Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
-
WIADOMOŚĆ
-
Boże dziewczyny jak mi się dzisiaj nic nie chce
tak mi się dłuży w tej pracy okropnie, że najchętniej bym zamknęła pokój i poszła na drzemkę 😅 zmiana pogody źle na mnie wpływa. Brajan sie uruchomił, sutki mnie swędzą, brzuch i krzyż boli, nic tylko testować. Szkoda, że nie mam ze sobą żadnego 😅
Konzzdi, mistyreal, MiśkaK, Nigri lubią tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
-niedoczynność tarczycy -
aaandzia wrote:Boże dziewczyny jak mi się dzisiaj nic nie chce
tak mi się dłuży w tej pracy okropnie, że najchętniej bym zamknęła pokój i poszła na drzemkę 😅 zmiana pogody źle na mnie wpływa. Brajan sie uruchomił, sutki mnie swędzą, brzuch i krzyż boli, nic tylko testować. Szkoda, że nie mam ze sobą żadnego 😅
Oj taaak, mam tak samo dzisiaj, poniedziałki bywają ciężkie. Zastanawiam się czy nie zrobić sobie drugiej kawy 😅
MiśkaK lubi tę wiadomość
-
który DPO jesteś ?aaandzia wrote:Boże dziewczyny jak mi się dzisiaj nic nie chce
mi się też nic nie chce, na szczescie dzis troche spokojniej w pracy, odliczam tylko do wyjścia z pracy
Konzzdi, MiśkaK lubią tę wiadomość
👩31 🧒29
♀️
* zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
* macica dwurożna
♂️
Morfologia pl. 1%
Starania od 09.25 - 11cs -
🌻Nigri,zdrówka dla Twojego starszaka,
🌻Xena89, będziemy trzymać kciuki za Wasze dalsze działania 🍀
🌻Shaylen,piękny wynik bety! Nudnej i bezproblemowej ciąży Tobie życzę ♥️😊
Dziewczyny,ale naskrobałyście 😅
shaylen, Nigri, Xena89 lubią tę wiadomość
Rodzinka 2+2+3 psy
10.2023 usunięcie tarczycy -
Konzdii właśnie też to uczyniłam o batonik do tego😃
Kamila Ant dzisiaj 8 dpo 🍀
Miśka mi tak 1,5 godziny no ale ciężki ten poniedziałek 🤦🏻♀️💩
Ja jeszcze po pracy muszę odebrać młodego z półkolonii i dopiero na chatę🫠 zamierzam dzisiaj robić nic
Konzzdi, MiśkaK lubią tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
ahhhh 8dpo to już robi się najcięższy okres w fazie lutealnejaaandzia wrote:Konzdii właśnie też to uczyniłam o batonik do tego😃
Kamila Ant dzisiaj 8 dpo 🍀
Miśka mi tak 1,5 godziny no ale ciężki ten poniedziałek 🤦🏻♀️💩
Ja jeszcze po pracy muszę odebrać młodego z półkolonii i dopiero na chatę🫠 zamierzam dzisiaj robić nic
Ja dziś 3dpo, więc głowa jeszcze spokojna
aaandzia lubi tę wiadomość
👩31 🧒29
♀️
* zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
* macica dwurożna
♂️
Morfologia pl. 1%
Starania od 09.25 - 11cs -
Andzia, fajnie ze twoj chodzi na polkolonie, moj to jest taki ze jak nie zna dzieciakow to nie chce isc ale za rok mu nie odpuszcze, bo ciagla kombinacja tylko z opieka. Na ferie bylo to samo zapisalam go, plakal a potem okazalo sie ze to najlepsze zimowisko i chcial kolejny tydzien, ale juz sie nie dalo go zapisac
aaandzia, Nigri lubią tę wiadomość
09/25 -początek starań
🩸 28-35
TSH ✔️
FSH, LH, Estradiol ✔️
Czynnik męski ❌ -
aaandzia wrote:Boże dziewczyny jak mi się dzisiaj nic nie chce
Oj też tak mam dzisiaj.. a jeszcze dyżur do 18 😶 zdechnę chyba 😅 jeszcze od siedzenia brzuch mnie boli i mam wzdeciaStarania o 1🤱👶 od maja 2021
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psia mama 🐕🐩 x2
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, silne stawianie macicy, nadciśnienie w ciąży)
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
Amh 0,6 ng/ml❌
Endometrioza ❌❓
PCOS androgenowe ❌❓
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
O maatko dziewczyny, nie było mnie przez weekend i wątek tak ruszył że jestem w szoku 😆 Nadrobiłam, łatwo nie bylo 😆
Nigri - przeogromne gratulacje, aż ciary mnie przeszly jak zobaczyłam zdjęcie testu 😍
Shaylen - gratulacje kochana, piekna beta!
Nie dam rady się odnieść do wszystkich, tulę każdą z was za małpiska, biele i wstrętne plamienia (oj znam temat), a za każdą testującą trzymam ogromne kciuki!
No i oczywiście miłych harców dla przedowulek❤️
Ja dziś byłam na TK także raczej cykl do kosza, cóż, jak nie ten to kolejny🥰
Konzzdi, Tofuszka, Kompotlinka, mistyreal, shaylen, Nigri, Słonecznik90, MiśkaK lubią tę wiadomość
👩24 🧔♂️26
starania od 01.2026
PMOS androgenowe, niedoczynność tarczycy
💊euthyrox, concor cor, glucophage
suple: fertistim, omega3, wit D, floradix (żelazo), witC, lakoferyna, NAC, b12
podwyższone ATG -> 270 (norma do 115) -
J.ss wrote:Andzia, fajnie ze twoj chodzi na polkolonie, moj to jest taki ze jak nie zna dzieciakow to nie chce isc ale za rok mu nie odpuszcze, bo ciagla kombinacja tylko z opieka. Na ferie bylo to samo zapisalam go, plakal a potem okazalo sie ze to najlepsze zimowisko i chcial kolejny tydzien, ale juz sie nie dalo go zapisac
Moj rok temu zaczął bo nie miałam wyjścia 🤷🏻♀️ u swojego taty jest około 3 tygodnie w wakacje resztę muszę sama ogarniać. Dziadków juz nie mamy, a urlopu mało 🤷🏻♀️ więc rok temu tylko na piłkę chciał na półkolonie, na innych płakał że nie chce a potem się okazywało, że super. W tym roku już siedzi trochę sam w domu, ale nie chce tez tak że ciągle sam
w maju już mieliśmy wakacje 2 tygodnie bo tak wyszło w tym roku więc teraz mam tylko 10 dni….. także jakby brną w ciąży to trochę byłaby kulminacja wolnego 😅
Nigri lubi tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
Maalwii wrote:Shaylen bardzo się cieszę spokojnej ciąży 🍀🫶🏼
Wracam od gina endometrium 11mm, pęcherzyk znów na prawym jajniku 18mm
Obstawiam jutro pik, a w środę owulacja
Działamy już od niedzieli nadzieję mam a będzie co będzie, a no i oczywiście proga po owulacji muszę włączyć 😉
To witam w klubie 😅 również wracam z wizyty, u mnie pęcherzyk 17mm, endometrium 9, więc jestem tuż za Tobą 😂
KamilaAnt2026, Kompotlinka, Maalwii, Nigri, Słonecznik90, MiśkaK lubią tę wiadomość
💃35 |🕺37 | 👶 5
Nieregularne starania od czerwca 2023 do listopada 2024(10 cs)
Obecnie powrót do starań od 05.2026
Diagnoza in progress... -
U mnie 6dpo, więc sprawdzam papier i majtki, czy może są znaki zagnieżdżenia 😂
Kompotlinka, Carlina, Nigri, aaandzia, Słonecznik90, Marcycha, MiśkaK lubią tę wiadomość
33👱♀️ 34👨🦱
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
69 kg, 168 cm wzrostu -
Oj dzisiaj się zdecydowanie dłuży, ja muszę wytrzymać na dyżurze do 20 😔 a 🐒 nie odpuszcza i jeszcze bardziej utrudnia siedzenie w pracy.
Tak czytam Was i widzę, że sporo z dziewczyn na już dzieci. Dużo jest nas tutaj starajacych się o 1 dziecko? Ja niestety ciągle w głowie mam słowa lekarzy, że w ciąży nigdy nie będę i nachodzą mnie dzisiaj zwątpienia
Skowronek, Złośnica.m lubią tę wiadomość
💃28 | 🕺32 | 🐶
Starania od 06/2026 - 1cs
IO, Pcos, niedoczynność tarczycy
3 lata brania tabletek antykoncepcyjnych
Przed ta cykle bezowulacyjne, torbiele jajnika
Przed ta cykle 30-70 dni
Leki- metformina 1000mg, symfaxin 37,5, euthyrox 50, biblok 2,5
Suple - fertistim+nac/prenacaps ovi, omega 3, zincas forte, selen, metylo-b12, magnez, sanprobi super formula, maślan sodu,essentiale max, witamina e -
Mi dzisiaj też się dzień bardzo dłuży. W ogóle czuje taki przypływ lenistwa w sobie, że to aż szok...dawno tak nie miałam.
Zaobserwowałam u siebie, że co któryś cykl, ból owulacyjny jest bardzo mocny i bardzo irytujący. Nie wiem z czego to wynika, ale to jest taki dyskomfort jak przed okresem. W zeszłym miesiącu miałam potwierdzoną owulacje z lewego jajnika i nie czułam nic. Może to oznacza, że ten prawy daje mi w kość? Cholera wie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca, 15:26
👩'91: niedoczynność tarczycy - Letrox
👨🦱'90: cukrzyca typu II - Siofor 500
07.2026 - zielone światło od endokrynologa i ginekologa, badania porobione, czekam na wyniki cytologii i HPV
15.06.2026 - TSH 1,68
24.03.2026 - TSH 2,43, FT4 12,87 (przeciwciała ujemne)
19.12.2025 - TSH 3,59 FT4 11,06
15.04.2021 Piotruś ♥️ -
Gajek wrote:Oj dzisiaj się zdecydowanie dłuży, ja muszę wytrzymać na dyżurze do 20 😔 a 🐒 nie odpuszcza i jeszcze bardziej utrudnia siedzenie w pracy.
Tak czytam Was i widzę, że sporo z dziewczyn na już dzieci. Dużo jest nas tutaj starajacych się o 1 dziecko? Ja niestety ciągle w głowie mam słowa lekarzy, że w ciąży nigdy nie będę i nachodzą mnie dzisiaj zwątpienia
przepraszam za polubienie. Przypadkiem.
Nie poddawaj się. Ja cały czas mam w głowie historie mojej kuzynki...miała już jedno dziecko. Chciała zajść w drugą ciąże. Duża otyłość, PCOS, inne choroby do tego, lekarz powiedział, że nie ma szans na ciąże, że nie mają nawet się co łudzić. Więc odpuściła. Zapisała się na operacje zmniejszenia żołądka. Po czym kiedy dostała termin operacji okazało się, że jest w ciąży.
Uważam, że wszystko jest możliwe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca, 15:26
Gajek, Kompotlinka, Gosiaczkova, Nigri lubią tę wiadomość
👩'91: niedoczynność tarczycy - Letrox
👨🦱'90: cukrzyca typu II - Siofor 500
07.2026 - zielone światło od endokrynologa i ginekologa, badania porobione, czekam na wyniki cytologii i HPV
15.06.2026 - TSH 1,68
24.03.2026 - TSH 2,43, FT4 12,87 (przeciwciała ujemne)
19.12.2025 - TSH 3,59 FT4 11,06
15.04.2021 Piotruś ♥️ -
Gajek wrote:Oj dzisiaj się zdecydowanie dłuży, ja muszę wytrzymać na dyżurze do 20 😔 a 🐒 nie odpuszcza i jeszcze bardziej utrudnia siedzenie w pracy.
Bardzo mi przykro, że tak się czujesz, może to kwestia gorszego samopoczucia przy @?
Ja też nie mam jeszcze dzieci, to moje pierwsze starania i szczerze mówiąc nie spodziewałam się, że tyle to zajmie. Może nie liczyłam na pierwszy cykl, ale jakieś pół roku max, a tu niespodzianka..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca, 16:13
Endo, niedoczynność tarczycy, lekki czynnik męski
Starania od 07.2025 (1 miesiąc przerwy)
12.06.2026 - 1 konsultacja w klinice (plan: badanie drożności jajowodów + IUI) -
Skowronek wrote:Mi dzisiaj też się dzień bardzo dłuży. W ogóle czuje taki przypływ lenistwa w sobie, że to aż szok...dawno tak nie miałam.
Zaobserwowałam u siebie, że co któryś cykl, ból owulacyjny jest bardzo mocny i bardzo irytujący. Nie wiem z czego to wynika, ale to jest taki dyskomfort jak przed okresem. W zeszłym miesiącu miałam potwierdzoną owulacje z lewego jajnika i nie czułam nic. Może to oznacza, że ten prawy daje mi w kość? Cholera wie...
Ja zaszłam w pierwsza ciaze w pierwszym cyklu po tym jak dostaliśmy wyniki nasienia meza ( tragiczne) a lekarz powiedział że z takimi wynikami to tylko invitro i to za rok jak nasienie sie poprawi choc trochę bo nie ma szans teraz pobrać, miesiac później sie udalo...
Kompotlinka, Carlina, Nigri, Marcycha, MiśkaK, Skowronek lubią tę wiadomość
🥺2026 -
Oo to siedzimy razem 😅 tylko ja do 18Starania o 1🤱👶 od maja 2021
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psia mama 🐕🐩 x2
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, silne stawianie macicy, nadciśnienie w ciąży)
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
Amh 0,6 ng/ml❌
Endometrioza ❌❓
PCOS androgenowe ❌❓
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌