Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
Odpowiedz

Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢

Oceń ten wątek:
  • Skowronek Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam chłopca który robi za kilku więc marzę o dziewczynce.
    Nawet kalendarz chiński sprawdzam pod tym kątem 😂

Gorzkax33333, aaandzia lubią tę wiadomość

👩'91: niedoczynność tarczycy - Letrox
    👨‍🦱'90: cukrzyca typu II - Siofor 500

07.2026 - zielone światło od endokrynologa i ginekologa, badania porobione, czekam na wyniki cytologii i HPV
    15.06.2026 - TSH 1,68
    24.03.2026 - TSH 2,43, FT4 12,87 (przeciwciała ujemne)
    19.12.2025 - TSH 3,59 FT4 11,06

15.04.2021 Piotruś ♥️
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy już synka, liczyłam że pierwszy będzie chłopczyk i się udalo. Teraz nie powiem marzę o córeczce, ale drugim synkiem też nie pogardzę 😅 cykl który zaraz skończę był ostatnim w którym kalendarz chiński przewiduje dziewczynkę, przez kilka następnych wróży mi chłopca 😅👀

Tofuszka, MiśkaK lubią tę wiadomość

age.png
  • Gorzkax33333 Ekspertka

Wysłany: 7 lipca, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    My mamy już synka, liczyłam że pierwszy będzie chłopczyk i się udalo. Teraz nie powiem marzę o córeczce, ale drugim synkiem też nie pogardzę 😅 cykl który zaraz skończę był ostatnim w którym kalendarz chiński przewiduje dziewczynkę, przez kilka następnych wróży mi chłopca 😅👀
    U mnie dopiero od listopada niby szansa na dziewczynkę ale ciekawe czy to się sprawdza

• Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lusix wrote:
    Ja mam dziewczynkę i nie obraziłabym się za drugą 🫣 Ale chłopak też spoko, coś nowego by było.

U mnie pooowoli zmienia się śluz na płodny, ale martwi mnie, że testy owu kompletnie białe. Nawet ledwo widocznej drugiej kreski, a przeważnie w okolicy owulacji to po prostu z dnia na dzień ciemniały. Jak to wygląda u was?

U mnie była ciemna w 4/5 dc.. potem długo długo nic (premom oceniał na 0,17 czy 0,06) a tu nagle robię po powrocie do Polski i pik 😶😅 nieźle się zdziwiłam .. więc o 23 po 12 godzinach podróży jeszcze weszły starania 🤣🤣

Nigri, Tofuszka, Lisia00, lusix, MiśkaK lubią tę wiadomość

Starania o 1🤱👶 od maja 2021

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psia mama 🐕🐩 x2

30.09.2021 -> ⏸
    1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
    2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
    ...
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, silne stawianie macicy, nadciśnienie w ciąży)

Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026

Amh 0,6 ng/ml❌
    Endometrioza ❌❓
    PCOS androgenowe ❌❓
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Skowronek Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorzkax33333 wrote:
    U mnie dopiero od listopada niby szansa na dziewczynkę ale ciekawe czy to się sprawdza

W pierwszej ciąży mi się sprawdziło. Kogo nie sprawdziłam to też więc ja tam ślepo w to wierzę 😝

Gorzkax33333 lubi tę wiadomość

👩'91: niedoczynność tarczycy - Letrox
    👨‍🦱'90: cukrzyca typu II - Siofor 500

07.2026 - zielone światło od endokrynologa i ginekologa, badania porobione, czekam na wyniki cytologii i HPV
    15.06.2026 - TSH 1,68
    24.03.2026 - TSH 2,43, FT4 12,87 (przeciwciała ujemne)
    19.12.2025 - TSH 3,59 FT4 11,06

15.04.2021 Piotruś ♥️
  • Lucy_26 Znajoma

Wysłany: 7 lipca, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, dziewczyny! 💛
    Wątek śledzę uważnie od początku a na Forum zaglądałam jeszcze w trakcie starań o pierwsze bobo. Zachęcona super atmosferą i imponująco rozkręconym lipcowym tematem właśnie założyłam konto i chciałam się ze wszystkimi pięknie przywitać ☺️

Nasza historia w skrócie.

W pierwszą ciążę zaszłam szybciutko, bo już w 2cs bez specjalnych trudności. Mimo niskiego progesteronu i nie do końca regularnych cykli (brałam wtedy Duphaston) i mimo podwyższonego TSH (3,3 na początku ciąży).

O kolejne dziecko zaczęliśmy starać się z mężem, gdy jeszcze karmiłam piersią. Tym razem nie poszło już tak gładko, bo od kwietnia bez skutku. Do tego od 2 cykli zaczęłam bardzo mocno odczuwać objawy fazy lutealnej i pojawił się klasyczny PMS, mimo że nigdy wcześniej go nie miałam. Plus wróciły plamienia przed i po okresie, które miałam przed ciążą. Teraz po porodzie cykle mam regularne (29 dni, czasem max. do 32 dni). Progesteron zbadany w 7dpo 18,5, więc tym razem bez Dupka. THS wyrównane Euthuyroxem do 1,8. No i mimo teoretycznie lepszej sytuacji wyjściowej jest trudno. W tym cyklu zaczęłam na poważnie mierzyć temperaturę i rozpoczęłam przygodę z owulakami. Co prawda piku nie wyłapałam, ale klasyczny wzrost temperatury pojawił się w 15 dc (liczę to jako dzień owulacji, mam nadzieję, że słusznie).

Dziś jestem w 17 dc, więc już pozostaje mi czekać na rezultaty naszych działań 😅 Poproszę wobec tego nieśmiało o wpisanie mnie na testowanie na 21 lipca (wiem, późno, ale wolę tak niż się niepotrzebnie nakręcać wcześniej).

Mam nadzieję, że nie rozpisałam się jakoś mega długo 🫣Pragnę pozostać z Wami w tym wątku i życzę Wam wszystkim upragnionych ⏸️

Nigri, mistyreal, Kompotlinka, Skowronek, Dawdler34, KamilaAnt2026, JoaJoaJoa, aaandzia, Słonecznik90, Tofuszka, Nikaaa_, Lisia00, Marcycha, Konzzdi, MiśkaK, mommytobe lubią tę wiadomość

👩🏼33 🧔🏻‍♂️36

13.12.2024 3340 g 52 cm💙

starania o drugie 👶 od 04.2026 (4 cs)

💊 Euthyrox, wit. D₃, kwas foliowy metylowany, cynk, wit. C 1000
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Lucy_26 miło mi cię tutaj powitać. Już cię wpisuje na testowanie i mam nadzieję że to będzie ten szczęśliwy dzień. 😉
    A i jeszcze rozpisuj się ile chcesz, ograniczka na słowa tu nie ma 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca, 18:13

Lucy_26 lubi tę wiadomość

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam że im bliżej końca dnia tym bardziej zaczynam się stresować jutrzejszą betą.🫣
    Wolałam gdy moja głowa była zajęta.

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigri wrote:
    Powiem wam że im bliżej końca dnia tym bardziej zaczynam się stresować jutrzejszą betą.🫣

Jeju ja to pewnie w ogóle bym w nocy nie zmrużyła oka😶 trzymamy mocno kciuki ✊🏻

Nigri lubi tę wiadomość

Starania o 1🤱👶 od maja 2021

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psia mama 🐕🐩 x2

30.09.2021 -> ⏸
    1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
    2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
    ...
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, silne stawianie macicy, nadciśnienie w ciąży)

Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026

Amh 0,6 ng/ml❌
    Endometrioza ❌❓
    PCOS androgenowe ❌❓
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸 Lucy witamy serdecznie. 🤗 Rozgość się, ale nie na długo.

🌸 Nigri rozumiem Twoje emocje, miałabym identycznie. Kciuki zaciśnięte, będzie ok! 🤞🤞😉

Nigri, Lucy_26 lubią tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • dzydzy Ekspertka

Wysłany: 7 lipca, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigri wrote:

Nie stresuj się, tylko bierz z tej sytuacji to co dobre! Na martwienie przyjdzie czas jeśli okaże się że jest potrzebne, ale na razie ciesz się tym stanem, proszę 🙏
    Wszystko będzie dobrze ❤️

Ja odliczam - 6dpo - juz dzisiaj swojemu powiedziałam, że „nawet na kite popływałam w tym sezonie, jestem gotowa na ciążę” 😅 bo tak to było mi trochę szkoda, że nie pływam jakbym zaszła wcześniej 😅
    Niech się dzieje magia 🙏

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca, 18:46

Nigri, Kompotlinka, Słonecznik90, Tofuszka, Konzzdi, MiśkaK lubią tę wiadomość

👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
    starania od 02.2026
  • Dawdler34 Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigri wrote:
    Będzie dobrze! Zobaczysz jaka już bedzie ładna ta beta ☀️ daj nam znać koniecznie jaki wynik!

Nigri lubi tę wiadomość

👩‍💼91' 🧑‍💼80' + 🐕
    01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
    08.03.2026 - ⏸️
    28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
    04.04.2026 - 0.51cm 💔
    10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼

🌈jeszcze będzie pięknie 🤞
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dam znać ❤️

O tak wczoraj właśnie to mówiłam że dobrze iż zdążyłam skorzystać. Teraz jakbym miała iść to niekoniecznie, niby mozna ale jednak pamiętam jak w poprzedniej ciąży infekcja, infekcje poganiała. Raczej nie chciałabym powtórki, a mój organizm na takie rzeczy podatny. 😏

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova wrote:
    Jeju ja to pewnie w ogóle bym w nocy nie zmrużyła oka😶 trzymamy mocno kciuki ✊🏻

Właśnie obawiam się że będę mieć problem ze snem 😕
    Chociaż niby ostatnio gadka mojego podziałała, ale tak dzisiaj chyba przestała 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca, 18:57

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
  • Lucy_26 Znajoma

Wysłany: 7 lipca, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigri wrote:
    Cześć Lucy_26 miło mi cię tutaj powitać. Już cię wpisuje na testowanie i mam nadzieję że to będzie ten szczęśliwy dzień. 😉
    A i jeszcze rozpisuj się ile chcesz, ograniczka na słowa tu nie ma 😂

Dzięki za miłe powitanie :) Gratuluję oczywiście pięknych ⏸️ i trzymam kciuki za super Betę jutro :D

Nigri lubi tę wiadomość

👩🏼33 🧔🏻‍♂️36

13.12.2024 3340 g 52 cm💙

starania o drugie 👶 od 04.2026 (4 cs)

💊 Euthyrox, wit. D₃, kwas foliowy metylowany, cynk, wit. C 1000
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸 dzydzy 🤞🤞 z niecierpliwością czekam na Twoje testowanie. 😊

Nigri, dzydzy lubią tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straszne jest to czekanie ja już bym chciała wiedzieć co u was wszystkich wyjdzie.🤭
    Patrzyłam właśnie na ten kalendarz testowania, jutro smerfetka potem 3 dni czekania aż ktoś znów da jakieś wieści.😅

Wiem że jest początek miesiąca ale może już któraś ma ochotę na przyszły miesiąc jako prowadząca? 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca, 19:05

aaandzia lubi tę wiadomość

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shaylen na kiedy masz wizytę u lekarza?

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigri wrote:
    Straszne jest to czekanie ja już bym chciała wiedzieć co u was wszystkich wyjdzie.🤭
    Patrzyłam właśnie na ten kalendarz testowania, jutro smerfetka potem 3 dni czekania aż ktoś znów da jakieś wieści.😅

Wiem że jest początek miesiąca ale może już któraś ma ochotę na przyszły miesiąc jako prowadząca? 🤔
    Ja kilka razy dziennie sprawdzam kiedy ktoś testuje 😅😅😅😅
    Lucy witamy 🍀

Nigri, Lucy_26 lubią tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigri wrote:

Ja też bym chyba nie spała z wrażenia😃 trzymam mimo kciuki za piękną betę 🍀

Nigri lubi tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
‹‹ 47 48 49 50 51 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ