Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
Odpowiedz

Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢

Oceń ten wątek:
  • Amelia96 Autorytet

Wysłany: 26 lipca, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie przyszła 🐒 także żegnam się z lipcowym wątkiem, będę tu zaglądać dla testujacych ✊🍀

Starania od 2022
    Hashimoto, Endometrioza II st.

💊💊💊 💊
    Eutyrox,
    Ascofer,
    Olej z wiesiołka,
    Inozytol,
    Kwas foliowy metylowany
    Zioła Ojca Sroki 3
    Leki stymulacyjne :
    Lametta
    Ovitrelle
    Cyclogest
    Encorton
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 26 lipca, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypominam o głosowaniu na nazwę sierpniowego wątku 😁

aaandzia lubi tę wiadomość

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
    04.07 ⏸️
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 26 lipca, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia96 wrote:
    Do mnie przyszła 🐒 także żegnam się z lipcowym wątkiem, będę tu zaglądać dla testujacych ✊🍀
    Przykro mi z powodu małpy 🫂

Amelia96 lubi tę wiadomość

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
    04.07 ⏸️
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 26 lipca, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od jutra ostatni zestaw lipcowych testowań. Dziewczyny 🤞🤞🤞🤞, trzymam z całych sił aby ta końcówka była już w samych ⏸️

aaandzia, Gorzkax33333, mistyreal, Gosiaczkova, MiśkaK, Konzzdi, Złośnica.m, Gosik0205, mommytobe, lusix lubią tę wiadomość

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
    04.07 ⏸️
  • dzydzy Autorytet

Wysłany: 26 lipca, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia 🫂🫂 za wredną małpę

Mnie przeorał tylko pierwszy cykl z dodatkowym progiem. Potem już było lepiej ;)

👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
    starania od 02.2026

13.07.26 ⏸️ 11 dpo 🥹❤️
    15.07.26 beta 143
    17.07.26 beta 394 przyrost 175,5%

Duphaston 2x1 -> zmiana na Besins 100 3x1
    Euthyrox 25
    Neoparin 0,4
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 26 lipca, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia96 wrote:

🫂🫂🫂🫂

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • Maalwii Autorytet

Wysłany: 26 lipca, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia96 wrote:

Trzymaj się, walczymy razem dalej ❤️

Złośnica.m, Amelia96, Gosik0205 lubią tę wiadomość

M 💁🏽‍♀️ 28 | T 💁🏼‍♂️ 31 | K 🐕

• starania od 06.2025
    06.26 - ciąża biochemiczna 💔

➡️ 💁🏽‍♀️ M
    TSH: 2,11 ✅
    Ferrytyna: 41,61 ✅
    Witamina D3: 50,10 ✅
    Suple: Pueria uno active, Feroplex, Laktoferyna Aliness,
    • Euthyrox 25
    • po owulacji Velenta

➡️💁🏼‍♂️
    Suple: Tenfertil ON
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 26 lipca, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸 Amelia 🫂🫂

🌸 Nigri kciuki za jutrzejszą wizytę! Będę czekać na wieści. 🤞🤞

Duże kciuki też zaciskam za dziewczyny testujące w nadchodzącym tygodniu. 🤞🤞

My wracamy z wycieczki rowerowej. Zmęczeni, ale zadowoleni. 😁

mistyreal, aaandzia, MiśkaK, Konzzdi, Złośnica.m, Tofuszka, Gosik0205, mommytobe lubią tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

08.25 histeroskopia (polipy)
    10.25 start starań
    08.26 histerolaparoskopia (ponownie polip🙄) ⏳️
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 26 lipca, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzydzy wrote:
    Amelia 🫂🫂 za wredną małpę

Mnie przeorał tylko pierwszy cykl z dodatkowym progiem. Potem już było lepiej ;)

Czyli mam się nastawić na cierpienie ? 😅

Zaczynam już czuć prawy jajnik .. ciekawe czy będzie tak bolal jak 2 cykle temu 😶

Starania o 1🤱👶 od maja 2021

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
    2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
    ...
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)

Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
    7.2026 ciąża biochemiczna 💔

Amh 0,6 ng/ml❌
    Endometrioza ❌❓
    PCOS androgenowe ❌❓
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Gajek Przyjaciółka

Wysłany: 26 lipca, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyłączyłam się trochę z wątku po wizycie u ginekologa. Dzisiaj 22dc, w 17dc miałam USG które nie wykazało dominującego pęcherzyka, ginekolog nawet nie mierzyła tych co były bo stwierdziła że są maleńkie, endometrium 7mm. Szczerze odpuściliśmy ten cykl już, uznałam go za bezowulacyjny. Jednak jakieś 3h temu pojawiły się boleści jajników, ciągnięcie do pachwin i bioder, do tego ból krzyża. Już zaczęłam się podlamywac że czeka mnie męczarnia do końca cyklu który niewiadomo ile będzie trwał ( tak miałam przed tabletkami i głównie po to je brałam, aby tak się nie męczyć). Jednak pojawił się śluz. Dzień po wizycie u gina czyli w 18dc śluz zanikł, było uczucie suchości. Jednak przed chwilą śluzu było dużo na papierze, taki jeszcze wodnisty przezroczysty i delikatnie ciągnący. Wróciło też lekkie uczucie wilgoci. No i teraz boje się zwyczajnie mieć nadzieję że to kolejna próba owulacji. W 16dc lh było 0,77. Potem spadło i wczoraj nadal było niskie, ciekawe jakie wyjdzie dzisiaj. Ja wiem że to początki starań i mamy jeszcze czas. Zwyczajnie bardzo przejmuje mnie czy będzie owulacja czy nie, mocno to też wpływa na moje poczucie kobiecości. Czuje że czułabym się lepiej gdyby ta owulacja była standardem a nie jej brak. No i po dziejszej zmianie objawów w ciągu ostatnich 4h boje się mieć nadzieję że moje jednak organizm podejmuje próbę. No i jeśli podejmuje to czy się uda

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca, 16:42

💃28 | 🕺32 | 🐶

Starania od 06/2026 - 1cs

IO, Pcos, niedoczynność tarczycy
    3 lata brania tabletek antykoncepcyjnych
    Przed ta cykle bezowulacyjne, torbiele jajnika
    Przed ta cykle 30-70 dni

Leki- metformina 2000mg, symfaxin 37,5, euthyrox 50/75, biblok 2,5

Suple - fertistim+nac/prenacaps ovi, omega 3, zincas forte, selen, metylo-b12, magnez, sanprobi super formula, maślan sodu,essentiale max, witamina e, d3, kwas foliowy
  • Elgenda Ekspertka

Wysłany: 26 lipca, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia 🫂🫂 mam nadzieję, że znajdziesz czas na relaks, aby mieć dobrą sierpniową aurę staraczkową 🙏

Trzymam kciuki za wszystkie testerki 😍

Złośnica.m, Amelia96, mommytobe lubią tę wiadomość

33👱‍♀️ 34👨‍🦱

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Ezen 10
    Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

69 kg, 168 cm wzrostu
  • Skowronek Autorytet

Wysłany: 26 lipca, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Od paru dni jestem na wyjeździe żeby oczyścić głowę. Nie czytałam was, więc będę miała dużo stron do nadrobienia po powrocie. Tule was wszystkie mocno i do zobaczenia w sierpniowym wątku z tymi którym w lipcu się nie udało. A tymnz was które zaznały szczęścia ogromnie gratuluję!

Gosiaczkova, Nigri, aaandzia, mistyreal, Lisia00, Gosik0205, mommytobe, MiśkaK, Konzzdi, lusix, Słonecznik90, Tajlandia22 lubią tę wiadomość

👩'91: niedoczynność tarczycy - Letrox
    👨‍🦱'90: cukrzyca typu II - Siofor 500

07.2026 - cytologia, HPV, USG piersi ✅
    15.06.2026 - TSH 1,68
    24.03.2026 - TSH 2,43, FT4 12,87 (przeciwciała ujemne)
    19.12.2025 - TSH 3,59 FT4 11,06

15.04.2021 Piotruś ♥️
  • Gorzkax33333 Ekspertka

Wysłany: 26 lipca, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co jest grane, dziś jakby 4 dzień po owulacji a u mnie krew O.o WTF

• Złośnica.m Przyjaciółka

Wysłany: 26 lipca, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia96 wrote:
    Przykro mi
    Widzimy się w sierpniowym wątku?

Amelia96 lubi tę wiadomość

• Nigri Autorytet

Wysłany: 26 lipca, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompotlinka wrote:
    🌸 Amelia 🫂🫂

🌸 Nigri kciuki za jutrzejszą wizytę! Będę czekać na wieści. 🤞🤞

Duże kciuki też zaciskam za dziewczyny testujące w nadchodzącym tygodniu. 🤞🤞

My wracamy z wycieczki rowerowej. Zmęczeni, ale zadowoleni. 😁

A przełożyłam ta wizytę na 5. Byłam wcześniej i powiedział żeby przyjść za dwa tygodnie, więc ta z poniedziałku odwołałam i zapisałam się na tego 5. Myślę że do tego 5 jeszcze was pomęczę, no chyba że napiszecie sio.🤣

Konzzdi, Kompotlinka lubią tę wiadomość

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
    04.07 ⏸️
  • Amelia96 Autorytet

Wysłany: 26 lipca, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złośnica.m wrote:
    Przykro mi
    Widzimy się w sierpniowym wątku?
    Widzimy, widzimy 👀

aaandzia, mistyreal lubią tę wiadomość

Starania od 2022
    Hashimoto, Endometrioza II st.

💊💊💊 💊
    Eutyrox,
    Ascofer,
    Olej z wiesiołka,
    Inozytol,
    Kwas foliowy metylowany
    Zioła Ojca Sroki 3
    Leki stymulacyjne :
    Lametta
    Ovitrelle
    Cyclogest
    Encorton
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 26 lipca, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigri wrote:
    A przełożyłam ta wizytę na 5. Byłam wcześniej i powiedział żeby przyjść za dwa tygodnie, więc ta z poniedziałku odwołałam i zapisałam się na tego 5. Myślę że do tego 5 jeszcze was pomęczę, no chyba że napiszecie sio.🤣

No co Ty 😅 czekamy na aktualizacje

Nigri lubi tę wiadomość

Starania o 1🤱👶 od maja 2021

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
    2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
    ...
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)

Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
    7.2026 ciąża biochemiczna 💔

Amh 0,6 ng/ml❌
    Endometrioza ❌❓
    PCOS androgenowe ❌❓
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 26 lipca, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gajek wrote:
    Ja wyłączyłam się trochę z wątku po wizycie u ginekologa. Dzisiaj 22dc, w 17dc miałam USG które nie wykazało dominującego pęcherzyka, ginekolog nawet nie mierzyła tych co były bo stwierdziła że są maleńkie, endometrium 7mm. Szczerze odpuściliśmy ten cykl już, uznałam go za bezowulacyjny. Jednak jakieś 3h temu pojawiły się boleści jajników, ciągnięcie do pachwin i bioder, do tego ból krzyża. Już zaczęłam się podlamywac że czeka mnie męczarnia do końca cyklu który niewiadomo ile będzie trwał ( tak miałam przed tabletkami i głównie po to je brałam, aby tak się nie męczyć). Jednak pojawił się śluz. Dzień po wizycie u gina czyli w 18dc śluz zanikł, było uczucie suchości. Jednak przed chwilą śluzu było dużo na papierze, taki jeszcze wodnisty przezroczysty i delikatnie ciągnący. Wróciło też lekkie uczucie wilgoci. No i teraz boje się zwyczajnie mieć nadzieję że to kolejna próba owulacji. W 16dc lh było 0,77. Potem spadło i wczoraj nadal było niskie, ciekawe jakie wyjdzie dzisiaj. Ja wiem że to początki starań i mamy jeszcze czas. Zwyczajnie bardzo przejmuje mnie czy będzie owulacja czy nie, mocno to też wpływa na moje poczucie kobiecości. Czuje że czułabym się lepiej gdyby ta owulacja była standardem a nie jej brak. No i po dziejszej zmianie objawów w ciągu ostatnich 4h boje się mieć nadzieję że moje jednak organizm podejmuje próbę. No i jeśli podejmuje to czy się uda

Bardzo to smutne że tak przywiązujesz ta owulację do kobiecości. Sytuacja trudna, ale myślę że warto się cieszyć iż organizm podejmuje próbę, zawsze to daje szansę że jednak ten cykl nie będzie stracony.

Kompotlinka lubi tę wiadomość

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
    04.07 ⏸️
  • Elgenda Ekspertka

Wysłany: 26 lipca, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gajek, robiłaś już owulaka??

Tak naprawdę trudno stwierdzić jak będzie- co jest frustrujące :/ ale tylko cierpliwość pozostaje i testowanie :(

Może uda Ci się jeszcze pójść na monitoring jutro lub we wtorek? Nawet po to, żebyś na następny cykl wiedziała, co tam się zadziało??

Nigri lubi tę wiadomość

33👱‍♀️ 34👨‍🦱

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Ezen 10
    Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

69 kg, 168 cm wzrostu
  • Gajek Przyjaciółka

Wysłany: 26 lipca, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie plan mojej ginekolog jest taki, że jeśli wyłapie pik na owulakach mam na cito iść do byle kogo na USG. Kolejny cykl ma być monitorowany już u niej a jeśli trzeba będzie to kolejny już że stymulacja owulacji. Dzisiaj owulaka zrobię jakoś 20:30/21 bo wtedy wychodzi u mnie największe stężenie. Ale chyba pójdę na USG jak tylko zobaczę rosnące lh. Najgorsze jest na niewiadoma ile będzie trwał cykl, czy będzie tak bolesny jak przed tabletkami gdy lądowałam w szpitalu. Bo wiecie nie uda się w danym cyklu to są kolejne, najgorsze jest to ile ten cykl może trwać.

💃28 | 🕺32 | 🐶

Starania od 06/2026 - 1cs

IO, Pcos, niedoczynność tarczycy
    3 lata brania tabletek antykoncepcyjnych
    Przed ta cykle bezowulacyjne, torbiele jajnika
    Przed ta cykle 30-70 dni

Leki- metformina 2000mg, symfaxin 37,5, euthyrox 50/75, biblok 2,5

Suple - fertistim+nac/prenacaps ovi, omega 3, zincas forte, selen, metylo-b12, magnez, sanprobi super formula, maślan sodu,essentiale max, witamina e, d3, kwas foliowy
‹‹ 159 160 161 162 163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ