Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, czy pomoże mi któraś z Was zinterpretować wynik histeroskopi w kontekście mojej niepłodności lub pokieruje, gdzie mogłabym taka interpretację otrzymać. Mianowicie w wyniku mam tyle:,, fragmenty błony śluzowej trzonu macicy o gruczolach nieco nierownomiernie rozrośniętych, bez cech sekrecji. W podscielisku endometrium cechy obrzęku, ogniskowy, bardzo skąpy, przewlekły naciek zapalny. Liczba komórek plzmatycznych w podścielisku endometrium ( dodatnich w odczynie IHC na CD138 ) wynosi 0/mm2".
Co to oznacza?2016: poronienie 8 tydz.💔
2017: cc synek ❤️👣
2020: poronienie 11 tydz., 💔łyżeczkowanie
2024: ciąża pozamaciczna, usunięty prawy jajowod 💔
2025: poronienie 6 tydz. 💔 -
🌼 Ala to specjalistyczny język więc tu raczej tylko ginekolog. Ale myślę że chat GPT czy inne AI pomoże Ci w zrozumieniu tego opisu
🌼 Trzymam kciuki za testujące!
Co do labu - ja robię w diagnostyce i zwykle wyniki miałam koło godz 16. Dziś były wcześniej bo koło 14 jak dobrze pamiętam
Ja w ogóle cały dzień (w sensie piątek) mam plamienia i też chodziło mi po głowie czy to nie jakaś późna implantacja, ale pewnie po prostu efekt uboczny duphastonu.
Wybaczcie że w ostatnich dniach tyle o sobie piszę, a tak mało odnoszę się do waszych przeżyć. Na szczęście mija ten najgorętszy czas w moim cyklu więc wracam powoli na wsparcie . ☺️ Oczywiście niezmiennie zawsze każdej z was bardzo kibicuję! Jesteście super babki i w ogóle bardzo silne kobitki z nas. Powinnyśmy sobie w CV wpisywać czas starań o dziecko bo ile to odkopywania wiedzy i cierpliwości potrzeba to sobie ludzie nie zdają sprawy 😂
Nigri, Kompotlinka, Gosiaczkova, Nikaaa_, Xena89, MiśkaK, Carlina lubią tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle długości 26-38 dni.
Starania od 02.2025r.
Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
Sono-HSG 15.07 🤞 -
Gilgotka wrote:U mnie lh powoli idzie w górę bo rano miałam 0.32 a teraz 0.55 to pewnie jutro bedzie pik a owulacja w niedzielę.
Właśnie zauważyłam, że w luxmed to nawet jak pójdę o 7 rano to wyniki mam tak 17/18 a wiecie, że przy becie każda godzina to wieczność. Będę badać progesteron to pójdę do diagnostyki w takim razie i zobaczę jak wynik szybko przyjdzie
To ja obstawiam że owu i mnie będzie w poniedziałek lub wtorek więc prawie jedziemy na tym samym wózku
Ja zawsze chodzę do badaj.to bo u mnie w mieście tylko oni współpracują z Luxmed więc badania robię za darmo byle jakiś internista dał skierowanie, a jak mam w appce to mówię że mam skierowanie elektroniczne przez Luxmed i zawsze wszystko bez problemuWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca, 01:53
M 💁🏽♀️ 28 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
• starania od 06.2025
06.26 - ciąża biochemiczna 💔
➡️ 💁🏽♀️ M
TSH: 2,11 ✅
Ferrytyna: 41,61 ✅
Witamina D3: 50,10 ✅
Suple: Pueria uno active, Feroplex, Laktoferyna Aliness,
• Euthyrox 25
• po owulacji Velenta
➡️💁🏼♂️
Suple: Tenfertil ON -
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca, 05:43
Motylek93, Kompotlinka, aaandzia, Madzialenka95, Maalwii, Remedios, Gosiaczkova, Nikaaa_, Złośnica.m, Xena89, Gajek, MiśkaK, shaylen, xSophie, xSmerfetkax, Dawdler34, Carlina, KamilaAnt2026, Tofuszka, Skowronek, dzydzy, Anna_30, Monia•, lusix, Milagd, mommytobe, BuBu90, Tajlandia22, monii00, Aenu, KarkoPa, Glorietka, JoaJoaJoa, Konzzdi, mistyreal, Lisia00 lubią tę wiadomość
PCOS, ENDO, IO
09.2025 początek starań -
Nigru piękna kreseczka ❤️ najlepiej jakbyś zrobiła betę na potwierdzenie. Gratulacje ❤️
Nigri lubi tę wiadomość
💃28 | 🕺32 | 🐶
Starania od 06/2026 - 1cs
IO, Pcos, niedoczynność tarczycy
3 lata brania tabletek antykoncepcyjnych
Przed ta cykle bezowulacyjne, torbiele jajnika
Przed ta cykle 30-70 dni
Leki- metformina 1000mg, symfaxin 37,5, euthyrox 50, biblok 2,5
Suple - fertistim+nac/prenacaps ovi, omega 3, zincas forte, selen, metylo-b12, magnez, sanprobi super formula, maślan sodu,essentiale max, witamina e -
🤩🤩🤩 Ale piękna kreseczka! Nie wygląda na oszukańca ani trochę! 🤗 Gratuluję kochana!!! Kropeczku rośnij! 🤞🤞
Nigri lubi tę wiadomość
👩34 👦35 & 🐕 🐕
starania od 10.25 -
Kompotlinka wrote:🤩🤩🤩 Ale piękna kreseczka! Nie wygląda na oszukańca ani trochę! 🤗 Gratuluję kochana!!! Kropeczku rośnij! 🤞🤞
❤️❤️❤️Dzięki że mnie wczoraj zachęciłaś do tego testowania 😍
A u ciebie? Robiłaś już test?
Kompotlinka lubi tę wiadomość
PCOS, ENDO, IO
A dobra teraz mi się pojawił ten komentarz 😔Kompotlinka wrote:Mnie oślepiła znowu ⚪️. 😓 Czekam na 🐒, ew. zatestuję jak się spóźni. Wiem, że jest wcześnie ale jednak to testowanie za bardzo mnie stresuje.
Ja i tak trzymam kciuki bo czasu trochę jeszcze jest 🤞PCOS, ENDO, IO
Martwi mnie tylko że z moich piersi schodzi opuchlizna, a ból się zmienił w ból tylko po bokach 🫣
I ogólnie tak pomyślałam że te duże wahania temperatur to musiała być implantacja.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca, 06:14
PCOS, ENDO, IO
Nigri a który masz dzień po owulacji?💃28 | 🕺32 | 🐶
Przed ta cykle 30-70 dni
Suple - fertistim+nac/prenacaps ovi, omega 3, zincas forte, selen, metylo-b12, magnez, sanprobi super formula, maślan sodu,essentiale max, witamina e -
🫂🫂Kompotlinka wrote:Mnie oślepiła znowu ⚪️. 😓 Czekam na 🐒, ew. zatestuję jak się spóźni. Wiem, że jest wcześnie ale jednak to testowanie za bardzo mnie stresuje.
Kompotlinka lubi tę wiadomość
💃28 | 🕺32 | 🐶
Przed ta cykle 30-70 dni
Nie wygląda na fałszywy, kreska bardzo mocna
myślę że przy takiej kreseczce nawet po południu powinien wyjść pozytywny tylko może trochę jaśniejszy
gratulacje!!!!
Nigri lubi tę wiadomość
Ona: 31
- hiperprolaktynemia - dostinex 1/4 tabletki na tydzień
- TSH, LH, FSH, FT3, FT4, progesteron ✅
Sumplementy: mioinozytol, D3, B6, B9, B12, omega 3, magnez, jod, cholina, laktoferyna
On: 34
- morfologia 2%❗
- podwyższona agregacja❗
- koncentracja w 1ml - 67 mln / w całości 173mln ✅
- ruch całkowity - 55% ✅
- ruch postępowy - 43%✅
- plemniki żywe - 80% ✅
Suplementy: fertistim, omega 3, D3, magnez
Starania od 01.2026
26.06.2026 beta 25,68
29.06.2026 beta 119
01.07.2026 beta 485
07.07.2026 beta 4646
09.07.2026 beta 11064
15.07.2026 pierwsze USG -
Nigri piękna kreska trzymam kciuki ❤️
Kompotlinka ściskam ale też pocichu nadal trzymam kciuki 🍀🫶🏼Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca, 07:06
Kompotlinka, Nigri lubią tę wiadomość
M 💁🏽♀️ 28 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
• starania od 06.2025
06.26 - ciąża biochemiczna 💔
➡️ 💁🏽♀️ M
TSH: 2,11 ✅
Ferrytyna: 41,61 ✅
Witamina D3: 50,10 ✅
Suple: Pueria uno active, Feroplex, Laktoferyna Aliness,
• Euthyrox 25
• po owulacji Velenta
➡️💁🏼♂️