Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
-
WIADOMOŚĆ
-
Tofuszka tak jak dziewczyny mówią leć na betę. To chyba będzie najlepsze co możesz teraz zrobić. trzymam kciuki
Tofuszka, aaandzia, MiśkaK, Gosiaczkova lubią tę wiadomość
👩'91: niedoczynność tarczycy - Letrox
👨🦱'90: cukrzyca typu II - Siofor 500
07.2026 - zielone światło od endokrynologa i ginekologa, badania porobione, czekam na wyniki cytologii i HPV
15.06.2026 - TSH 1,68
24.03.2026 - TSH 2,43, FT4 12,87 (przeciwciała ujemne)
19.12.2025 - TSH 3,59 FT4 11,06
15.04.2021 Piotruś ♥️ -
Tofuszka, ja też widzę. Trzymam mocno kciuki 🥹
Tofuszka lubi tę wiadomość
33👱♀️ 34👨🦱
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
69 kg, 168 cm wzrostu -
Tofuszka widać ewidentnie kreseczkę, moja wyglądała identycznie, ja nawet na zdjęciu nie mogłam jej złapac. Leć koniecznie na betę! Nawet jakbyś nie wzięła jednej dawki proga, później dostała wyniki i wzięła kolejną dawkę to nic nie powinno się stać, jednak jak się bierze tyle dni to on w organizmie jest, dodatkowo organizm sam wytwarza, tym bardziej jeśli jesteś w ciąży
Jakbyś robiła badania w luxmedzie to miałabyś wynik tak max do 15 natomiast jak ostatnio robiłam o 17 to o 19:30 już miałam wynikiWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca, 08:46
Ona: 31
- hiperprolaktynemia - dostinex 1/4 tabletki na tydzień
- TSH, LH, FSH, FT3, FT4, progesteron ✅
Sumplementy: mioinozytol, D3, B6, B9, B12, omega 3, magnez, jod, cholina, laktoferyna
On: 34
- morfologia 2%❗
- podwyższona agregacja❗
- koncentracja w 1ml - 67 mln / w całości 173mln ✅
- ruch całkowity - 55% ✅
- ruch postępowy - 43%✅
- plemniki żywe - 80% ✅
Suplementy: fertistim, omega 3, D3, magnez
Starania od 01.2026
26.06.2026 beta 25,68
29.06.2026 beta 119
01.07.2026 beta 485
07.07.2026 beta 4646
09.07.2026 beta 11064
15.07.2026 pierwsze USG -
Krew upuszczona, wyniki pewnie po 15 będą 🤞🏻🤞🏻🤞🏻
Wiem że widać kreseczkę, ale nie jestem przekonana przez to że widać ją tylko pod kątemWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca, 08:49
Kompotlinka, Madzialenka95, aaandzia, Skowronek, Konzzdi, MiśkaK, Nikaaa_, Anna_30, Dawdler34, Złośnica.m, Gosiaczkova, mistyreal, Monia•, Maalwii, mommytobe, Tajlandia22, Lisia00 lubią tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle długości 26-38 dni.
Starania od 02.2025r.
Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
Sono-HSG 15.07 🤞 -
Widzę kreseczkę jak o czasie to zapowiada się dobrzeTofuszka wrote:Sprawdziłam tak po 4-5 min bo zakładałam że będzie negatywny. Wg instrukcji mieści się w czasie bo "sprawdzić po 3 min" oraz "nie sprawdzać po upłynięciu 10min"
-
Tofuszka 😍😍 do 15 będę siedzieć jak na szpilkach! Trzymam kciuki z całych sił!
Ja „ślepa na cienie” też to widzę!
U mnie chyba 2dpo. Temperatura od 2 dni rośnie. Jutro zacznę Duphaston jak się utrzyma.
Jeśli to rzeczywiście owulka to mamy piękne 100% obstawienie ❤️ - codziennie od 8dc z owulka 11dc w nocy najprawdopodobniej.
🤞🤞🤞
Tofuszka, Kompotlinka, Elgenda, aaandzia, MiśkaK, Konzzdi lubią tę wiadomość
👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
starania od 02.2026 -
Tofuszka, czuję się tak, jakbym to ja miała czekać na swoją betę. Co za emocje!!
U mnie utrzymuje się zmęczenie i jęczmień na dolnej powiece 🤣 czy jęczmień można dopisać do objawów brajanowych? 😆
Ciekawa jestem uderzeń gorąca dzisiaj.
Tofuszka, aaandzia, Skowronek, Gosiaczkova, Nigri lubią tę wiadomość
33👱♀️ 34👨🦱
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
69 kg, 168 cm wzrostu -
Elgenda wrote:Tofuszka, czuję się tak, jakbym to ja miała czekać na swoją betę. Co za emocje!!
U mnie utrzymuje się zmęczenie i jęczmień na dolnej powiece 🤣 czy jęczmień można dopisać do objawów brajanowych? 😆
Ciekawa jestem uderzeń gorąca dzisiaj.
Ja dzisiaj mam uderzenia gorąca, wysypało mnie więc uważam, że to oznaki ciąży. Myślę, że jęczmień też można uwzględnić 😅
MiśkaK, Nigri, mistyreal, Elgenda lubią tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
-niedoczynność tarczycy -
Hej dziewczyny, jak u was objawia sie owulacja ? jaki to jest bol?
Pytam bo osttani raz mialam okres jak mialam 18 lat wiec nie mam pojecia jaki to bol ?? juz drugi dzien mam bol jednego jajnika, kluje, jakbym tez miala tam jednego wielkiego siniaka ? nie wiem jak to opisac nawet26 👩🏼, 24 🧑🏻
staranie od 03.2026
-endo
-andeno -
To jest bardzo zależne od osoby. Ja u siebie nie rozpoznawałam bólu owulacyjnego dopóki piku LH nie wyłapałam - ja to czuję jakby bardzo delikatny ból/ kłucie lędźwi /stawu biodrowego. Prawie niezauważalneBibi122 wrote:Hej dziewczyny, jak u was objawia sie owulacja ? jaki to jest bol?
Pytam bo osttani raz mialam okres jak mialam 18 lat wiec nie mam pojecia jaki to bol ?? juz drugi dzien mam bol jednego jajnika, kluje, jakbym tez miala tam jednego wielkiego siniaka ? nie wiem jak to opisac nawet💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle długości 26-38 dni.
Starania od 02.2025r.
Sono-HSG 15.07 🤞 -
Bibi122 wrote:Hej dziewczyny, jak u was objawia sie owulacja ? jaki to jest bol?
Pytam bo osttani raz mialam okres jak mialam 18 lat wiec nie mam pojecia jaki to bol ?? juz drugi dzien mam bol jednego jajnika, kluje, jakbym tez miala tam jednego wielkiego siniaka ? nie wiem jak to opisac nawet
Ja mam 1 cykl po odstawieniu tabletek, przed miałam cykle bezowulacyjne więc też nie ogarnialam czego się spodziewać. W okolicach owulacji zaczęłam mieć silne skurcze podbrzusza, piersi zaczęły mnie boleć a sutki drażnił nawet materiał. Pik wyłapałam dzięki testom owulacyjnym więc ogarnęłam że to ten czas. Czułam ciągle ciągnięcie z okolic prawego jajnika do biodra. W dzień podejrzewanej owulacji miałam silne kłucia prawego jajnika, tak z przerwami może trwało to z pół godziny, później dyskomfort. Ogólnie każda z nas czuje trochę co innego, plus w każdym cyklu te objawy mogą być różne u jednej osoby💃28 | 🕺32 | 🐶
Starania od 06/2026 - 1cs
IO, Pcos, niedoczynność tarczycy
3 lata brania tabletek antykoncepcyjnych
Przed ta cykle bezowulacyjne, torbiele jajnika
Przed ta cykle 30-70 dni
Leki- metformina 1000mg, symfaxin 37,5, euthyrox 50, biblok 2,5
Suple - fertistim+nac/prenacaps ovi, omega 3, zincas forte, selen, metylo-b12, magnez, sanprobi super formula, maślan sodu,essentiale max, witamina e -
Tofuszka to jest całkiem niezła kreska jak na 13 dzien dpo! Pamietaj, że implantacja zdarza sie nawet do 12 dnia także wyniki bety wszystko dziś pięknie pokaże!
Dziewczyny, ja też dziś zatestowałam, 8 dpo i był cień cienia, albo przez brajanka mam już halucunacje, ale nawet nie leżał blisko koło kreseczki Tofuszki 😂 chociaz nawet mój powściągliwy w ocenach mąż powiedział, że coś tam widać, więc prosimy o kciuki, żeby to nie była fatamorgana. Od juta bede powtarzać testy a jak coś zacznie lepiej być widać to beta w poniedziałek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca, 10:30
Gajek, Nikaaa_, Tofuszka, aaandzia, shaylen, dzydzy, Gosiaczkova, Nigri, MiśkaK, Konzzdi, Madzialenka95, xSophie, Kompotlinka, mommytobe, Lisia00 lubią tę wiadomość
👩🏼94' + 👨🏼93' + 🐕
starania od 1.2025
7.2025 poronienie 7 tyg. 💔
5.2026 cb (beta HCG max 37) 💔
ona❌: łagodnie dodatnie aps, pai w homo, VR2 i mthfr w hetero, prolaktyna 35ng/ml (dostinex), cytokiny - silna nierównowaga prozapalna, łagodna adenomioza, ureaplasma parvum w macicy (doksycylina), dysbioza mikrobioty macicy (lactobacillus 59%), kir Bx (brak 2DS1)
🆗cross match 4,1%, allo-mlr 29%, immunofenotyp ok, kariotyp prawidłowy, hormony, tarczyca, glukoza, homocysteina, witamina D, cd 138 ujemne, cd 56 100/mm2, ANA, ASA ok.
on ❌: po operacji żylaków powrózka nasiennego, morfologia 3%, fragmentacja DNA 18,8%.
🆗koncentracja 82mln, ruch i żywotność ok, MAR, HBA, ROS ok, prawidłowy kariotyp, hormony.
6-7.2026 ostatni cykl starań naturalnych z encorton, clexane, progesteron, acard i accofil.
8.2026 planowany start symulacji i punkcja. -
U mnie też raczej owulacja nie dawała konkretnych objawów bólowych, jak ogarnęłam trochę hormony to rzeczywiście po śluzie, temperaturze itd byłam w stanie określić kiedy. O dziwo dopiero po ciąży jak wróciła mi miesiączka to kilka razy odczuwałam ból jajników i zgrywało się to według apki z możliwą owulacją.👶🏻 29.07.2025, 53 cm, 3240g
-
Dziewczyny jak wy wytrzymujecie ten czas do testowania? Wczoraj potwierdziłam badaniem progesteronu, że udało się mieć owulację choć wiele lat lekarze mówili że u mnie to będzie cud. A tu najpewniej udało się w 1cs po odstawieniu tabletek. Dzisiaj mam 9dpo i ja nie wiem jak mam wytrzymać te kilka dni jeszcze w niepewności. Niestety moje cykle przed tabletkami były różnej długości więc dokładnie nie wiem kiedy spodziewać się 🐒 więc bardziej trzymam się dpo
Xena89, Gosiaczkova, mistyreal lubią tę wiadomość
💃28 | 🕺32 | 🐶
Starania od 06/2026 - 1cs
IO, Pcos, niedoczynność tarczycy
3 lata brania tabletek antykoncepcyjnych
Przed ta cykle bezowulacyjne, torbiele jajnika
Przed ta cykle 30-70 dni
Leki- metformina 1000mg, symfaxin 37,5, euthyrox 50, biblok 2,5
Suple - fertistim+nac/prenacaps ovi, omega 3, zincas forte, selen, metylo-b12, magnez, sanprobi super formula, maślan sodu,essentiale max, witamina e -
Gajek wrote:Dziewczyny jak wy wytrzymujecie ten czas do testowania? Wczoraj potwierdziłam badaniem progesteronu, że udało się mieć owulację choć wiele lat lekarze mówili że u mnie to będzie cud. A tu najpewniej udało się w 1cs po odstawieniu tabletek. Dzisiaj mam 9dpo i ja nie wiem jak mam wytrzymać te kilka dni jeszcze w niepewności. Niestety moje cykle przed tabletkami były różnej długości więc dokładnie nie wiem kiedy spodziewać się 🐒 więc bardziej trzymam się dpo
Dla mnie najgorszy jest moment od owulacji do ewentualnej @ dłuży się strasznie. Dlatego testuję dla sportu od 8dpo😅 jestem wtedy spokojniejsza. Ja podziwiam dziewczyny które czekają do 14 dpo
Gajek lubi tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
-niedoczynność tarczycy -
Super! Trzymam kciukasy! Niech ciemnieje 🤞🏻Xena89 wrote:Tofuszka to jest całkiem niezła kreska jak na 13 dzien dpo! Pamietaj, że implantacja zdarza sie nawet do 12 dnia także wyniki bety wszystko dziś pięknie pokaże!
Dziewczyny, ja też dziś zatestowałam, 8 dpo i był cień cienia, albo przez brajanka mam już halucunacje, ale nawet nie leżał blisko koło kreseczki Tofuszki 😂 chociaz nawet mój powściągliwy w ocenach mąż powiedział, że coś tam widać, więc prosimy o kciuki, żeby to nie była fatamorgana. Od juta bede powtarzać testy a jak coś zacznie lepiej być widać to beta w poniedziałek.
Xena89 lubi tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Starania od 02.2025r.
Sono-HSG 15.07 🤞