Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
Odpowiedz

Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢

Oceń ten wątek:
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 3 lipca, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh Tofuszko to ja chyba się za ciebie nastawiłam 🫣

A propos testów ja nie wiem jak dziewczyna wychodzą te oszukane testy albo cokolwiek. Ja je robie i nigdy mi się to nie zdarzyło, nawet kreski parowania. Kiedyś z ciekawość bo dziewczyny pisały (i tak też jest na testach) że po czasie taka kreska może się pokazać. Zrobilam sobie takie doświadczenie i nawet następnego dnia takiej nie było 🤣
    Jeżeli chodzi o humor to dzisiaj też niby normlanie niby zadowolona, a jakaś płaczliwa. 🤷‍♀️

xSophie, Tofuszka, Remedios lubią tę wiadomość

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
  • Złośnica.m Koleżanka

Wysłany: 3 lipca, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigri wrote:

A propos testów ja nie wiem jak dziewczyna wychodzą te oszukane testy albo cokolwiek. Ja je robie i nigdy mi się to nie zdarzyło, nawet kreski parowania. Kiedyś z ciekawość bo dziewczyny pisały (i tak też jest na testach) że po czasie taka kreska może się pokazać. Zrobilam sobie takie doświadczenie i nawet następnego dnia takiej nie było 🤣
    Jeżeli chodzi o humor to dzisiaj też niby normlanie niby zadowolona, a jakaś płaczliwa. 🤷‍♀️
    To przynajmniej nie jestem sama jeli chodzi o nastrój 😅. Ja dla pewności wolę robic test dzień po dacie przewidywanej miesiączki. Już parę razy zrobiłam w dniu rano, a za godzinę... wiadomo... Mimo, że jestem niecierpliwa to tak wolę.

• Nikaaa_ Przyjaciółka

Wysłany: 3 lipca, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompotlinka wrote:
    🌸 Tofuszko przykro mi. 🫂 Ale jesteś silna babka! 💪 Drobnymi krokami do celu! 🤞🤞

🌸 Nikaaa rozumiem Twoje emocje. U mnie mąż ciągle powtarza, że jest przekonany że to po jego stronie leży problem. Badanie ma mieć 14 lipca, bo wcześniej nie było opcji. Wytłumaczyłam najpierw sobie w głowie a potem jemu i chcę Tobie też to przekazać, że już lepiej żeby problem był z nasieniem, bo wtedy można działać z IUI/in vitro i wybrać te najlepsze plemniki a u kobiety jednak jest więcej koniecznych warunków aby ciąża się pojawiła a następnie utrzymała. Trzymam kciuki, żeby okazało się że u Twojego męża wszystko ok. 🤞🤞
    Bardzo, ale to bardzo Ci dziękuję za te słowa ❤️ naprawdę ich potrzebowałam!
    Ja za Twojego też bardzo mocno trzymam kciuki 🤞

Kompotlinka lubi tę wiadomość

👩🏼31 🧔🏻‍♂️33
    starania od 01.2026
  • Gilgotka Ekspertka

Wysłany: 3 lipca, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka przykro mi bardzo. Ale teraz możesz spokojnie czekać na wredną🐒 trochę głowa odpocznie bez doszukiwania sie cienia cieniabz cienia

• Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 3 lipca, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam dziś paskudny nastrój.... 😫
    Ale! przed chwilą zauważyłam w śluzie brązową niteczkę, wcześniej minimalną kropelkę. No i weszłam w ten kołowrotek... 🐹😆 Dobrze, że już jutro zatestuję. Jakoś w tym cyklu mega mam problem wytrzymać dłużej, niż te 11dpo. 😬

xSophie, Tofuszka, Złośnica.m, Elgenda, MiśkaK lubią tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • xSophie Znajoma

Wysłany: 3 lipca, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszko przytulam mocno 🫂 jakiś felerny test, który tak szybko pokazał linie parowania. Ważne, żeby nie tracić nadziei na kolejny cykl i damy radę wszystkie ❤️

Ja zaczynam od dzisiaj przytulanki aż do 10 lipca co kilka dni i zobaczymy co z tego wyjdzie 🙈 Może jakoś się wstrzelę w termin owulacji. Na szczescie narzeczony potwierdził gotowość do działania 😆😆

Kompotlinka, dzydzy, Tofuszka, Elgenda, Konzzdi, lusix, MiśkaK lubią tę wiadomość

starania od 06.2026
    🙋‍♀️29 🙋🏻‍♂️28 + 🐈🐈‍⬛🐈
  • dzydzy Ekspertka

Wysłany: 3 lipca, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka 🫂🫂 nie takie wieści chciałam przeczytać :( Cieszę sie ze Cię to nie przygniotło.

👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
    starania od 02.2026
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 3 lipca, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkim nie odpowiem, ale wszystkim bardzo dziękuję za wsparcie 🫂

🌼 Nigri ktoś musiał za mnie wierzyć haha ale no jak mi pink pokazywal vizira, a ta krecha była widoczna tylko pod kątem to wolałam sobie nie pozwalać na wzrusz. I dobrze dla mnie 😅 a co do testów - też nigdy nie widziałam linii parowania nawet po dłuższym czasie, ale widać to pewnie zależy od konkretnej sztuki testu. Pewnie jeden pokaże inny nie 🤷🏻‍♀️

🌼 Nikaa rozumiem w pełni.. ja z podobnego powodu przeciągałam swoje własne badania. Teraz trochę żałuję, bo jednak lepiej wiedzieć z czym ma się do czynienia i działać w danym kierunku. Strach ma wielkie oczy, a jak przyjdzie co do czego to okazuje się że problem wcale nie jest wielki 🫂

🌼 Kompotlinko a za Ciebie trzymam kciuki z całej siły! Niech Cię ta klątwa w końcu dopadnie *wymachuję rękami rzucając na Ciebie klątwę!*

🌼 Sophie owocnych starań! ✨🤞🏻

Tymczasem ja śmigam do znajomych do Warszawy, a potem jutro jeszcze dalej - do Krakowa i wracam w niedzielę. Będę zaglądać do Was z pociągów ☺️

xSophie, Nigri, Kompotlinka, Złośnica.m, aaandzia, Nikaaa_ lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle długości 26-38 dni.
    Starania od 02.2025r.

Leki: letrox, estrofem mite, duphaston

Sono-HSG 15.07 🤞
  • Gorzkax33333 Ekspertka

Wysłany: 3 lipca, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi o co w tym chodzi, dzisiaj na papierze śluz z paskiem krwi, jednorazowo, choć brzuch bolał jak na miesiączkę , założyłam nawet podpaskę bo u mnie krwawienie od razu jest krwawieniem, brzuch przestał boleć, śluz jak galaretka i zero krwi....

• Anna_30 Przyjaciółka

Wysłany: 3 lipca, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka, też czekałam na Twoją betę i miałam nadzieję, 🫂🫂🫂 przytulam Cię mocno i w takim razie dobrego czasu ze znajomymi ☺️☺️

Tofuszka lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️’95 🧔🏻‍♂️’95 - starania o pierwsze 👶🏻

01.26 ⏸️ (1 cs)
    02.26 💔 8 tc (6 tc)
    05.26 powrót do starań
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 3 lipca, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorzkax33333 wrote:
    Powiedzcie mi o co w tym chodzi, dzisiaj na papierze śluz z paskiem krwi, jednorazowo, choć brzuch bolał jak na miesiączkę , założyłam nawet podpaskę bo u mnie krwawienie od razu jest krwawieniem, brzuch przestał boleć, śluz jak galaretka i zero krwi....

Podejrzewam że nikt ci nie odpowie bo przyczyn może być wiele. Od hormonów po infekcje jak i otracia. Ja przy ostatniej miesiączce tak miałam, zaczęło się od kilku kropek (a też zawsze się odrazu leje). Po dwóch dniach się rozkręciło.

Kompotlinka lubi tę wiadomość

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
  • xSophie Znajoma

Wysłany: 3 lipca, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w poprzednim cyklu też było lekkie plamienie i miałam nadzieję, że to jakaś późna implantacja, ale okazało się że to były przedbiegi do @.
    Ale jak czytałam sobie co to mogło być, to właśnie: późna implantacja, początek @ albo hormony i progesteron spada.

Nigri lubi tę wiadomość

starania od 06.2026
    🙋‍♀️29 🙋🏻‍♂️28 + 🐈🐈‍⬛🐈
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 3 lipca, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka bardzo mi przykro, liczyłam że się udało! :(

Ja też najchętniej bym już testowała co trzy godziny 🤦🏽‍♀️ bardzo liczę na ten cykl, ale ciężko mi wierzyć że może się udać 😭 nie czuję się „ciazowo”

xSophie lubi tę wiadomość

age.png
  • xSophie Znajoma

Wysłany: 3 lipca, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax Trzymam kciuki za Twoje testy, przesyłam najlepszą energię 🥰✨

xSmerfetkax lubi tę wiadomość

starania od 06.2026
    🙋‍♀️29 🙋🏻‍♂️28 + 🐈🐈‍⬛🐈
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 3 lipca, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸 Tofuszko udanego weekendu. 🤗

🌸 Gorzka odkąd dokładnie śledzę swoje cykle zdarzyło mi się mieć już z dwa razy dzień-półtora przed pełnym krwawieniem miesiączkowym właśnie taką małą ilość krwi z przerwą.

🌸 Smerfetko to ja będę wierzyć za Ciebie!🤞🤞 ja nawet nie wiem co to znaczy czuć się ciążowo, więc każdy odchył traktuję jako potencjalny objaw. 🤣

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Złośnica.m Koleżanka

Wysłany: 3 lipca, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:

🌼 Nigri ktoś musiał za mnie wierzyć haha ale no jak mi pink pokazywal vizira, a ta krecha była widoczna tylko pod kątem to wolałam sobie nie pozwalać na wzrusz. I dobrze dla mnie 😅 a co do testów - też nigdy nie widziałam linii parowania nawet po dłuższym czasie, ale widać to pewnie zależy od konkretnej sztuki testu. Pewnie jeden pokaże inny nie 🤷🏻‍♀️

🌼 Nikaa rozumiem w pełni.. ja z podobnego powodu przeciągałam swoje własne badania. Teraz trochę żałuję, bo jednak lepiej wiedzieć z czym ma się do czynienia i działać w danym kierunku. Strach ma wielkie oczy, a jak przyjdzie co do czego to okazuje się że problem wcale nie jest wielki 🫂

🌼 Kompotlinko a za Ciebie trzymam kciuki z całej siły! Niech Cię ta klątwa w końcu dopadnie *wymachuję rękami rzucając na Ciebie klątwę!*

Tymczasem ja śmigam do znajomych do Warszawy, a potem jutro jeszcze dalej - do Krakowa i wracam w niedzielę. Będę zaglądać do Was z pociągów ☺️

Zresetuj się i wróć wypoczęta. Miłego weekendu 😉

• Remedios Autorytet

Wysłany: 3 lipca, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigri wrote:

Mam to samo haha. Kiedyś nawet kupiłam (nie wiedząc) te trefne testy z Testeo, gdzie wszystkim wychodzą nieprawdziwe kreski. Moje były białe jak śnieg 😅

Nigri, mistyreal lubią tę wiadomość

Starania od 04.2025

🤷🏽‍♀️30 lat
    Hashimoto, cechy adenomiozy

🤷🏻‍♂️35 lat
    OAT
    Fragmentacja 26%

07.26 IVF (Gonal F, Orgalutran) ⏳
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 3 lipca, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:

Ja też najchętniej bym już testowała co trzy godziny 🤦🏽‍♀️ bardzo liczę na ten cykl, ale ciężko mi wierzyć że może się udać 😭 nie czuję się „ciazowo”

Będę trzymać kciuki za Twoje testowanie 🍀

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 3 lipca, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:

Udanego weekendu 🍀

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 3 lipca, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:

A może to właśnie nie czucie się ciążowo to dobry znak.🤔

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
‹‹ 21 22 23 24 25 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ