Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
-
WIADOMOŚĆ
-
My też o pierwszego dzidziusia się staramy. Trochę nas tu jest
KamilaAnt2026, Maalwii, Nigri lubią tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle długości 26-38 dni.
Starania od 02.2025r.
Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
Sono-HSG 15.07 🤞 -
Shaylen, Nigri - gratulacje 🥳🎉☀️
U mnie tymczasem 🐒 przyszła bardzo wcześnie, pewnie będę testować na początku kolejnego miesiąca. Humor jakoś mi nie dopisuje, żremy się z mężem o pierdoły. Oboje jesteśmy przemęczeni, ale perspektyw na wakacje brak 🫤
shaylen, Nigri lubią tę wiadomość
-
My też o pierwsze, pierwsze ale drugie, bo pierwsze straciliśmy niestety. Na pokładzie mamy też psa
marzy nam się żeby bobas wychowywał się z naszym psiakiem 😍
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca, 18:33
Gajek, Słonecznik90 lubią tę wiadomość
👩💼91' 🧑💼80' + 🐕
01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
08.03.2026 - ⏸️
28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
04.04.2026 - 0.51cm 💔
10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼
🌈jeszcze będzie pięknie 🤞 -
To teoretycznie jedno dziecko mamy obie - pieski potrafią być jak maluchy. U mnie jest szczeniak chihuahua który jest jak dziecko. Też wymarzyłam sobie, że moje dziecko będzie wychowywać się jak ja z psem więc najpierw znalazłam psiaka 😍Dawdler34 wrote:My też o pierwsze, pierwsze ale drugie, bo pierwsze straciliśmy niestety. Na pokładzie mamy też psa
Kompotlinka, Dawdler34, Słonecznik90 lubią tę wiadomość
💃28 | 🕺32 | 🐶
Starania od 06/2026 - 1cs
IO, Pcos, niedoczynność tarczycy
3 lata brania tabletek antykoncepcyjnych
Przed ta cykle bezowulacyjne, torbiele jajnika
Przed ta cykle 30-70 dni
Leki- metformina 1000mg, symfaxin 37,5, euthyrox 50, biblok 2,5
Suple - fertistim+nac/prenacaps ovi, omega 3, zincas forte, selen, metylo-b12, magnez, sanprobi super formula, maślan sodu,essentiale max, witamina e -
My też się staramy o pierwsze i też myśleliśmy, że pójdzie szybciej 🫣 paradoksalnie nigdy o dziecku nie myślałam, a jak dorosłam do macierzyństwa to okazało się, że to nie jest takie proste jak rodzice kiedyś straszyli 😅
Kompotlinka, Britta, Konzzdi, mistyreal lubią tę wiadomość
👩🏼31 🧔🏻♂️33
starania od 01.2026 -
Nikaaa_ wrote:My też się staramy o pierwsze i też myśleliśmy, że pójdzie szybciej 🫣 paradoksalnie nigdy o dziecku nie myślałam, a jak dorosłam do macierzyństwa to okazało się, że to nie jest takie proste jak rodzice kiedyś straszyli 😅
To jest tak, że Ci co chcą i daliby ogrom miłości to mają różne przeszkody na drodze, a Ci którzy za bardzo do życia się nie przykładają to zapylają się jak kwiaty 🌺
Nikaaa_, Lisia00, Monia•, Nigri, Nigri, Nigri, Konzzdi lubią tę wiadomość
👩🏻👨🏻1995
07/11/2023 🟰
13/12/2023🪽🌈
——————————-
11/11/2024 🟰
15/07/2025 🍼
M 🩷 57cm, 2540g
29/07/2025🪽🌈 👼🏻 -
Ja dziś 3 dpo czuje , że to ten cykl i na pewno się udało. Zawsze tak mam
A potem 7/8 dpo dostaje plamień i płacze w poduszke 🥴
Ale moooże tym razem intuicja mnie nie zawodzi 🤔🤣
W środe mam rozmowe o prace i już sie stresuje, że jeżeli się uda dostać te prace to będę musiala sie zwolnic w obecnej po ponad 6 latach 🙈🙈 i boje sie co szefostwo na to 🙈
Nigri, Konzzdi, Kompotlinka, mistyreal lubią tę wiadomość
👩31 🧒29
♀️
* zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
* macica dwurożna
♂️
Morfologia pl. 1%
Starania od 09.25 - 11cs -
A to ja bym się bardziej obawiała co powiedzą w nowej. Jak podpiszesz umowę i się zaraz okaże, że w ciąży jesteś 😝KamilaAnt2026 wrote:Ja dziś 3 dpo czuje , że to ten cykl i na pewno się udało. Zawsze tak mam
W środe mam rozmowe o prace i już sie stresuje, że jeżeli się uda dostać te prace to będę musiala sie zwolnic w obecnej po ponad 6 latach 🙈🙈 i boje sie co szefostwo na to 🙈
Kompotlinka, mistyreal lubią tę wiadomość
👩'91: niedoczynność tarczycy - Letrox
👨🦱'90: cukrzyca typu II - Siofor 500
07.2026 - zielone światło od endokrynologa i ginekologa, badania porobione, czekam na wyniki cytologii i HPV
15.06.2026 - TSH 1,68
24.03.2026 - TSH 2,43, FT4 12,87 (przeciwciała ujemne)
19.12.2025 - TSH 3,59 FT4 11,06
15.04.2021 Piotruś ♥️ -
Dawdler34 wrote:My też o pierwsze, pierwsze ale drugie, bo pierwsze straciliśmy niestety. Na pokładzie mamy też psa
Totalnie rozumiem! Team pies i dziecko to jak dla mnie najlepszy team ☺️ My na chwilę obecną mamy dwójkę dzieci i trzy psiaki 😅
Dawdler34 lubi tę wiadomość
Rodzinka 2+2+3 psy
10.2023 usunięcie tarczycy -
Moje zachomikowane w domu testy ciążowe okazały się być po terminie. Zostało mi ich 3 więc dla sportu zanim je wyrzucę to będę zużywać 🙈 poćwiczę od jutra przed właściwym testowaniem 😂
Jutro zaopatrzę się w świeże 😄
Słonecznik90, aaandzia, Marcycha, MiśkaK, Kompotlinka, mistyreal lubią tę wiadomość
👩🏻👨🏻1995
07/11/2023 🟰
13/12/2023🪽🌈
——————————-
11/11/2024 🟰
15/07/2025 🍼
M 🩷 57cm, 2540g
29/07/2025🪽🌈 👼🏻 -
KamilaAnt2026 wrote:Ja dziś 3 dpo czuje , że to ten cykl i na pewno się udało. Zawsze tak mam
Oby to był TEN cykl inaby Ciebie Twoje przeczucia nie zawiodły 🍀😊
aaandzia, KamilaAnt2026, Nigri lubią tę wiadomość
Rodzinka 2+2+3 psy
A u mnie dziś niespodzianka dwie kreski i pozytywny test... ale na paciorkowca 😭😭 co za pech, dostałam antybiotyk of kors, ale nie czuje się jakoś źle, trochę mnie boli gardło tylko i cały czas zadaje sobie pytanie, czy to na pewno potrzebne. Właściwie to się nie spodziewałam poszłam po L4, pomyślałam, że skoro boli mnie gardło to pewnie wirus i trochę odpocznę. Moje biedne jelita 😓💃35 |🕺37 | 👶 5
Nieregularne starania od czerwca 2023 do listopada 2024(10 cs)
Obecnie powrót do starań od 05.2026
Diagnoza in progress... -
Współczuję... Oby antybiotyk szybko pomógł 🍀Carlina wrote:A u mnie dziś niespodzianka dwie kreski i pozytywny test... ale na paciorkowca 😭😭 co za pech, dostałam antybiotyk of kors, ale nie czuje się jakoś źle, trochę mnie boli gardło tylko i cały czas zadaje sobie pytanie, czy to na pewno potrzebne. Właściwie to się nie spodziewałam poszłam po L4, pomyślałam, że skoro boli mnie gardło to pewnie wirus i trochę odpocznę. Moje biedne jelita 😓
Carlina, mistyreal lubią tę wiadomość
Rodzinka 2+2+3 psy
JoaJoaJoa wrote:Moje zachomikowane w domu testy ciążowe okazały się być po terminie. Zostało mi ich 3 więc dla sportu zanim je wyrzucę to będę zużywać 🙈 poćwiczę od jutra przed właściwym testowaniem 😂
Jutro zaopatrzę się w świeże 😄
Kurde, nigdy mi się to nie zdarzyło 😅 wszystko mogłabym zachomikować, ale testy nie ma szans 😅🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
-niedoczynność tarczycy -
Carlina wrote:A u mnie dziś niespodzianka dwie kreski i pozytywny test... ale na paciorkowca 😭😭 co za pech, dostałam antybiotyk of kors, ale nie czuje się jakoś źle, trochę mnie boli gardło tylko i cały czas zadaje sobie pytanie, czy to na pewno potrzebne. Właściwie to się nie spodziewałam poszłam po L4, pomyślałam, że skoro boli mnie gardło to pewnie wirus i trochę odpocznę. Moje biedne jelita 😓
Wracaj szybko do zdrówka 🫂
Carlina lubi tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
-niedoczynność tarczycy -
aaandzia wrote:Kurde, nigdy mi się to nie zdarzyło 😅 wszystko mogłabym zachomikować, ale testy nie ma szans 😅
Nakupiłam przy poprzednich staraniach dużo, a poszło szybko to zostało 😆
aaandzia lubi tę wiadomość
👩🏻👨🏻1995
07/11/2023 🟰
13/12/2023🪽🌈
——————————-
11/11/2024 🟰
15/07/2025 🍼
M 🩷 57cm, 2540g
29/07/2025🪽🌈 👼🏻 -
JoaJoaJoa wrote:@Gajek technicznie podchodząc do sprawy to staramy się o drugie dziecko, choć pierwsza córeczka była nam pisana na 14dni, a w sercu na całe życie. Może się w końcu zły los odwróci i potoczy się lepiej nasz los.
U mnie załączył się etap głodomorka, w pierwszej ciąży to chyba jeszcze przed zrobieniem testu byłam w stanie zjeść 2 razy tyle co mój mąż 🙈 byłam przerażona sobą wtedy 😆
Teraz zobaczymy na ile mój głód się rozwinie i co przyniesie ⏸️ czy 🐒
Joa, przykra historia ze stratą
obyś zobaczyła dwie kreski!!
Ja to nawet nie wiem, czy jestem w stanie odróżnić bycie głodomorem od normalności, bo od kilku lat potrafię dojadać po mężu xD
33👱♀️ 34👨🦱
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
69 kg, 168 cm wzrostu -
Carlina wrote:A u mnie dziś niespodzianka dwie kreski i pozytywny test... ale na paciorkowca 😭😭 co za pech, dostałam antybiotyk of kors, ale nie czuje się jakoś źle, trochę mnie boli gardło tylko i cały czas zadaje sobie pytanie, czy to na pewno potrzebne. Właściwie to się nie spodziewałam poszłam po L4, pomyślałam, że skoro boli mnie gardło to pewnie wirus i trochę odpocznę. Moje biedne jelita 😓
Jeju trzymaj się tam i szybko wracaj do zdrowia 🧡
Carlina lubi tę wiadomość
M 💁🏽♀️ 28 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
• starania od 06.2025
06.26 - ciąża biochemiczna 💔
➡️ 💁🏽♀️ M
TSH: 2,11 ✅
Ferrytyna: 41,61 ✅
Witamina D3: 50,10 ✅
Suple: Pueria uno active, Feroplex, Laktoferyna Aliness,
• Euthyrox 25
• po owulacji Velenta
➡️💁🏼♂️
Suple: Tenfertil ON -
I wlasnie z takiej obawy tej pracy nie zmianiałam. Ale mija rok starań, a prawie dwa lata od decyzji o dziecku i caly czas odkładałam zmiane pracy bo co jak zajde w ciąże, a w ciąży nadal nie jestem, więc nie chce już tkwić w pracy gdzie zachowania szefowej podjezdżaja pod mobbing. Dlatego będę się martwić dopiero jak będzie o coSkowronek wrote:A to ja bym się bardziej obawiała co powiedzą w nowej. Jak podpiszesz umowę i się zaraz okaże, że w ciąży jesteś 😝
Marcycha, Nigri, MiśkaK, Konzzdi, Skowronek, KarkoPa, mistyreal, lusix lubią tę wiadomość
👩31 🧒29
♀️
* zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
* macica dwurożna
♂️
Morfologia pl. 1%
Starania od 09.25 - 11cs