Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
Odpowiedz

Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢

Oceń ten wątek:
  • Nikaaa_ Przyjaciółka

Wysłany: 3 lipca, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:
    Wszystkim nie odpowiem, ale wszystkim bardzo dziękuję za wsparcie 🫂

🌼 Nigri ktoś musiał za mnie wierzyć haha ale no jak mi pink pokazywal vizira, a ta krecha była widoczna tylko pod kątem to wolałam sobie nie pozwalać na wzrusz. I dobrze dla mnie 😅 a co do testów - też nigdy nie widziałam linii parowania nawet po dłuższym czasie, ale widać to pewnie zależy od konkretnej sztuki testu. Pewnie jeden pokaże inny nie 🤷🏻‍♀️

🌼 Nikaa rozumiem w pełni.. ja z podobnego powodu przeciągałam swoje własne badania. Teraz trochę żałuję, bo jednak lepiej wiedzieć z czym ma się do czynienia i działać w danym kierunku. Strach ma wielkie oczy, a jak przyjdzie co do czego to okazuje się że problem wcale nie jest wielki 🫂

🌼 Kompotlinko a za Ciebie trzymam kciuki z całej siły! Niech Cię ta klątwa w końcu dopadnie *wymachuję rękami rzucając na Ciebie klątwę!*

🌼 Sophie owocnych starań! ✨🤞🏻

Tymczasem ja śmigam do znajomych do Warszawy, a potem jutro jeszcze dalej - do Krakowa i wracam w niedzielę. Będę zaglądać do Was z pociągów ☺️

Tak to prawda, że lepiej wiedzieć i w sumie im szybciej tym lepiej. Chociaż ja się śmieję, że zdrowsza byłam przed staraniami 😅

👩🏼31 🧔🏻‍♂️33
    starania od 01.2026
  • Gilgotka Ekspertka

Wysłany: 3 lipca, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w jakim laboratorium robicie bete i tak szybko wyniki ? Ja w luxmed zawsze czekam do wieczora

• mommytobe Ekspertka

Wysłany: 3 lipca, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:
    Melduję ponownie biel i odstawiam proga. Dołek mi przeszedł, dziękuję za wsparcie dziewczyny ❤️

🌸 Shaylen cieszę się że zobaczyłaś upragnione dwie kreseczki ❤️ niech kropeczek zdrowo rośnie!

EDIT
    Chwila, bo pod kątem (na drugim teście) widzę cień cienia i nie wiem teraz czy to linia parowania czy serio cień. Poproszę o wsparcie, niestety test z dość rozcieńczonego moczu, bo w nocy musiałam skorzystać z toalety. Pink biel vizira bez dwóch zdań

IMG-20260703-054823124-SR.jpg

Też widzę! 🫶

Grudzień 2017 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
    👧18.01.2019 🩷 cc
    👧07.11.2020 🩷 cc

🌸 Lipiec 2026 - 3cs
    ✨29 lipca - testowanie 🤞

mommytobe
  • JoaJoaJoa Autorytet

Wysłany: 3 lipca, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, u mnie gorączki ciąg dalszy. Momentami przekracza 39°. Byłam u lekarza dał antybiotyk, robię zimne okłady. Jestem nie do życia 😩

👩🏻👨🏻1995

07/11/2023 🟰
    13/12/2023🪽🌈

——————————-

11/11/2024 🟰
    15/07/2025 🍼
    M 🩷 57cm, 2540g

29/07/2025🪽🌈 👼🏻
  • mommytobe Ekspertka

Wysłany: 3 lipca, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:
    A więc to tylko linia parowania była. Dobrze że się nie nastawiłam nazbyt entuzjastycznie, przynajmniej w miarę to po mnie spłynęło 😅 za półtora tygodnia hsg i lecimy dalej ze staraniami 🤞🏻

Screenshot-20260703-140828-2.jpg

Przykro mi Tofuszko 😞 ale kolejny cykl to nowa szansa 🫶

Grudzień 2017 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
    👧18.01.2019 🩷 cc
    👧07.11.2020 🩷 cc

🌸 Lipiec 2026 - 3cs
    ✨29 lipca - testowanie 🤞

mommytobe
  • Xena89 Koleżanka

Wysłany: 3 lipca, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteś bardzo dzielna Tofuszka, mam nadzieję że ta niedaleka drożność odpowie na pytania a najlepiej to jeszcze zadziała leczniczo. Trzymałyśmy dziś za Ciebie kciuki!

Widzę, że jutro nikogo nie ma na testowanie, ja pewnie się znów złamię i sobie siknę licząc, że przez noc coś się pojawi. Moja kreska jak wróciłam do domu to już nie wydawała mi się taka oczywista, oczywiście zrobiłam drugi test ale jedna wielka biel. Pocieszam się, że to dopiero 8dpo, no ale wiadomo, im wcześniej tym lepiej. Oglądałam ostatnio statystyki z badań naukowych, że im wyższe bety początkowe, tym mniejsze ryzyko poronienia i u mnie by się to niestety sprawdzało, ostatnio w jakimś 14-15 dpo beta wyniosła 15 i okazał się biochem. Wiadomo, to tylko statystyka i są pięknie rozwijające się ciąże z pierwszą betą 10...

Tofuszka lubi tę wiadomość

👩🏼94' + 👨🏼93' + 🐕

starania od 1.2025
    7.2025 poronienie 7 tyg. 💔
    5.2026 cb (beta HCG max 37) 💔

ona❌: łagodnie dodatnie aps, pai w homo, VR2 i mthfr w hetero, prolaktyna 35ng/ml (dostinex), cytokiny - silna nierównowaga prozapalna, łagodna adenomioza, ureaplasma parvum w macicy (doksycylina), dysbioza mikrobioty macicy (lactobacillus 59%), kir Bx (brak 2DS1)
    🆗cross match 4,1%, allo-mlr 29%, immunofenotyp ok, kariotyp prawidłowy, hormony, tarczyca, glukoza, homocysteina, witamina D, cd 138 ujemne, cd 56 100/mm2, ANA, ASA ok.

on ❌: po operacji żylaków powrózka nasiennego, morfologia 3%, fragmentacja DNA 18,8%.

🆗koncentracja 82mln, ruch i żywotność ok, MAR, HBA, ROS ok, prawidłowy kariotyp, hormony.

6-7.2026 ostatni cykl starań naturalnych z encorton, clexane, progesteron, acard i accofil.
    8.2026 planowany start symulacji i punkcja.
  • Xena89 Koleżanka

Wysłany: 3 lipca, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gilgotka wrote:
    A w jakim laboratorium robicie bete i tak szybko wyniki ? Ja w luxmed zawsze czekam do wieczora
    ja najczęściej w alabie, w zależności od placówki to tak 15-18 mam wyniki. szybko jest w badaj.to (jak zrobiłam o 16 to o 19.30 miałam wyniki) ale nie wiem czy we wszystkich miastach jest ta sieć.

👩🏼94' + 👨🏼93' + 🐕

starania od 1.2025
    7.2025 poronienie 7 tyg. 💔
    5.2026 cb (beta HCG max 37) 💔

ona❌: łagodnie dodatnie aps, pai w homo, VR2 i mthfr w hetero, prolaktyna 35ng/ml (dostinex), cytokiny - silna nierównowaga prozapalna, łagodna adenomioza, ureaplasma parvum w macicy (doksycylina), dysbioza mikrobioty macicy (lactobacillus 59%), kir Bx (brak 2DS1)
    🆗cross match 4,1%, allo-mlr 29%, immunofenotyp ok, kariotyp prawidłowy, hormony, tarczyca, glukoza, homocysteina, witamina D, cd 138 ujemne, cd 56 100/mm2, ANA, ASA ok.

on ❌: po operacji żylaków powrózka nasiennego, morfologia 3%, fragmentacja DNA 18,8%.

🆗koncentracja 82mln, ruch i żywotność ok, MAR, HBA, ROS ok, prawidłowy kariotyp, hormony.

6-7.2026 ostatni cykl starań naturalnych z encorton, clexane, progesteron, acard i accofil.
    8.2026 planowany start symulacji i punkcja.
  • Monia• Autorytet

Wysłany: 3 lipca, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JoaJoaJoa wrote:
    Cześć, u mnie gorączki ciąg dalszy. Momentami przekracza 39°. Byłam u lekarza dał antybiotyk, robię zimne okłady. Jestem nie do życia 😩

Współczuję, życzę powrotu do zdrowia💛
    U mnie też się choroba rozkręca, gardło boli, głowa i czuję się okropnie i jeszcze katar się rozkręca na maksa ☹️ jestem 3 dni po owulacji. Ostatnio jak tak byłam chora po owulacji to okazało się ze byłam w ciąży i poroniłam … teraz się tego boję znowu. Wzięłam leki i mam nadzieję że jutro będzie lepiej

👩 29 👨28

🔹2 cs ❤️
    ⏸️ 23.12.2023
    27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
    30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
    19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
    26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
    27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
    29.08.2024 - poród SN🥰

🔹3 cs starań o drugie dziecko
    ⏸️16.10.2025
    1.11.2025 - poronienie 💔 6+5tc

🔹wznawiamy starania🌈

event.png
  • Monia• Autorytet

Wysłany: 3 lipca, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gilgotka wrote:
    Ja zawsze robię w diagnostyce i wyniki mam szybko, bo w ten sam dzień koło 13-15

mistyreal lubi tę wiadomość

👩 29 👨28

🔹2 cs ❤️
    ⏸️ 23.12.2023
    27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
    30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
    19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
    26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
    27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
    29.08.2024 - poród SN🥰

🔹3 cs starań o drugie dziecko
    ⏸️16.10.2025
    1.11.2025 - poronienie 💔 6+5tc

🔹wznawiamy starania🌈

event.png
  • mistyreal Debiutantka

Wysłany: 3 lipca, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamilaAnt2026 wrote:
    Widze w opisie że masz wpisany czynnik męski, chciałabyś zdradzić co się za tym kryje?

W badaniach nasienia procent plemników o prawidłowej budowie wyszedł poniżej normy.
    Mąż już od kilku miesięcy bierze suplementy i lekarka powiedziała, że za jakiś czas trzeba będzie powtórzyć badanie i zobaczymy, czy jest coś lepiej ;)

Endo, niedoczynność tarczycy, lekki czynnik męski

Starania od 07.2025 (1 miesiąc przerwy)

12.06.2026 - 1 konsultacja w klinice (plan: badanie drożności jajowodów + IUI)
  • Maalwii Autorytet

Wysłany: 3 lipca, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gilgotka wrote:

Dziś robiłam w badaj.to to o 14.30 miałam już wynik

Gin mi zlecił powtórzenie bety przed wizytą żeby upewnić się że spadło - wynik 2,30

Dziś też zrobiłam pierwszego owulaka 0,12 na premom wyszło więc pomału wszystko się zaczyna na nowo i tak myślę że do poniedziałku jak tak pójdzie to nie zdążę zobaczyć pęcherzyków 🙉 bo w poprzednim szczęśliwym cyklu LH rosło 0,12 - 0,27 - i w tym samym dniu 1,03 - 1,27. Wiem że może być teraz zupełnie inaczej więc bacznie obserwuję.
    Złożyłam dziś torta dla męża bo jutro ma urodziny i jakoś ten czas leci.. 😊

Tofuszko ściskam i trzymam kciuki za drożność ❤️

Nigri, Konzzdi, Tofuszka, mistyreal lubią tę wiadomość

M 💁🏽‍♀️ 28 | T 💁🏼‍♂️ 31 | K 🐕

• starania od 06.2025
    06.26 - ciąża biochemiczna 💔

➡️ 💁🏽‍♀️ M
    TSH: 2,11 ✅
    Ferrytyna: 41,61 ✅
    Witamina D3: 50,10 ✅
    Suple: Pueria uno active, Feroplex, Laktoferyna Aliness,
    • Euthyrox 25
    • po owulacji Velenta

➡️💁🏼‍♂️
    Suple: Tenfertil ON
  • KamilaAnt2026 Ekspertka

Wysłany: 3 lipca, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mistyreal wrote:
    W badaniach nasienia procent plemników o prawidłowej budowie wyszedł poniżej normy.
    Mąż już od kilku miesięcy bierze suplementy i lekarka powiedziała, że za jakiś czas trzeba będzie powtórzyć badanie i zobaczymy, czy jest coś lepiej ;)
    U mojego tez morfologia 1%, ruchliwosc tez bez szału, ale maż nawetbsuplementow nie bierze takze slabe szanse na poprawe

👩31 🧒29

♀️
    * zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
    * macica dwurożna

♂️
    Morfologia pl. 1%

Starania od 09.25 - 11cs
  • J.ss Autorytet

Wysłany: 3 lipca, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila, u mojego 2%, ruchu a nie ma wgl, koncentracja w ml dramat. Bierze clostibegyt przepisany przez androloga, brak zylakow, fertistim od 3 msc jakos. Ma powtorzyc badanie ale po tym co czytalam nie nastawiam sie bo clo w niektorych przypadkach potrafi wybic do 0, badal tez hormony caly ten pakiet

09/25 -początek starań
    🩸 28-35
    TSH ✔️
    FSH, LH, Estradiol ✔️
    Czynnik męski ❌
  • Buburuza Autorytet

Wysłany: 3 lipca, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Lejdiski wrzucam trochę wirusów.
    🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠
    Klasycznie będę podglądać.
    Malwi cieszę się, że wracasz do gry. Tofuszka super, że Cię to nie zwiodło tak mocno.
    Niezmiennie trzymam za każdą z was kciuki.
    Co do laboratoriów to chyba diagnostyka najszybciej wysyła. U mnie odbiór próbki jest o 8,11 i 14 a wyniki nawet te z 14 są do wieczora (te o 8 mam między 10 a 11)
    Trzymajcie się 🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸

Maalwii, Monia•, xSophie, Nigri, xSmerfetkax, Kompotlinka, Tofuszka, Nikaaa_, MiśkaK, dzydzy, mommytobe, Lisia00 lubią tę wiadomość

👩🏻28 👨🏻‍🦱30
    👫🏻2016
    💒2022
    👦🏻2024

13.05 - beta 5,8
    15.05 (45h) beta 46.10
    22.05 beta 1882
    25.05 beta 5993
    03.06 wizyta u Ginka - jest ❤️
    17.06 wizyta 🤞CRL 1.63cm
    1.07 wizyta CRL 3.75
    6.07 - krew puszczona na nifty <3
    16.07 prenatalne

preg.png
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 3 lipca, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joajoajoa to niedobrze☹️ masz jakieś inne dolegliwości, a lekarz powiedział cóż to się przypałętało?

Xena89 ale jutro jest czwarty są dwie osoby wpisane, w tym ja dodatkowo 😂

Maalwi to wszystkiego najlepszego dla męża i miłej imprezki 😉

Maalwii, Xena89 lubią tę wiadomość

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
  • Gilgotka Ekspertka

Wysłany: 3 lipca, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie lh powoli idzie w górę bo rano miałam 0.32 a teraz 0.55 to pewnie jutro bedzie pik a owulacja w niedzielę.

Właśnie zauważyłam, że w luxmed to nawet jak pójdę o 7 rano to wyniki mam tak 17/18 a wiecie, że przy becie każda godzina to wieczność. Będę badać progesteron to pójdę do diagnostyki w takim razie i zobaczę jak wynik szybko przyjdzie

Kompotlinka, J.ss lubią tę wiadomość

• Nigri Autorytet

Wysłany: 3 lipca, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jako że jest już koniec dnia Aenu, kompotlinka życzę powodzenia w jutrzejszym testowaniu. Sobie też życzę odwagi już dawno się tak nie stresowałam testowaniem.🫣

Kompotlinka lubi tę wiadomość

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
  • Marcycha Autorytet

Wysłany: 3 lipca, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam tylko w Diagnostyce i wyniki miewałam pomiędzy 16, a 19. Zależało, w jakim punkcie miałam pobranie, czy w mieście, w którym jest główne laboratorium badawcze, czy w innym, z którego ok godzinę materiał do niego jedzie.

04.2025 👶 🩷
    Wracamy
    05.26 ⏸️ (1 cs)
    07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 3 lipca, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigri wrote:
    Jako że jest już koniec dnia Aenu, kompotlinka życzę powodzenia w jutrzejszym testowaniu. Sobie też życzę odwagi już dawno się tak nie stresowałam testowaniem.🫣
    🌸 Nigri moje kciuki za Ciebie zaciśnięte! 🤞
    🌸 Aenu za Ciebie też.🤞
    Spokojnej nocy.

Nigri lubi tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • JoaJoaJoa Autorytet

Wysłany: 3 lipca, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigri wrote:
    Joajoajoa to niedobrze☹️ masz jakieś inne dolegliwości, a lekarz powiedział cóż to się przypałętało?

Xena89 ale jutro jest czwarty są dwie osoby wpisane, w tym ja dodatkowo 😂

Maalwi to wszystkiego najlepszego dla męża i miłej imprezki 😉

Zapalenie gardła/angina na topie. Co ciekawe mój szwagier też z gorączką i bólem gardła.

Jest mały sukces bo temperatura mi spadła do 36° może będe żyć 🙈

Kompotlinka lubi tę wiadomość

👩🏻👨🏻1995

07/11/2023 🟰
    13/12/2023🪽🌈

——————————-

11/11/2024 🟰
    15/07/2025 🍼
    M 🩷 57cm, 2540g

29/07/2025🪽🌈 👼🏻
‹‹ 22 23 24 25 26 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ