Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
-
WIADOMOŚĆ
-
Skowronek wrote:a o jakich testach mówicie? Bo ja nie kojarzę, żebym w rosku miała jakiś problem z tym 🤔
Facelle ;p jak zmienili szatę graficzną chyba to w ogóle nie wchodzą na kasie samoobsługowej ;p ja jak miałam szał w czerwcu to po kilku dniach kupowania znałam na pamięć
Skowronek, Carlina lubią tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
-niedoczynność tarczycy -
Dziękuję za kciuki. 😊Nikaaa_ wrote:Trzymam kciuki za badania!
Mój ma dzisiaj badanie i mam takie głupie myślenie, że sama nie wiem czy chcę żeby wszystko wyszło dobrze. Bo jak wyniki będą w porządku to już nie mam pomysłu dlaczego nie wychodzi 🤷♀️
Daj znać po wynikach. Może akurat znajdzie się jakiś punkt zaczepienia łatwy do zniwelowania. 😉 🤞🤞
Nikaaa_, MiśkaK lubią tę wiadomość
👩34 👦35 & 🐕 🐕
starania od 10.25 -
Tofuszka wrote:Ostatnio Instagram podrzuca mi dużo historii dziewczyn które miały problem zajść w ciążę i dowiedziałam się że zdarzają się historie takie, że progesteron 7dpo jest piękny, ale ok 10dpo mocno spada przez co ciąża nie może się utrzymać (oczywiście faza lutealna trwa te ok. 14 dni).
I tak sobie myślę że to może być przyczyną plamień przecież, a lekarze często proszą o sprawdzenie proga wyłącznie 7dpo
mój ginekolog przyjmie mnie w niedzielę ;p jak dzwoniłam to się pytał czy jestem w tej ciąży czy nie i co wymyśliłam ;p więc idę w niedzielę.
Ja w pierwszej ciąży miałam przepisanego dupka bo miałam niski prog, teraz mi się to w ogóle przypomniało bo plamiłam, ale to potem wyszło, że torbiel też była chyba. No nic muszę kombinować bo coś jest nie halo....🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
Nikaaa_ wrote:Trzymam kciuki za badania!
Mój ma dzisiaj badanie i mam takie głupie myślenie, że sama nie wiem czy chcę żeby wszystko wyszło dobrze. Bo jak wyniki będą w porządku to już nie mam pomysłu dlaczego nie wychodzi 🤷♀️
Trzymam kciuki i czekamy na info
Nikaaa_ lubi tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
aaandzia wrote:Właśnie weszłam na alab i ostatni progesteron badałam w styczniu razem z innymi rzeczami bo pakiet miałam i według mojego kalendarza byłam 9dpo około i wyszedł mi wtedy 5,9 ciekawe jak mam teraz no nic będę musiała poczekać i zbadać .
I u Ciebie nic na to nie poradzili tak po prostu masz? U mnie się to zaczęło po konizacji rok temu swoja droga niepotrzebnej ale to inny temat i od tamtej pory co jakis czas mam tak przed @
to niski ten progesteron miałaś
tak jedna powiedziała, że wymyślam a pozostała 3 że taka moja natuta - w co szczerze watpie. Ja plamienia dostaje 7/8dpo i trwają do @. w ciągu 1,5 roku dostałam plamienia dopiero 2 dni przed @
Także o
👩31 🧒29
♀️
* zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
* macica dwurożna
♂️
Morfologia pl. 1%
Starania od 09.25 - 11cs -
boje się lekarzy, którzy mówią "taka natura"...KamilaAnt2026 wrote:to niski ten progesteron miałaś
tak jedna powiedziała, że wymyślam a pozostała 3 że taka moja natuta - w co szczerze watpie. Ja plamienia dostaje 7/8dpo i trwają do @. w ciągu 1,5 roku dostałam plamienia dopiero 2 dni przed @
Także o
KamilaAnt2026, Nigri lubią tę wiadomość
👩'91: niedoczynność tarczycy - Letrox
👨🦱'90: cukrzyca typu II - Siofor 500
07.2026 - zielone światło od endokrynologa i ginekologa, badania porobione, czekam na wyniki cytologii i HPV
15.06.2026 - TSH 1,68
24.03.2026 - TSH 2,43, FT4 12,87 (przeciwciała ujemne)
19.12.2025 - TSH 3,59 FT4 11,06
15.04.2021 Piotruś ♥️ -
tak mi już ręcę opadły, ale wydalam tyle pieniędzy na wizyty itp, że chwilowo musiałam odpuścić dalsza diagnostyke, bo troche prywatnie nam się posypało. Swoją drogą dopiero czwarty ginnekolog zauważył, że mam macice dwurożną. Nikt wcześniej mi o tym nie powiedział, także super mamy specjalistówSkowronek wrote:boje się lekarzy, którzy mówią "taka natura"...
👩31 🧒29
♀️
* zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
* macica dwurożna
♂️
Morfologia pl. 1%
Starania od 09.25 - 11cs -
KamilaAnt2026 wrote:to niski ten progesteron miałaś
Także o
u mnie lekarka, która skierowała mnie na konizacje leep też mówiła potem o plamieniach, że to normalne i się zdarza i uwaga- powiedziała, że plamię bo może będę miała mięsaki. Po tym tekście i informacji, że w ogóle zabieg był niepotrzebny ją zmieniłam i dopiero teraz od kwietnia mam super ginekologa. Jak miałam te przeboje w maju to powiedział, że poczekamy jeszcze 2 cykle z plamieniami i coś zaradzimy, więc jestem ciekawa. A propo proga to sprawdziłam też ile miałam jak zaszłam z synem w ciąże i było 16 więc też chyba nie dużo.
Ja nigdy nie plamiłam @ zawsze jak w zegarku, teraz też co 28 dni tylko te plamienia, ale był czas od listopada do lutego tego roku gdzie tych plamień nie było....🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
KamilaAnt2026 wrote:tak mi już ręcę opadły, ale wydalam tyle pieniędzy na wizyty itp, że chwilowo musiałam odpuścić dalsza diagnostyke, bo troche prywatnie nam się posypało. Swoją drogą dopiero czwarty ginnekolog zauważył, że mam macice dwurożną. Nikt wcześniej mi o tym nie powiedział, także super mamy specjalistów

ja u tej lekarki zostawiłam kupę kasy, kazała mi rboić kolposkopie (900 zł) co 3 miesiące xd byłam przerażona więc za wszytko płaciłam, a wyszło, że niepotrzebnie🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
ooo losie a przecież to może też być przyczyną problemów z zajściem w ciąże...KamilaAnt2026 wrote:tak mi już ręcę opadły, ale wydalam tyle pieniędzy na wizyty itp, że chwilowo musiałam odpuścić dalsza diagnostyke, bo troche prywatnie nam się posypało. Swoją drogą dopiero czwarty ginnekolog zauważył, że mam macice dwurożną. Nikt wcześniej mi o tym nie powiedział, także super mamy specjalistów

Ja nie wiem..jak to jest, że tylko garstka lekarzy tak naprawdę nadaje się do zawodu. To przerażające
Nigri, MiśkaK lubią tę wiadomość
07.2026 - zielone światło od endokrynologa i ginekologa, badania porobione, czekam na wyniki cytologii i HPV
15.06.2026 - TSH 1,68
15.04.2021 Piotruś ♥️ -
Dziewczyny a z takich brajanowych tematów....znacie tę stronę z kalendarzem dni płodnych? https://t-time.pl/dni-plodne?fertilex=true
mommytobe lubi tę wiadomość
15.06.2026 - TSH 1,68
15.04.2021 Piotruś ♥️ -
Skowronek wrote:Dziewczyny a z takich brajanowych tematów....znacie tę stronę z kalendarzem dni płodnych? https://t-time.pl/dni-plodne?fertilex=true
pierwszy raz widzę, ale ciekawa ;p nawet by się pokryło z owulacją u mnie hmm🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
ja sobie o niej przypomniałam bo przed pierwszą ciążą ją odkryłam. Tam nawet jak się zaznaczy czy chce się chłopca czy dziewczynke to wtedy jest napisane kiedy działaćaaandzia wrote:pierwszy raz widzę, ale ciekawa ;p nawet by się pokryło z owulacją u mnie hmm
15.06.2026 - TSH 1,68
15.04.2021 Piotruś ♥️ -
Skowronek wrote:ja sobie o niej przypomniałam bo przed pierwszą ciążą ją odkryłam. Tam nawet jak się zaznaczy czy chce się chłopca czy dziewczynke to wtedy jest napisane kiedy działać

no właśnie z ciekawości sprawdzam ;p boże ja zamiast pracować to siedzę tutaj ;p
Konzzdi, Słonecznik90, mistyreal, MiśkaK lubią tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
Skowronek z ciekawości sprawdziłam ostatni cykl na tej stronce i u mnie nic się nie pokryło . Sprawdzi się chyba tylko jeśli druga faza to ok 13/14 dni💃28 | 🕺32 | 🐶
Starania od 06/2026 - 1cs
IO, Pcos, niedoczynność tarczycy
3 lata brania tabletek antykoncepcyjnych
Przed ta cykle bezowulacyjne, torbiele jajnika
Przed ta cykle 30-70 dni
Leki- metformina 1000mg, symfaxin 37,5, euthyrox 50, biblok 2,5
Suple - fertistim+nac/prenacaps ovi, omega 3, zincas forte, selen, metylo-b12, magnez, sanprobi super formula, maślan sodu,essentiale max, witamina e -
@aaandzia ja tak samo
dobrze, że mam monitor odwrócony od wszystkich więc nawet nie widzą co robie bo bym nie źle musiała się tłumaczyć 
@gajek bardzo możliwe. Ciężko mi powiedzieć. To tak jak z każdą tego typu stroną czy tam kalkulatorem. Bardziej to fun niż rzetelne źródło. W każdym razie brajanowy głód można zaspokoić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca, 13:53
15.06.2026 - TSH 1,68
15.04.2021 Piotruś ♥️ -
KamilaAnt2026 wrote:andzia to widze też masz swoje przeżycia za sobą ehh, powiem wam z tymi lekarzami to ręcę opadają ..

no dramat dlatego mi ogólnie jest ciężko zaufać, mam nadzieje, że tym razem będą konkrety i nie będzie naciągania na kasę, zastanowię się też nad monitoringiem bo nigdy nie miałam
KamilaAnt2026 lubi tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
Skowronek wrote:@aaandzia ja tak samo
dobrze, że mam monitor odwrócony od wszystkich więc nawet nie widzą co robie bo bym nie źle musiała się tłumaczyć 
@gajek bardzo możliwe. Ciężko mi powiedzieć. To tak jak z każdą tego typu stroną czy tam kalkulatorem. Bardziej to fun niż rzetelne źródło. W każdym razie brajanowy głód można zaspokoić
do mnie kilka osób przyszło, a ja wielce zapracowana sprawdzam kalendarz kiedy robić jaką płeć
ale dobra biorę się, chociaż śpię dziisiaj na siedząco;p
Skowronek, Konzzdi, KamilaAnt2026, mistyreal, Lisia00 lubią tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
Skowronek wrote:ooo losie a przecież to może też być przyczyną problemów z zajściem w ciąże...
Ja nie wiem..jak to jest, że tylko garstka lekarzy tak naprawdę nadaje się do zawodu. To przerażające
Bo większość idzie na medycyne tylko i wyłącznie dla kasy, a nie po to żeby pomagać ludziom. Mają wywalone w problemy ludzi. Dlatego tych co naprawdę chcą leczyć i robią co mogą jest tak mało.PCOS, ENDO, IO
09.2025 początek starań