Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
-
WIADOMOŚĆ
-
Do mnie przyszła 🐒 także żegnam się z lipcowym wątkiem, będę tu zaglądać dla testujacych ✊🍀Starania od 2022
Hashimoto, Endometrioza II st.
💊💊💊 💊
Eutyrox,
Ascofer,
Olej z wiesiołka,
Inozytol,
Kwas foliowy metylowany
Zioła Ojca Sroki 3
Leki stymulacyjne :
Lametta
Ovitrelle
Cyclogest
Encorton -
Od jutra ostatni zestaw lipcowych testowań. Dziewczyny 🤞🤞🤞🤞, trzymam z całych sił aby ta końcówka była już w samych ⏸️
aaandzia, Gorzkax33333, mistyreal, Gosiaczkova, MiśkaK, Konzzdi, Złośnica.m, Gosik0205, mommytobe, lusix lubią tę wiadomość
PCOS, ENDO, IO
09.2025 początek starań
04.07 ⏸️ -
Amelia 🫂🫂 za wredną małpę
Mnie przeorał tylko pierwszy cykl z dodatkowym progiem. Potem już było lepiej
👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
starania od 02.2026
13.07.26 ⏸️ 11 dpo 🥹❤️
15.07.26 beta 143
17.07.26 beta 394 przyrost 175,5%
Duphaston 2x1 -> zmiana na Besins 100 3x1
Euthyrox 25
Neoparin 0,4 -
Amelia96 wrote:Do mnie przyszła 🐒 także żegnam się z lipcowym wątkiem, będę tu zaglądać dla testujacych ✊🍀
Trzymaj się, walczymy razem dalej ❤️
Złośnica.m, Amelia96, Gosik0205 lubią tę wiadomość
M 💁🏽♀️ 28 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
• starania od 06.2025
06.26 - ciąża biochemiczna 💔
➡️ 💁🏽♀️ M
TSH: 2,11 ✅
Ferrytyna: 41,61 ✅
Witamina D3: 50,10 ✅
Suple: Pueria uno active, Feroplex, Laktoferyna Aliness,
• Euthyrox 25
• po owulacji Velenta
➡️💁🏼♂️
Suple: Tenfertil ON -
🌸 Amelia 🫂🫂
🌸 Nigri kciuki za jutrzejszą wizytę! Będę czekać na wieści. 🤞🤞
Duże kciuki też zaciskam za dziewczyny testujące w nadchodzącym tygodniu. 🤞🤞
My wracamy z wycieczki rowerowej. Zmęczeni, ale zadowoleni. 😁
mistyreal, aaandzia, MiśkaK, Konzzdi, Złośnica.m, Tofuszka, Gosik0205, mommytobe lubią tę wiadomość
👩34 👦35 & 🐕 🐕
08.25 histeroskopia (polipy)
10.25 start starań
08.26 histerolaparoskopia (ponownie polip🙄) ⏳️ -
dzydzy wrote:Amelia 🫂🫂 za wredną małpę
Mnie przeorał tylko pierwszy cykl z dodatkowym progiem. Potem już było lepiej
Czyli mam się nastawić na cierpienie ? 😅
Zaczynam już czuć prawy jajnik .. ciekawe czy będzie tak bolal jak 2 cykle temu 😶Starania o 1🤱👶 od maja 2021
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
7.2026 ciąża biochemiczna 💔
Amh 0,6 ng/ml❌
Endometrioza ❌❓
PCOS androgenowe ❌❓
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
Ja wyłączyłam się trochę z wątku po wizycie u ginekologa. Dzisiaj 22dc, w 17dc miałam USG które nie wykazało dominującego pęcherzyka, ginekolog nawet nie mierzyła tych co były bo stwierdziła że są maleńkie, endometrium 7mm. Szczerze odpuściliśmy ten cykl już, uznałam go za bezowulacyjny. Jednak jakieś 3h temu pojawiły się boleści jajników, ciągnięcie do pachwin i bioder, do tego ból krzyża. Już zaczęłam się podlamywac że czeka mnie męczarnia do końca cyklu który niewiadomo ile będzie trwał ( tak miałam przed tabletkami i głównie po to je brałam, aby tak się nie męczyć). Jednak pojawił się śluz. Dzień po wizycie u gina czyli w 18dc śluz zanikł, było uczucie suchości. Jednak przed chwilą śluzu było dużo na papierze, taki jeszcze wodnisty przezroczysty i delikatnie ciągnący. Wróciło też lekkie uczucie wilgoci. No i teraz boje się zwyczajnie mieć nadzieję że to kolejna próba owulacji. W 16dc lh było 0,77. Potem spadło i wczoraj nadal było niskie, ciekawe jakie wyjdzie dzisiaj. Ja wiem że to początki starań i mamy jeszcze czas. Zwyczajnie bardzo przejmuje mnie czy będzie owulacja czy nie, mocno to też wpływa na moje poczucie kobiecości. Czuje że czułabym się lepiej gdyby ta owulacja była standardem a nie jej brak. No i po dziejszej zmianie objawów w ciągu ostatnich 4h boje się mieć nadzieję że moje jednak organizm podejmuje próbę. No i jeśli podejmuje to czy się uda
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca, 16:42
💃28 | 🕺32 | 🐶
Starania od 06/2026 - 1cs
IO, Pcos, niedoczynność tarczycy
3 lata brania tabletek antykoncepcyjnych
Przed ta cykle bezowulacyjne, torbiele jajnika
Przed ta cykle 30-70 dni
Leki- metformina 2000mg, symfaxin 37,5, euthyrox 50/75, biblok 2,5
Suple - fertistim+nac/prenacaps ovi, omega 3, zincas forte, selen, metylo-b12, magnez, sanprobi super formula, maślan sodu,essentiale max, witamina e, d3, kwas foliowy -
Amelia 🫂🫂 mam nadzieję, że znajdziesz czas na relaks, aby mieć dobrą sierpniową aurę staraczkową 🙏
Trzymam kciuki za wszystkie testerki 😍
Złośnica.m, Amelia96, mommytobe lubią tę wiadomość
33👱♀️ 34👨🦱
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
69 kg, 168 cm wzrostu -
Cześć dziewczyny. Od paru dni jestem na wyjeździe żeby oczyścić głowę. Nie czytałam was, więc będę miała dużo stron do nadrobienia po powrocie. Tule was wszystkie mocno i do zobaczenia w sierpniowym wątku z tymi którym w lipcu się nie udało. A tymnz was które zaznały szczęścia ogromnie gratuluję!
Gosiaczkova, Nigri, aaandzia, mistyreal, Lisia00, Gosik0205, mommytobe, MiśkaK, Konzzdi, lusix, Słonecznik90, Tajlandia22 lubią tę wiadomość
👩'91: niedoczynność tarczycy - Letrox
👨🦱'90: cukrzyca typu II - Siofor 500
07.2026 - cytologia, HPV, USG piersi ✅
15.06.2026 - TSH 1,68
24.03.2026 - TSH 2,43, FT4 12,87 (przeciwciała ujemne)
19.12.2025 - TSH 3,59 FT4 11,06
15.04.2021 Piotruś ♥️ -
Kompotlinka wrote:🌸 Amelia 🫂🫂
🌸 Nigri kciuki za jutrzejszą wizytę! Będę czekać na wieści. 🤞🤞
Duże kciuki też zaciskam za dziewczyny testujące w nadchodzącym tygodniu. 🤞🤞
My wracamy z wycieczki rowerowej. Zmęczeni, ale zadowoleni. 😁
A przełożyłam ta wizytę na 5. Byłam wcześniej i powiedział żeby przyjść za dwa tygodnie, więc ta z poniedziałku odwołałam i zapisałam się na tego 5. Myślę że do tego 5 jeszcze was pomęczę, no chyba że napiszecie sio.🤣
Konzzdi, Kompotlinka lubią tę wiadomość
PCOS, ENDO, IO
09.2025 początek starań
04.07 ⏸️ -
Widzimy, widzimy 👀Złośnica.m wrote:Przykro mi
Widzimy się w sierpniowym wątku?
aaandzia, mistyreal lubią tę wiadomość
Starania od 2022
Hashimoto, Endometrioza II st.
💊💊💊 💊
Eutyrox,
Ascofer,
Olej z wiesiołka,
Inozytol,
Kwas foliowy metylowany
Zioła Ojca Sroki 3
Leki stymulacyjne :
Lametta
Ovitrelle
Cyclogest
Encorton -
Nigri wrote:A przełożyłam ta wizytę na 5. Byłam wcześniej i powiedział żeby przyjść za dwa tygodnie, więc ta z poniedziałku odwołałam i zapisałam się na tego 5. Myślę że do tego 5 jeszcze was pomęczę, no chyba że napiszecie sio.🤣
No co Ty 😅 czekamy na aktualizacje
Nigri lubi tę wiadomość
Starania o 1🤱👶 od maja 2021
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
7.2026 ciąża biochemiczna 💔
Amh 0,6 ng/ml❌
Endometrioza ❌❓
PCOS androgenowe ❌❓
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
Gajek wrote:Ja wyłączyłam się trochę z wątku po wizycie u ginekologa. Dzisiaj 22dc, w 17dc miałam USG które nie wykazało dominującego pęcherzyka, ginekolog nawet nie mierzyła tych co były bo stwierdziła że są maleńkie, endometrium 7mm. Szczerze odpuściliśmy ten cykl już, uznałam go za bezowulacyjny. Jednak jakieś 3h temu pojawiły się boleści jajników, ciągnięcie do pachwin i bioder, do tego ból krzyża. Już zaczęłam się podlamywac że czeka mnie męczarnia do końca cyklu który niewiadomo ile będzie trwał ( tak miałam przed tabletkami i głównie po to je brałam, aby tak się nie męczyć). Jednak pojawił się śluz. Dzień po wizycie u gina czyli w 18dc śluz zanikł, było uczucie suchości. Jednak przed chwilą śluzu było dużo na papierze, taki jeszcze wodnisty przezroczysty i delikatnie ciągnący. Wróciło też lekkie uczucie wilgoci. No i teraz boje się zwyczajnie mieć nadzieję że to kolejna próba owulacji. W 16dc lh było 0,77. Potem spadło i wczoraj nadal było niskie, ciekawe jakie wyjdzie dzisiaj. Ja wiem że to początki starań i mamy jeszcze czas. Zwyczajnie bardzo przejmuje mnie czy będzie owulacja czy nie, mocno to też wpływa na moje poczucie kobiecości. Czuje że czułabym się lepiej gdyby ta owulacja była standardem a nie jej brak. No i po dziejszej zmianie objawów w ciągu ostatnich 4h boje się mieć nadzieję że moje jednak organizm podejmuje próbę. No i jeśli podejmuje to czy się uda
Bardzo to smutne że tak przywiązujesz ta owulację do kobiecości. Sytuacja trudna, ale myślę że warto się cieszyć iż organizm podejmuje próbę, zawsze to daje szansę że jednak ten cykl nie będzie stracony.
Kompotlinka lubi tę wiadomość
PCOS, ENDO, IO
09.2025 początek starań
04.07 ⏸️ -
Gajek, robiłaś już owulaka??
Tak naprawdę trudno stwierdzić jak będzie- co jest frustrujące
ale tylko cierpliwość pozostaje i testowanie 
Może uda Ci się jeszcze pójść na monitoring jutro lub we wtorek? Nawet po to, żebyś na następny cykl wiedziała, co tam się zadziało??
Nigri lubi tę wiadomość
33👱♀️ 34👨🦱
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
69 kg, 168 cm wzrostu -
Ogólnie plan mojej ginekolog jest taki, że jeśli wyłapie pik na owulakach mam na cito iść do byle kogo na USG. Kolejny cykl ma być monitorowany już u niej a jeśli trzeba będzie to kolejny już że stymulacja owulacji. Dzisiaj owulaka zrobię jakoś 20:30/21 bo wtedy wychodzi u mnie największe stężenie. Ale chyba pójdę na USG jak tylko zobaczę rosnące lh. Najgorsze jest na niewiadoma ile będzie trwał cykl, czy będzie tak bolesny jak przed tabletkami gdy lądowałam w szpitalu. Bo wiecie nie uda się w danym cyklu to są kolejne, najgorsze jest to ile ten cykl może trwać.💃28 | 🕺32 | 🐶
Starania od 06/2026 - 1cs
IO, Pcos, niedoczynność tarczycy
3 lata brania tabletek antykoncepcyjnych
Przed ta cykle bezowulacyjne, torbiele jajnika
Przed ta cykle 30-70 dni
Leki- metformina 2000mg, symfaxin 37,5, euthyrox 50/75, biblok 2,5
Suple - fertistim+nac/prenacaps ovi, omega 3, zincas forte, selen, metylo-b12, magnez, sanprobi super formula, maślan sodu,essentiale max, witamina e, d3, kwas foliowy

WTF