Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
Odpowiedz

Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢

Oceń ten wątek:
  • mistyreal Debiutantka

Wysłany: 5 lipca, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamilaAnt2026 wrote:
    Uważa, że nic to nie da ... 🥴 no ale samo sie nie poprawi.. ale nie chce póki co sie o to klocic no o tak od jakis 2-3 miesięcy panuje napięta atmosfera że nam się nie udaje, a do tego dochodzą inne kwestie z życia codziennienego i o. Zobaczymy co przyniesie los.

Za biele i @ przytulam 🫂

Ja dzis 2dpo i poki co na spokojnie w glowie. Odliczam do środy aż będę miała rozmowe o prace 😁

Naprawdę szkoda, ale wiem, że czasem mężczyźni jak się na coś uprą to trudno ich przekonać. Skoro jednak nie suplementy to może zdrowsza dieta i zwiększona aktywność fizyczna? To na pewno nie zaszkodzi 😁

I powodzenia na rozmowie w takim razie 😊

KamilaAnt2026, Nigri lubią tę wiadomość

Endo, niedoczynność tarczycy, lekki czynnik męski

Starania od 07.2025 (1 miesiąc przerwy)

12.06.2026 - 1 konsultacja w klinice (plan: badanie drożności jajowodów + IUI)
  • Gorzkax33333 Ekspertka

Wysłany: 5 lipca, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawdler34 wrote:
    Tule 🫂 oby ten cykl był owocny 🤞🦩
    (nie ma emotki bociana to wrzucam flaminga 😀)
    Teraz robimy sobie przerwę do listopada więc zostaje mi Was podglądać 😀

• Słonecznik90 Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, współczuję bieli i małp,oby następny cykl był udany 🍀

KamilaAnt2026, powodzenia na rozmowie 🍀

KamilaAnt2026 lubi tę wiadomość

Rodzinka 2+2+3 psy :)
    10.2023 usunięcie tarczycy
  • Gajek Koleżanka

Wysłany: 5 lipca, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elgenda wrote:
    🌼 Kamila Ant, może boi się, że po suplementach się uda i że wyjdzie, że to on nie dowoził- męska duma. Bez sensu...

Powodzenia na rozmowie o pracę 💕

🌼 Gajek, szkoda że to wszystko to były objawy @. Niestety u mnie było podobnie, w pierwszym cyklu po tabletkach czułam tyle zmian, że miałam dużą nadzieję, że tak szybko się udało, a tu lipa. Z drugiej strony @ po tabletkach to dobry znak, że organizm sam wraca na dobre tory.
    Nie jestem załamana, bardziej mi jedynie smutno. Patrząc na ten cykl to i tak okazał się dużym sukcesem. Od tylu lekarzy słyszałam że tu nie ma szans na naturalną owulację, że to będzie cud i ten cud się stał. Ten cykl udowodnił, że lekarze się mylili i że jednak te 2 lata grzebania w artykułach naukowych, stronach i Bóg wie jeszcze w czym pomogło. U mnie to dopiero pierwszy cykl starań, u Was widzę że jest ich o wiele więcej więc się nie załamuje. Dalej będę łykać kolację w postaci tabletek, pić ten paskudny prenacaps Ovi na zmianę z fertistimem aż się uda.

Elgenda, Konzzdi, Kompotlinka, Nigri, mistyreal lubią tę wiadomość

💃28 | 🕺32 | 🐶

Starania od 06/2026 - 1cs

IO, Pcos, niedoczynność tarczycy
    3 lata brania tabletek antykoncepcyjnych
    Przed ta cykle bezowulacyjne, torbiele jajnika
    Przed ta cykle 30-70 dni

Leki- metformina 1000mg, symfaxin 37,5, euthyrox 50, biblok 2,5

Suple - fertistim+nac/prenacaps ovi, omega 3, zincas forte, selen, metylo-b12, magnez, sanprobi super formula, maślan sodu,essentiale max, witamina e
  • Gajek Koleżanka

Wysłany: 5 lipca, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedyne czego teraz się boje to jak ta 🐒 będzie wyglądać. Przed tabletkami potrafiłam wylądować w szpitalu z ogromnymi bólami, wymiotami i byłam wyłączona z życia na te kilka dni

💃28 | 🕺32 | 🐶

Przed ta cykle 30-70 dni

Suple - fertistim+nac/prenacaps ovi, omega 3, zincas forte, selen, metylo-b12, magnez, sanprobi super formula, maślan sodu,essentiale max, witamina e
  • Nadzieja 🧚🏼‍♀️ Ekspertka

Wysłany: 5 lipca, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję że jeszcze zdążyłam !
    Dziewczyny ja mój maluszek w brzuchu przesyłamy wiruski 🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠
    Ja walczyłam i wygrałam i wy też wygracie 🩷

Maalwii, xSmerfetkax, KamilaAnt2026, Monia•, aaandzia, Złośnica.m, Dawdler34, Nikaaa_, Konzzdi, Kompotlinka, xSophie, Morning_sun, Nigri, mommytobe, Tofuszka, MiśkaK, mistyreal, dzydzy, JoaJoaJoa, Słonecznik90 lubią tę wiadomość

Przebadani - zdrowi :)
    starania od 08.2024 .

15.04- rośnie nowe życie !
  • KamilaAnt2026 Ekspertka

Wysłany: 5 lipca, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gajek wrote:
    Jedyne czego teraz się boje to jak ta 🐒 będzie wyglądać. Przed tabletkami potrafiłam wylądować w szpitalu z ogromnymi bólami, wymiotami i byłam wyłączona z życia na te kilka dni
    Ja przed tabletkami miałam również baaaardzo bolesne i obfite miesiaczki. I miałam ogromną obowe przed odstawieniem tabletek. Ale odstawiłam i ból jest ale naprawde znośny i zdecydowanie nie jest to to co kiedyś

Gajek lubi tę wiadomość

👩31 🧒29

♀️
    * zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
    * macica dwurożna

♂️
    Morfologia pl. 1%

Starania od 09.25 - 11cs
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj 11 dpo, zrobiłam rano test i oczywiście biel 🤷🏽‍♀️ niestety raczej już na noc nie liczę w tym cyklu, ale zrobię test jeszcze w środę bo jestem tak wpisana ☺️

U mnie niestety wszystko się miesza, niby człowiek akceptuje sytuacje ale zaraz płacze po kątach 🤦🏽‍♀️ bardzo nie lubię tego okresu starań, nie umiem wyciszyć głowy

Nigri, mistyreal lubią tę wiadomość

age.png
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    U mnie dzisiaj 11 dpo, zrobiłam rano test i oczywiście biel 🤷🏽‍♀️ niestety raczej już na noc nie liczę w tym cyklu, ale zrobię test jeszcze w środę bo jestem tak wpisana ☺️

U mnie niestety wszystko się miesza, niby człowiek akceptuje sytuacje ale zaraz płacze po kątach 🤦🏽‍♀️ bardzo nie lubię tego okresu starań, nie umiem wyciszyć głowy

11 dpo to nadal jest szansa🍀

Mimo wszystko rozumiem, ja jak się zafiksuję to nie potrafię wyłączyć głowy, a czasami mam dni że co będzie to będzie. Najbardziej świruje właśnie od 11 dpo do 14 dpo , do tego czasu jak testuje i jest biało tomealsmie jestem spokojna że jeszcze jest nadzieja. Potem trochę gorzej, ale wiadomo nowy cykl nowe nadzieje

Nigri, mistyreal lubią tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorzkax33333 wrote:
    Teraz robimy sobie przerwę do listopada więc zostaje mi Was podglądać 😀

U nas jak się nie uda teraz to też robimy przerwę do października 🍀

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • Złośnica.m Koleżanka

Wysłany: 5 lipca, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja 🧚🏼‍♀️ wrote:
    Mam nadzieję że jeszcze zdążyłam !
    Dziewczyny ja mój maluszek w brzuchu przesyłamy wiruski 🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠
    Ja walczyłam i wygrałam i wy też wygracie 🩷

Dziękujemy 🤩

Dziewczyny, współczuje bieli i 🐒.
    U mnie jeszcze trochę do testowania, ale czuję że nadejdzie 🐒

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca, 12:38

• Złośnica.m Koleżanka

Wysłany: 5 lipca, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morning_sun wrote:
    Hej! Nieśmiało się z Wami witam. Czytam te wątki o staraniach już od dłuższego czasu, ale dopiero dzisiaj postanowiłam dołączyć, bo wierzę, że trafiłam do grona wspaniałych kobiet, które naprawdę rozumieją, co się czuje podczas starań.

To dopiero mój 3. cykl starań. Wiem, że to nie jest długo, ale gdzieś z tyłu głowy naiwnie liczyłam, że uda się od razu…

Dzisiaj mam 28. dzień cyklu i byłam przekonana, że tym razem się udało. Miałam potwierdzoną monitoringiem owulację z prawego jajnika w 14. dniu cyklu. Mierzę temperaturę zegarkiem i od wczoraj spodziewałam się, że jeśli ma przyjść @, to zacznie spadać. Tymczasem nadal utrzymuje się około +0,3°C względem mojej bazowej temperatury.

Niestety dziś rano pojawiło się delikatne brązowe plamienie i strasznie się boję, że znowu się nie udało… Zrobiłam też test (co prawda nie z porannego moczu) i wyszła tylko jedna kreska. 😔

Chciałam się trochę wyżalić, bo wiem, że tutaj każda z nas przeżywa podobne emocje. Jednocześnie bardzo mocno trzymam za Was wszystkie kciuki. ❤️

Witaj! Dobrze trafiłaś 🤩 próbujesz jutro jeszcze testować?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca, 12:38

• Xena89 Koleżanka

Wysłany: 5 lipca, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gajek, przytulam! Liczyłam, że we dwie zatestujemy pozytywnie w tym cyku.. Trzymam kciuki za łagodny okres.

Nigri, kreseczka jest jak była! Nawet na testach tej samej firmy przy różnym rozcieńczeniu moczu wyjdą różne kreseczki. Trzymam kciuki za betę :)

xSmerfetkax ja to samo, miotam się od akceptacji, działania (przygotowywanie super zdrowych pudełek na cały tydzień, lekkie ćwiczenia itd. po rezygnacje i jakieś nieśmiałe łezki. Zaraz po zrobieniu testu mówię sobie ok, nie udało się. Spróbujemy znów, a za godzinę pojawia się od nowa nadzieja, że to jeszcze za wcześnie, że jeszcze szansa jest.

U mnie dziś 10dpo i też dalej biało, ostatecznie i tak muszę zaczekać do 13-14 dpo zanim odstawię proga więc jedyne co to nie sprawdzam panicznie czy nie przyszła @.

Wiecie co dla mnie osobiście jest chyba najgorsze? To łykanie suplementów. Całe życie nie brałam żadnych leków, gripex na przeziębienie raz na wiele miesięcy to był mój max, a teraz oboje z mężem przyjmujemy z 20 różnych tabletek, proszków a teraz to jeszcze zastrzyków. Od zawsze miałam problem z połykaniem tabletek więc codziennie rano i wieczorem stres. Jeszcze z 4-5 tabsów bym przełknęła, ale to już zakrawa na 10-12 kapsułek na raz. Melatoninę i witaminę D to już nawet biorę w żelkach, mimo, że to nie najlepszy wybór, ale zawsze to 2 kapsułki dziennie mniej. No ale czego się nie robi...

Gajek, mistyreal lubią tę wiadomość

👩🏼94' + 👨🏼93' + 🐕

starania od 1.2025
    7.2025 poronienie 7 tyg. 💔
    5.2026 cb (beta HCG max 37) 💔

ona❌: łagodnie dodatnie aps, pai w homo, VR2 i mthfr w hetero, prolaktyna 35ng/ml (dostinex), cytokiny - silna nierównowaga prozapalna, łagodna adenomioza, ureaplasma parvum w macicy (doksycylina), dysbioza mikrobioty macicy (lactobacillus 59%), kir Bx (brak 2DS1)
    🆗cross match 4,1%, allo-mlr 29%, immunofenotyp ok, kariotyp prawidłowy, hormony, tarczyca, glukoza, homocysteina, witamina D, cd 138 ujemne, cd 56 100/mm2, ANA, ASA ok.

on ❌: po operacji żylaków powrózka nasiennego, morfologia 3%, fragmentacja DNA 18,8%.

🆗koncentracja 82mln, ruch i żywotność ok, MAR, HBA, ROS ok, prawidłowy kariotyp, hormony.

6-7.2026 ostatni cykl starań naturalnych z encorton, clexane, progesteron, acard i accofil.
    8.2026 planowany start symulacji i punkcja.
  • Elgenda Ekspertka

Wysłany: 5 lipca, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gajek, dobrze, że udowodniłaś, że może być inaczej 🙏 duży sukces ! Jeszcze suplementy, które bierzesz to dobry wybór 😊

Chciałabym brać NAC i większą dawkę Inozytolu, niż sam feristim, ale na razie wszystko kończyło się straszną rewolucją pokarmową. Może Inozytol do picia byłby dla mnie rozwiązaniem 🧐 NAC odpada, nie dam rady po tym funkcjonować.

Ja osobiście nie pamiętam miesiączek sprzed brania tabletek. Tyle lat je brałam. Raczej miałam obfite krwawienia, ale bez boleści.

33👱‍♀️ 34👨‍🦱

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Ezen 10
    Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

69 kg, 168 cm wzrostu
  • Gilgotka Ekspertka

Wysłany: 5 lipca, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tule was za biel. Jedziemy wszystkie na tym samym wózku

A u mnie owulacja pełną parą bo tak mnie jajnik prawy boli i takie rozpieranie w macicy. Podzialalismy wczoraj i dziś i teraz będzie najgorsze okres w całym cyklu. Kupiłam sobie już w diagnostyce badanie progesteronu i idę za tydzień w poniedziałek. Ciekawa jestem ile bedzie przy dwóch pecherzykach.

Kompotlinka, Xena89, mistyreal lubią tę wiadomość

• Gajek Koleżanka

Wysłany: 5 lipca, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xena89 wrote:
    Gajek, przytulam! Liczyłam, że we dwie zatestujemy pozytywnie w tym cyku.. Trzymam kciuki za łagodny okres.

Nigri, kreseczka jest jak była! Nawet na testach tej samej firmy przy różnym rozcieńczeniu moczu wyjdą różne kreseczki. Trzymam kciuki za betę :)

xSmerfetkax ja to samo, miotam się od akceptacji, działania (przygotowywanie super zdrowych pudełek na cały tydzień, lekkie ćwiczenia itd. po rezygnacje i jakieś nieśmiałe łezki. Zaraz po zrobieniu testu mówię sobie ok, nie udało się. Spróbujemy znów, a za godzinę pojawia się od nowa nadzieja, że to jeszcze za wcześnie, że jeszcze szansa jest.

U mnie dziś 10dpo i też dalej biało, ostatecznie i tak muszę zaczekać do 13-14 dpo zanim odstawię proga więc jedyne co to nie sprawdzam panicznie czy nie przyszła @.

Wiecie co dla mnie osobiście jest chyba najgorsze? To łykanie suplementów. Całe życie nie brałam żadnych leków, gripex na przeziębienie raz na wiele miesięcy to był mój max, a teraz oboje z mężem przyjmujemy z 20 różnych tabletek, proszków a teraz to jeszcze zastrzyków. Od zawsze miałam problem z połykaniem tabletek więc codziennie rano i wieczorem stres. Jeszcze z 4-5 tabsów bym przełknęła, ale to już zakrawa na 10-12 kapsułek na raz. Melatoninę i witaminę D to już nawet biorę w żelkach, mimo, że to nie najlepszy wybór, ale zawsze to 2 kapsułki dziennie mniej. No ale czego się nie robi...
    Witaminę d kochana można przyjmować w postaci kropli, myślę że to lepsze rozwiązanie niż żelki. I można kupić ja w postaci leku

Nigri lubi tę wiadomość

💃28 | 🕺32 | 🐶

Przed ta cykle 30-70 dni

• Gajek Koleżanka

Wysłany: 5 lipca, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elgenda wrote:
    Gajek, dobrze, że udowodniłaś, że może być inaczej 🙏 duży sukces ! Jeszcze suplementy, które bierzesz to dobry wybór 😊

Chciałabym brać NAC i większą dawkę Inozytolu, niż sam feristim, ale na razie wszystko kończyło się straszną rewolucją pokarmową. Może Inozytol do picia byłby dla mnie rozwiązaniem 🧐 NAC odpada, nie dam rady po tym funkcjonować.

Ja osobiście nie pamiętam miesiączek sprzed brania tabletek. Tyle lat je brałam. Raczej miałam obfite krwawienia, ale bez boleści.
    A w jakiej formie próbowałaś NAC? Bo tak szczerze to jest to samo co ACC Optima, są też różne tańsze wersję. Ja wolę wersję do picia bo tych tabletek i tak biorę ogroooom a żeby brać te 1200mg dziennie to tabletek nac trzeba by brać ogrom. Jeśli brałaś wcześniej ACC i nic ci przy tym nie było możnaby spróbować znowu. A jeśli chodzi o fertistim to jeśli pijesz dwa razy dziennie po saszetce to masz już dobra dawkę inozytolu. W stopce masz pcos więc powinnaś niby brać 4000. Ja piję raz dziennie prenacaps Ovi i raz saszetkę fertistimu ale tylko dlatego, że mam nakupionego prenacaps Ovi z czasów gdy fertistim był niedostępny

💃28 | 🕺32 | 🐶

Przed ta cykle 30-70 dni

• Elgenda Ekspertka

Wysłany: 5 lipca, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xena89 jesteś bardzo dzielna! ❤️

Gilgotka, trzymam kciuki za ten cykl 🙂

Morning_sun, dobrze, że dołączyłaś do nas, zawsze raźniej 🙂 Dawaj znać jak tam sytuacja z plamieniem 🙏

Morning_sun, Nigri lubią tę wiadomość

33👱‍♀️ 34👨‍🦱

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia

69 kg, 168 cm wzrostu
  • Morning_sun Debiutantka

Wysłany: 5 lipca, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złośnica.m wrote:
    Witaj! Dobrze trafiłaś 🤩 próbujesz jutro jeszcze testować?

Dziękuję ❤️🌸
    Jeśli temperatura znowu będzie dodatnia i nie spadnie to pewnie nie wytrzymam i będę testować 😵‍💫
    Dam znać!

mistyreal lubi tę wiadomość

• Elgenda Ekspertka

Wysłany: 5 lipca, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gajek wrote:
    A w jakiej formie próbowałaś NAC? Bo tak szczerze to jest to samo co ACC Optima, są też różne tańsze wersję. Ja wolę wersję do picia bo tych tabletek i tak biorę ogroooom a żeby brać te 1200mg dziennie to tabletek nac trzeba by brać ogrom. Jeśli brałaś wcześniej ACC i nic ci przy tym nie było możnaby spróbować znowu. A jeśli chodzi o fertistim to jeśli pijesz dwa razy dziennie po saszetce to masz już dobra dawkę inozytolu. W stopce masz pcos więc powinnaś niby brać 4000. Ja piję raz dziennie prenacaps Ovi i raz saszetkę fertistimu ale tylko dlatego, że mam nakupionego prenacaps Ovi z czasów gdy fertistim był niedostępny

Kupiłam NAC w kapsułkach - straszne wzdęcia i gazy 🤢

Może zacznę pić fertistim 2x dziennie i zobaczę, czy będą jakieś skutki uboczne :)

33👱‍♀️ 34👨‍🦱

69 kg, 168 cm wzrostu
‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ