Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
-
WIADOMOŚĆ
-
Jak jest pół na pół to w sumie nie wiadomo chyba. Musiałoby być więcej rodzeństwa do wyciągnięcia wniosków. Ale myślę że można zawsze prześledzić drzewo genealogiczne trochę dalejNigri wrote:A jak jest pół na pół to dalej jest pół na pół? 🤔
To ja w takim razie ten chiński źle patrzyłam pewnie dlatego niż mi się nie zgadzało 😂
Nigri lubi tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle długości 26-38 dni.
Starania od 02.2025r.
Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
Sono-HSG 15.07 🤞 -
Nie zazdrość, nie ma czego.. ani to szpilek założyć, kręgosłup szybko zaczyna boleć (ja mam od gimnazjum problemy), wszystkie ciuchy są za krótkie - skrócić każdy ciuch się da, wydłużyć jest ciężko żeby to dobrze wyglądało 😂 już nie mówiąc o problemie z butami w większym rozmiarze. Każdy wzrost ma swoje plusy i minusyNigri wrote:A tak ogólnie zazdroszczę wam tego wzrostu. Jak mnie wkurza wkładanie czegoś na samą górę szafy albo jak kurier przesyłkę wkłada sobie na samą górę (mimo opcji na dole). Mali ludzie maja przekichane😅
aaandzia, Nigri lubią tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle długości 26-38 dni.
Starania od 02.2025r.
Sono-HSG 15.07 🤞 -
Elgenda wrote:Tak Andzia, jeżeli w tym cyklu nam się nie uda. To robimy bana na nadużywanie Rossmanna 🤪
ja trzymam kciuki żeby się udało, to będzie miała rozwiązany problem rossmanowy
ja się nie potrafię opamiętać
i jak ja idę kupić test to nie kupuję jednego tylko z 4/5 na jeden dzień....DRAMAT! To się chyba powinno leczyć?
Nigri, Tofuszka, Elgenda, mistyreal, MiśkaK, Konzzdi lubią tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
-niedoczynność tarczycy -
Tofuszka wrote:Nie zazdrość, nie ma czego.. ani to szpilek założyć, kręgosłup szybko zaczyna boleć (ja mam od gimnazjum problemy), wszystkie ciuchy są za krótkie - skrócić każdy ciuch się da, wydłużyć jest ciężko żeby to dobrze wyglądało 😂 już nie mówiąc o problemie z butami w większym rozmiarze. Każdy wzrost ma swoje plusy i minusy
ja kiedyś miałam mega kompleks z tym, teraz się cieszę i lubię swój wzrost i w szpilkach też czasami chodzę
Tofuszka lubi tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
-niedoczynność tarczycy -
Z takich ciekawostek jeszcze. Moja mama jest z bliźniaczek jednojajowych, mój śp.ojciec ma brata I miał krótka chwilę siostrę. U mojej mamy jest 3 synów i ja, natomiast u bliźniaczki jej jest dokładnie odwrotnie z płcią, a liczba dzieci się zgadza. Jednak jej mąż ma dwóch braci. Z tej ciekawostki najciekawsze jest to że , ciotka i moja mama mają dzieci w tej samej kolejności. U mojej mamy syn, córka, syn, syn
U ciotki córka, syn, córka, córka 😅
Tofuszka, MiśkaK, aaandzia, Kompotlinka lubią tę wiadomość
PCOS, ENDO, IO
09.2025 początek starań -
Tofuszka wrote:Nie zazdrość, nie ma czego.. ani to szpilek założyć, kręgosłup szybko zaczyna boleć (ja mam od gimnazjum problemy), wszystkie ciuchy są za krótkie - skrócić każdy ciuch się da, wydłużyć jest ciężko żeby to dobrze wyglądało 😂 już nie mówiąc o problemie z butami w większym rozmiarze. Każdy wzrost ma swoje plusy i minusy
Eee kręgosłup mam rozwalony mimo małego wzrostu. Kupowanie długich spudnic, sukienek, spodni to koszmar. Butów na obcasie prawie nie noszę bo kręgosłup, a gdyby był wzrost chociaż nei musiałbym się denerwować wkładając coś na górę. 😂😂😂
PCOS, ENDO, IO
KamilaAnt2026 wrote:Lucy - hahaha rozbawiała mnie Twoja historia🤣, a w którym cyklu starań udało wam się z synkiem?
Tofuszka - rozumiem i trzymam mocno kciuki
no niestety utrzymanie wagi nie jest takie proste, teraz próbowałam znowu wejść na redukcje, ale jakoś słabo mi idzie w lato haha
My babeczki mamy przekichane, mąż je dużo więcej niż ja i chudnie a ja tyje, 0 sprawiedliwości haha
Wtedy poszło szybciutko, bo już w 2 cyklu. Ale mąż chciał syna i mówił, że musi się dobrze postarać, cokolwiek to znaczyło 😂
Tofuszka, KamilaAnt2026, Konzzdi lubią tę wiadomość
👩🏼33 🧔🏻♂️36
13.12.2024 3340 g 52 cm💙
starania o drugie 👶 od 04.2026 (4 cs)
💊 Euthyrox, wit. D₃, kwas foliowy metylowany, cynk, wit. C 1000 -
przepraszam cię ale pogubiłam się już w połowie drugiego zdaniaNigri wrote:Z takich ciekawostek jeszcze. Moja mama jest z bliźniaczek jednojajowych, mój śp.ojciec ma brata I miał krótka chwilę siostrę. U mojej mamy jest 3 synów i ja, natomiast u bliźniaczki jej jest dokładnie odwrotnie z płcią, a liczba dzieci się zgadza. Jednak jej mąż ma dwóch braci. Z tej ciekawostki najciekawsze jest to że , ciotka i moja mama mają dzieci w tej samej kolejności. U mojej mamy syn, córka, syn, syn
U ciotki córka, syn, córka, córka 😅
👩'91: niedoczynność tarczycy - Letrox
👨🦱'90: cukrzyca typu II - Siofor 500
07.2026 - zielone światło od endokrynologa i ginekologa, badania porobione, czekam na wyniki cytologii i HPV
15.06.2026 - TSH 1,68
24.03.2026 - TSH 2,43, FT4 12,87 (przeciwciała ujemne)
19.12.2025 - TSH 3,59 FT4 11,06
15.04.2021 Piotruś ♥️ -
Też miałam straszne kompleksy jak byłam młodsza. Ale też zaakceptowałam swój wzrost i czasem nawet noszę wysokie buty. Ale z ciuchami mam mega problem - mam spory biust (75i-j) i wszystkie sukienki wyglądają jak ciążowe (bo odcięcie które powinno być w talii jest tak naprawdę pod biustem).aaandzia wrote:ja kiedyś miałam mega kompleks z tym, teraz się cieszę i lubię swój wzrost i w szpilkach też czasami chodzę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca, 15:29
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Starania od 02.2025r.
Sono-HSG 15.07 🤞 -
Skowronek wrote:przepraszam cię ale pogubiłam się już w połowie drugiego zdania

No tak w susumie trochę zakręciłam.
Mój tato-mial tylko jednego brata i siostrę która umarła krótko po porodzie
Mój wujek- ma trzech braci
I teraz moja mam i ciotka są bliźniaczkami jednojajowymi.
Moja mama w kolejności urodzeń- syna, córkę, syna, syna
Moja ciotka- córkę, syna, córkę, córkę
Liczba dzieci taka sama, tylko odwrotna kolejność płciWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca, 15:30
Skowronek, Konzzdi lubią tę wiadomość
PCOS, ENDO, IO
Tak, tak potem już na spokojnie ogarnęłam 😂Nigri wrote:No tak w susumie trochę zakręciłam.
Mój tato-mial tylko jednego brata i siostrę która umarła krótko po porodzie
Mój wujek- ma trzech braci
I teraz moja mam i ciotka są bliźniaczkami jednojajowymi.
Moja mama w kolejności urodzeń- syna, córkę, syna, syna
Moja ciotka- córkę, syna, córkę, córkę
Liczba dzieci taka sama, tylko odwrotna kolejność płci
Nabijam się bo mam tak ciężki czas w pracy, że tylko śmiech mi pozostał
Nigri lubi tę wiadomość
👩'91: niedoczynność tarczycy - Letrox
👨🦱'90: cukrzyca typu II - Siofor 500
07.2026 - zielone światło od endokrynologa i ginekologa, badania porobione, czekam na wyniki cytologii i HPV
15.06.2026 - TSH 1,68
24.03.2026 - TSH 2,43, FT4 12,87 (przeciwciała ujemne)
19.12.2025 - TSH 3,59 FT4 11,06
15.04.2021 Piotruś ♥️ -
Tofuszka wrote:Co do kalendarza Chińskiego to też mnie zaciekawiłyście i oczywiście że zerknęłam 🙈 ja bym wolała chłopca bo łatwiej nam imię wybrać haha. Ale tak serio to byle by było zdrowe. Z imieniem jakoś się uporamy tak czy siak ☺️
A tak w ogóle to są badania mówiące o tym że jedni mężczyźni mają więcej plemników X a inni Y i prawdopodobnie jest to genetyczne (genu nie znaleziono, ale jest zależność- jeśli od strony ojca było więcej braci, wujków itd to dany mężczyzna ma więcej plemników Y)
Ależ mnie tym zaciekawiłaś ! 😅
💃35 |🕺37 | 👶 5
Nieregularne starania od czerwca 2023 do listopada 2024(10 cs)
Obecnie powrót do starań od 05.2026
Diagnoza in progress... -
Ach, zgadzam się 🥴 157 cm wzrostu pozdrawia 😅Nigri wrote:A tak ogólnie zazdroszczę wam tego wzrostu. Jak mnie wkurza wkładanie czegoś na samą górę szafy albo jak kurier przesyłkę wkłada sobie na samą górę (mimo opcji na dole). Mali ludzie maja przekichane😅
Nigri lubi tę wiadomość
👩🏼33 🧔🏻♂️36
13.12.2024 3340 g 52 cm💙
starania o drugie 👶 od 04.2026 (4 cs)
💊 Euthyrox, wit. D₃, kwas foliowy metylowany, cynk, wit. C 1000 -
Hahaha ja już nawet z chatem gpt ogarniam sprawę 😂 i zupełnie inaczej mi wyliczył niż te internetowe tabletek 😂 od dziś zaczynam feristimSkowronek wrote:do listopada jest bardzo dużo czasu. Jesteś pewna, ze chcesz go tracić z takiego powodu?
Jeśli tak to znaczy, że w końcu znalazłam kogoś również dziwnego jak ja
-
Kochana, przynajmniej możecie teraz działać w tym kierunku. Dobry zestaw supli na pewno pomoże. Będzie dobrze 🫂Nikaaa_ wrote:Dziewczyny, mój mąż dostał wyniki badania nasienia i wszystko ma poniżej normy
dobrze przeczuwałam, że coś może wyjść nie tak. Trochę jestem podłamana teraz 
Nikaaa_, Nigri, mistyreal, MiśkaK, Marcycha, Kompotlinka lubią tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Starania od 02.2025r.
Sono-HSG 15.07 🤞 -
Nikaaa_ wrote:Dziewczyny, mój mąż dostał wyniki badania nasienia i wszystko ma poniżej normy
🫂🫂🫂
Tofuszka ma rację, przynajmniej wiecie na czym się skoncentrować.
A jak zareagował??
Mogłabyś powiedzieć jaki ma styl życia? Jeżeli chcesz oczywiście. Zastanawia mnie czy styl życia mógł wpłynąć, czy jest raczej w grupie zdrowe jedzenie, sport itd. Po prostu mnie interesuje ten temat 🤔
Nikaaa_, Nigri lubią tę wiadomość
33👱♀️ 34👨🦱
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
69 kg, 168 cm wzrostu -
Kochana głowa do góry, u mnie szwagier parametry tragiczne miał, powiedział jeden lekarz konował że się do in vitro nawet nie nadaje, znaleźli z siostrą innego lekarza i teraz jest już w 16 tygodniu ciąży ❤️Nikaaa_ wrote:Dziewczyny, mój mąż dostał wyniki badania nasienia i wszystko ma poniżej normy
Nikaaa_, mistyreal lubią tę wiadomość