SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Wiesz, że jest ważny. Ale czy wiesz, który, kiedy i dlaczego?
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
Odpowiedz

Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢

Oceń ten wątek:
  • J.ss Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila, a masz jakies dni w ktore szukasz czy czysty przypadek? Gdzies czytalam ze poniedzialki i sroda to najlepsze lasty ale nie wiem 😁

09/25 -początek starań
    🩸 28-35
    TSH ✔️
    FSH, LH, Estradiol, Progesteron, Owulacje ✔️
    Czynnik męski ❌
    💊 Ovarin, tenfertilON
    Nieudane leczenie Clo, parametry ⬇️
    22.08 ⏸️😳 23.08 - 25,7 mIU/ml
    25.08 - 96,88 mIU/ml
    29.08 - 670,15 mIU/ml
    03.09 - 8567,50 mIU/ml
  • KamilaAnt2026 Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.ss wrote:
    Kamila, a masz jakies dni w ktore szukasz czy czysty przypadek? Gdzies czytalam ze poniedzialki i sroda to najlepsze lasty ale nie wiem 😁
    nie mam :( ja po prostu namiętnie odświeżałam. Koleżanka w zeszłym roku wyhaczyła Majorke za chyba 4,5k za 2 osoby, a wczensiej prawie 7k kosztowała, ale wyświetliło s9ię to tylko na jedyne 30min 🙈

J.ss lubi tę wiadomość

👩31 🧒29

♀️
    * zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
    * macica dwurożna

♂️
    Morfologia pl. 1%

Starania od 09.25 - 14cs

wznowienie redukcji od 01.08 - 1,2kg
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamilaAnt2026 wrote:
    ja kocham lasty :D kiedyś wykupiliśmy lasta w czwartek o 23:00, a następnego dnia mieliśmy wylot o 09:00 hehe :)

no i płaciłam za zakynthos 1600zł za all inclusive hehe
    trzymam kciuki żeby się udało znaleźc coś super :)

Takie najlepsze, dwa lata temu kupiłam lasta wieczorem i o 5 był wylot 😅😅😅 Na Krete tydzień all inclusive 2400 za dwie osoby

KamilaAnt2026 lubi tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    06.2017 synek

starania od 06.2026
    09.2025 cb 💔
    08.2026 cb💔
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carlina wrote:
    Pik lh to tylko informacja, że organizm przygotowuje się do owulacji, niektóre źródła podają, że może ona nastąpić nawet do 48h po piku lh, a u dziewczyn które mają nieregularne, długie cykle takie piki lh mogą się pojawiać kilka razy w cyklu, a do owulacji może nie dochodzić. Innymi słowy organizm startuje, ale to czy owulacja była i mniej więcej kiedy określa skok temperatury i utrzymywanie się wyższych temperatur przez co najmniej trzy dni. I wtedy taki pierwszy dzień wyższej temperatury to jest 1dpo.
    Z tą temperaturą to nie do końca. U niektórych temperatura nie rośnie nagle z dnia na dzień, tylko wzrasta powoli przez 2-3 dni. Ja zwykle miałam nagły skok temperatury, ale w ostatnim cyklu właśnie rosła mi tak powoli (ale codziennie była nieco wyższa - rosła tak o 0.1°C dziennie). Pierwszy raz tak miałam, więc poczytałam sobie ☺️

Carlina lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    🖤Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna, nieregularne cykle (26-38 dni), policystyczny obraz jajników (brak diagnozy PCOS, owulacje występują, testy owu nie wariują)
    🖤Starania od 02.2025r.
    🌿Drożność 07/2026 ✅
    💊Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
    💊Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka, omega 3
    ⚖️ Waga (od 06/26): -4kg
  • Elgenda Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌼xSophie przyjdzie taki moment, że bez lęku będziesz przeglądać ubranka 💕
    🌼Xena89 tulę 🫂 dobrze, że macie plan działania, to najważniejsze:) daj znać w czwartek po wizycie jak było ❤️
    🌼Aenu 🫂🫂🫂🫂
    🌼Nigri, przekazanie informacji dziecku o rodzeństwie musi być ekscytujące:D tym bardziej jak bardzo chce rodzeństwa

A odnośnie do mówienia rodzinie - oczywiście widziałam masę podobnych treści w necie, gdzie daje się dziadkom pudełka ze śpioszkami itd. Tylko zastanawiam się, czy to w ogóle jest realnie do zrobienia? 😂 kiedy się chodzi na betę, później usg, później zastanawianie się czy wszystko będzie dobrze. Jakoś tego nie widzę??

Suszarka bębnowa odmienia życie - nawet bez dziecka 😄

Ja najbardziej lubię polskie morze i we wrześniu tam spędzimy urlop 💕 spacery z pieskiem, oglądanie tureckich seriali, teleturniejów, jedzenie i spanie. A naprawdę regularnie myślimy dokąd polecieć 😂

U mnie dzisiaj zmęczenie, od tygodnia - chciałabym powrotu sił witalnych. Dzisiaj idziemy na basen, to się trochę rozruszam.

mistyreal, aaandzia, xSophie, Słonecznik90, Nigri lubią tę wiadomość

33👱‍♀️ 34👨‍🦱 + 🐶

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10

Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

72 kg, 168 cm wzrostu

Czynnik męski w normie ✅️

Wysłany: 6 lipca, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ aaandzia --- szoooook jaka cena, my w zesżłym roku 2800zł ale za osobe 😱😱😱😱

@Elgenda a gdzie jeździsz nad polskie morze?

powiem wam ze mieszkam od zawsze blisko morza, a nie kąpałam się już chyba z ładnych 5 lat w polskim morzu, bo pogoda jest fatalna 🙈i woda sie nie nagrzewa

👩31 🧒29

♀️
    * macica dwurożna

♂️
    Morfologia pl. 1%

Starania od 09.25 - 14cs

• Tofuszka Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu wrote:
    Nadal brak @ i kolejny test negatywny. Chyba zaczynam podejrzewać, że wróciły mi długie cykle, które miałam przed braniem antykoncepcji. Tabletki brałam około 4 lata. Po odstawieniu miałam może ze dwa w miarę regularne cykle, a teraz wygląda na to, że znowu wszystko się rozjechało. Podejrzewam, że @ przyjdzie dopiero około 40 dc, tak jak kiedyś. Oby tylko te nieregularne cykle nie wróciły na stałe. 🥺
    Aenu, a kiedy odstawiłaś antykoncepcję? I jakie suple bierzesz?
    Pytam bo moja historia jest podobna (tabsy 4 lata potem 3 miesiące regularnych cykli, potem się rozjechały) i może będę w stanie coś podpowiedzieć, bo chyba zaczynam w końcu ogarniać normowanie cykli

Nigri lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    🖤Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna, nieregularne cykle (26-38 dni), policystyczny obraz jajników (brak diagnozy PCOS, owulacje występują, testy owu nie wariują)
    🖤Starania od 02.2025r.
    🌿Drożność 07/2026 ✅
    💊Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka, omega 3
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamilaAnt2026 wrote:

powiem wam ze mieszkam od zawsze blisko morza, a nie kąpałam się już chyba z ładnych 5 lat w polskim morzu, bo pogoda jest fatalna 🙈i woda sie nie nagrzewa

Dla mnie morze co roku must have. Od lat tylko jednego lata nie byłam. Ja bardzo lubię mniejsze wioski na Mierzei Wiślanej - co prawda zwykle jest z półtora kilometra z wioski do plaży, ale za to ludzi mniej. A pole namiotowe można wyczaić niemal przy plaży

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    🖤Starania od 02.2025r.
    🌿Drożność 07/2026 ✅
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się z tematami rozkręciłyście że ciężko nadrabiać jak wchodzę 2-3 razy dziennie 😂

Ja melduję dziś mocniejsze plamienie, więc jutro pewnie przyjdzie małpa. Myślę 🌼Nigri że możesz mi już ją wpisać. Tu się nic więcej nie wydarzy

Tymczasem życzę wszystkim miłego dzionka, owocnych starań oraz wielu pozytywnych testów i dobrych wyników bety ❤️

aaandzia, MiśkaK, Słonecznik90, Gosiaczkova, Nigri lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    🖤Starania od 02.2025r.
    🌿Drożność 07/2026 ✅
  • dzydzy Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamilaAnt2026 wrote:
    @ aaandzia --- szoooook jaka cena, my w zesżłym roku 2800zł ale za osobe 😱😱😱😱

O to musze ci powiedzieć że w tym roku podczas tych upałów morze było turbo cieple (jak na Bałtyk oczywiście ;)) Mówię konkretnie o Półwyspie Helskim.

My co roku „wakacje” nad polskim morzem, ok 6 tyg. Tylko to z pracą zdalną więc wakacje po 16:00 😅
    Z roku na rok coraz mniej ludzi, ale ceny są już tak odjechane że się wogole nie dziwie. Taniej można za granicę pojechać.

Lasty też uwielbiamy 😍 ale w tym roku na jesień marzy mi się Japonia tylko strach takie bilety kupować jak niewiadomo czy w ciąży zaraz nie będę 🙈

KamilaAnt2026, aaandzia, mistyreal, Nigri lubią tę wiadomość

👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
    starania od 02.2026

13.07.26 ⏸️ 11 dpo 🥹❤️
    15.07.26 beta 143
    17.07.26 beta 394 przyrost 175,5%
    30.07.26 0,43cm nowego człowieka z ❤️🥹
    27.08 3,36cm 🍓

Duphaston 2x1 -> zmiana na Besins 100 3x1 -> 30.07 schodzimy z dawki
    Euthyrox 25
    Neoparin 0,4

preg.png

Wysłany: 6 lipca, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzydzy wrote:
    O to musze ci powiedzieć że w tym roku podczas tych upałów morze było turbo cieple (jak na Bałtyk oczywiście ;)) Mówię konkretnie o Półwyspie Helskim.

My co roku „wakacje” nad polskim morzem, ok 6 tyg. Tylko to z pracą zdalną więc wakacje po 16:00 😅
    Z roku na rok coraz mniej ludzi, ale ceny są już tak odjechane że się wogole nie dziwie. Taniej można za granicę pojechać.

Lasty też uwielbiamy 😍 ale w tym roku na jesień marzy mi się Japonia tylko strach takie bilety kupować jak niewiadomo czy w ciąży zaraz nie będę 🙈
    Własnie tak myślałam że pewnie morze ciepłe, ale w aucie popsuła mi się klimatyzacja , a odkąd sie przeprowadziłam to mam z niecałą godzinkę nad morze, ale i tak nie chciałam zemdleć w drodze na nie haha, no ale teraz żałuje, że nie pojechałam, bo oczywiście już pogoda zrobiła się jesienna 👍👍

👩31 🧒29

♀️
    * macica dwurożna

♂️
    Morfologia pl. 1%

Starania od 09.25 - 14cs

• aaandzia Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaandzia wrote:
    Takie najlepsze, dwa lata temu kupiłam lasta wieczorem i o 5 był wylot 😅😅😅 Na Krete tydzień all inclusive 2400 za dwie osoby
    Dorosły i dziecko 😃 ale teraz już nie ma takich cen niestety ciężko znaleźć

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    06.2017 synek

starania od 06.2026
    09.2025 cb 💔
    08.2026 cb💔
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzydzy wrote:

My też się na Japonię czailiśmy, ale ostatnio mamy nowe marzenie Kirgistan♥️ może kiedyś się uda

MiśkaK lubi tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    06.2017 synek

starania od 06.2026
    09.2025 cb 💔
    08.2026 cb💔
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się dziewczyny rozkręcacie, że ja też nie nadążam 😃 wracam do pracyyyyy. Dobrego dnia 🍀

MiśkaK lubi tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    06.2017 synek

starania od 06.2026
    09.2025 cb 💔
    08.2026 cb💔
  • GórskaDziewczyna Ekspertka

Wysłany: 6 lipca, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzydzy wrote:

Mi też się marzy Japonia na jesień 😃 ale bilety już dość drogie i niewiadomo czy warto ryzykować przez Emiraty czy się coś nie zadzieje do takiego września/października :/

MiśkaK, dzydzy lubią tę wiadomość

• Elgenda Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wygrywa Mierzeja Wiślana jeżeli chodzi o polskie morze 😍

Ale tak, wątek tak rozkręcony, że to poezja 😄

MiśkaK, Tofuszka, GórskaDziewczyna lubią tę wiadomość

33👱‍♀️ 34👨‍🦱 + 🐶

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10

Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

72 kg, 168 cm wzrostu

Czynnik męski w normie ✅️
  • shaylen Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam bete. 337🥹 i progesteron 22,8
    To sie naprawdę stalo😭🥹

GórskaDziewczyna, Złośnica.m, Xena89, Kompotlinka, dzydzy, aaandzia, Maalwii, Tofuszka, Nikaaa_, Skowronek, Dawdler34, J.ss, mistyreal, xSophie, Madzialenka95, KamilaAnt2026, MiśkaK, JoaJoaJoa, Gajek, Gorzkax33333, Słonecznik90, Gosiaczkova, xSmerfetkax, Carlina, mommytobe, Nigri, Marcycha, Anna_30, Milagd, Tajlandia22 lubią tę wiadomość

👱‍♀️29👱‍♂️30+🐈+🐕
    Początek starań 06.23 🥲
    *prawy jajowód niedrożny
    17cs 20.11.24 wyraźne ⏸️ 🥹❤️
    31.07.25 Narodziny 🩷 3060g 53cm

05.26 wracamy do gry 🤞
    Czy ponownie stanie się CUD? 🥹
    2cs 2.07 wyraźne ⏸️🥹❤️
    6.07 beta hcg 337 prog 22,7
    8.07 beta hcg 755 prog 18
    10.07 prog 16 = 💊utrogestan 400
    24.07 Bije❤️ lekkie odklejenie kosmówki=💊utrogestan 200
    10.08 2,4cm 🧸
    3.09 I prenatalne 6,87cm 🦋

Oto zaczyna się nowy rozdział -pisany małymi stópkami, pierwszymi uśmiechami i niezliczoną ilością nowych emocji :)
    age.png

preg.png
  • GórskaDziewczyna Ekspertka

Wysłany: 6 lipca, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shaylen wrote:
    To sie naprawdę stalo😭🥹

Gratulacje, piękna beta 😎

shaylen lubi tę wiadomość

• Złośnica.m Ekspertka

Wysłany: 6 lipca, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shaylen wrote:
    To sie naprawdę stalo😭🥹

Cudowne wieści!
    A jak sie czujesz?

Oj rozkręcił się bardzo, już czasem nie nadążam 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca, 12:15

• Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shaylen wrote:
    To sie naprawdę stalo😭🥹
    Gratuluję kochana! 🤩

👩34 👦35 & 🐕 🐕
    10.25 start starań

👩
    08.25 histeroskopia (polipy)
    07.26 krew ✅️, USG- ponownie polip ❌️
    08.26 histerolaparoskopia- polip ✂️, poza tym wszystko ✅️

👦
    08.26 OAT ❌️, USG- mały ŻPN, krew⏳️
    10.26 konsultacja andro?⏳️
‹‹ 37 38 39 40 41 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ