Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
Odpowiedz

Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢

Oceń ten wątek:
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 3 lipca, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też namiętnie romansuję z AI. Ale ostatnio przedstawiłam się na Grok-a bo GPT zbyt entuzjastycznie podchodził do moich objawów i zawsze dawał mi złudną nadzieję.

I w ogóle to zdałam sobie dziś sprawę, że chyba w końcu jestem dobrze obstawiona suplami, bo paznokcie w ogóle mi się nie łamią/rozdwajają, a za to są długie i mocne. Zawsze myślałam że to przez niedoczynność tarczycy są takie cienkie, a tu proszę trochę supli i naprawione ✨

aaandzia, Nigri lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle długości 26-38 dni.
    Starania od 02.2025r.

Leki: letrox, estrofem mite, duphaston

Sono-HSG 15.07 🤞
  • KamilaAnt2026 Ekspertka

Wysłany: 3 lipca, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carlina wrote:
    Ja szczerze zazdroszczę wszystkim dziewczynom, które potrafią czekać nawet do 12 dpo. Ja jestem team testy od 9 dpo, potrafię zrobić po 4 w ciągu dnia i wypatrywać cieni. Wiem, że się w ten sposób zadręczam, ale nie potrafię przestać.

Jeśli chodzi o owulację, to różnie, raz boli mnie jajnik i plecy, a innym razem nic zupełnie 🤷 loteria. W tym cyklu idę na monitoring, do tej pory opierałam się na samych testach lh i temperaturze, jestem ciekawa, czy to się pokrywa w ogóle.

A jak to jest z tym monitoringiem, ile płacicie za wizytę, bo domyślam się, że na NFZ to ciężko, nie?

a ja zapisałam się do mojego ginekologa na NFZ przed owulacją i po owulacji ( tylko u mnie dość łatwo wyliczyć ), powiedziałam mu, że staramy się już pare miesięcy i chce się upewnić że dochodzi do owulacji i się zgodził. Na usg widział że pęcherzyk jest już duzy i powinien pęknąć i wtedy pare dni po owulacji byłam sprawdzić czy faktycznie doszło do owulacji

Tofuszka, Gosiaczkova, Xena89, Carlina lubią tę wiadomość

👩31 🧒29

♀️
    * zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
    * macica dwurożna

♂️
    Morfologia pl. 1%

Starania od 09.25 - 11cs
  • Xena89 Koleżanka

Wysłany: 3 lipca, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do monitoringu to mnie sie udało znaleźć wizyty na znanym lekarzu typowo na monitoring za 100-150 zl. Trwala doslownie 5 min, nic innego nie omawiałam z lekarzem podczas takiej wizyty, robili mi usg i mierzyli pecherzyk lub stwierdzali, że już pękł i tyle, ale jakby co to recepte na ovitrelle czy progesteron też dostałam. Można wyszukiwać po haśle monitoring owulacji, monitorowanie owulacji, monitoring cyklu itd. Na NFZ pewnie też by się dało jak przychodnia ma mniejsze obłożenie i lekarz przychylny, taka sama wizyta jak każda inna. 😊

Tofuszka, Carlina lubią tę wiadomość

👩🏼94' + 👨🏼93' + 🐕

starania od 1.2025
    7.2025 poronienie 7 tyg. 💔
    5.2026 cb (beta HCG max 37) 💔

ona❌: łagodnie dodatnie aps, pai w homo, VR2 i mthfr w hetero, prolaktyna 35ng/ml (dostinex), cytokiny - silna nierównowaga prozapalna, łagodna adenomioza, ureaplasma parvum w macicy (doksycylina), dysbioza mikrobioty macicy (lactobacillus 59%), kir Bx (brak 2DS1)
    🆗cross match 4,1%, allo-mlr 29%, immunofenotyp ok, kariotyp prawidłowy, hormony, tarczyca, glukoza, homocysteina, witamina D, cd 138 ujemne, cd 56 100/mm2, ANA, ASA ok.

on ❌: po operacji żylaków powrózka nasiennego, morfologia 3%, fragmentacja DNA 18,8%.

🆗koncentracja 82mln, ruch i żywotność ok, MAR, HBA, ROS ok, prawidłowy kariotyp, hormony.

6-7.2026 ostatni cykl starań naturalnych z encorton, clexane, progesteron, acard i accofil.
    8.2026 planowany start symulacji i punkcja.
  • Gorzkax33333 Ekspertka

Wysłany: 3 lipca, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śluz z nitkami krwi się pojawił jednorazowo i cisza :/

• Skowronek Autorytet

Wysłany: 3 lipca, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorzkax33333 wrote:
    Śluz z nitkami krwi się pojawił jednorazowo i cisza :/
    Widzę u Ciebie na wykresie bardzo długi cykl. To taka norma?

👩'91: niedoczynność tarczycy - Letrox
    👨‍🦱'90: cukrzyca typu II - Siofor 500

07.2026 - zielone światło od endokrynologa i ginekologa, badania porobione, czekam na wyniki cytologii i HPV
    15.06.2026 - TSH 1,68
    24.03.2026 - TSH 2,43, FT4 12,87 (przeciwciała ujemne)
    19.12.2025 - TSH 3,59 FT4 11,06

15.04.2021 Piotruś ♥️
  • Madzialenka95 Ekspertka

Wysłany: 3 lipca, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również znalazłam na znanym lekarzu tak pisze Xena89. Akurat miałam za 150 zł ale widziałam także po 130. Wizyta trwała dosłownie kilka minut, szybkie USG z oceną i tyle

Carlina lubi tę wiadomość

Ona: 31
    - hiperprolaktynemia - dostinex 1/4 tabletki na tydzień
    - TSH, LH, FSH, FT3, FT4, progesteron ✅
    Sumplementy: mioinozytol, D3, B6, B9, B12, omega 3, magnez, jod, cholina, laktoferyna
    On: 34
    - morfologia 2%❗
    - podwyższona agregacja❗
    - koncentracja w 1ml - 67 mln / w całości 173mln ✅
    - ruch całkowity - 55% ✅
    - ruch postępowy - 43%✅
    - plemniki żywe - 80% ✅
    Suplementy: fertistim, omega 3, D3, magnez
    Starania od 01.2026
    26.06.2026 beta 25,68
    29.06.2026 beta 119
    01.07.2026 beta 485
    07.07.2026 beta 4646
    09.07.2026 beta 11064
    15.07.2026 pierwsze USG
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 3 lipca, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A więc to tylko linia parowania była. Dobrze że się nie nastawiłam nazbyt entuzjastycznie, przynajmniej w miarę to po mnie spłynęło 😅 za półtora tygodnia hsg i lecimy dalej ze staraniami 🤞🏻

Screenshot-20260703-140828-2.jpg

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle długości 26-38 dni.
    Starania od 02.2025r.

Sono-HSG 15.07 🤞
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 3 lipca, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:
    A więc to tylko linia parowania była. Dobrze że się nie nastawiłam nazbyt entuzjastycznie, przynajmniej w miarę to po mnie spłynęło 😅 za półtora tygodnia hsg i lecimy dalej ze staraniami 🤞🏻

Jaka marka tych testów była? Odświeżałam ciągle stronę na wieści od Ciebie, najważniejsze że masz dobre nastawianie i do przodu 🍀🍀🍀🍀

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 3 lipca, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaandzia wrote:
    Jaka marka tych testów była? Odświeżałam ciągle stronę na wieści od Ciebie, najważniejsze że masz dobre nastawianie i do przodu 🍀🍀🍀🍀
    Pre-test. Kiedyś je lubiłam, nie oszukiwały mnie jak dotąd 🙈

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Starania od 02.2025r.

Sono-HSG 15.07 🤞
  • lusix Koleżanka

Wysłany: 3 lipca, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carlina, oj rozumiem cię doskonale. Też jestem team milion testów, świecenie latarką czy może się nie ukrywa kreska xd

Teraz obiecałam sobie, że do kilku pierwszych cykli podchodzę na luzie, ale zobaczymy czy się uda utrzymać to nastawienie (wątpię 😅)

aaandzia, Carlina, Elgenda lubią tę wiadomość

👶🏻 29.07.2025, 53 cm, 3240g
  • Nikaaa_ Przyjaciółka

Wysłany: 3 lipca, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:

Przykro mi, ale dobrze że podeszłaś do tego z dystansem i masz dobre nastawienie!

Mój mąż ma we wtorek badanie nasienia i na początku się cieszyłam, że się przebada, ale im bliżej tym mam w głowie tylko czarne scenariusze. Nie wiem dlaczego mój mózg mnie nakręca, że pewnie wyniki będą beznadziejne. Chcialabym żeby te kilka dni zleciało ekspresowo i już wszystko było jasne :(

👩🏼31 🧔🏻‍♂️33
    starania od 01.2026
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 3 lipca, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lusix wrote:
    Carlina, oj rozumiem cię doskonale. Też jestem team milion testów, świecenie latarką czy może się nie ukrywa kreska xd

Teraz obiecałam sobie, że do kilku pierwszych cykli podchodzę na luzie, ale zobaczymy czy się uda utrzymać to nastawienie (wątpię 😅)

Oprócz świecenia latarka, robię czasami zdjęcie i przybliżam czy jednak widać 😅 potem w oczach wszędzie widzę kreski 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca, 14:41

lusix lubi tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • Madzialenka95 Ekspertka

Wysłany: 3 lipca, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka przykro mi, miałam nadzieję jednak na dobre wieści. Ale super że masz takie podejście

Ona: 31
    - hiperprolaktynemia - dostinex 1/4 tabletki na tydzień
    - TSH, LH, FSH, FT3, FT4, progesteron ✅
    Sumplementy: mioinozytol, D3, B6, B9, B12, omega 3, magnez, jod, cholina, laktoferyna
    On: 34
    - morfologia 2%❗
    - podwyższona agregacja❗
    - koncentracja w 1ml - 67 mln / w całości 173mln ✅
    - ruch całkowity - 55% ✅
    - ruch postępowy - 43%✅
    - plemniki żywe - 80% ✅
    Suplementy: fertistim, omega 3, D3, magnez
    Starania od 01.2026
    26.06.2026 beta 25,68
    29.06.2026 beta 119
    01.07.2026 beta 485
    07.07.2026 beta 4646
    09.07.2026 beta 11064
    15.07.2026 pierwsze USG
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 3 lipca, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸 Tofuszko przykro mi. 🫂 Ale jesteś silna babka! 💪 Drobnymi krokami do celu! 🤞🤞

🌸 Nikaaa rozumiem Twoje emocje. U mnie mąż ciągle powtarza, że jest przekonany że to po jego stronie leży problem. Badanie ma mieć 14 lipca, bo wcześniej nie było opcji. Wytłumaczyłam najpierw sobie w głowie a potem jemu i chcę Tobie też to przekazać, że już lepiej żeby problem był z nasieniem, bo wtedy można działać z IUI/in vitro i wybrać te najlepsze plemniki a u kobiety jednak jest więcej koniecznych warunków aby ciąża się pojawiła a następnie utrzymała. Trzymam kciuki, żeby okazało się że u Twojego męża wszystko ok. 🤞🤞

Nigri lubi tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Elgenda Ekspertka

Wysłany: 3 lipca, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka 🫂

Jak robię testy, to nawet linii parowania nigdy nie było xD

Nigri lubi tę wiadomość

33👱‍♀️ 34👨‍🦱

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Ezen 10
    Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

69 kg, 168 cm wzrostu
  • Złośnica.m Koleżanka

Wysłany: 3 lipca, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi Tofuszko, oby następny cykl był wasz 🥰.
    U mnie dziś mega hustawki nastrojów, sama się zastanawiam czemu płaczę, a za chwilę już jest euforia... dziwny dzień 🤭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca, 15:06

• Gorzkax33333 Ekspertka

Wysłany: 3 lipca, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skowronek wrote:
    Widzę u Ciebie na wykresie bardzo długi cykl. To taka norma?
    Tak, ale od nowego cyklu będę brać ovarin dodatkowo do metforminy żeby skrócić cykle i następne starania dopiero w listopadzie

• Gajek Koleżanka

Wysłany: 3 lipca, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorzkax33333 wrote:
    Tak, ale od nowego cyklu będę brać ovarin dodatkowo do metforminy żeby skrócić cykle i następne starania dopiero w listopadzie

A ja zamiast ovarinu polecam fertistim ( tak, wrócił i to w kilku postaciach, najlepiej ten różowy bez dopisków w nazwie) lub prenacaps ovi (z tym że on zawiera NAC i strasznie śmierci jajkiem ale taka uroda nac). Inozytol przyswaja się lepiej z formy płynnej niż z tabletek. Plus w 2 tabletkach ovarinu masz tylko 1100mg inozytolu więc trzeba by łykać 4/8 tabletek dziennie zależnie czy masz przyjmować 2000/4000 inozytolu. Fertistim to gotowe saszetki a prenacaps Ovi to buteleczka z proszkiem i odmierzamy sobie miarki ( polecać dodać sobie musujące elektrolity dla zmiany smaku)

💃28 | 🕺32 | 🐶

Starania od 06/2026 - 1cs

IO, Pcos, niedoczynność tarczycy
    3 lata brania tabletek antykoncepcyjnych
    Przed ta cykle bezowulacyjne, torbiele jajnika
    Przed ta cykle 30-70 dni

Leki- metformina 1000mg, symfaxin 37,5, euthyrox 50, biblok 2,5

Suple - fertistim+nac/prenacaps ovi, omega 3, zincas forte, selen, metylo-b12, magnez, sanprobi super formula, maślan sodu,essentiale max, witamina e
  • MiśkaK Koleżanka

Wysłany: 3 lipca, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:

Przykro mi 🫂 trzymam kciuki za dalsze starania

• Dawdler34 Autorytet

Wysłany: 3 lipca, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka, przykro mi ale zaraz będzie nowy sezon, nowe starania ! 3mam kciuki! 🤞

U mnie owulacja przed poronieniem była bardzo widoczna - śluz się ciągnął, jak taka przezroczysta niteczka, i czułam takie kłucie jajnika. Teraz jest wszystko rozjechane stąd zdecydowałam się na testy LH ale chyba ta owulka jeszcze nie jest 'silna', bo też po nie mam objawów. Zawsze cycki mnie bolały, był wkurz,a teraz tego nie mam 🤷‍♀️

Mi się najbardziej dłuży od 8 do 13-14dpo, czyli do @. Wtedy dr grok na pełnej i analiza brajanowych oznak :D gdyby się wszystko sprawdziło, to już w pierwszym cyklu po poronieniu powinnam być w ciąży 🤣

Tofuszka lubi tę wiadomość

👩‍💼91' 🧑‍💼80' + 🐕
    01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
    08.03.2026 - ⏸️
    28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
    04.04.2026 - 0.51cm 💔
    10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼

🌈jeszcze będzie pięknie 🤞
‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ