Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
Odpowiedz

Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢

Oceń ten wątek:
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skowronek wrote:
    ja od kwietnia zeszłego roku schudłam 5 kg. Żenada
    W tym samym czasie mój mąż zrzucił 17 kg.
    Sprawiedliwość nie istnieje :D

to u mnie podobnie;p nie ma sprawiedliwości
    ja również przytyłam na przestrzeni dwóch lat, 3 lata temu choroba rodziców mnie przetyrała wtedy schudłam 10 kg w 3 miesiące i potem już wszystko się sypało...teraz się pilnuję żeby chociaż trochę się doprowadzić do porządku;p po mnie nie widać za bardzo bo jestem wysoka i tłuszcz ma duże pole do popisu, ale jednak się boję czasami, że chyba za dużo ważę... w 1 ciąży startowałam z wagą 74 i przytyłam 30 kg xd ja kocham jeść po prostu

Konzzdi lubi tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elgenda wrote:
    Jejku dziewczyny, współczuję Wam strat :( Duży bagaż emocjonalny.

Ja już sobie zracjonalizowałam te swoje testy z wynikiem po 2h. W poprzednim cyklu czułam się ciążowo, po czym beta ujemna. Jutro idę na betę i jak wyjdzie ujemna, to znów będę zła, że tyle wydałam na testy i się zastanawiałam.

Jeśli ten cykl nie będzie udany, to w następnym limit 2 testów na dzień - zaczynając od 9dpo I wyrzucam do kosza po ustalonym przez producenta czasie.

Muszę się uczyć na błędach 😆

trzymam za Ciebie kciuki!
    W rossmanie mają chyba nas już dość, ja w tym miesiącu przesadziłam, a nie dotrwałam nawet do daty testowania ;p na sierpień robię sobie bana choćby skały srały to nie kupię testów do 11 dpo

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elgenda Ty to faktycznie szalejesz z testami. Jak czytam że niektóre z was robią kilka razy dziennie to ja się za głowę łapię haha. W sensie rozumiem że chce się wiedzieć, ale jakoś u mnie świadomość że mocz w ciągu dnia jest zbyt rozwodniony wystarcza. Zawsze robię jeden dziennie i tylko jak mam odstawić proga to powtarzam dla pewności dodatkowym testem

Kompotlinka lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle długości 26-38 dni.
    Starania od 02.2025r.

Leki: letrox, estrofem mite, duphaston

Sono-HSG 15.07 🤞
  • Skowronek Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia ja w ciąży przytyłam 6 kg, tylko dlatego, że na początku schudłam 8 jak się okazało, że mam cukrzycę ciążową. Ja ogólnie tyje od chipsów, serio. Uwielbiam. Mogę jeść na każdy posiłek i mi sie nie nudzi. A to powoduje dużą nadwyżke kaloryczną więc taki mój los.

Gorzka jeszcze ważna rzecz. Ja czytałam, że ten kalendarz chińśki to powinno się odczytywać wg wieku matki ale chińskiego. I np ja mam 35 lat, ale według chińskiego kalendarza mam 37. A to powoduje, że już w innych miesiącach mi pokazuje kiedy jest czas na "robienie" dziewczynki

aaandzia lubi tę wiadomość

👩'91: niedoczynność tarczycy - Letrox
    👨‍🦱'90: cukrzyca typu II - Siofor 500

07.2026 - zielone światło od endokrynologa i ginekologa, badania porobione, czekam na wyniki cytologii i HPV
    15.06.2026 - TSH 1,68
    24.03.2026 - TSH 2,43, FT4 12,87 (przeciwciała ujemne)
    19.12.2025 - TSH 3,59 FT4 11,06

15.04.2021 Piotruś ♥️
  • MiśkaK Koleżanka

Wysłany: 9 lipca, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu ja raz z pinkiem miałam podobną sytuację, wyszła mi kreska nawet wyraźniejsza niż na zdjęciu, które wstawiłaś i byłam przekonana, że jestem w ciąży. To było jeszcze przed staraniami. Młoda bylam i jeszcze bardzo niedoświadczona, zamiast zrobić kolejny test od razu pobiegłam do lekarza, lekarka zleciła betę, ale nic nie wyszło. Do tej pory czasami się zastanawiam czy to była ciąża biochemiczna czy wadliwy test, wydaje mi się, że w moim przypadku to drugie. Współczuje Ci tej sytuacji bardzo 🫂 gdy czekasz na te ciążę, taka fałszywa nadzieja boli jeszcze bardziej.

mistyreal lubi tę wiadomość

• Tofuszka Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaandzia wrote:
    to u mnie podobnie;p nie ma sprawiedliwości
    ja również przytyłam na przestrzeni dwóch lat, 3 lata temu choroba rodziców mnie przetyrała wtedy schudłam 10 kg w 3 miesiące i potem już wszystko się sypało...teraz się pilnuję żeby chociaż trochę się doprowadzić do porządku;p po mnie nie widać za bardzo bo jestem wysoka i tłuszcz ma duże pole do popisu, ale jednak się boję czasami, że chyba za dużo ważę... w 1 ciąży startowałam z wagą 74 i przytyłam 30 kg xd ja kocham jeść po prostu
    Ile masz wzrostu? Ja też wysoka, 184cm
    Trzymam kciuki żeby z łatwością przyszło Ci "doprowadzenie się do porządku" 🫂

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle długości 26-38 dni.
    Starania od 02.2025r.

Sono-HSG 15.07 🤞
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:
    Ile masz wzrostu? Ja też wysoka, 184cm
    Trzymam kciuki żeby z łatwością przyszło Ci "doprowadzenie się do porządku" 🫂

no szok ;D ja 183

Tofuszka lubi tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kalendarza Chińskiego to też mnie zaciekawiłyście i oczywiście że zerknęłam 🙈 ja bym wolała chłopca bo łatwiej nam imię wybrać haha. Ale tak serio to byle by było zdrowe. Z imieniem jakoś się uporamy tak czy siak ☺️

A tak w ogóle to są badania mówiące o tym że jedni mężczyźni mają więcej plemników X a inni Y i prawdopodobnie jest to genetyczne (genu nie znaleziono, ale jest zależność- jeśli od strony ojca było więcej braci, wujków itd to dany mężczyzna ma więcej plemników Y)

Konzzdi, Nigri, Carlina, Gorzkax33333 lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Starania od 02.2025r.

Sono-HSG 15.07 🤞
  • Elgenda Ekspertka

Wysłany: 9 lipca, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wagi, to mniej lub bardziej udaje mi się trzymać wagę po zrzuceniu 12 kg.

Teraz weszłam w tryb sportowy, bo za dużo jadłam xd ale z kolei przetrenowanie też jest niedobre, bo zatrzymuje mi się woda i potrzebuję wtedy 2-3 dni spokoju, żeby zeszła.

Od wczoraj mam wilczy apetyt, ale się trzymam. Chociaż łatwo nie jest 🥴

Tofuszka, Skowronek, Nigri, aaandzia lubią tę wiadomość

33👱‍♀️ 34👨‍🦱

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Ezen 10
    Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

69 kg, 168 cm wzrostu
  • MiśkaK Koleżanka

Wysłany: 9 lipca, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mężem powiedzieliśmy wcześnie o drugiej ciąży w siódmym tygodniu zaraz po USG, nie chciałam czekać do tego dwunastego. Za pierwszym razem nikt nie wiedział (oprócz ojca dziecka i lekarza) i nikt się już nie dowiedział, bo jakoś ciężko było mi wrócić po fakcie do tematu, że była ciąża, ale już nie ma. Odczułam to trochę tak jakby to dziecko nie dostało żadnej uwagi i było w jakiś sposób pominięte, a przecież było ze mną. W pracy też za drugim razem powiedziałam wcześnie i dostałam bardzo dużo wsparcia, nie żałuję, ciężko było by mi udawać, że wszystko jest dobrze, gdyby coś się stało.
    Rozumiem, że coś takiego każdy może zupełnie inaczej odczuwać. Droga do macierzyństwa jest indywidualna i czasem bardzo trudna, ale kobiety są naprawdę silne 🌺

Konzzdi, Nigri, Kompotlinka lubią tę wiadomość

• Skowronek Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:
    Co do kalendarza Chińskiego to też mnie zaciekawiłyście i oczywiście że zerknęłam 🙈 ja bym wolała chłopca bo łatwiej nam imię wybrać haha. Ale tak serio to byle by było zdrowe. Z imieniem jakoś się uporamy tak czy siak ☺️

A tak w ogóle to są badania mówiące o tym że jedni mężczyźni mają więcej plemników X a inni Y i prawdopodobnie jest to genetyczne (genu nie znaleziono, ale jest zależność- jeśli od strony ojca było więcej braci, wujków itd to dany mężczyzna ma więcej plemników Y)
    To powiem Ci, że podoba mi się twoja teoria bo mojego męża ojciec ma 4 siostry i tylko jednego brata, a on sam spłodził na czwórkę dzieci tylko jednego chłopca (w sensie męża mojego :P). Więc...skoro mój mąż już zrobił mi chłopca to teraz statystycznie jest szansa na dziewczynkę. Ja to afirmuje.
    Wiadomo, że najważniejsze, żeby zdrowe. Ale co przeszkadza, żeby afirmować zdrową dziewczynkę? :D

Tofuszka, Nigri, Konzzdi, Gosiaczkova, Marcycha, Kompotlinka, Słonecznik90 lubią tę wiadomość

07.2026 - zielone światło od endokrynologa i ginekologa, badania porobione, czekam na wyniki cytologii i HPV
    15.06.2026 - TSH 1,68

15.04.2021 Piotruś ♥️
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamilaAnt2026 wrote:
    Ja też trzymam kciuki za Was. Widze że już długo się staracie :(

gratulacje zrzucenia wagi. Ja jak w zeszłym roku poszłam do ginekologa to tez kazał mi sie pozbyc z 10kg i udało mi się w zeszłym roku, ale od tej pory już mam +4kg bo stres zajadałam czipsami haha

Mam ten sam problem z zajadaniem stresu 😶 wiec łączę się e bolu

KamilaAnt2026 lubi tę wiadomość

Starania o 1🤱👶 od maja 2021

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psia mama 🐕🐩 x2

30.09.2021 -> ⏸
    1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
    2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
    ...
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, silne stawianie macicy, nadciśnienie w ciąży)

Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026

Amh 0,6 ng/ml❌
    Endometrioza ❌❓
    PCOS androgenowe ❌❓
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Elgenda Ekspertka

Wysłany: 9 lipca, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaandzia wrote:
    trzymam za Ciebie kciuki!
    W rossmanie mają chyba nas już dość, ja w tym miesiącu przesadziłam, a nie dotrwałam nawet do daty testowania ;p na sierpień robię sobie bana choćby skały srały to nie kupię testów do 11 dpo

Tak Andzia, jeżeli w tym cyklu nam się nie uda. To robimy bana na nadużywanie Rossmanna 🤪

Nigri, aaandzia lubią tę wiadomość

33👱‍♀️ 34👨‍🦱

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Ezen 10
    Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

69 kg, 168 cm wzrostu
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skowronek wrote:
    To powiem Ci, że podoba mi się twoja teoria bo mojego męża ojciec ma 4 siostry i tylko jednego brata, a on sam spłodził na czwórkę dzieci tylko jednego chłopca (w sensie męża mojego :P). Więc...skoro mój mąż już zrobił mi chłopca to teraz statystycznie jest szansa na dziewczynkę. Ja to afirmuje.
    Wiadomo, że najważniejsze, żeby zdrowe. Ale co przeszkadza, żeby afirmować zdrową dziewczynkę? :D
    To nie teoria tylko nauka haha więc myślę że jak najbardziej macie większe szanse na dziewczynkę.
    U nas trochę nie wiadomo, bo mąż ma brata, a ich ojciec tylko siostrę 🤷🏻‍♀️

Ale biologia i tak lubi robić psikusy - mój tato ma dwóch braci i siostrę, a sam ma dwie córki. Ale moje kuzynostwo z tej strony to głównie chłopacy 🤷🏻‍♀️

Nigri lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Starania od 02.2025r.

Sono-HSG 15.07 🤞
  • Skowronek Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A walić taką naturę :D
    Zwariować można, Wole w takim razie ten chiński kalendarz :D

15.06.2026 - TSH 1,68

15.04.2021 Piotruś ♥️
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiśkaK wrote:
    My z mężem powiedzieliśmy wcześnie o drugiej ciąży w siódmym tygodniu zaraz po USG, nie chciałam czekać do tego dwunastego. Za pierwszym razem nikt nie wiedział (oprócz ojca dziecka i lekarza) i nikt się już nie dowiedział, bo jakoś ciężko było mi wrócić po fakcie do tematu, że była ciąża, ale już nie ma. Odczułam to trochę tak jakby to dziecko nie dostało żadnej uwagi i było w jakiś sposób pominięte, a przecież było ze mną. W pracy też za drugim razem powiedziałam wcześnie i dostałam bardzo dużo wsparcia, nie żałuję, ciężko było by mi udawać, że wszystko jest dobrze, gdyby coś się stało.
    Rozumiem, że coś takiego każdy może zupełnie inaczej odczuwać. Droga do macierzyństwa jest indywidualna i czasem bardzo trudna, ale kobiety są naprawdę silne 🌺
    Właśnie takie historie jak Twoja przekonują mnie że warto mówić po pierwszym usg z serduszkiem 🥺 przykro mi że musiałaś przez to przechodzić 💔

MiśkaK lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Starania od 02.2025r.

Sono-HSG 15.07 🤞
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skowronek wrote:
    A walić taką naturę :D
    Zwariować można, Wole w takim razie ten chiński kalendarz :D
    Ale się uśmiałam haha ❤️

Skowronek lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Starania od 02.2025r.

Sono-HSG 15.07 🤞
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:

A jak jest pół na pół to dalej jest pół na pół? 🤔

To ja w takim razie ten chiński źle patrzyłam pewnie dlatego niż mi się nie zgadzało 😂

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak ogólnie zazdroszczę wam tego wzrostu. Jak mnie wkurza wkładanie czegoś na samą górę szafy albo jak kurier przesyłkę wkłada sobie na samą górę (mimo opcji na dole). Mali ludzie maja przekichane😅

Lucy_26, Kompotlinka lubią tę wiadomość

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elgenda wrote:
    Tak Andzia, jeżeli w tym cyklu nam się nie uda. To robimy bana na nadużywanie Rossmanna 🤪
    Co do tego to ja też zawsze na początku cyklu mam takie "ja pierdole, po co ja tyle testów robiłam?" Więc może dołączę do was w postanowieniu w tym cyklu. Testowanie wypadnie mi raczej w sierpniu. Z tym że ja mam jeszcze kilka testów bo z allegro zamówiłam zapas kilka cykli temu xD

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Starania od 02.2025r.

Sono-HSG 15.07 🤞
‹‹ 62 63 64 65 66 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ