Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
Odpowiedz

Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢

Oceń ten wątek:
  • dzydzy Ekspertka

Wysłany: 7 lipca, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompotlinka wrote:
    Ja ide w pt na krew- hormony. Za tydzień mąż we wtorek badania nasienia a w sobotę krew. A 20 ja na monitoring.

Brzmi jak konkretny plan 💪 zbędę trzymać kciuki za dobre wyniki - chociaż ja czasem wolałabym żeby wyszło coś konkretnego, bo jest szansa że można to potem naprawić jakimś lekiem/zabiegiem/mała zmiana.
    No i tulę za małpę 🫂🫂

Ja się umówiłam do ginekologa koniec miesiąca obgadać czy nie zrobić drożności. Kompotlinka ty myślałaś nad drożnością coś?

Z supli polecam prócz wspomnianego już food now, aliness - podobno mają czyste składy a do tego to polska marka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca, 10:44

Tofuszka, Kompotlinka, MiśkaK lubią tę wiadomość

👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
    starania od 02.2026
  • KamilaAnt2026 Ekspertka

Wysłany: 7 lipca, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompotlinka wrote:
    Ja ide w pt na krew- hormony. Za tydzień mąż we wtorek badania nasienia a w sobotę krew. A 20 ja na monitoring.
    oki to trzymam kciuki żeby wyniki były dobre :)

Kompotlinka, Nigri lubią tę wiadomość

👩31 🧒29

♀️
    * zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
    * macica dwurożna

♂️
    Morfologia pl. 1%

Starania od 09.25 - 11cs
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompotlinka wrote:
    🌸 Dawdler 🌸 KarkoPa dołączam do ekipy. U mnie już plamienie jak zawsze na początku 🐒.
    No nic, zaczynamy 10cs. 🫣 Trochę nas to przybiło z mężem, ale walczymy dalej. 💪 Może ten miesiąc i badania dadzą jakieś odpowiedzi, co jest przyczyną niepowodzeń.

Trzymam kciuki za badania <3

Kompotlinka lubi tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:
    NAC od NOW - wyżej pisałam o tym. Koenzym od ViveSanum - ja kupowałam na allegro, nigdzie więcej ich nie widzę więc wklejam fotę. Ale zaznaczam że nie jestem jakąś specjalistką w temacie na co zwrócić uwagę przy wyborze producenta supli - ja wybierałam takie które miały sporo tabletek w opakowaniu i odpowiednią dawkę, a w przypadku koenzymu również formę (bo jest jeszcze ubichinoN - na nim było więcej badań robionych, ale wiadomo że ubichinoL jest lepiej przyswajalny. To chyba jak z kwasem foliowym i folianami). A swoją drogą pisałaś że suplementujesz tylko magnez i witaminę C. A co z folianami? One wpływają też na grubość endometrium, gdzie cienkie endometrium chyba może wpływać na wydłużanie się cyklu (ale to moje domysły) 🤔
    Screenshot-20260707-091938-2.jpg
    Dzięki! ❤️ Jeszcze biorę witaminę D, zapomniałam o niej wspomnieć. 😊 Folianów akurat nie biorę, ale chyba muszę się tym zainteresować i poczytać.

Tofuszka lubi tę wiadomość

• J.ss Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompotlinka, fajnie ze juz jest plan, zawsze wtedy jakos latwiej wg mnie ;) Trzymam kciuki za wyniki! 🤞🏻

Kompotlinka, Nigri lubią tę wiadomość

09/25 -początek starań
    🩸 28-35
    TSH ✔️
    FSH, LH, Estradiol ✔️
    Czynnik męski ❌
  • dzydzy Ekspertka

Wysłany: 7 lipca, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu wrote:
    Dzięki! ❤️ Jeszcze biorę witaminę D, zapomniałam o niej wspomnieć. 😊 Folianów akurat nie biorę, ale chyba muszę się tym zainteresować i poczytać.

Cytując internet „Suplementację folianów (kwasu foliowego) należy rozpocząć co najmniej 3 miesiące przed planowanym zajściem w ciążę w dawce 400 μ g dziennie. Pozwala to wysycić organizm i zapobiegać groźnym wadom cewy nerwowej u płodu już od pierwszych dni po zapłodnieniu”

Nigri, Kompotlinka lubią tę wiadomość

👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
    starania od 02.2026
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzydzy wrote:
    Cytując internet „Suplementację folianów (kwasu foliowego) należy rozpocząć co najmniej 3 miesiące przed planowanym zajściem w ciążę w dawce 400 μ g dziennie. Pozwala to wysycić organizm i zapobiegać groźnym wadom cewy nerwowej u płodu już od pierwszych dni po zapłodnieniu”
    Dodam że warto po kilku miesiącach suplementacji zbadać poziom kwasu foliowego we krwi bo z różnych względów 400j może okazać się zbyt niską dawką (u mnie tak było)

dzydzy lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle długości 26-38 dni.
    Starania od 02.2025r.

Leki: letrox, estrofem mite, duphaston

Sono-HSG 15.07 🤞
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    15.07 szykuje się niezła ekipa do testowania 🍀

Ciekawe co u Smerfetki gdzieś coś ominęłam co u niej?

Ja chyba piszę już ten cykl na straty, właśnie zauważyłam że ta plamienia jednak są🤷🏻‍♀️ to samo miałam w maju, że przed @ plamiłam eh, umawiam się do gina bo coś mi to nie pasuje , na badanie proga i tak już chyba za późno , hormony w 5dc miałam badane i gin napisał, że okej . Szkoda że nie pomyślałam o tym progu

Złośnica.m, KamilaAnt2026 lubią tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • Elgenda Ekspertka

Wysłany: 7 lipca, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia napisałam do Rossmanna, żeby umożliwili skanowanie facelle paskowych. Wczoraj byłam w innym niż zawsze i stwierdziłam, że już czas zgłosić. Niby mają zbadać temat xD

Konzzdi, aaandzia, Carlina, Lisia00, MiśkaK lubią tę wiadomość

33👱‍♀️ 34👨‍🦱

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Ezen 10
    Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

69 kg, 168 cm wzrostu
  • KamilaAnt2026 Ekspertka

Wysłany: 7 lipca, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaandzia wrote:

Ja chyba piszę już ten cykl na straty, właśnie zauważyłam że ta plamienia jednak są🤷🏻‍♀️ to samo miałam w maju, że przed @ plamiłam eh, umawiam się do gina bo coś mi to nie pasuje , na badanie proga i tak już chyba za późno , hormony w 5dc miałam badane i gin napisał, że okej . Szkoda że nie pomyślałam o tym progu

Na penwo każe sprawdzić progesteron 7dpo

też sie zmagam z plamieniami ale u mnie progesteron ok i nikt nie wie o co chodzi. Daj znac co twoj lekarz na to :)

👩31 🧒29

♀️
    * zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
    * macica dwurożna

♂️
    Morfologia pl. 1%

Starania od 09.25 - 11cs
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzydzy wrote:
    Dzięki za przypomnienie. 😊 Wiem, że kwas foliowy najlepiej zacząć brać już kilka miesięcy przed planowaną ciążą, więc chyba najwyższy czas go włączyć

Marcycha lubi tę wiadomość

• Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za kciuki. 🤗

🌸 dzydzy drożność mam z tyłu głowy, ale trochę mnie to badanie przeraża, bo mam niski próg bólowy. 🫣 Dodatkowo nasza sytuacja życiowo-bytowa jest taka, że chcę dać nam jeszcze trochę czasu przed bardziej radykalnymi krokami. Na razie chcę się rozeznać jak nasze organizmy działają. 😉

Po cichu liczę, że u męża coś lekko wyjdzie nie tak i usłyszy od lekarza że ma poprawić dietę, bo ja z tym nieskutecznie walczę. 🤣 Ale tylko ciut, żeby się nie załamać. 🤭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca, 12:23

Tofuszka, dzydzy, Lisia00, Marcycha lubią tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elgenda wrote:
    Andzia napisałam do Rossmanna, żeby umożliwili skanowanie facelle paskowych. Wczoraj byłam w innym niż zawsze i stwierdziłam, że już czas zgłosić. Niby mają zbadać temat xD

Haha to ja też muszę zgłosić 😅😅😅 niech robią bo ja pewnie będę co jakiś czas kupować

Elgenda, mistyreal lubią tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamilaAnt2026 wrote:
    Na penwo każe sprawdzić progesteron 7dpo

też sie zmagam z plamieniami ale u mnie progesteron ok i nikt nie wie o co chodzi. Daj znac co twoj lekarz na to :)

Właśnie weszłam na alab i ostatni progesteron badałam w styczniu razem z innymi rzeczami bo pakiet miałam i według mojego kalendarza byłam 9dpo około i wyszedł mi wtedy 5,9 ciekawe jak mam teraz no nic będę musiała poczekać i zbadać .

I u Ciebie nic na to nie poradzili tak po prostu masz? U mnie się to zaczęło po konizacji rok temu swoja droga niepotrzebnej ale to inny temat i od tamtej pory co jakis czas mam tak przed @

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • Nikaaa_ Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompotlinka wrote:

🌸 dzydzy drożność mam z tyłu głowy, ale trochę mnie to badanie przeraża, bo mam niski próg bólowy. 🫣 Dodatkowo nasza sytuacja życiowo-bytowa jest taka, że chcę dać nam jeszcze trochę czasu przed bardziej radykalnymi krokami. Na razie chcę się rozeznać jak nasze organizmy działają. 😉

Po cichu liczę, że u męża coś lekko wyjdzie nie tak i usłyszy od lekarza że ma poprawić dietę, bo ja z tym nieskutecznie walczę. 🤣 Ale tylko ciut, żeby się nie załamać. 🤭
    Trzymam kciuki za badania!
    Mój ma dzisiaj badanie i mam takie głupie myślenie, że sama nie wiem czy chcę żeby wszystko wyszło dobrze. Bo jak wyniki będą w porządku to już nie mam pomysłu dlaczego nie wychodzi 🤷‍♀️

👩🏼31 🧔🏻‍♂️33
    starania od 01.2026
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaandzia wrote:

Ja taktycznie milczę, zrobiłam wczoraj test 11/12 dpo (okazało się że chyba nie wiem jak to liczyć 😅) i była biel, ale z objawów brajanowych dzisiaj mój synek złapał mnie za brzuch i powiedział dzidzia 😅🤣

aaandzia, Skowronek, Carlina, Kompotlinka, Konzzdi, Słonecznik90, Elgenda, dzydzy, Nigri, mistyreal, lusix, MiśkaK, Lisia00 lubią tę wiadomość

age.png
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompotlinka wrote:

No jak lekarz powie to zawsze inaczej 😅 u mojego akurat z dietą okej o suple bierze wszystko co mu daje. Ja się martwię tylko, że za dużo pracuję i jego organizm jest przemęczony na szczęście do końca roku będzie tak dużo pracowała naporem wraca na 8 godzin.
    Badania krwi wszelakie hormonalne robił i jest okej teraz idzie 13.07 na usg swojego sprzętu tak o profilaktycznie . Więc jak dalej nam nie będzie szło to czeka go badanie plemników przed czym jak na razie się wzbrania 😅 no, ale ja chcę też na spokojnie na razie do końca roku co ma być to będzie

Kompotlinka, Nigri, MiśkaK lubią tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • Skowronek Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaandzia wrote:
    Haha to ja też muszę zgłosić 😅😅😅 niech robią bo ja pewnie będę co jakiś czas kupować
    a o jakich testach mówicie? Bo ja nie kojarzę, żebym w rosku miała jakiś problem z tym 🤔

👩'91: niedoczynność tarczycy - Letrox
    👨‍🦱'90: cukrzyca typu II - Siofor 500

07.2026 - zielone światło od endokrynologa i ginekologa, badania porobione, czekam na wyniki cytologii i HPV
    15.06.2026 - TSH 1,68
    24.03.2026 - TSH 2,43, FT4 12,87 (przeciwciała ujemne)
    19.12.2025 - TSH 3,59 FT4 11,06

15.04.2021 Piotruś ♥️
  • Skowronek Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Ja taktycznie milczę, zrobiłam wczoraj test 11/12 dpo (okazało się że chyba nie wiem jak to liczyć 😅) i była biel, ale z objawów brajanowych dzisiaj mój synek złapał mnie za brzuch i powiedział dzidzia 😅🤣
    ooo sama słodycz <3

👩'91: niedoczynność tarczycy - Letrox
    👨‍🦱'90: cukrzyca typu II - Siofor 500

07.2026 - zielone światło od endokrynologa i ginekologa, badania porobione, czekam na wyniki cytologii i HPV
    15.06.2026 - TSH 1,68
    24.03.2026 - TSH 2,43, FT4 12,87 (przeciwciała ujemne)
    19.12.2025 - TSH 3,59 FT4 11,06

15.04.2021 Piotruś ♥️
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio Instagram podrzuca mi dużo historii dziewczyn które miały problem zajść w ciążę i dowiedziałam się że zdarzają się historie takie, że progesteron 7dpo jest piękny, ale ok 10dpo mocno spada przez co ciąża nie może się utrzymać (oczywiście faza lutealna trwa te ok. 14 dni).

I tak sobie myślę że to może być przyczyną plamień przecież, a lekarze często proszą o sprawdzenie proga wyłącznie 7dpo

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle długości 26-38 dni.
    Starania od 02.2025r.

Leki: letrox, estrofem mite, duphaston

Sono-HSG 15.07 🤞
‹‹ 44 45 46 47 48 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ