Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
Odpowiedz

Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢

Oceń ten wątek:
  • Skowronek Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złośnica.m wrote:
    Trzeba dbać o siebie, a pracodawcy często (chociaż nie zawsze) tak traktują przyszłe mamy.... a zazwyczaj sami są rodzicami, dziadkami...
    Ja kiedyś byłam na rozmowie, że kobieta wprost powiedziała mi, że nie chce mężatki(bo zobaczyła u mnie obrączkę) bo zaraz będę w ciąży. No a dziecko pojawiło sie po 5 latach dopiero... Także tak

No ja właśnie po tym nieszczęsnym zwolnieniu jak szukałam pracy i wprost powiedziałam jak wygląda sytuacja, to właśnie kobieta powiedziała mi to w oczy, że mnie nie weźmie (mimo, że jestem najlepszą kandydatką patrząc na wiedzę i doświadczenie) bo jestem młodą mamą i na pewno będę dużo przebywać na opiece a ona nie chce takiego pracownika...

👩'91: niedoczynność tarczycy - Letrox
    👨‍🦱'90: cukrzyca typu II - Siofor 500

07.2026 - zielone światło od endokrynologa i ginekologa, badania porobione, czekam na wyniki cytologii i HPV
    15.06.2026 - TSH 1,68
    24.03.2026 - TSH 2,43, FT4 12,87 (przeciwciała ujemne)
    19.12.2025 - TSH 3,59 FT4 11,06

15.04.2021 Piotruś ♥️
  • KarkoPa Nowa

Wysłany: 7 lipca, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawdler34 wrote:
    Jupi! Melduje oficjalnie @ !

To zaczynamy wspólny cykl ☺️
    Ja również z @, nawet nie zdążyłam z testem, wszystko jak w zegarku. 🙈

Shaylen, Nigri - gratulacje! 🥳🎉☀️

Dawdler34, Nigri, shaylen, MiśkaK lubią tę wiadomość

• Złośnica.m Koleżanka

Wysłany: 7 lipca, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarkoPa wrote:
    To zaczynamy wspólny cykl ☺️
    Ja również z @, nawet nie zdążyłam z testem, wszystko jak w zegarku. 🙈

Shaylen, Nigri - gratulacje! 🥳🎉☀️
    🫂

• Dawdler34 Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Nigiri jak nie będzie u mnie niespodzianek, to będę testować 28.07, także proszę dopisz mnie tam :)
    Edit: nieważne, już jestem tam wpisana 😀

Wybaczcie ale mam taki dobry humor dzisiaj przez tą @ 😆 już się stresowałam, że cykl będzie totalnie stracony

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca, 09:02

Kompotlinka, Nigri, KarkoPa, Elgenda, MiśkaK lubią tę wiadomość

👩‍💼91' 🧑‍💼80' + 🐕
    01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
    08.03.2026 - ⏸️
    28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
    04.04.2026 - 0.51cm 💔
    10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼

🌈jeszcze będzie pięknie 🤞
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸 Dawdler 🌸 KarkoPa dołączam do ekipy. U mnie już plamienie jak zawsze na początku 🐒.
    No nic, zaczynamy 10cs. 🫣 Trochę nas to przybiło z mężem, ale walczymy dalej. 💪 Może ten miesiąc i badania dadzą jakieś odpowiedzi, co jest przyczyną niepowodzeń.

Nigri, mistyreal, aaandzia, Elgenda, lusix, Nikaaa_, Lisia00, MiśkaK lubią tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:
    Koenzym Q10 (ubichinoL) i NAC - ostatnio dużo się naczytałam i zaczęłam stosować w minionym cyklu. Co prawda to jeden cykl, ale miałam owulkę już w 13dc a nirmalnie rzadko kiedy przychodzi przed 16-18 dc.
    Niektóre dziewczyny pisały że źle znoszą NAC, więc jeśli też tak masz to możesz spróbować sam koenzym. Ja brałam dotąd 200j, a w tym cyklu przerzucam się na 300 (zalecane dawki to 200-600). Sporo czytałam/słuchałam na ten temat i koenzym wydaje się być dużo ważniejszy niż NAC. Aczkolwiek oba suple wpływają na jakość komórek - im lepsza jakość komórki tym cykl będzie krótszy, dłuższe cykle mogą świadczyć o gorszej jakości komórkach.
    NAC biorę 1800j w 3-7dc i 600j przez resztę cyklu. Mówi się też o drugim sposobie, żeby brać wyłącznie 3-7dc 1200 lub 1600j ale prawdopodobnie większy wpływ ma jednak regularne przyjmowanie niższych dawek.

Dodatkowo unormowałam poziom wit D i folianów - bo mimo suplementacji miałam prawie niedobory.

Ano i suuuper ważne są witaminy z grupy B. Jak dobrze pamiętam to B6 w szczególności.

A co do mojej historii to ja zawsze miałam cykle 33+ dni, zwykle 36-38 (przed antykoncepcją). Po antykoncepcji pierwsze 3 cykle miałam 33dniowe, potem zaczęło się rozjeżdżać (31-38 dni). Dopiero po 8 miesiącach od odstawienia wróciły mi objawy PMS (podejrzewam że przez te 8 miesięcy nie miałam owulacji). I potem cykle rozjechały mi się jeszcze bardziej. Jeden nawet miałam ponad 50-dniowy z plamieniem w międzyczasie.

A jeszcze co do NAC to podobno może mieć wpływ na cykl "tu i teraz" - a nie że efekty są po 3-6 miesiącach stosowania :) wg mnie warto spróbować jeśli zamiast 40dniowych cykli możesz dzięki suplementacji mieć np 30dniowe
    Dzięki! ❤️ Dużo cennych informacji. Muszę poczytać o koenzymie Q10 i NAC. U mnie też najpierw cykle się skróciły i wyglądało, że wracają do normy, a teraz znowu się wydłużyły, więc może faktycznie warto spróbować . 🐒 nadal nie ma…

A możesz napisać, jaki konkretnie koenzym Q10 i NAC bierzesz? Widzę, że jest tego mnóstwo i nie wiem, na co zwrócić uwagę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca, 09:12

• Tofuszka Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorzkax33333 wrote:
    To jak z tym nac i jaki masz.?
    Ja mam firmy Now, takie pomarańczowe opakowanie. 600j w tabletce. Ja biorę tak jak pisałam w poprzednim poście. Sugeruje się że NAC może działać nieco jak stymulacja owulacji (dlatego ten 3-7 dzień stosowania), ale zdania są podzielone. Badania wskazują, że kobiety z PCOS które stosowały NAC w danym cyklu - mocno zwiększały prawdopodobieństwo wystąpienia owulacji. Nie przytoczę statystyk bo z głowy nie pamiętam, ale tak czy siak wygląda to obiecująco

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle długości 26-38 dni.
    Starania od 02.2025r.

Leki: letrox, estrofem mite, duphaston

Sono-HSG 15.07 🤞
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w ten pochmuryny dzień. Starałam się wszystko zanotować. Widzę że są dobre samopoczucia pomimo małp, tak trzymać. Życzę wam żeby to był pierwszy dzień waszej ciąży😉

W ogóle Inozytol jest dobrym stymulatorem przy PCOS. Dlatego tak wiele supli ma go w sobie, a tak naprawdę przy PCOS powinny być zażywane jego duże dawki.🙂

KarkoPa, Tofuszka, Dawdler34, Kompotlinka, Elgenda, MiśkaK lubią tę wiadomość

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
  • KamilaAnt2026 Ekspertka

Wysłany: 7 lipca, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Skowronek tam, bo oni neistety patrzą tylko na siebie i swoje interesy :( kawał buractwa i tyle. Mnie szefowa od lat podgadywała kiedy dziecko itp, a jak 2 lata temu na rozmowie rocznej powiedziałam, że będziemy się w kolejnym roku starac o dziecko to wymagali ode mnie konkretnego miesiąca. Potem okazało si, że szefowa wpisała to w kalendarz :D
    Trzeba patrzeć na siebie i swoją rodzinę i tyla. Wiele razy przychodziłam do pracy z gorączką i i tak nikt tego nie docenia. Jakiś czas temu byłam na L4 przez tydzień bo miała wysoką gorączke to szefowa się na mnie obraziła- mimo, ze moje poprzednie l4 było 3 lata wcześniej :D

@Złośnica.m którejś musi się udać 😅 to rocznica mojego ślubu więc trochę sie łudze że może to ten cykl haha

@Kompotlinka kiedy idziecie na badania ?:)

Tofuszka, Złośnica.m, Konzzdi, Kompotlinka, Gosiaczkova, MiśkaK lubią tę wiadomość

👩31 🧒29

♀️
    * zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
    * macica dwurożna

♂️
    Morfologia pl. 1%

Starania od 09.25 - 11cs
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu wrote:
    Dzięki! ❤️ Dużo cennych informacji. Muszę poczytać o koenzymie Q10 i NAC. U mnie też najpierw cykle się skróciły i wyglądało, że wracają do normy, a teraz znowu się wydłużyły, więc może faktycznie warto spróbować . 🐒 nadal nie ma…

A możesz napisać, jaki konkretnie koenzym Q10 i NAC bierzesz? Widzę, że jest tego mnóstwo i nie wiem, na co zwrócić uwagę.
    NAC od NOW - wyżej pisałam o tym. Koenzym od ViveSanum - ja kupowałam na allegro, nigdzie więcej ich nie widzę więc wklejam fotę. Ale zaznaczam że nie jestem jakąś specjalistką w temacie na co zwrócić uwagę przy wyborze producenta supli - ja wybierałam takie które miały sporo tabletek w opakowaniu i odpowiednią dawkę, a w przypadku koenzymu również formę (bo jest jeszcze ubichinoN - na nim było więcej badań robionych, ale wiadomo że ubichinoL jest lepiej przyswajalny. To chyba jak z kwasem foliowym i folianami). A swoją drogą pisałaś że suplementujesz tylko magnez i witaminę C. A co z folianami? One wpływają też na grubość endometrium, gdzie cienkie endometrium chyba może wpływać na wydłużanie się cyklu (ale to moje domysły) 🤔
    Screenshot-20260707-091938-2.jpg

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle długości 26-38 dni.
    Starania od 02.2025r.

Sono-HSG 15.07 🤞
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigri wrote:
    Dzień dobry w ten pochmuryny dzień. Starałam się wszystko zanotować. Widzę że są dobre samopoczucia pomimo małp, tak trzymać. Życzę wam żeby to był pierwszy dzień waszej ciąży😉

W ogóle Inozytol jest dobrym stymulatorem przy PCOS. Dlatego tak wiele supli ma go w sobie, a tak naprawdę przy PCOS powinny być zażywane jego duże dawki.🙂
    O właśnie! Jeszcze inozytol. Ja już biorę od dłuższego czasu i zapomniałam o nim 🌸Aenu to też może pomóc - być może bardziej zadziała koktajl z kilku suplementów niż sam jeden suplement

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Starania od 02.2025r.

Sono-HSG 15.07 🤞
  • Złośnica.m Koleżanka

Wysłany: 7 lipca, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamilaAnt2026 wrote:
    @Skowronek tam, bo oni neistety patrzą tylko na siebie i swoje interesy :( kawał buractwa i tyle. Mnie szefowa od lat podgadywała kiedy dziecko itp, a jak 2 lata temu na rozmowie rocznej powiedziałam, że będziemy się w kolejnym roku starac o dziecko to wymagali ode mnie konkretnego miesiąca. Potem okazało si, że szefowa wpisała to w kalendarz :D
    Trzeba patrzeć na siebie i swoją rodzinę i tyla. Wiele razy przychodziłam do pracy z gorączką i i tak nikt tego nie docenia. Jakiś czas temu byłam na L4 przez tydzień bo miała wysoką gorączke to szefowa się na mnie obraziła- mimo, ze moje poprzednie l4 było 3 lata wcześniej :D

@Złośnica.m którejś musi się udać 😅 to rocznica mojego ślubu więc trochę sie łudze że może to ten cykl haha

Oby każdej 😁

KamilaAnt2026 lubi tę wiadomość

• Dawdler34 Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigiri idziesz dzisiaj na bete ?
    U dzieciaczka lepiej?

👩‍💼91' 🧑‍💼80' + 🐕
    01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
    08.03.2026 - ⏸️
    28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
    04.04.2026 - 0.51cm 💔
    10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼

🌈jeszcze będzie pięknie 🤞
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamilaAnt2026 wrote:
    Ja ide w pt na krew- hormony. Za tydzień mąż we wtorek badania nasienia a w sobotę krew. A 20 ja na monitoring.

Carlina, Nigri, dzydzy, Tofuszka, MiśkaK lubią tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carlina wrote:
    To brzmi naprawdę dobrze! Trzymam kciuki 🤞 Różowe plamienia 8dpo (o ile dobrze pamiętam) są baaardzo obiecujące 🥰

dzięki, ale jakoś i tak dziwnie;p

Odczuwam dzisiaj tutaj dobre nastawienie ;D
    ja podziwiam Was, że tyle możecie brać supli, ja w marcu miałam zapalenie żołądka i od tamtej pory mam tak wrażliwy żołądek, że biorę tylko kwas foliowy, omegę witaminę d, a reszta w płynie....

Kamila też życzę powodzenia na rozmowie, każda zmiana jest dobra!

KamilaAnt2026, Słonecznik90, MiśkaK lubią tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamilaAnt2026 wrote:
    Tak dokładnie. Ty też się nie przejmuj, będzie co będzie, świat się nie zawali.

Ja byłam na tyle " w porządku" że dałam znać pracodawcy o staraniach i przez to nie dostałam podwyżki, bo myślą, że nie zmienie pracy w obecnej sytuacji i tak o. Dodatkowo po przeprowadzce jade 1h20min w jedna strone do pracy i to autem, bo komunikacja miejska trwaloby to prawie 2h. I tak o 🥴

Like był do tego, że świat się nie zawali a nie do reszty 😅 ja przy córce byłam w porządku i wyszłam na tym jak Zabłocki na mydle więc teraz nic nie mówię narazie bo pewnie umowy mogłabym nie dostac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca, 12:36

Nigri, KamilaAnt2026 lubią tę wiadomość

Starania o 1🤱👶 od maja 2021

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psia mama 🐕🐩 x2

30.09.2021 -> ⏸
    1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
    2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
    ...
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, silne stawianie macicy, nadciśnienie w ciąży)

Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026

Amh 0,6 ng/ml❌
    Endometrioza ❌❓
    PCOS androgenowe ❌❓
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skowronek wrote:
    No ja właśnie po tym nieszczęsnym zwolnieniu jak szukałam pracy i wprost powiedziałam jak wygląda sytuacja, to właśnie kobieta powiedziała mi to w oczy, że mnie nie weźmie (mimo, że jestem najlepszą kandydatką patrząc na wiedzę i doświadczenie) bo jestem młodą mamą i na pewno będę dużo przebywać na opiece a ona nie chce takiego pracownika...

Ja jak szukałam pracy po pierwszym dziecku to też wprost mi mówili, że będę brałą L4, przed ciążą jak byłam na rozmowach to od razu mówili, że młoda mężatka to zaraz pewnie dzieci xd masakra!
    Na szczęście trafiłam na mega wyrozumiałego dyrektora i jak zaczęłam pracę to mój syn zaczynał żłobek więc więcej mnie nie było niż było, ale jak to on mówił, że każde dziecko tak ma i w końcu przestanie chorować <3 także można dobrze trafić

Nigri, Skowronek, MiśkaK lubią tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawdler34 wrote:
    Nigiri idziesz dzisiaj na bete ?
    U dzieciaczka lepiej?

Tak lepiej to było jakieś jednorazowe coś na żołądku bo później jej przeszło i apetyt wilczy. Betę jutro dzisiaj nie ma jak 😅(musiałam spojrzeć na kalendarz czy jutro jest środa bo mi się dni mylą😅). Jeszcze ten jeden dzień muszę wytrzymać.
    Co do szefostwa juz pisałam wcześniej jaki mam stosunek do tych dziadów. Myśleć o wlasnej dupie i rodzinę bo przy pierwszej lepszej okazji dadza ci popalić i zwolnienie wręczą. Np. Przy podupadku na zdrowiu które w sumie jest przez prace to ci zdrowia nie wroca i jeszcze zostawia na pastwe losu. U mojej mamy taki przypadek ucięło gościowi rękę. Najlepszy pracownik nigdy l4 i co nie dość że odrazu dali mu wypowiedzonko gdy tylko mogli to jeszcze tak szukali luk by odszkodowania nie wypałacić. A wiadomo kto upracie czegoś szuka i tak coś znajdzie. A za to moja była szefowa nie chciała przyjąć dziewczyny z małymi dziećmi. Więc ta dziewczyna poszła gdzie indziej do konkurencji, a moja szefowa przyjęła młoda dziewczynę. I co się okazało że ta mama była tak wdzięczna za tą pracę że jest dobrym pracownikiem, za to u nas tej młodej w głowie były imprezy. Więc jak miała jakieś koncerty czy coś to już mówiła że ona do pracy nie przyjdzie. Już nie wspomnę o jej nieogarnieciu mózgowym. Dla mnie to nie są szefowie tylko Janusze biznesu.

aaandzia, Tofuszka, Skowronek, Konzzdi, Dawdler34, MiśkaK lubią tę wiadomość

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigri wrote:
    Tak lepiej to było jakieś jednorazowe coś na żołądku bo później jej przeszło i apetyt wilczy. Betę jutro dzisiaj nie ma jak 😅(musiałam spojrzeć na kalendarz czy jutro jest środa bo mi się dni mylą😅). Jeszcze ten jeden dzień muszę wytrzymać.
    Co do szefostwa juz pisałam wcześniej jaki mam stosunek do tych dziadów. Myśleć o wlasnej dupie i rodzinę bo przy pierwszej lepszej okazji dadza ci popalić i zwolnienie wręczą. Np. Przy podupadku na zdrowiu które w sumie jest przez prace to ci zdrowia nie wroca i jeszcze zostawia na pastwe losu. U mojej mamy taki przypadek ucięło gościowi rękę. Najlepszy pracownik nigdy l4 i co nie dość że odrazu dali mu wypowiedzonko gdy tylko mogli to jeszcze tak szukali luk by odszkodowania nie wypałacić. A wiadomo kto upracie czegoś szuka i tak coś znajdzie. A za to moja była szefowa nie chciała przyjąć dziewczyny z małymi dziećmi. Więc ta dziewczyna poszła gdzie indziej do konkurencji, a moja szefowa przyjęła młoda dziewczynę. I co się okazało że ta mama była tak wdzięczna za tą pracę że jest dobrym pracownikiem, za to u nas tej młodej w głowie były imprezy. Więc jak miała jakieś koncerty czy coś to już mówiła że ona do pracy nie przyjdzie. Już nie wspomnę o jej nieogarnieciu mózgowym. Dla mnie to nie są szefowie tylko Janusze biznesu.

Ja to zawsze mówię, że zabraknie Cię w pracy to nastopnego dnia dadzą na Ciebie ogłoszenie i będzie nowa osoba, więc rodzina i zdrowie jest najważniejsze. Ja u siebie zawsze wspieram młodych rodziców, nie ma problemu z wolnym czy opieką lub jeśli trzeba wyjść na chwilę z pracy coś załatwić. Jeśli pracownik ma spokojną głowę i czuje wsparcie to i praca lepiej idzie ;)

Nigri, Skowronek, mistyreal, Konzzdi, Lisia00, MiśkaK lubią tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaandzia wrote:
    Ja to zawsze mówię, że zabraknie Cię w pracy to nastopnego dnia dadzą na Ciebie ogłoszenie i będzie nowa osoba, więc rodzina i zdrowie jest najważniejsze. Ja u siebie zawsze wspieram młodych rodziców, nie ma problemu z wolnym czy opieką lub jeśli trzeba wyjść na chwilę z pracy coś załatwić. Jeśli pracownik ma spokojną głowę i czuje wsparcie to i praca lepiej idzie ;)

Święte słowa.😍

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
‹‹ 43 44 45 46 47 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ