Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki Wam za te dobre słowa ❤️
Z jednej strony też tak sobie myślę, że przynajmniej wiemy, w którą stronę iść. Szczególnie, że moje wyniki już są właściwie w normie więc teraz możemy skupić się na nim. I bardzo się cieszę, że tak szybko zrobił badania, a nie czekaliśmy kolejne pół roku.
Elgenda - nie mieliśmy jeszcze okazji porozmawiać bo niestety jest w pracy do wieczora, ale pisał mi, że jest zaskoczony. Co do stylu życia - uprawia regularnie sport, od pół roku jest ze mną na diecie z niskim IG, rzadko pije alkohol i muszę przyznać, że uczciwie bierze wszystkie suplementy, które mu podrzucam. ALE pali papierosy. I walczę z nim o to palenie od kiedy zaczęliśmy starania, ale póki co stanęło na tym, że ograniczył. Mieliśmy umowę, że jak badania wyjdą złe to przestaje palić więc teraz już ma pecha i nie ma wyjścia 🤪
Posmucę się dzisiaj jeszcze trochę, a potem tryb działanie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca, 17:15
Nigri, Elgenda, aaandzia, MiśkaK, Konzzdi, Lisia00, Marcycha, Kompotlinka, Tofuszka lubią tę wiadomość
👩🏼31 🧔🏻♂️33
starania od 01.2026 -
Nikaaa_ wrote:Dziewczyny, mój mąż dostał wyniki badania nasienia i wszystko ma poniżej normy
dobrze przeczuwałam, że coś może wyjść nie tak. Trochę jestem podłamana teraz 
Przytulam 🫂 Dobrze, że zrobił badania i teraz już wiadomo, co dalej, najgorsza jest niewiedza i niepewność. Mój stary na badania póki, co się nie kwapi, więc za Wami pierwszy krok. Mi ginekolog powiedziała, że bardzo dużo teraz panów ma obniżone parametry nasienia i że taka diagnostyka to podstawa. Wybieracie się do androloga?
Nikaaa_ lubi tę wiadomość
💃35 |🕺37 | 👶 5
Nieregularne starania od czerwca 2023 do listopada 2024(10 cs)
Obecnie powrót do starań od 05.2026
Diagnoza in progress... -
Tofuszko i pompowałam w wypiłam dzban wody 😅 ale ta pani ma doświadczenie i jest bardzo delikatna nic mnie nie bolało 😊
Mam wyniki badań
Crp 0,40 mg/L
Żelazo 128,0 ug/dL
Witamina D3 (25-OH) 50,10 mg/mL
Ferrytyna 41,61 ng/mL
TSH 2,114 ulU/ml
Ft4 1,12 ng/dL
Strasznie się cieszę jest dobrze, a ta ferrytyna mnie cieszy najbardziej bo 2 miesiące temu było 29 🤭Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca, 17:51
aaandzia, MiśkaK, Konzzdi, Lisia00, Kompotlinka, Tofuszka lubią tę wiadomość
M 💁🏽♀️ 28 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
• starania od 06.2025
06.26 - ciąża biochemiczna 💔
➡️ 💁🏽♀️ M
TSH: 2,11 ✅
Ferrytyna: 41,61 ✅
Witamina D3: 50,10 ✅
Suple: Pueria uno active, Feroplex, Laktoferyna Aliness,
• Euthyrox 25
• po owulacji Velenta
➡️💁🏼♂️
Suple: Tenfertil ON -
Skowronek wrote:Andzia ja w ciąży przytyłam 6 kg, tylko dlatego, że na początku schudłam 8 jak się okazało, że mam cukrzycę ciążową. Ja ogólnie tyje od chipsów, serio. Uwielbiam. Mogę jeść na każdy posiłek i mi sie nie nudzi. A to powoduje dużą nadwyżke kaloryczną więc taki mój los.
Gorzka jeszcze ważna rzecz. Ja czytałam, że ten kalendarz chińśki to powinno się odczytywać wg wieku matki ale chińskiego. I np ja mam 35 lat, ale według chińskiego kalendarza mam 37. A to powoduje, że już w innych miesiącach mi pokazuje kiedy jest czas na "robienie" dziewczynki
Oo to jak ja - schudłam 15 kg przez cc i potem wróciłam do punktu wyjścia na poród 😅🙈Starania o 1🤱👶 od maja 2021
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psia mama 🐕🐩 x2
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, silne stawianie macicy, nadciśnienie w ciąży)
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
Amh 0,6 ng/ml❌
Endometrioza ❌❓
PCOS androgenowe ❌❓
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
Nikaaa_ wrote:Dzięki Wam za te dobre słowa ❤️
Z jednej strony też tak sobie myślę, że przynajmniej wiemy, w którą stronę iść. Szczególnie, że moje wyniki już są właściwie w normie więc teraz możemy skupić się na nim. I bardzo się cieszę, że tak szybko zrobił badania, a nie czekaliśmy kolejne pół roku.
Elgenda - nie mieliśmy jeszcze okazji porozmawiać bo niestety jest w pracy do wieczora, ale pisał mi, że jest zaskoczony. Co do stylu życia - uprawia regularnie sport, od pół roku jest ze mną na diecie z niskim IG, rzadko pije alkohol i muszę przyznać, że uczciwie bierze wszystkie suplementy, które mu podrzucam. ALE pali papierosy. I walczę z nim o to palenie od kiedy zaczęliśmy starania, ale póki co stanęło na tym, że ograniczył. Mieliśmy umowę, że jak badania wyjdą złe to przestaje palić więc teraz już ma pecha i nie ma wyjścia 🤪
Posmucę się dzisiaj jeszcze trochę, a potem tryb działanie.
Oj to palenie to rzeczywiście
będzie musiał rzucić, współczuję mu tej przeprawy 🫠
Sama jak rzucałam, to myślałam, że wyjdę z siebie przez pierwszy tydzień xD
Kompotlinka lubi tę wiadomość
33👱♀️ 34👨🦱
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
69 kg, 168 cm wzrostu -
Też słyszałam, że teraz to powszechny problem. Tak, zdecydowanie mąż będzie się umawiał do androloga, mam namiar do jednego z polecenia. Będziemy na pewno działać, mam nadzieję że są jakieś szanse na naturalną ciążęCarlina wrote:Przytulam 🫂 Dobrze, że zrobił badania i teraz już wiadomo, co dalej, najgorsza jest niewiedza i niepewność. Mój stary na badania póki, co się nie kwapi, więc za Wami pierwszy krok. Mi ginekolog powiedziała, że bardzo dużo teraz panów ma obniżone parametry nasienia i że taka diagnostyka to podstawa. Wybieracie się do androloga?
👩🏼31 🧔🏻♂️33
starania od 01.2026 -
Też przez to przechodziłam, było strasznie 😅 mąż wtedy rzucił ze mną i mało się nie pozabijaliśmy 😅 no ale niestety on wrócił do palenia jakieś 2 lata temu, nie przeszkadzało mi to dopóki nie zaczęliśmy myśleć o dziecku, ale teraz to już naprawdę nie ma dyskusji.Elgenda wrote:Oj to palenie to rzeczywiście
będzie musiał rzucić, współczuję mu tej przeprawy 🫠
Sama jak rzucałam, to myślałam, że wyjdę z siebie przez pierwszy tydzień xD
Kompotlinka, Elgenda lubią tę wiadomość
👩🏼31 🧔🏻♂️33
starania od 01.2026 -
Powiem wam dziewczyny, że szefowa w pracycwykończa mnie psychiczne.. pracuje ponad 6 lat w tej samej pracy i jestem już wyspecjalizowanym pracownikiem, a ona non stop podważa moje dycjze, dyktuje jak mam pisać maile i we wszystko sie wtrąca. Wracam do domu i mam ochote się rozpłakać...
czuje sie jak bezwartościowy pracownik przez takie sytuacje
👩31 🧒29
♀️
* zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
* macica dwurożna
♂️
Morfologia pl. 1%
Starania od 09.25 - 11cs -
Nikaaa_ wrote:Dzięki Wam za te dobre słowa ❤️
Posmucę się dzisiaj jeszcze trochę, a potem tryb działanie.
Tak jak dziewczyny piszą , ważne że juz wiecie co trzeba
Zmienić 🌟
Może go to zmotywuje i rzuci palenie !
Nikaaa_ lubi tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
-niedoczynność tarczycy -
KamilaAnt2026 wrote:Powiem wam dziewczyny, że szefowa w pracycwykończa mnie psychiczne.. pracuje ponad 6 lat w tej samej pracy i jestem już wyspecjalizowanym pracownikiem, a ona non stop podważa moje dycjze, dyktuje jak mam pisać maile i we wszystko sie wtrąca. Wracam do domu i mam ochote się rozpłakać...
U nas byla taka jedna kobieta i normalnie zajeżdżała swoje dziewczyny z działu, i nie raz słyszałam od nich co im gada. To jest straszne, a nie ma szans na rozmowę z nią ? Cały czas taka jest czy coś się zmieniło u niej? Może się wyzywa na Tobie albo zwyczajnie zazdrości. Znam takie przypadki z mojej pracy🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
Dziewczyny pytanie. Moja bratowa starają się o kolejne dziecko i dzisiaj okazało się że ma półpaśca 🤯 widziałam się z nimi w weekend…… boję się że się zaraziłam, czy to możliwe? Lekarz rodzinny jej powiedział że mają przesunąć starania aż o 3 miesiące i ona się załamała bo też już grubo po 30….. ja teraz sprawdzam oczywiście w chat i pisze że do jednego cyklu przerwa🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
aaandzia wrote:U nas byla taka jedna kobieta i normalnie zajeżdżała swoje dziewczyny z działu, i nie raz słyszałam od nich co im gada. To jest straszne, a nie ma szans na rozmowę z nią ? Cały czas taka jest czy coś się zmieniło u niej? Może się wyzywa na Tobie albo zwyczajnie zazdrości. Znam takie przypadki z mojej pracy
To jest jej firma, zmienoała się stopniowo przez lata a teraz jest nie do wytrzymania. Ja pracuje w spedycji i przez te lata zdobylam tez niektorch klientow i troche mam wrazenie ze rywalizuje ze mna kto zdobyl klienta, mimo że jak zdobywam klientow to dla niej i zarabiam tez dla niej i nie wiem o co chodzi.
a jestem naprawde dobrym pracownikiem, zarabiam duzo dla firmy a zarabiam stosunkowo za mało w porownaniu do tego co oferuje rynek. Ehh sorki musiałam sie wygadac
👩31 🧒29
♀️
* zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
* macica dwurożna
♂️
Morfologia pl. 1%
Starania od 09.25 - 11cs -
KamilaAnt2026 wrote:Powiem wam dziewczyny, że szefowa w pracycwykończa mnie psychiczne.. pracuje ponad 6 lat w tej samej pracy i jestem już wyspecjalizowanym pracownikiem, a ona non stop podważa moje dycjze, dyktuje jak mam pisać maile i we wszystko sie wtrąca. Wracam do domu i mam ochote się rozpłakać...
Mogłaś jej powiedzieć że jak zna się na twojej pracy lepiej to niech sama sobie to robi. Ty nie jesteś tu od tygodnia i wiesz co robisz.
Współczuję bardzo szefowej u takich nie bywa się tak długo. Nie zasługują na dobrych pracowników.🙁PCOS, ENDO, IO
09.2025 początek starań -
aaandzia wrote:Dziewczyny pytanie. Moja bratowa starają się o kolejne dziecko i dzisiaj okazało się że ma półpaśca 🤯 widziałam się z nimi w weekend…… boję się że się zaraziłam, czy to możliwe? Lekarz rodzinny jej powiedział że mają przesunąć starania aż o 3 miesiące i ona się załamała bo też już grubo po 30….. ja teraz sprawdzam oczywiście w chat i pisze że do jednego cyklu przerwa
Może warto napisać do swojego lekarza co robić w takiej sytuacji.?PCOS, ENDO, IO
09.2025 początek starań -
Tofuszka wrote:To nie teoria tylko nauka haha więc myślę że jak najbardziej macie większe szanse na dziewczynkę.
U nas trochę nie wiadomo, bo mąż ma brata, a ich ojciec tylko siostrę 🤷🏻♀️
Ale biologia i tak lubi robić psikusy - mój tato ma dwóch braci i siostrę, a sam ma dwie córki. Ale moje kuzynostwo z tej strony to głównie chłopacy 🤷🏻♀️
To u mnie kompletny "psikus" bo mój tata ma dwóch braci a spłodził 4 córki 😆
KamilaAnt2026, Tofuszka lubią tę wiadomość
👩24 🧔♂️26
starania od 01.2026
PMOS androgenowe, niedoczynność tarczycy
💊euthyrox, concor cor, glucophage
suple: fertistim, omega3, wit D, floradix (żelazo), witC, lakoferyna, NAC, b12
podwyższone ATG -> 270 (norma do 115) -
Masakra, współczuję. Ale coś mi się kojarzy, że byłaś ostatnio na rozmowie o pracę? Może to będzie właśnie to? Taka zmiana po latach? 🥹👩24 🧔♂️26
starania od 01.2026
PMOS androgenowe, niedoczynność tarczycy
💊euthyrox, concor cor, glucophage
suple: fertistim, omega3, wit D, floradix (żelazo), witC, lakoferyna, NAC, b12
podwyższone ATG -> 270 (norma do 115) -
Mam wizytę u ginekologa w weekend to zapytam, ale zapytałam lekarza rodzinnego bo akurat mam bardzo fajną babkę i powiedziała, że od drugiej osoby chorej na półpaśca nie można się zarazić nim tylko jeśli dojdzie do zakażenia to ma się ospę jeśli się wcześniej nie chorowało i ciężko się zarazić. Półpasiec jest uśpiony i się uaktywnia w organizmie po prostu . Więc mnie uspokoiła , powiedziała też że przy półpaścu jak już to trzeba odczekać jeden do dwóch cykli aż wygoją się krostki. Ale przeraziłam się tak czy siak 😳 ja czekam na majowe dziecko przecież 😅Nigri wrote:Może warto napisać do swojego lekarza co robić w takiej sytuacji.?
Nigri, Kompotlinka, Tofuszka, Maalwii, Konzzdi lubią tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
Super Ci się udało z tą ferrytyna 😀🍀Maalwii wrote:Tofuszko i pompowałam w wypiłam dzban wody 😅 ale ta pani ma doświadczenie i jest bardzo delikatna nic mnie nie bolało 😊
Mam wyniki badań
Crp 0,40 mg/L
Żelazo 128,0 ug/dL
Witamina D3 (25-OH) 50,10 mg/mL
Ferrytyna 41,61 ng/mL
TSH 2,114 ulU/ml
Ft4 1,12 ng/dL
Strasznie się cieszę jest dobrze, a ta ferrytyna mnie cieszy najbardziej bo 2 miesiące temu było 29 🤭
Maalwii lubi tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
Nika, tule za te wyniki. Ale najważniejsze, że wiecie już co i jak i teraz tylko trzeba działać!
Malwi, konsultowałaś z lekarzem to TSH? Nie wiem czy nie jest jednak za duże jak na staranie o ciążę. Tak przynajmniej mówiła moja endokrynolog
KamilaAnt2026, współczuję szefowej i łącze się w bólu. Mój szef jest taki sam. Myśli, że wszystkie rozumy pozjadał a tak naprawdę jakby usiadł na moim miejscu to g*wno by zrobił. Ale ja już się nauczyłam, żeby jednym uchem wpuścić a drugim wypuścić. Robię swoje i tyle
Andzia, nie pomogę bo zupełnie się nie znam. Jeśli się martwisz to może skonsultuje się z lekarzem? No a bratowej współczuję. Jeśli się starają od jakiegoś czasu i teraz jeszcze mają się wstrzymać to można się podłamać 😔
Nikaaa_, mistyreal lubią tę wiadomość
👩'91: niedoczynność tarczycy - Letrox
👨🦱'90: cukrzyca typu II - Siofor 500
07.2026 - zielone światło od endokrynologa i ginekologa, badania porobione, czekam na wyniki cytologii i HPV
15.06.2026 - TSH 1,68
24.03.2026 - TSH 2,43, FT4 12,87 (przeciwciała ujemne)
19.12.2025 - TSH 3,59 FT4 11,06
15.04.2021 Piotruś ♥️