Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
Odpowiedz

Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢

Oceń ten wątek:
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigri wrote:
    Co do rzeczy dzidziusiowych unikałam ich jak ognia, ale dzisiaj pozwoliłam sobie obejrzeć. Obejrzałam wózki, obejrzałam łóżeczko chico te 3 w jednym, foteliki samochodowe, oraz laktatory😅
    Życzę wam też gorących starań w te owulki🤭

A tak jeszcze zapytam czy któraś chciałaby się wpisać na testowanie, może jeszcze ktoś nie jest wpisany.?

Ja to jak Elgenda powinnam być wolnym strzelcem, bo też od jutra zaczynam 🤷🏻‍♀️ a ten 13.07 to jest data spodziewanej @

Kompotlinka, Elgenda lubią tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za jutrzejsze testowanie! 🤞🤞
    Dobrej nocy wszystkim. 😉

Nigri lubi tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na spokojnie dziewczyny tak zapytałam bo może ktoś chciał a zapomniał napisać.😄

Aaandzia 13 zaraz to już nie będę zmieniać może to będzie ten dzień, chyba że wyjdzie wcześniej to ci dostawie dwie kreski 😅

Xena jak dobrze pamiętam jutro jeszcze testujesz powodzenia życzę 🤞😉

aaandzia, Xena89 lubią tę wiadomość

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
  • Słonecznik90 Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to mam takie pytanie. Jak wyłapiecie pik,to od następnego dnia liczycie dpo?

Rodzinka 2+2+3 psy :)
    10.2023 usunięcie tarczycy
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słonecznik90 wrote:

Chat gpt powiedział, że owulacja jest 24-36 h po wykryciu pik, więc liczę owulację na następny dzień i dpo 2 dni później. Czyli pik miałam w 13 dc, owulacje 14 dc a 1 dpo mam 15 dc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca, 23:26

Słonecznik90, Kompotlinka lubią tę wiadomość

Starania o 1🤱👶 od maja 2021

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psia mama 🐕🐩 x2

30.09.2021 -> ⏸
    1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
    2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
    ...
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, silne stawianie macicy, nadciśnienie w ciąży)

Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026

Amh 0,6 ng/ml❌
    Endometrioza ❌❓
    PCOS androgenowe ❌❓
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Słonecznik90 Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigri wrote:
    Co do rzeczy dzidziusiowych unikałam ich jak ognia, ale dzisiaj pozwoliłam sobie obejrzeć. Obejrzałam wózki, obejrzałam łóżeczko chico te 3 w jednym, foteliki samochodowe, oraz laktatory😅
    Życzę wam też gorących starań w te owulki🤭

A tak jeszcze zapytam czy któraś chciałaby się wpisać na testowanie, może jeszcze ktoś nie jest wpisany.?

Najważniejsza w wyprawce jest suszarka bębnowa do ubrań 😅
    A tak serio,to jest urok pierwszej ciąży,jak patrzy się na te wszystkie dzidziusiowe rzeczy po raz pierwszy,jak się to kompletuje. To jest takie wyjątkowe na swój sposób 😊

• Słonecznik90 Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova wrote:
    Chat gpt powiedział, że owulacja jest 24-36 h po wykryciu pik, więc liczę owulację założyłam na następny dzień no i dpo 2 dni później. Czyli pik miałam w 13 dc, owulacje 14 dc a 1 dpo mam 15 dc

Dziękuję,rozumiem :)

• Carlina Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słonecznik90 wrote:

Pik lh to tylko informacja, że organizm przygotowuje się do owulacji, niektóre źródła podają, że może ona nastąpić nawet do 48h po piku lh, a u dziewczyn które mają nieregularne, długie cykle takie piki lh mogą się pojawiać kilka razy w cyklu, a do owulacji może nie dochodzić. Innymi słowy organizm startuje, ale to czy owulacja była i mniej więcej kiedy określa skok temperatury i utrzymywanie się wyższych temperatur przez co najmniej trzy dni. I wtedy taki pierwszy dzień wyższej temperatury to jest 1dpo.

Nigri lubi tę wiadomość

💃35 |🕺37 | 👶 5

Nieregularne starania od czerwca 2023 do listopada 2024(10 cs)
    Obecnie powrót do starań od 05.2026

Diagnoza in progress...
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słonecznik90 wrote:
    Najważniejsza w wyprawce jest suszarka bębnowa do ubrań 😅
    A tak serio,to jest urok pierwszej ciąży,jak patrzy się na te wszystkie dzidziusiowe rzeczy po raz pierwszy,jak się to kompletuje. To jest takie wyjątkowe na swój sposób 😊

Znaczy to nie moje pierwsze dziecko ale mialam 8 lat przerwy i już dawno wszystko wydane.😅
    Jednak w sumie można powiedzieć że jak pierwsze bo wszystko od początku 🤣

aaandzia lubi tę wiadomość

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
  • Słonecznik90 Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carlina wrote:
    Pik lh to tylko informacja, że organizm przygotowuje się do owulacji, niektóre źródła podają, że może ona nastąpić nawet do 48h po piku lh, a u dziewczyn które mają nieregularne, długie cykle takie piki lh mogą się pojawiać kilka razy w cyklu, a do owulacji może nie dochodzić. Innymi słowy organizm startuje, ale to czy owulacja była i mniej więcej kiedy określa skok temperatury i utrzymywanie się wyższych temperatur przez co najmniej trzy dni. I wtedy taki pierwszy dzień wyższej temperatury to jest 1dpo.

To ja byłam przekonana,że jeżeli jest pik,to będzie owu🙈
    Ja nawet nie będę się bawić w mierzenie temperatury,bo u mnie pobudki są co chwilę.
    Cykle mam raczej regularne,od grudnia co 29 dni

• Słonecznik90 Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigri wrote:
    Znaczy to nie moje pierwsze dziecko ale mialam 8 lat przerwy i już dawno wszystko wydane.😅

Przepraszam,jakoś mój mózg sobie zapisał,że starasz się o pierwsze🙈
    Ale jak taka dłuższa przerwa,to rzeczywiście jak by mieć pierwsze 😅

Nigri, Złośnica.m lubią tę wiadomość

• xSophie Znajoma

Wysłany: 5 lipca, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak widzę te malutkie rzeczy gdzieś w oddali to mam ochotę podejść do działu dziecięcego, ale mój mózg nie jest w stanie jeszcze przetworzyć tego, że mogłabym zostać mamą. Jestem jakaś skrępowana? zawstydzona? Tak samo jak ostatnio kupowałam testy ciążowe na ten cykl, to miałam w sobie taką myśl “oby nikt nie zobaczył”. Nie wiem dlaczego tak się wstydzę podejść do tych maluszkowych rzeczy. Tak jakby coś mi w środku mówiło “hej nie przywiązuj się tak jeszcze, nie wyobrażaj sobie za dużo”

Nigri, Tofuszka lubią tę wiadomość

starania od 06.2026
    🙋‍♀️29 🙋🏻‍♂️28 + 🐈🐈‍⬛🐈
  • Elgenda Ekspertka

Wysłany: 5 lipca, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słonecznik90 wrote:
    To ja byłam przekonana,że jeżeli jest pik,to będzie owu🙈
    Ja nawet nie będę się bawić w mierzenie temperatury,bo u mnie pobudki są co chwilę.
    Cykle mam raczej regularne,od grudnia co 29 dni

Ja miałam w tym cyklu 2 piki LH, z czego pierwszy był z małym bólem lewego jajnika, a drugi był z dużym bólem prawego jajnika xD

Po pierwszym piku nie zaszłam w ciążę, bo już bym to wiedziała 😂 a co drugiego piku to najbliższe dni pokażą jaki efekt 😆

33👱‍♀️ 34👨‍🦱

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Ezen 10
    Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

69 kg, 168 cm wzrostu
  • Marcycha Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 03:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigri wrote:

No dobra Nigri, wywołałaś wilka z lasu 🫣 Wpisz mnie proszę na 27.07. Ahoj przygodo! 😆

aaandzia, Złośnica.m, MiśkaK, Nigri, mommytobe, Tofuszka lubią tę wiadomość

04.2025 👶 🩷
    Wracamy
    05.26 ⏸️ (1 cs)
    07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 05:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigri wrote:

To tak jak u mnie tylko 9 lat przerwy, ja to się cieszę, że wszystko od nowa będę kupować 😅

Nigri lubi tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 05:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigri wrote:

Aaandzia 13 zaraz to już nie będę zmieniać może to będzie ten dzień, chyba że wyjdzie wcześniej to ci dostawie dwie kreski 😅

Xena jak dobrze pamiętam jutro jeszcze testujesz powodzenia życzę 🤞😉

Tak niech jest ta 13stka szczęśliwa 🍀

Nigri lubi tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • Gorzkax33333 Ekspertka

Wysłany: 6 lipca, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dwóch synów, jeden 7 lat a drugi 4, zawsze miałam marzenie mieć dwójkę dzieci ale coś mi się przestawiło i tak jak powiedziałam mojemu że już więcej nie, tak od miesięcy go katuje że chce trzecie 😂 jestem po jednym poronieniu, może stąd odczucie braku tej trzeciej osoby

Złośnica.m, Nigri, Tofuszka, Marcycha lubią tę wiadomość

• Xena89 Koleżanka

Wysłany: 6 lipca, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! Tym razem nie udało się. Wczoraj było popłakane no ale dziś nowy dzień i powoli zaczynam się godzić z inna wizja niż naturalnie, w czwartek wizyta w klinice i będziemy ruszać z ivf. Juz półtora roku bezskutecznych starań i 2 poronienia to najwyższa pora, bo bardzo źle psychicznie to znoszę, zwłaszcza, że nie mamy jeszcze żadnego dziecka.

Za wszystkie trzymam mocno kciuki i liczę na jak najwięcej podwójnych kresek w tym miesiącu! ❤️

mistyreal, KamilaAnt2026, MiśkaK, Nigri, Carlina, Tofuszka, Nikaaa_, lusix, Słonecznik90, Marcycha, Tajlandia22 lubią tę wiadomość

👩🏼94' + 👨🏼93' + 🐕

starania od 1.2025
    7.2025 poronienie 7 tyg. 💔
    5.2026 cb (beta HCG max 37) 💔

ona❌: łagodnie dodatnie aps, pai w homo, VR2 i mthfr w hetero, prolaktyna 35ng/ml (dostinex), cytokiny - silna nierównowaga prozapalna, łagodna adenomioza, ureaplasma parvum w macicy (doksycylina), dysbioza mikrobioty macicy (lactobacillus 59%), kir Bx (brak 2DS1)
    🆗cross match 4,1%, allo-mlr 29%, immunofenotyp ok, kariotyp prawidłowy, hormony, tarczyca, glukoza, homocysteina, witamina D, cd 138 ujemne, cd 56 100/mm2, ANA, ASA ok.

on ❌: po operacji żylaków powrózka nasiennego, morfologia 3%, fragmentacja DNA 18,8%.

🆗koncentracja 82mln, ruch i żywotność ok, MAR, HBA, ROS ok, prawidłowy kariotyp, hormony.

6-7.2026 ostatni cykl starań naturalnych z encorton, clexane, progesteron, acard i accofil.
    8.2026 planowany start symulacji i punkcja.
  • KamilaAnt2026 Ekspertka

Wysłany: 6 lipca, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xena89 wrote:
    Dzięki dziewczyny! Tym razem nie udało się. Wczoraj było popłakane no ale dziś nowy dzień i powoli zaczynam się godzić z inna wizja niż naturalnie, w czwartek wizyta w klinice i będziemy ruszać z ivf. Juz półtora roku bezskutecznych starań i 2 poronienia to najwyższa pora, bo bardzo źle psychicznie to znoszę, zwłaszcza, że nie mamy jeszcze żadnego dziecka.

Za wszystkie trzymam mocno kciuki i liczę na jak najwięcej podwójnych kresek w tym miesiącu! ❤️
    🫂🫂
    Ale dobrze ze macie juz plan działania 🫂

Nigri lubi tę wiadomość

👩31 🧒29

♀️
    * zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
    * macica dwurożna

♂️
    Morfologia pl. 1%

Starania od 09.25 - 11cs
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSophie wrote:
    Jak widzę te malutkie rzeczy gdzieś w oddali to mam ochotę podejść do działu dziecięcego, ale mój mózg nie jest w stanie jeszcze przetworzyć tego, że mogłabym zostać mamą. Jestem jakaś skrępowana? zawstydzona? Tak samo jak ostatnio kupowałam testy ciążowe na ten cykl, to miałam w sobie taką myśl “oby nikt nie zobaczył”. Nie wiem dlaczego tak się wstydzę podejść do tych maluszkowych rzeczy. Tak jakby coś mi w środku mówiło “hej nie przywiązuj się tak jeszcze, nie wyobrażaj sobie za dużo”
    Mam dokładnie tak samo. Na razie nie pozwalam sobie za bardzo wybiegać w przyszłość, bo potrafię się szybko pozytywnie nakręcać i wtedy porażka bardziej boli. Jestem coraz bardziej świadoma jak wiele problemów i niepowodzeń może się pojawić na tej drodze do zostania mamą. Staram się mieć otwartą głowę i być gotowa na wszystkie scenariusze. Nawet taki, że nigdy nie będzie mi dane mieć dzieci. Mimo wszystko mam w sobie jeszcze dużo nadziei. 😊

MiśkaK, Nigri, Carlina, Elgenda, Tofuszka, xSophie, Słonecznik90 lubią tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
‹‹ 35 36 37 38 39 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ