Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
Odpowiedz

Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢

Oceń ten wątek:
  • Monia• Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elgenda wrote:
    Monia, Skowronek- Wasze pinki były wtedy po udanych czy nieudanych staraniach??

Aenu, powiem Ci, że ogólnie szok :( wydawałoby się, że te apteczne będą jeszcze lepsze. Ja zaopatruję się tylko w Rossmannie.

Nigri, jak samopoczucie dzisiaj?

U mnie nie było wtedy ciąży. Dostałam @ w ten sam dzień .
    Ale to nie znaczy że u Ciebie nie ma nic na rzeczy, dopóki @ nie ma to trzymam mocno kciuki ❤️

Elgenda, MiśkaK lubią tę wiadomość

👩 29 👨28

🔹2 cs ❤️
    ⏸️ 23.12.2023
    27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
    30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
    19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
    26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
    27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
    29.08.2024 - poród SN🥰

🔹3 cs starań o drugie dziecko
    ⏸️16.10.2025
    1.11.2025 - poronienie 💔 6+5tc

🔹wznawiamy starania🌈

event.png
  • JoaJoaJoa Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elgenda wrote:
    Dla tych co lubią oglądać testy, przesyłam fotki. Ale pamiętajcie, że kreski pokazały się grubo po czasie 🫠

https://ibb.co/hJjdKPDJ
    https://ibb.co/mrGD85mz

Przybijam piątkę w tej kwestii 🤣

U mnie pierwszy raz coś takiego się zdarzyło, w sobotę wyjazd mamy i wracamy 15go więc albo zrobie test na wyjeździe albo już na spokojnie po powrocie 🙈

Elgenda lubi tę wiadomość

👩🏻👨🏻1995

07/11/2023 🟰
    13/12/2023🪽🌈

——————————-

11/11/2024 🟰
    15/07/2025 🍼
    M 🩷 57cm, 2540g

29/07/2025🪽🌈 👼🏻
  • Elgenda Ekspertka

Wysłany: 9 lipca, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigri wrote:
    Myślę że powinnaś iść na betę. 🤔

Zapisałam się na jutro 😄 Bo na dzisiaj w LuxMed już nie było terminów na pobranie krwi xD

Dzisiaj kupię ostatnie testy 🫠 Chat GPT mówi, żebym nie robiła już dzisiaj więcej 😆 ale będę haha

Konzzdi, Nigri, KarkoPa, mistyreal, MiśkaK, Kompotlinka, Słonecznik90 lubią tę wiadomość

33👱‍♀️ 34👨‍🦱

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Ezen 10
    Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

69 kg, 168 cm wzrostu
  • Elgenda Ekspertka

Wysłany: 9 lipca, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skowronek, Monia - dziękuję za odpowiedzi:)

JoaJoaJoa trzymam kciuki 💕

Monia• lubi tę wiadomość

33👱‍♀️ 34👨‍🦱

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Ezen 10
    Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

69 kg, 168 cm wzrostu
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie tylko plamienia, więc czekam, aż @ się porządnie rozkręci. 🥺 Temperatura nadal 37,08°c …

• Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elgenda wrote:
    Dla tych co lubią oglądać testy, przesyłam fotki. Ale pamiętajcie, że kreski pokazały się grubo po czasie 🫠

https://ibb.co/hJjdKPDJ
    https://ibb.co/mrGD85mz

Bo dość mocna jak na testowa... ale i tak musisz powtórzyć bo tak jak dziewczyny mówią może to być jednak ona

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca, 11:51

Starania o 1🤱👶 od maja 2021

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psia mama 🐕🐩 x2

30.09.2021 -> ⏸
    1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
    2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
    ...
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, silne stawianie macicy, nadciśnienie w ciąży)

Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026

Amh 0,6 ng/ml❌
    Endometrioza ❌❓
    PCOS androgenowe ❌❓
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elgenda wrote:
    Monia, Skowronek- Wasze pinki były wtedy po udanych czy nieudanych staraniach??

Aenu, powiem Ci, że ogólnie szok :( wydawałoby się, że te apteczne będą jeszcze lepsze. Ja zaopatruję się tylko w Rossmannie.

Nigri, jak samopoczucie dzisiaj?

Normlanie najgorsze objawy miałam na początku, teraz tak jakby wszystko odpuszcza. Dzisiaj bolą mnie tylko piersi po bokach, ale słabo. Trochę mnie to martwi, więc w piątek przy okazji bety zrobię i progesteron. Wiem że objawy moga pojawiać się i znikać, ale dla świętego spokoju sprawdzę bo w poprzedniej ciąży musiałam całą ciążę brać proga.

Tofuszka, KarkoPa, MiśkaK, Kompotlinka, Słonecznik90 lubią tę wiadomość

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
  • shaylen Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigri wrote:
    Normlanie najgorsze objawy miałam na początku, teraz tak jakby wszystko odpuszcza. Dzisiaj bolą mnie tylko piersi po bokach, ale słabo. Trochę mnie to martwi, więc w piątek przy okazji bety zrobię i progesteron. Wiem że objawy moga pojawiać się i znikać, ale dla świętego spokoju sprawdzę bo w poprzedniej ciąży musiałam całą ciążę brać proga.

Nie wiem czy cie to troche uspokoi, ale ja w sumie nadal nie czuje ze jestem w ciazy. W sensie czasami mnie zaboli podbrzusze i tyle. Jutro idę 3ci raz robic progesteron, mam nadzieje ze juz nie spada🙉 Tez sie tym zmartwilam, bo w poprzedniej ciazy bylam odrazu lekami obstawiona..

👱‍♀️29👱‍♂️30+🐈+🐕
    Początek starań 06.23 🥲
    *prawy jajowód niedrożny
    17cs 20.11.24 wyraźne ⏸️ 🥹❤️
    31.07.25 Narodziny 🩷 3060g 53cm

05.26 wracamy do gry 🤞
    Czy ponownie stanie się CUD? 🥹

07.26 stał sie cud✨️
    2cs 2.07 wyraźne ⏸️🥹❤️

Oto zaczyna się nowy rozdział -pisany małymi stópkami, pierwszymi uśmiechami i niezliczoną ilością nowych emocji :)
    age.png
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shaylen wrote:
    Nie wiem czy cie to troche uspokoi, ale ja w sumie nadal nie czuje ze jestem w ciazy. W sensie czasami mnie zaboli podbrzusze i tyle. Jutro idę 3ci raz robic progesteron, mam nadzieje ze juz nie spada🙉 Tez sie tym zmartwilam, bo w poprzedniej ciazy bylam odrazu lekami obstawiona..

No właśnie najgorzej jak już się miało takie przeżycia. Ja przez to co chodzę do łazienki to sprawdzam czy nie ma krwawienia.🫣
    Jednak to mocno zostaję już w głowie. Tłumaczysz sobie ale mózg swoje.😅

shaylen, MiśkaK lubią tę wiadomość

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
  • shaylen Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @JoaJoaJoa ja tam tez cos widze, chociaz mówią ze po czasie nie ma co patrzec. A jakbyś zrobila jutro bete? Chyba odrazu byłoby wiadomo co jest 5😊🤞

👱‍♀️29👱‍♂️30+🐈+🐕
    Początek starań 06.23 🥲
    *prawy jajowód niedrożny
    17cs 20.11.24 wyraźne ⏸️ 🥹❤️
    31.07.25 Narodziny 🩷 3060g 53cm

05.26 wracamy do gry 🤞
    Czy ponownie stanie się CUD? 🥹

07.26 stał sie cud✨️
    2cs 2.07 wyraźne ⏸️🥹❤️

Oto zaczyna się nowy rozdział -pisany małymi stópkami, pierwszymi uśmiechami i niezliczoną ilością nowych emocji :)
    age.png
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shaylen wrote:
    @JoaJoaJoa ja tam tez cos widze, chociaz mówią ze po czasie nie ma co patrzec. A jakbyś zrobila jutro bete? Chyba odrazu byłoby wiadomo co jest 5😊🤞

Też tak uważam bo ja niestety nie widzę, ale wiadomo ciężko aparatem uchwycić te kreski takie jakie są w rzeczywistości.

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌻Joa mi też coś majaczy, czekam na powtórkę 🤞🏻 po jakim czasie ją zobaczyłaś?
    🌻dzydzy trzymam kciuki!
    🌻Maalwi cieszę się że pobranie poszło bezproblemowo! Pompowałaś gniotkiem?
    🌻Elgendo lepiej wyrzucaj testy od razu po minięciu czasu na sprawdzenie. Może zrobić nadzieję taki wynik po 2h ale to na pewno linia parowania. Tak czy siak 9dpo jeszcze nic nie przesądza. Kciuki zaciśnięte!
    🌻Aenu myślałam o Tobie i też chodził mi po głowie biochem. Jeśli to faktycznie biochem to przynajmniej dobra wiadomość jest taka że Twój organizm jest w stanie przyjąć zarodek, tylko coś musiało być nie tak. Trzymaj się mocno, zadbaj o suplementy, a my trzymamy kciuki żeby to był TEN cykl 🤞🏻
    🌻Shaylen trzymam kciuki za proga!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca, 12:39

Nigri, Elgenda, mistyreal, MiśkaK, Kompotlinka, Marcycha lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle długości 26-38 dni.
    Starania od 02.2025r.

Leki: letrox, estrofem mite, duphaston

Sono-HSG 15.07 🤞
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do informowania o ciąży to kiedyś zależało mi na tym by nie mówić przed drugim trymestrem, ale jak oglądałam historie innych dziewczym to odeszłam od tego przekonania. Wiem tylko że będę suszyć mężowi głowę żeby nie mówił swoim rodzicom do pierwszego usg. Może to być problematyczne bo mąż pracuje ze swoim tatą 😅 ale moja teściowa za bardzo próbuje się angażować w nasze życie i bardzo nie chcę żeby weszła mi na głowę 🙈 szczególnie że pracuje bardzo blisko naszego miejsca zamieszkania 🙈 Nie żeby coś, wspaniała, troskliwa kobieta, tylko ja po rodzinie mojej wolę mieć dużo więcej przestrzeni dla siebie i najchętniej to widywałabym się z rodziną (z obu stron) raz na 3 miesiące 😂 i o ile moja rodzina nie ma z tym problemu, o tyle mama mojego męża jak nie widzi nas przez 3-4 tygodni to marudzi że się rzadko widujemy 😂 ale cóż, słyszałam wiele historii że to zwykle synowa z teściową ma problemy w relacjach (a nie stereotypowo zięć z teściową)

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle długości 26-38 dni.
    Starania od 02.2025r.

Sono-HSG 15.07 🤞
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedyne co to zawsze wyobrażam sobie jak powiem mojemu mężowi. Czy dam radę wytrzymać do jego powrotu z pracy, czy będę do niego dzwonić. Albo czy wytrzymam jeszcze dłużej i zrobię mu prezent (np wspomniany kubek z napisem "zostaniesz tatą" na dnie), ale to pewnie odpada, raczej tyle nie wytrzymam 😂 ale ogólnie co cykl to sobie wyobrażam i nigdy nie mówię mu że idę testować bo wiem że on będzie się baaardzo ekscytował, a ja przez to że tyle już się natestowałam to mnie tylko stresuje, a zbyt szybki nadmiar ekscytacji to tylko rozczarowanie w moich oczach

KamilaAnt2026, Nigri, Nikaaa_, Konzzdi, Gosiaczkova, MiśkaK, Marcycha, xSophie lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Starania od 02.2025r.

Sono-HSG 15.07 🤞
  • KamilaAnt2026 Ekspertka

Wysłany: 9 lipca, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:
    Jedyne co to zawsze wyobrażam sobie jak powiem mojemu mężowi. Czy dam radę wytrzymać do jego powrotu z pracy, czy będę do niego dzwonić. Albo czy wytrzymam jeszcze dłużej i zrobię mu prezent (np wspomniany kubek z napisem "zostaniesz tatą" na dnie), ale to pewnie odpada, raczej tyle nie wytrzymam 😂 ale ogólnie co cykl to sobie wyobrażam i nigdy nie mówię mu że idę testować bo wiem że on będzie się baaardzo ekscytował, a ja przez to że tyle już się natestowałam to mnie tylko stresuje, a zbyt szybki nadmiar ekscytacji to tylko rozczarowanie w moich oczach
    hehe ja mam podobne odczucia. Też co cykl wyobrażam sobie co by było gdyby się udało, czy mu mówić, czy nie mówić i poczekać. W tym cyklu nawet myślałam, ze jakby byy dwie kreski 13.07 (10dpo) to poszłabym na bete i w środe 15.07 ją powtórzyła i jakby było ok to bym mu powiedziała- akurat mamy wtedy rocznice ślubu. Ale co miesiąc się nie udaje i coraz bardziej to boli.
    Mężowi nie mówie już jak testuje bo jak jest biel to widze przeogromny smutek na jego twarzy i o

Tofuszka, mistyreal, xSophie lubią tę wiadomość

👩31 🧒29

♀️
    * zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
    * macica dwurożna

♂️
    Morfologia pl. 1%

Starania od 09.25 - 11cs
  • Monia• Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak mi się uda zajść , to powiem tylko mężowi a po 1 USG rodzicom. Zrobię mu niespodziankę. Będzie ciężko, bo mieszkamy z moimi rodzicami jak narazie, bo jesteśmy w trakcie budowy swojego domu ale miałam poronienie ostatnio i nie chce nikomu mówić dopóki nie będę wiedzieć że wszystko jest w porządku i serduszko bije … mam mega traumę po ostatnim poronieniu i boję się nawet zajść i mam ciągle myśli że coś jest ze mną nie tak

Tofuszka lubi tę wiadomość

👩 29 👨28

🔹2 cs ❤️
    ⏸️ 23.12.2023
    27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
    30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
    19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
    26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
    27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
    29.08.2024 - poród SN🥰

🔹3 cs starań o drugie dziecko
    ⏸️16.10.2025
    1.11.2025 - poronienie 💔 6+5tc

🔹wznawiamy starania🌈

event.png
  • Madzialenka95 Ekspertka

Wysłany: 9 lipca, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elgenda dla mnie płytkowy jakiś podejrzany, wygląda jak linia parowania ale ten strumieniowy wygląda na pozytywny.
    Ja też myślałam że nie wytrzymam i od razu powiem mojemu mężowi o ciąży ale jednak udało mi się zrobić prezent pod pretekstem jego imienin :) zapakowałam w pudełko małe skarpetki, test ciążowy i książkę ciąża dla facetów :)

Tofuszka, Elgenda, mistyreal, KamilaAnt2026, Konzzdi, MiśkaK, Marcycha, xSophie lubią tę wiadomość

Ona: 31
    - hiperprolaktynemia - dostinex 1/4 tabletki na tydzień
    - TSH, LH, FSH, FT3, FT4, progesteron ✅
    Sumplementy: mioinozytol, D3, B6, B9, B12, omega 3, magnez, jod, cholina, laktoferyna
    On: 34
    - morfologia 2%❗
    - podwyższona agregacja❗
    - koncentracja w 1ml - 67 mln / w całości 173mln ✅
    - ruch całkowity - 55% ✅
    - ruch postępowy - 43%✅
    - plemniki żywe - 80% ✅
    Suplementy: fertistim, omega 3, D3, magnez
    Starania od 01.2026
    26.06.2026 beta 25,68
    29.06.2026 beta 119
    01.07.2026 beta 485
    15.07.2026 pierwsze USG
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pochwalę się dobrymi wieściami - udało mi się zrzucić 3kg od początku czerwca ❤️

Zauważyłam że mam ostatnio mniejszy apetyt i gadałam sobie z AI na ten temat i jest możliwe że NAC wywołuje taki skutek uboczny. Oczywiście było też dużo rowerka 🚲 Tylko od 2 tygodni w domu siedzę przez remont (trochę mam go dość już)

Poza tym ktoś ostatnio tutaj pisał, że berberyna pomaga wyregulować cykl więc zamówiłam i czekam na paczkę. Wyczytałam że też może wpływać na apetyt więc same plusy w moim przypadku ☺️

Nigri, Elgenda, mistyreal, KamilaAnt2026, Nikaaa_, Monia•, Lucy_26, Konzzdi, MiśkaK, Marcycha, Lisia00, mommytobe, Słonecznik90 lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Starania od 02.2025r.

Sono-HSG 15.07 🤞
  • Madzialenka95 Ekspertka

Wysłany: 9 lipca, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shaylen wrote:
    Ja również praktycznie nie czuje że jestem w ciąży, jedyne co to piersi mnie bolą, dzisiaj jestem w 5+1

Tofuszka, Nigri, KamilaAnt2026, MiśkaK, Kompotlinka, xSophie lubią tę wiadomość

Ona: 31
    - hiperprolaktynemia - dostinex 1/4 tabletki na tydzień
    - TSH, LH, FSH, FT3, FT4, progesteron ✅
    Sumplementy: mioinozytol, D3, B6, B9, B12, omega 3, magnez, jod, cholina, laktoferyna
    On: 34
    - morfologia 2%❗
    - podwyższona agregacja❗
    - koncentracja w 1ml - 67 mln / w całości 173mln ✅
    - ruch całkowity - 55% ✅
    - ruch postępowy - 43%✅
    - plemniki żywe - 80% ✅
    Suplementy: fertistim, omega 3, D3, magnez
    Starania od 01.2026
    26.06.2026 beta 25,68
    29.06.2026 beta 119
    01.07.2026 beta 485
    15.07.2026 pierwsze USG
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamilaAnt2026 wrote:
    hehe ja mam podobne odczucia. Też co cykl wyobrażam sobie co by było gdyby się udało, czy mu mówić, czy nie mówić i poczekać. W tym cyklu nawet myślałam, ze jakby byy dwie kreski 13.07 (10dpo) to poszłabym na bete i w środe 15.07 ją powtórzyła i jakby było ok to bym mu powiedziała- akurat mamy wtedy rocznice ślubu. Ale co miesiąc się nie udaje i coraz bardziej to boli.
    Mężowi nie mówie już jak testuje bo jak jest biel to widze przeogromny smutek na jego twarzy i o
    To też musi boleć. Ale przynajmniej macie siebie 🫂
    Ja póki duphastonu nie brałam to mówiłam mojemu jak już byłam pewna że test mnie nie okłamuje (13-14dpo). Odkąd biorę dupka to mówię mu w ostatni dzień brania dupka że jest negatyw i powtórzę jutro dla pewności żeby odstawić proga.
    Trzymam kciuki żebyście mieli podwójne święto w rocznicę ❤️

Kompotlinka lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Starania od 02.2025r.

Sono-HSG 15.07 🤞
‹‹ 60 61 62 63 64 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ