...

Amh 0,6 ng/ml❌
    Endometrioza ❌❓
    PCOS androgenowe ❌❓
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Złośnica.m Koleżanka

Wysłany: 2 lipca, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lusix wrote:
    Podpinam się pod pracowe rozkminy 😅 Z jednej strony rozsądek podpowiada, żeby mieć gdzieś co ludzie myślą, zwłaszcza że życie już mnie nauczyło, że możesz być super pracownikiem, ale firma jak będzie chciała to bez oporów cię zwolni 😅

Pracuje teraz w dużym korpo, więc plus taki, że nie mogą sobie pozwolić na niefajne zachowanie czy komentarze, ale zespół na pewno nie będzie zadowolony jakby się udało tak, żebym nie wracała po macierzyńskim.

Mimo wszystko myślę, że trzeba się skupić na sobie i jeśli ktoś stara się któryś cykl z rzędu i akurat zgra się to z umową nieokreśloną, nowa pracą itd to trudno, maluszek ważniejszy! 😊
    U mnie nie będzie komentarzy bezpośrednio do przyszłej mamy, ale między sobą poobgadują. Jestem tego pewna 😉 tym bardziej jakby się udało teraz w niedługim czasie, bo niedawno wróciłam 🤭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca, 15:27

• aaandzia Autorytet

Wysłany: 2 lipca, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova wrote:
    W ogóle też tak macie, że się przejmujecie co powiedzą w pracy jakby się wam udalo?
    Ja mam wrażenie, że jestem kłębkiem nerwów bo z jednej strony bardzo się boję, że się nie uda mieć drugiego maleństwa a z drugiej strony w tym miesiącu mam podpisywać umowę na czas nieokreślony i przeżywam co by powiedzieli w pracy 🤯
    Co by nie było to dostaje mini zawał myśląc o tym ... chyba muszę jakieś suple na uspokojenie zacząć brać

Ja się nie przejmuję już. Przy pierwszy dziecku strasznie się bałam. Zdrowie i dziecko najważniejsze , tak jak dziewczyny piszą nie ta praca to inna. W poprzedniej pracy byłam kadrową i dziewczyna przyszła do pracy i dzień po podpisaniu na czas nieokreślony powiedziała że jest w ciąży 😃 i nic nawet super się czuła i pracowała do 5 miesiąca a potem jeszcze dwa miesiące zdalnie. Była księgową. Życie jest jedno i trzeba robić w zgodzie ze sobą. Ja już nawet nie czaję się brać l4 jak czuję, że jestem chora za dużo przeszłam. Więc po cichu czekam na ciąże. Z racji tego, że teraz mam odpowiedzialne bardzo stanowisko i dużo ludzi pod sobą to powoli przygotowuje wszystko jakby mnie miało nie być 😅😅😅😅😅 instrukcje robię, porządki w szafach. Może to taka manifestacja moja dzidzi🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca, 15:32

Gosiaczkova, Elgenda, MiśkaK, Nigri, Konzzdi, Tofuszka, xSophie lubią tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 2 lipca, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynyyyyy chyba za szybko zamówiłam te testy 😅😅😅🤦🏻‍♀️ no porąbało mnie , czekam do 8dpo.

Dzisiaj byłam w rossmanie i normalnie facelle się do mnie śmiało, ale się opamiętałam 😅 to już jest uzależnienie chyba, a jestem dopiero 4/5 dpo 🤷🏻‍♀️

Kompotlinka, Elgenda, MiśkaK, mommytobe, Konzzdi, Tofuszka, Lisia00 lubią tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 2 lipca, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaandzia wrote:
    Dziewczynyyyyy chyba za szybko zamówiłam te testy 😅😅😅🤦🏻‍♀️ no porąbało mnie , czekam do 8dpo.

Dzisiaj byłam w rossmanie i normalnie facelle się do mnie śmiało, ale się opamiętałam 😅 to już jest uzależnienie chyba, a jestem dopiero 4/5 dpo 🤷🏻‍♀️

Odrobinkę Cię poniosło 😅 a to jakiś zestaw testów ?

(łyżeczkowanie 9 tydz)

Psia mama 🐕🐩 x2

30.09.2021 -> ⏸
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    ...

Amh 0,6 ng/ml❌
    Endometrioza ❌❓
    PCOS androgenowe ❌❓
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Monia• Autorytet

Wysłany: 2 lipca, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pracy to ja mam fajną sytuację. Nikt nie musi mnie zastępować bo jest nas dużo i to bez różnicy czy jestem czy mnie nie ma 🤣 też się nie przejmuje co będą mówić jak mi się uda, ale ja jestem raczej typem co ma wywalone

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca, 16:03

Gosiaczkova, aaandzia, MiśkaK, Nigri, Tofuszka lubią tę wiadomość

👩 29 👨28

🔹2 cs ❤️
    ⏸️ 23.12.2023
    27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
    30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
    19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
    26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
    27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
    29.08.2024 - poród SN🥰

🔹3 cs starań o drugie dziecko
    ⏸️16.10.2025
    1.11.2025 - poronienie 💔 6+5tc

🔹wznawiamy starania🌈

event.png
‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ