Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
Odpowiedz

Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢

Oceń ten wątek:
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigri wrote:
    A jak jest pół na pół to dalej jest pół na pół? 🤔

To ja w takim razie ten chiński źle patrzyłam pewnie dlatego niż mi się nie zgadzało 😂
    Jak jest pół na pół to w sumie nie wiadomo chyba. Musiałoby być więcej rodzeństwa do wyciągnięcia wniosków. Ale myślę że można zawsze prześledzić drzewo genealogiczne trochę dalej

Nigri lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle długości 26-38 dni.
    Starania od 02.2025r.

Leki: letrox, estrofem mite, duphaston

Sono-HSG 15.07 🤞
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigri wrote:
    A tak ogólnie zazdroszczę wam tego wzrostu. Jak mnie wkurza wkładanie czegoś na samą górę szafy albo jak kurier przesyłkę wkłada sobie na samą górę (mimo opcji na dole). Mali ludzie maja przekichane😅
    Nie zazdrość, nie ma czego.. ani to szpilek założyć, kręgosłup szybko zaczyna boleć (ja mam od gimnazjum problemy), wszystkie ciuchy są za krótkie - skrócić każdy ciuch się da, wydłużyć jest ciężko żeby to dobrze wyglądało 😂 już nie mówiąc o problemie z butami w większym rozmiarze. Każdy wzrost ma swoje plusy i minusy

aaandzia, Nigri lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle długości 26-38 dni.
    Starania od 02.2025r.

Sono-HSG 15.07 🤞
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elgenda wrote:
    Tak Andzia, jeżeli w tym cyklu nam się nie uda. To robimy bana na nadużywanie Rossmanna 🤪

ja trzymam kciuki żeby się udało, to będzie miała rozwiązany problem rossmanowy ;D ja się nie potrafię opamiętać;D i jak ja idę kupić test to nie kupuję jednego tylko z 4/5 na jeden dzień....DRAMAT! To się chyba powinno leczyć? ;D

Nigri, Tofuszka, Elgenda, mistyreal, MiśkaK, Konzzdi lubią tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:
    Nie zazdrość, nie ma czego.. ani to szpilek założyć, kręgosłup szybko zaczyna boleć (ja mam od gimnazjum problemy), wszystkie ciuchy są za krótkie - skrócić każdy ciuch się da, wydłużyć jest ciężko żeby to dobrze wyglądało 😂 już nie mówiąc o problemie z butami w większym rozmiarze. Każdy wzrost ma swoje plusy i minusy

ja kiedyś miałam mega kompleks z tym, teraz się cieszę i lubię swój wzrost i w szpilkach też czasami chodzę ;D

Tofuszka lubi tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z takich ciekawostek jeszcze. Moja mama jest z bliźniaczek jednojajowych, mój śp.ojciec ma brata I miał krótka chwilę siostrę. U mojej mamy jest 3 synów i ja, natomiast u bliźniaczki jej jest dokładnie odwrotnie z płcią, a liczba dzieci się zgadza. Jednak jej mąż ma dwóch braci. Z tej ciekawostki najciekawsze jest to że , ciotka i moja mama mają dzieci w tej samej kolejności. U mojej mamy syn, córka, syn, syn
    U ciotki córka, syn, córka, córka 😅

Tofuszka, MiśkaK, aaandzia, Kompotlinka lubią tę wiadomość

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:

Eee kręgosłup mam rozwalony mimo małego wzrostu. Kupowanie długich spudnic, sukienek, spodni to koszmar. Butów na obcasie prawie nie noszę bo kręgosłup, a gdyby był wzrost chociaż nei musiałbym się denerwować wkładając coś na górę. 😂😂😂

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
  • Lucy_26 Debiutantka

Wysłany: 9 lipca, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamilaAnt2026 wrote:
    Lucy - hahaha rozbawiała mnie Twoja historia🤣, a w którym cyklu starań udało wam się z synkiem?

Tofuszka - rozumiem i trzymam mocno kciuki :) no niestety utrzymanie wagi nie jest takie proste, teraz próbowałam znowu wejść na redukcje, ale jakoś słabo mi idzie w lato haha :D My babeczki mamy przekichane, mąż je dużo więcej niż ja i chudnie a ja tyje, 0 sprawiedliwości haha

Wtedy poszło szybciutko, bo już w 2 cyklu. Ale mąż chciał syna i mówił, że musi się dobrze postarać, cokolwiek to znaczyło 😂

Tofuszka, KamilaAnt2026, Konzzdi lubią tę wiadomość

👩🏼33 🧔🏻‍♂️36

13.12.2024 3340 g 52 cm💙

starania o drugie 👶 od 04.2026 (4 cs)

💊 Euthyrox, wit. D₃, kwas foliowy metylowany, cynk, wit. C 1000
  • Skowronek Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigri wrote:
    Z takich ciekawostek jeszcze. Moja mama jest z bliźniaczek jednojajowych, mój śp.ojciec ma brata I miał krótka chwilę siostrę. U mojej mamy jest 3 synów i ja, natomiast u bliźniaczki jej jest dokładnie odwrotnie z płcią, a liczba dzieci się zgadza. Jednak jej mąż ma dwóch braci. Z tej ciekawostki najciekawsze jest to że , ciotka i moja mama mają dzieci w tej samej kolejności. U mojej mamy syn, córka, syn, syn
    U ciotki córka, syn, córka, córka 😅
    przepraszam cię ale pogubiłam się już w połowie drugiego zdania :D

👩'91: niedoczynność tarczycy - Letrox
    👨‍🦱'90: cukrzyca typu II - Siofor 500

07.2026 - zielone światło od endokrynologa i ginekologa, badania porobione, czekam na wyniki cytologii i HPV
    15.06.2026 - TSH 1,68
    24.03.2026 - TSH 2,43, FT4 12,87 (przeciwciała ujemne)
    19.12.2025 - TSH 3,59 FT4 11,06

15.04.2021 Piotruś ♥️
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaandzia wrote:
    ja kiedyś miałam mega kompleks z tym, teraz się cieszę i lubię swój wzrost i w szpilkach też czasami chodzę ;D
    Też miałam straszne kompleksy jak byłam młodsza. Ale też zaakceptowałam swój wzrost i czasem nawet noszę wysokie buty. Ale z ciuchami mam mega problem - mam spory biust (75i-j) i wszystkie sukienki wyglądają jak ciążowe (bo odcięcie które powinno być w talii jest tak naprawdę pod biustem).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca, 15:29

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Starania od 02.2025r.

Sono-HSG 15.07 🤞
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skowronek wrote:
    przepraszam cię ale pogubiłam się już w połowie drugiego zdania :D

No tak w susumie trochę zakręciłam.
    Mój tato-mial tylko jednego brata i siostrę która umarła krótko po porodzie
    Mój wujek- ma trzech braci
    I teraz moja mam i ciotka są bliźniaczkami jednojajowymi.
    Moja mama w kolejności urodzeń- syna, córkę, syna, syna
    Moja ciotka- córkę, syna, córkę, córkę
    Liczba dzieci taka sama, tylko odwrotna kolejność płci

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca, 15:30

Skowronek, Konzzdi lubią tę wiadomość

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
  • Skowronek Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigri wrote:
    No tak w susumie trochę zakręciłam.
    Mój tato-mial tylko jednego brata i siostrę która umarła krótko po porodzie
    Mój wujek- ma trzech braci
    I teraz moja mam i ciotka są bliźniaczkami jednojajowymi.
    Moja mama w kolejności urodzeń- syna, córkę, syna, syna
    Moja ciotka- córkę, syna, córkę, córkę
    Liczba dzieci taka sama, tylko odwrotna kolejność płci
    Tak, tak potem już na spokojnie ogarnęłam 😂
    Nabijam się bo mam tak ciężki czas w pracy, że tylko śmiech mi pozostał

Nigri lubi tę wiadomość

👩'91: niedoczynność tarczycy - Letrox
    👨‍🦱'90: cukrzyca typu II - Siofor 500

07.2026 - zielone światło od endokrynologa i ginekologa, badania porobione, czekam na wyniki cytologii i HPV
    15.06.2026 - TSH 1,68
    24.03.2026 - TSH 2,43, FT4 12,87 (przeciwciała ujemne)
    19.12.2025 - TSH 3,59 FT4 11,06

15.04.2021 Piotruś ♥️
  • Carlina Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:
    Co do kalendarza Chińskiego to też mnie zaciekawiłyście i oczywiście że zerknęłam 🙈 ja bym wolała chłopca bo łatwiej nam imię wybrać haha. Ale tak serio to byle by było zdrowe. Z imieniem jakoś się uporamy tak czy siak ☺️

A tak w ogóle to są badania mówiące o tym że jedni mężczyźni mają więcej plemników X a inni Y i prawdopodobnie jest to genetyczne (genu nie znaleziono, ale jest zależność- jeśli od strony ojca było więcej braci, wujków itd to dany mężczyzna ma więcej plemników Y)

Ależ mnie tym zaciekawiłaś ! 😅

💃35 |🕺37 | 👶 5

Nieregularne starania od czerwca 2023 do listopada 2024(10 cs)
    Obecnie powrót do starań od 05.2026

Diagnoza in progress...
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skowronek wrote:
    Tak, tak potem już na spokojnie ogarnęłam 😂
    Nabijam się bo mam tak ciężki czas w pracy, że tylko śmiech mi pozostał

Żeby nie zwariować trzeba 🤭

Skowronek lubi tę wiadomość

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
  • Lucy_26 Debiutantka

Wysłany: 9 lipca, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigri wrote:
    A tak ogólnie zazdroszczę wam tego wzrostu. Jak mnie wkurza wkładanie czegoś na samą górę szafy albo jak kurier przesyłkę wkłada sobie na samą górę (mimo opcji na dole). Mali ludzie maja przekichane😅
    Ach, zgadzam się 🥴 157 cm wzrostu pozdrawia 😅

Nigri lubi tę wiadomość

👩🏼33 🧔🏻‍♂️36

13.12.2024 3340 g 52 cm💙

starania o drugie 👶 od 04.2026 (4 cs)

💊 Euthyrox, wit. D₃, kwas foliowy metylowany, cynk, wit. C 1000
  • Gorzkax33333 Ekspertka

Wysłany: 9 lipca, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skowronek wrote:
    do listopada jest bardzo dużo czasu. Jesteś pewna, ze chcesz go tracić z takiego powodu?
    Jeśli tak to znaczy, że w końcu znalazłam kogoś również dziwnego jak ja :P
    Hahaha ja już nawet z chatem gpt ogarniam sprawę 😂 i zupełnie inaczej mi wyliczył niż te internetowe tabletek 😂 od dziś zaczynam feristim

• Gorzkax33333 Ekspertka

Wysłany: 9 lipca, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tabele" miało być 😂

• Nikaaa_ Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mój mąż dostał wyniki badania nasienia i wszystko ma poniżej normy :( dobrze przeczuwałam, że coś może wyjść nie tak. Trochę jestem podłamana teraz :(

👩🏼31 🧔🏻‍♂️33
    starania od 01.2026
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikaaa_ wrote:
    Dziewczyny, mój mąż dostał wyniki badania nasienia i wszystko ma poniżej normy :( dobrze przeczuwałam, że coś może wyjść nie tak. Trochę jestem podłamana teraz :(
    Kochana, przynajmniej możecie teraz działać w tym kierunku. Dobry zestaw supli na pewno pomoże. Będzie dobrze 🫂

Nikaaa_, Nigri, mistyreal, MiśkaK, Marcycha, Kompotlinka lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Starania od 02.2025r.

Sono-HSG 15.07 🤞
  • Elgenda Ekspertka

Wysłany: 9 lipca, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikaaa_ wrote:

🫂🫂🫂

Tofuszka ma rację, przynajmniej wiecie na czym się skoncentrować.
    A jak zareagował??

Mogłabyś powiedzieć jaki ma styl życia? Jeżeli chcesz oczywiście. Zastanawia mnie czy styl życia mógł wpłynąć, czy jest raczej w grupie zdrowe jedzenie, sport itd. Po prostu mnie interesuje ten temat 🤔

Nikaaa_, Nigri lubią tę wiadomość

33👱‍♀️ 34👨‍🦱

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Ezen 10
    Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

69 kg, 168 cm wzrostu
  • Gorzkax33333 Ekspertka

Wysłany: 9 lipca, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikaaa_ wrote:
    Kochana głowa do góry, u mnie szwagier parametry tragiczne miał, powiedział jeden lekarz konował że się do in vitro nawet nie nadaje, znaleźli z siostrą innego lekarza i teraz jest już w 16 tygodniu ciąży ❤️

Nikaaa_, mistyreal lubią tę wiadomość

‹‹ 63 64 65 66 67 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ