Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
-
WIADOMOŚĆ
-
Przytulam za @ 🫂
Kompotlinka, super ze wycieczka udana. Uwielbiam rower
Ja dzis kiepski dzien, brzuch boli caly dzien, wyladowalam sie na synu i mezu zle mi z tym bo dzisiaj jakies zle chochliki mi rzadzily glowa. Przeprosilam syna po czym znowu zrobilam to samo ze na niego nakrzyczalam, totalnie nie panuje nad soba i czekam na @ zeby sie uspokoic bo doslownie cala chodze z nerwow, nienawidze tego.
Kompotlinka lubi tę wiadomość
09/25 -początek starań
🩸 28-35
TSH ✔️
FSH, LH, Estradiol ✔️
Czynnik męski ❌ -
Gorzkax33333 wrote:Zaczęłam krwawić, chyba miesiączka przyszła... Aż dziwne ale może przez feristim takie jaja..
4dpo miesiączka?? Kurna, to naprawdę dziwne 😵💫 ja się na tym kompletnie nie znam, może któraś z Was ma teorię do czego tu doszło??33👱♀️ 34👨🦱
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
69 kg, 168 cm wzrostu -
J.ss wrote:Przytulam za @ 🫂
Kompotlinka, super ze wycieczka udana. Uwielbiam rower
Ja dzis kiepski dzien, brzuch boli caly dzien, wyladowalam sie na synu i mezu zle mi z tym bo dzisiaj jakies zle chochliki mi rzadzily glowa. Przeprosilam syna po czym znowu zrobilam to samo ze na niego nakrzyczalam, totalnie nie panuje nad soba i czekam na @ zeby sie uspokoic bo doslownie cala chodze z nerwow, nienawidze tego.
To ja miałam taki dzień wczoraj, oberwało się każdemu i też przeprosiłam, ale ciężko się opanować 😞🤷🏻♀️🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
-niedoczynność tarczycy -
Amelia, zbijam piątkę 🙌 🙄
Moja nadzieja też odeszła z przyjściem🩸
Pobawiliśmy się dziś trochę no i chyba nastąpiło poruszenie, a tak sie dobrze zapowiadało 🫣
Także i ja zapisuję się do teamu sierpień. Plus taki, że teraz będzie normalny cykl, bo nie robiliśmy przerwy po samoistnym poronieniu 🫢
Lecę kupić Ubichinol 😅04.2025 👶 🩷
Wracamy
05.26 ⏸️ (1 cs)
07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe -
Gorzkax33333 wrote:Zaczęłam krwawić, chyba miesiączka przyszła... Aż dziwne ale może przez feristim takie jaja..
Ja miałam tak w maju, tylko zwaliłam to na stres w związku z lotem samolotem (strasznie się boję, ale latam😅) dostałam @ trzy dni po owulacji, najpierw były plamienia potem na pełnej , mój ginekolog powiedział że to przez stres, miałam normalne krwawienie.
Gorzka u Ciebie krem krew? Czy jak to wygląda? Trochę szybko za szybko na @, albo owu była wcześniej i implantacja?🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
-niedoczynność tarczycy -
Gajek wrote:Ogólnie plan mojej ginekolog jest taki, że jeśli wyłapie pik na owulakach mam na cito iść do byle kogo na USG. Kolejny cykl ma być monitorowany już u niej a jeśli trzeba będzie to kolejny już że stymulacja owulacji. Dzisiaj owulaka zrobię jakoś 20:30/21 bo wtedy wychodzi u mnie największe stężenie. Ale chyba pójdę na USG jak tylko zobaczę rosnące lh. Najgorsze jest na niewiadoma ile będzie trwał cykl, czy będzie tak bolesny jak przed tabletkami gdy lądowałam w szpitalu. Bo wiecie nie uda się w danym cyklu to są kolejne, najgorsze jest to ile ten cykl może trwać.
Też takie miałam cyrki z cyklami to frustrujące. Mi skróciły się cykle po opanowaniu glukozy.
Gajek lubi tę wiadomość
PCOS, ENDO, IO
09.2025 początek starań
04.07 ⏸️ -
4 dni po potwierdzonej owulacji, nie wiem co tu się wydarzyło ale krwawienie się rozkręciło jak przy okresie 🤔 moje piękne 9mm endometrium poszło się yebać 😐aaandzia wrote:Ja miałam tak w maju, tylko zwaliłam to na stres w związku z lotem samolotem (strasznie się boję, ale latam😅) dostałam @ trzy dni po owulacji, najpierw były plamienia potem na pełnej , mój ginekolog powiedział że to przez stres, miałam normalne krwawienie.
Gorzka u Ciebie krem krew? Czy jak to wygląda? Trochę szybko za szybko na @, albo owu była wcześniej i implantacja? -
Hej dziewczyny dzisiaj jest niedziela i umieram z niecierpliwości do jutra dlatego moze mi pomozecie ustalic co sie dzieje i czy jest sens sie stresowac.
W czwartek robilam test 1 dzien przed terminem miesiaczki, wyszla kreska blada ale widoczna golym okiem na tescie facelle. W piatek rano robilam check&go 20ml i wyszla juz prawdziwa rozowa kreska przez co sie nardzo ucieszylam i poszlam na bete, wyszla 10ml/U co troche mnie zmartwilo ze jest taka niska. Dzisiaj w niedziele uznalam ze zrobie test z pierwszego moczu pink strumieniowy czulosc 10ml i wyszla kreska o wiele bledsza niz ta w piatek, ale nadal widoczna. Wystraszylam sie po 2h zrobilam bobotest 10ml i juz nic nie bylo widac tylko kreska kontrolna. Jutro ide na bete ale jestem strasznie zestresowana ze to ciaza biochemiczna. Ogolnie od samego poczatku nie mam zadnych objawow jedynie delikatne skurcze podbrzusza. Oszaleje jutro do tych wynikow -
Glukozę niby mam opanowana choć zobaczymy co powie jutro diabetolog. Niestety problem mam z insuliną która 2 tygodnie temu wystrzeliła w kosmos i w trakcie krzywej zamiast spaść to tylko rosła co wskazuje że mam problem z glikemia reaktywna czy jakoś tam wg ejaja.Nigri wrote:Też takie miałam cyrki z cyklami to frustrujące. Mi skróciły się cykle po opanowaniu glukozy.
Nigri lubi tę wiadomość
💃28 | 🕺32 | 🐶
Starania od 06/2026 - 1cs
IO, Pcos, niedoczynność tarczycy
3 lata brania tabletek antykoncepcyjnych
Przed ta cykle bezowulacyjne, torbiele jajnika
Przed ta cykle 30-70 dni
Leki- metformina 2000mg, symfaxin 37,5, euthyrox 50/75, biblok 2,5
Suple - fertistim+nac/prenacaps ovi, omega 3, zincas forte, selen, metylo-b12, magnez, sanprobi super formula, maślan sodu,essentiale max, witamina e, d3, kwas foliowy -
Nadzieja11. wrote:Hej dziewczyny dzisiaj jest niedziela i umieram z niecierpliwości do jutra dlatego moze mi pomozecie ustalic co sie dzieje i czy jest sens sie stresowac.
W czwartek robilam test 1 dzien przed terminem miesiaczki, wyszla kreska blada ale widoczna golym okiem na tescie facelle. W piatek rano robilam check&go 20ml i wyszla juz prawdziwa rozowa kreska przez co sie nardzo ucieszylam i poszlam na bete, wyszla 10ml/U co troche mnie zmartwilo ze jest taka niska. Dzisiaj w niedziele uznalam ze zrobie test z pierwszego moczu pink strumieniowy czulosc 10ml i wyszla kreska o wiele bledsza niz ta w piatek, ale nadal widoczna. Wystraszylam sie po 2h zrobilam bobotest 10ml i juz nic nie bylo widac tylko kreska kontrolna. Jutro ide na bete ale jestem strasznie zestresowana ze to ciaza biochemiczna. Ogolnie od samego poczatku nie mam zadnych objawow jedynie delikatne skurcze podbrzusza. Oszaleje jutro do tych wynikow
Beta prawdę ci powie, nie ma co robić tyle testów bo tylko Cię to stresuje a mogły trafić się wadliwe. Jeżeli natomiast nie były to rzeczywiście wygląda na Biochem i beta mogła już spaść do 0.
Też w tym miesiącu to przeszłam wiec przytulam 🫂 powodzenia jutro na becie 🤞🏻 oby jednak kropek był obecnyWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca, 21:38
Nadzieja11., Nigri, Kompotlinka lubią tę wiadomość
Starania o 1🤱👶 od maja 2021
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
7.2026 ciąża biochemiczna 💔
Amh 0,6 ng/ml❌
Endometrioza ❌❓
PCOS androgenowe ❌❓
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
Hej, dziewczyny! 🌸☺️
Jeeju, człowiek tu sobie wraca z miniurlopu w górach, nadrabia forum, a tu takie górskie tematy wjechały 😍⛰️
Ja ogólnie jestem team Tatry (aaandzia, Maalwii piąteczka 🖐️). Od 20 lat z małymi wyjątkami jeżdżę co roku i nigdy się nie nudzi. Bazę noclegową mamy co prawda w Zako, ale zawsze jeździmy na Olczę, więc jednak bardziej na uboczu. W tym roku z racji mniejszej ilości czasu zdecydowałam się jednak na Bieszczady, bo mamy ciut bliżej (podobnie jak Ty, aaandzia pierwszy raz 🤭). I powiem, że fajny klimat i zdecydowanie bardziej kameralnie niż w Tatrach. Pogoda kapryśna, ale udało się zaliczyć Tarnicę. I tym samym mam w kolekcji pierwszy ze szczytów w Koronie Gór Polskich (taki miałam kaprys i na 33. urodziny zapisałam się do klubu zdobywców, także przez najbliższe lata mam co robić 🤪). Sercem nadal pozostaję w Tatrach 🥹
Ja mam reset głowy zaliczony, choć ciężko było, bo do końca nie odpuściło mnie choróbsko. Ale chyba już w końcu mam to wirusowo-PMSowo-okresowe kombo za sobą 😬 Także nowe nadzieje na sierpień ✊ W tym cyklu postanowiłam wprowadzić inozytol i laktoferynę i czekam na owu.
🌸 Maalwi, Tofuszka, super oświadczyny! Maalwi, ja swoje też miałam w Tatrach (na Sarniej Skale). Mój przyszły narzeczony postanowił zrobić to w moje urodziny i choć zaskoczenia nie było, bo jakoś udało mi się domyślić, co się świeci 😉, to dzień był niezapomniany 🥹 A jako prezent ślubny dostaliśmy pamiątkowy obraz z mapą Tatr z zaznaczonym miejscem oświadczyn 😁
🌸 Sophie, Lusix - ogromne gratulacje 💚, rośnijcie zdrowo
🌸 Amelia, Marcycha - tulę 🫂
🌸 Kompotlinka - aż zazdroszczę 😁, kocham rower
Za wszystkie testujące w najbliższych dniach trzymam kciuki 🤞
aaandzia, Tofuszka, mommytobe, Marcycha, Maalwii, MiśkaK, Konzzdi, xSophie, Kompotlinka, Lisia00 lubią tę wiadomość
👩🏼33 🧔🏻♂️36
13.12.2024 3340 g 52 cm💙
starania o drugie 👶 od 04.2026 (4 cs)
💊 Euthyrox, wit. D₃, kwas foliowy metylowany, cynk, wit. C 1000 -
Cóż, tylko badanie z krwi będzie w tym momencie wiarygodne. Jedyne, co mogę poradzić, to być już nie robiła żadnego testu z moczu tylko jutro z rana poszła na betę. Wynik da ci jednoznaczną odpowiedź. Jeśli beta urosła, jest ciąża, jeśli spadła, niestety nie. Trzymam kciuki za przyrost ✊Nadzieja11. wrote:Hej dziewczyny dzisiaj jest niedziela i umieram z niecierpliwości do jutra dlatego moze mi pomozecie ustalic co sie dzieje i czy jest sens sie stresowac.
W czwartek robilam test 1 dzien przed terminem miesiaczki, wyszla kreska blada ale widoczna golym okiem na tescie facelle. W piatek rano robilam check&go 20ml i wyszla juz prawdziwa rozowa kreska przez co sie nardzo ucieszylam i poszlam na bete, wyszla 10ml/U co troche mnie zmartwilo ze jest taka niska. Dzisiaj w niedziele uznalam ze zrobie test z pierwszego moczu pink strumieniowy czulosc 10ml i wyszla kreska o wiele bledsza niz ta w piatek, ale nadal widoczna. Wystraszylam sie po 2h zrobilam bobotest 10ml i juz nic nie bylo widac tylko kreska kontrolna. Jutro ide na bete ale jestem strasznie zestresowana ze to ciaza biochemiczna. Ogolnie od samego poczatku nie mam zadnych objawow jedynie delikatne skurcze podbrzusza. Oszaleje jutro do tych wynikowWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca, 21:40
Nadzieja11., Nigri lubią tę wiadomość
👩🏼33 🧔🏻♂️36
13.12.2024 3340 g 52 cm💙
starania o drugie 👶 od 04.2026 (4 cs)
💊 Euthyrox, wit. D₃, kwas foliowy metylowany, cynk, wit. C 1000 -
Mój mąż ma bliską rodzinę w Kościelisku, byliśmy u nich chyba 2 razy??
Ogólnie nie jesteśmy zakochani w górach, w sensie chodzenia po nich 😄
Ale tam w regionie jest taka trauma pokoleniowa...
Mimo, że dom mają piękny, to straszny tam smutek. Całe ,,rody" uwikłane.
Ale lubię oglądać krajobrazy, jak znajomi jeżdżą itd. W ogóle kiedyś jak byłam na wolontariacie przy maratonach górskich, to przysiadł się do mnie himalaista z kraju Basków i opowiadał mi o wspinaczkach, a ja w ogóle nie ogarniałam tematu. Teraz jestem tym zafascynowana i miałabym tyle pytań. Błędy młodości 😆Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca, 01:00
33👱♀️ 34👨🦱
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
69 kg, 168 cm wzrostu -
Lucy_26
Aż zazdrooo że byłaś w górach 😍 ja jeszcze muszę poczekać 🙈😅
Wow też super zaręczyny i prezent ślubny, ale wgl szacun że zapisałaś się do Korony Gór Polskich powodzenia w zdobywaniu szczytów 🏔️
Mam Tarnicę na celowniku, ale w końcu musimy się wybrać w te Bieszczady tylko jedyny problem to 6,5 godziny drogi autem do Zakopca mam około 4 godziny więc już bardziej znośnie, ale może kiedyś zaliczę ten szczyt 😊
Lucy_26 lubi tę wiadomość
M 💁🏽♀️ 28 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
• starania od 06.2025
06.26 - ciąża biochemiczna 💔
➡️ 💁🏽♀️ M
TSH: 2,11 ✅
Ferrytyna: 41,61 ✅
Witamina D3: 50,10 ✅
Suple: Pueria uno active, Feroplex, Laktoferyna Aliness,
• Euthyrox 25
• po owulacji Velenta
➡️💁🏼♂️
Suple: Tenfertil ON -
Byłam dzisiaj zapisana na testowanie, ale zmierzyłam temperaturę i spadła, poza tym od soboty mam normalne objawy jak przed miesiączką, więc nie ma sensu robić testu. Jutro pewnie @, a w sierpniu czeka mnie inseminacja..
Lucy_26 też zdobywam koronę, tak że piątka 😁
Lucy_26, Nigri lubią tę wiadomość
Endo, niedoczynność tarczycy, lekki czynnik męski
Starania od 07.2025 (1 miesiąc przerwy)
12.06.2026 - 1 konsultacja w klinice
8.07.2026 - sono-HSG (jajowody drożne, łukowata macica)
08.2026 - plan IUI

WTF