Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam chłopca który robi za kilku więc marzę o dziewczynce.
Nawet kalendarz chiński sprawdzam pod tym kątem 😂
Gorzkax33333, aaandzia lubią tę wiadomość
👩'91: niedoczynność tarczycy - Letrox
👨🦱'90: cukrzyca typu II - Siofor 500
07.2026 - zielone światło od endokrynologa i ginekologa, badania porobione, czekam na wyniki cytologii i HPV
15.06.2026 - TSH 1,68
24.03.2026 - TSH 2,43, FT4 12,87 (przeciwciała ujemne)
19.12.2025 - TSH 3,59 FT4 11,06
15.04.2021 Piotruś ♥️ -
My mamy już synka, liczyłam że pierwszy będzie chłopczyk i się udalo. Teraz nie powiem marzę o córeczce, ale drugim synkiem też nie pogardzę 😅 cykl który zaraz skończę był ostatnim w którym kalendarz chiński przewiduje dziewczynkę, przez kilka następnych wróży mi chłopca 😅👀
Tofuszka, MiśkaK lubią tę wiadomość
-
U mnie dopiero od listopada niby szansa na dziewczynkę ale ciekawe czy to się sprawdzaxSmerfetkax wrote:My mamy już synka, liczyłam że pierwszy będzie chłopczyk i się udalo. Teraz nie powiem marzę o córeczce, ale drugim synkiem też nie pogardzę 😅 cykl który zaraz skończę był ostatnim w którym kalendarz chiński przewiduje dziewczynkę, przez kilka następnych wróży mi chłopca 😅👀
-
lusix wrote:Ja mam dziewczynkę i nie obraziłabym się za drugą 🫣 Ale chłopak też spoko, coś nowego by było.
U mnie pooowoli zmienia się śluz na płodny, ale martwi mnie, że testy owu kompletnie białe. Nawet ledwo widocznej drugiej kreski, a przeważnie w okolicy owulacji to po prostu z dnia na dzień ciemniały. Jak to wygląda u was?
U mnie była ciemna w 4/5 dc.. potem długo długo nic (premom oceniał na 0,17 czy 0,06) a tu nagle robię po powrocie do Polski i pik 😶😅 nieźle się zdziwiłam .. więc o 23 po 12 godzinach podróży jeszcze weszły starania 🤣🤣
Nigri, Tofuszka, Lisia00, lusix, MiśkaK lubią tę wiadomość
Starania o 1🤱👶 od maja 2021
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psia mama 🐕🐩 x2
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, silne stawianie macicy, nadciśnienie w ciąży)
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
Amh 0,6 ng/ml❌
Endometrioza ❌❓
PCOS androgenowe ❌❓
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
Gorzkax33333 wrote:U mnie dopiero od listopada niby szansa na dziewczynkę ale ciekawe czy to się sprawdza
W pierwszej ciąży mi się sprawdziło. Kogo nie sprawdziłam to też więc ja tam ślepo w to wierzę 😝
Gorzkax33333 lubi tę wiadomość
👩'91: niedoczynność tarczycy - Letrox
👨🦱'90: cukrzyca typu II - Siofor 500
07.2026 - zielone światło od endokrynologa i ginekologa, badania porobione, czekam na wyniki cytologii i HPV
15.06.2026 - TSH 1,68
24.03.2026 - TSH 2,43, FT4 12,87 (przeciwciała ujemne)
19.12.2025 - TSH 3,59 FT4 11,06
15.04.2021 Piotruś ♥️ -
Witajcie, dziewczyny! 💛
Wątek śledzę uważnie od początku a na Forum zaglądałam jeszcze w trakcie starań o pierwsze bobo. Zachęcona super atmosferą i imponująco rozkręconym lipcowym tematem właśnie założyłam konto i chciałam się ze wszystkimi pięknie przywitać ☺️
Nasza historia w skrócie.
W pierwszą ciążę zaszłam szybciutko, bo już w 2cs bez specjalnych trudności. Mimo niskiego progesteronu i nie do końca regularnych cykli (brałam wtedy Duphaston) i mimo podwyższonego TSH (3,3 na początku ciąży).
O kolejne dziecko zaczęliśmy starać się z mężem, gdy jeszcze karmiłam piersią. Tym razem nie poszło już tak gładko, bo od kwietnia bez skutku. Do tego od 2 cykli zaczęłam bardzo mocno odczuwać objawy fazy lutealnej i pojawił się klasyczny PMS, mimo że nigdy wcześniej go nie miałam. Plus wróciły plamienia przed i po okresie, które miałam przed ciążą. Teraz po porodzie cykle mam regularne (29 dni, czasem max. do 32 dni). Progesteron zbadany w 7dpo 18,5, więc tym razem bez Dupka. THS wyrównane Euthuyroxem do 1,8. No i mimo teoretycznie lepszej sytuacji wyjściowej jest trudno. W tym cyklu zaczęłam na poważnie mierzyć temperaturę i rozpoczęłam przygodę z owulakami. Co prawda piku nie wyłapałam, ale klasyczny wzrost temperatury pojawił się w 15 dc (liczę to jako dzień owulacji, mam nadzieję, że słusznie).
Dziś jestem w 17 dc, więc już pozostaje mi czekać na rezultaty naszych działań 😅 Poproszę wobec tego nieśmiało o wpisanie mnie na testowanie na 21 lipca (wiem, późno, ale wolę tak niż się niepotrzebnie nakręcać wcześniej).
Mam nadzieję, że nie rozpisałam się jakoś mega długo 🫣Pragnę pozostać z Wami w tym wątku i życzę Wam wszystkim upragnionych ⏸️
Nigri, mistyreal, Kompotlinka, Skowronek, Dawdler34, KamilaAnt2026, JoaJoaJoa, aaandzia, Słonecznik90, Tofuszka, Nikaaa_, Lisia00, Marcycha, Konzzdi, MiśkaK, mommytobe lubią tę wiadomość
👩🏼33 🧔🏻♂️36
13.12.2024 3340 g 52 cm💙
starania o drugie 👶 od 04.2026 (4 cs)
💊 Euthyrox, wit. D₃, kwas foliowy metylowany, cynk, wit. C 1000 -
Cześć Lucy_26 miło mi cię tutaj powitać. Już cię wpisuje na testowanie i mam nadzieję że to będzie ten szczęśliwy dzień. 😉
A i jeszcze rozpisuj się ile chcesz, ograniczka na słowa tu nie ma 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca, 18:13
Lucy_26 lubi tę wiadomość
PCOS, ENDO, IO
09.2025 początek starań -
Nigri wrote:Powiem wam że im bliżej końca dnia tym bardziej zaczynam się stresować jutrzejszą betą.🫣
Wolałam gdy moja głowa była zajęta.
Jeju ja to pewnie w ogóle bym w nocy nie zmrużyła oka😶 trzymamy mocno kciuki ✊🏻
Nigri lubi tę wiadomość
Starania o 1🤱👶 od maja 2021
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psia mama 🐕🐩 x2
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, silne stawianie macicy, nadciśnienie w ciąży)
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
Amh 0,6 ng/ml❌
Endometrioza ❌❓
PCOS androgenowe ❌❓
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
Nigri wrote:Powiem wam że im bliżej końca dnia tym bardziej zaczynam się stresować jutrzejszą betą.🫣
Nie stresuj się, tylko bierz z tej sytuacji to co dobre! Na martwienie przyjdzie czas jeśli okaże się że jest potrzebne, ale na razie ciesz się tym stanem, proszę 🙏
Wszystko będzie dobrze ❤️
Ja odliczam - 6dpo - juz dzisiaj swojemu powiedziałam, że „nawet na kite popływałam w tym sezonie, jestem gotowa na ciążę” 😅 bo tak to było mi trochę szkoda, że nie pływam jakbym zaszła wcześniej 😅
Niech się dzieje magia 🙏Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca, 18:46
Nigri, Kompotlinka, Słonecznik90, Tofuszka, Konzzdi, MiśkaK lubią tę wiadomość
👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
starania od 02.2026 -
Będzie dobrze! Zobaczysz jaka już bedzie ładna ta beta ☀️ daj nam znać koniecznie jaki wynik!Nigri wrote:Powiem wam że im bliżej końca dnia tym bardziej zaczynam się stresować jutrzejszą betą.🫣
Nigri lubi tę wiadomość
👩💼91' 🧑💼80' + 🐕
01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
08.03.2026 - ⏸️
28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
04.04.2026 - 0.51cm 💔
10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼
🌈jeszcze będzie pięknie 🤞 -
Dam znać ❤️
O tak wczoraj właśnie to mówiłam że dobrze iż zdążyłam skorzystać. Teraz jakbym miała iść to niekoniecznie, niby mozna ale jednak pamiętam jak w poprzedniej ciąży infekcja, infekcje poganiała. Raczej nie chciałabym powtórki, a mój organizm na takie rzeczy podatny. 😏PCOS, ENDO, IO
Gosiaczkova wrote:Jeju ja to pewnie w ogóle bym w nocy nie zmrużyła oka😶 trzymamy mocno kciuki ✊🏻
Właśnie obawiam się że będę mieć problem ze snem 😕
Chociaż niby ostatnio gadka mojego podziałała, ale tak dzisiaj chyba przestała 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca, 18:57
PCOS, ENDO, IO
Nigri wrote:Cześć Lucy_26 miło mi cię tutaj powitać. Już cię wpisuje na testowanie i mam nadzieję że to będzie ten szczęśliwy dzień. 😉
A i jeszcze rozpisuj się ile chcesz, ograniczka na słowa tu nie ma 😂
Dzięki za miłe powitanie
Gratuluję oczywiście pięknych ⏸️ i trzymam kciuki za super Betę jutro
Nigri lubi tę wiadomość
👩🏼33 🧔🏻♂️36
13.12.2024 3340 g 52 cm💙
starania o drugie 👶 od 04.2026 (4 cs)
💊 Euthyrox, wit. D₃, kwas foliowy metylowany, cynk, wit. C 1000 -
Straszne jest to czekanie ja już bym chciała wiedzieć co u was wszystkich wyjdzie.🤭
Patrzyłam właśnie na ten kalendarz testowania, jutro smerfetka potem 3 dni czekania aż ktoś znów da jakieś wieści.😅
Wiem że jest początek miesiąca ale może już któraś ma ochotę na przyszły miesiąc jako prowadząca? 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca, 19:05
aaandzia lubi tę wiadomość
PCOS, ENDO, IO
Ja kilka razy dziennie sprawdzam kiedy ktoś testuje 😅😅😅😅Nigri wrote:Straszne jest to czekanie ja już bym chciała wiedzieć co u was wszystkich wyjdzie.🤭
Patrzyłam właśnie na ten kalendarz testowania, jutro smerfetka potem 3 dni czekania aż ktoś znów da jakieś wieści.😅
Wiem że jest początek miesiąca ale może już któraś ma ochotę na przyszły miesiąc jako prowadząca? 🤔
Lucy witamy 🍀
Nigri, Lucy_26 lubią tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
-niedoczynność tarczycy -
Ja też bym chyba nie spała z wrażenia😃 trzymam mimo kciuki za piękną betę 🍀
Nigri lubi tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
-niedoczynność tarczycy