Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
-
WIADOMOŚĆ
-
Skowronek wrote:Nika, tule za te wyniki. Ale najważniejsze, że wiecie już co i jak i teraz tylko trzeba działać!
Malwi, konsultowałaś z lekarzem to TSH? Nie wiem czy nie jest jednak za duże jak na staranie o ciążę. Tak przynajmniej mówiła moja endokrynolog
KamilaAnt2026, współczuję szefowej i łącze się w bólu. Mój szef jest taki sam. Myśli, że wszystkie rozumy pozjadał a tak naprawdę jakby usiadł na moim miejscu to g*wno by zrobił. Ale ja już się nauczyłam, żeby jednym uchem wpuścić a drugim wypuścić. Robię swoje i tyle
Andzia, nie pomogę bo zupełnie się nie znam. Jeśli się martwisz to może skonsultuje się z lekarzem? No a bratowej współczuję. Jeśli się starają od jakiegoś czasu i teraz jeszcze mają się wstrzymać to można się podłamać 😔
Jestem pod opieką endokrynologa biorę euthyrox 25, zbijałyśmy TSH od powyżej 3 dążymy poniżej 2 więc już całkiem blisko. Wizytę mam w przyszły wtorek więc zobaczymy czy nie zwiększy dawki 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca, 19:27
Skowronek, Tofuszka lubią tę wiadomość
M 💁🏽♀️ 28 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
• starania od 06.2025
06.26 - ciąża biochemiczna 💔
➡️ 💁🏽♀️ M
TSH: 2,11 ✅
Ferrytyna: 41,61 ✅
Witamina D3: 50,10 ✅
Suple: Pueria uno active, Feroplex, Laktoferyna Aliness,
• Euthyrox 25
• po owulacji Velenta
➡️💁🏼♂️
Suple: Tenfertil ON -
No to super.Maalwii wrote:Jestem pod opieką endokrynologa biorę euthyrox 25, zbijałyśmy TSH od powyżej 3 dążymy poniżej 2 więc już całkiem blisko. Wizytę mam w przyszły wtorek więc zobaczymy czy nie zwiększy dawki 😉
Ja też startowałam od ponad 3.W grudniu miałam taki wynik.
Teraz mam 1,68 i biorę letrox 75 w tygodniu i 100 w weekendWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca, 19:41
👩'91: niedoczynność tarczycy - Letrox
👨🦱'90: cukrzyca typu II - Siofor 500
07.2026 - zielone światło od endokrynologa i ginekologa, badania porobione, czekam na wyniki cytologii i HPV
15.06.2026 - TSH 1,68
24.03.2026 - TSH 2,43, FT4 12,87 (przeciwciała ujemne)
19.12.2025 - TSH 3,59 FT4 11,06
15.04.2021 Piotruś ♥️ -
Skowronek wrote:No to super.
Teraz mam 1,68 i biorę letrox 75 w tygodniu i 100 w weekend
Ooo to ładnie spadło
Ja w tygodniu dawka 25, a na weekendy 50
Mi spadło na początku do 1,75 a teraz nie wiem czemu ale ciągle stoi na tej 2M 💁🏽♀️ 28 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
• starania od 06.2025
➡️ 💁🏽♀️ M
• Euthyrox 25
• po owulacji Velenta
➡️💁🏼♂️
Przebrnęłam dziewczyny! 🙌 ale naskrobałyście 😄
Aenu przykro mi… 😪
JoaJoaJoa czekam na powtórkę! 🫶
Nikaaa ja mam 155cm 😄 trzymam kciuki żeby suple pomogły i żeby mąż rzucił palenie na dobre 🙌
Ja mam spokojną głowę narazie w tym cyklu… robię testy ovu. Owulacja przypada na środę/czwartek. Wczoraj moja przyjaciółka urodziła 🌸 śmieje się, że teraz ja muszę zajść żeby był dzidziusiowi cykl 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca, 19:52
Kompotlinka, Tofuszka, Nikaaa_, aaandzia, Skowronek, Słonecznik90, Nigri, MiśkaK lubią tę wiadomość
Grudzień 2017 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
👧18.01.2019 🩷 cc
👧07.11.2020 🩷 cc
🌸 Lipiec 2026 - 3cs
✨29 lipca - testowanie 🤞
mommytobe -
🌻Kamilo ale masz zjebaną szefową.. współczuję. A co do pracy to jak jesteś dobra w tym co robisz, to w branży TSL sporo ludzi teraz szukają z tego co widziałam. Wiem że z perspektywą ciąży zmiana pracy nie jest fajna, ale co masz gnić w firmie w której źle się czujesz?
🌻Aandzia już miałam pisać że półpaścem ciężko się zarazić, ale widzę że zostałaś już uspokojona 😁
🌻Skowronek 🌻Malwi co do TSH to standardowo powinno być między 1.0 a 2.5 ale lepiej poniżej 2.0. W przypadku niedoczynności jak najbliżej 1.0
Ja TSH miałam 2.43 na początku kwietnia i spadło do 1.44 w dwa miesiące. Jedyne co zrobiłam to pilnowałam bardzo brania tabletek, bo ja z moim adhd nie raz zapominam.. i teraz jak zapomnę i zjem śniadanie, to następnego dnia biorę półtorej tabletki 75 przez dwa dni 🙈 bardzo się ucieszyłam że takie rozwiązanie pomaga (normalnie biorę na zmianę letrox 75 i 100)
aaandzia, Skowronek, Nigri, KamilaAnt2026, Maalwii lubią tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle długości 26-38 dni.
Starania od 02.2025r.
Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
Sono-HSG 15.07 🤞 -
Dziewczyny ale tutaj ruch! Mega trudno nadążyć! Ale też przebrnęłam, uffff. 🤭 Wybaczcie, ale nie dam rady się do wszystkiego odnieść. Dzisiaj mam okropny dzień, w nocy nie mogłam spać z powodu bólu zatok. Wszystkiemu winien szef, który odpalił wczoraj na maxa klimę. 🙄 Dziś mu o tym powiedziałam...Przed robotą odsypiałam z psami pod kocem na kanapie... na szczeście już jest prawie w normie. Jeszcze wieczorem skorzystam z inhalatora i powinno już być czysto.
Na szczęście 🐒 łaskawa dla mnie- mało bolesna i niezbyt obfita. Jutro idę na badanie krwi- najgorsze zawsze dla mnie jest to, że muszę być na czczo. 🤣
🌸 Elgenda kciuki za betę! 🤞
🌸 dzydzy bardzo Ci kibicuję, kciuki mam cały czas zaciśnięte. Jeszcze jest bardzo wcześnie. 🤞
🌸 Kamila współczuję podłej szefowej. 🫂 Pamiętaj, że jej słowa Cię nie definiują. To Ty wiesz jak bardzo wartościowym pracownikiem jesteś. Jak przebiegła wczorajsza rozmowa?
🌸 Nikaaa wyniki po rzuceniu palenia na pewno znacznie się poprawią. 😊
🌸 Maalwii jak udało Ci się podbić ferrytynę? 😉
Nikaaa_, Tofuszka, aaandzia, KamilaAnt2026 lubią tę wiadomość
👩34 👦35 & 🐕 🐕
starania od 10.25 -
Ja niestety palę razem z mężem i jakoś mega trudno mi rzucić przez stresy w pracy 😣 kiedyś było prościej.. nawet krople do nosa odstawiłam a byłam uzależniona od kiedy pamiętam a z papierosami nie umiem...
Dodatkowo teraz się zastanawiam jakbym była w ciąży to co z bisocardem, który biorę na tachykardię.. od kiedy go zażywam czuję się dużo spokojniejsza więc boję się że jak go odstawię to nie dość że będą problemy z tętnem, ciśnieniem to jeszcze znowu będę mega nerwowa 😶 jakiś kiepski ten dzień i mam jakiegoś dolkaStarania o 1🤱👶 od maja 2021
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psia mama 🐕🐩 x2
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, silne stawianie macicy, nadciśnienie w ciąży)
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
Amh 0,6 ng/ml❌
Endometrioza ❌❓
PCOS androgenowe ❌❓
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
Kompotlinka wrote:Dziewczyny ale tutaj ruch! Mega trudno nadążyć! Ale też przebrnęłam, uffff. 🤭 Wybaczcie, ale nie dam rady się do wszystkiego odnieść. Dzisiaj mam okropny dzień, w nocy nie mogłam spać z powodu bólu zatok. Wszystkiemu winien szef, który odpalił wczoraj na maxa klimę. 🙄 Dziś mu o tym powiedziałam...Przed robotą odsypiałam z psami pod kocem na kanapie... na szczeście już jest prawie w normie. Jeszcze wieczorem skorzystam z inhalatora i powinno już być czysto.
Na szczęście 🐒 łaskawa dla mnie- mało bolesna i niezbyt obfita. Jutro idę na badanie krwi- najgorsze zawsze dla mnie jest to, że muszę być na czczo. 🤣
🌸 dzydzy bardzo Ci kibicuję, kciuki mam cały czas zaciśnięte. Jeszcze jest bardzo wcześnie. 🤞
🌸 Kamila współczuję podłej szefowej. 🫂 Pamiętaj, że jej słowa Cię nie definiują. To Ty wiesz jak bardzo wartościowym pracownikiem jesteś. Jak przebiegła wczorajsza rozmowa?
Ja też nie znoszę badań tylko z tego względu, że są na czczo😅 śniadanie mam zawsze w aucie już przygotowane 😅 mam tak odkąd biorę rano letrox i nie wychodzę z domu bez śniadania
Kompotlinka lubi tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
-niedoczynność tarczycy -
Ja też w grudniu miałam 3,75 i teraz mam 1,90 najpierw miałam połówkę 75 a teraz mam już w całości i jakoś się trzymaSkowronek wrote:No to super.
Teraz mam 1,68 i biorę letrox 75 w tygodniu i 100 w weekend
Skowronek lubi tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
Kompotlinka wrote:Dziewczyny ale tutaj ruch! Mega trudno nadążyć! Ale też przebrnęłam, uffff. 🤭 Wybaczcie, ale nie dam rady się do wszystkiego odnieść. Dzisiaj mam okropny dzień, w nocy nie mogłam spać z powodu bólu zatok. Wszystkiemu winien szef, który odpalił wczoraj na maxa klimę. 🙄 Dziś mu o tym powiedziałam...Przed robotą odsypiałam z psami pod kocem na kanapie... na szczeście już jest prawie w normie. Jeszcze wieczorem skorzystam z inhalatora i powinno już być czysto.
Ja tak mam z klimą w aucie , odpalę raz za mocno i od razu witam się z zatokami 🤷🏻♀️ wracaj szybko do zdrówka !
Kompotlinka lubi tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
To ja mam na szczęście w tym samym pawilonie punkt pobrań i dobrą piekarnię, więc zawsze wjeżdża drożdżówka. 😁aaandzia wrote:Ja też nie znoszę badań tylko z tego względu, że są na czczo😅 śniadanie mam zawsze w aucie już przygotowane 😅 mam tak odkąd biorę rano letrox i nie wychodzę z domu bez śniadania
Tofuszka, Elgenda, Gosiaczkova, MiśkaK, dzydzy, Nigri lubią tę wiadomość
👩34 👦35 & 🐕 🐕
starania od 10.25 -
Dziękuję. 🫶 Mamy od niedawna nebulizator i to jest złoto! A wcześniej się faszerowałam Metafenem zatoki z gorszymi efektami.🤦♀️aaandzia wrote:Ja tak mam z klimą w aucie , odpalę raz za mocno i od razu witam się z zatokami 🤷🏻♀️ wracaj szybko do zdrówka !
aaandzia, Nigri lubią tę wiadomość
👩34 👦35 & 🐕 🐕
starania od 10.25 -
Odwołuję jutrzejszą betę. Właśnie poszłam do toalety, a tam przyschnięty, brązowy śluz na majtkach
Na papierze już więcej nie było. Znów bym poszła i zobaczyła wynik ujemny xD
33👱♀️ 34👨🦱
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
69 kg, 168 cm wzrostu -
🌸Kompotlinka
Myślałam dziś o Tobie, czy wszystko oki bo się nie odzywasz 😊😊 dobrze ze @ nie jest bolesna.
Ja ferrytyne podbiłam tabletkami na recepte.
Wczoraj na rozmowie troche stres mnie zjadł i paplałam za duzo niepotrzebnie. Wiem że jest dużo chetnych bo to miedzynarodowa firma. Troche mnie przestraszyli, bo ponoc w prazy jest zajazd. Ale jesli daliby mi wieksza wyplate to chyba i tak uciekne z obecnego miejsca pracy. Maja dac znac w przyszlym tygodniu 😊😊
🌸 Tofuszka dziękuję mam zamiar uciekac 😊
A jesli chodzi o branze TSL tak to oferty pracy jest sporo szczegolnie w trójmieście 😊😊
aaandzia, Konzzdi, Tofuszka lubią tę wiadomość
👩31 🧒29
♀️
* zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
* macica dwurożna
♂️
Morfologia pl. 1%
Starania od 09.25 - 11cs -
Elgenda wrote:Odwołuję jutrzejszą betę. Właśnie poszłam do toalety, a tam przyschnięty, brązowy śluz na majtkach
Na papierze już więcej nie było. Znów bym poszła i zobaczyła wynik ujemny xD
Może jednak się nie rozkręci, skoro to tylko mała ilość brązowego śluzu a na papierze nie bylo
Elgenda, Nigri lubią tę wiadomość
Starania o 1🤱👶 od maja 2021
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psia mama 🐕🐩 x2
30.09.2021 -> ⏸
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
...
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, silne stawianie macicy, nadciśnienie w ciąży)
Amh 0,6 ng/ml❌
Endometrioza ❌❓
PCOS androgenowe ❌❓
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
KamilaAnt2026 wrote:🌸Kompotlinka
Myślałam dziś o Tobie, czy wszystko oki bo się nie odzywasz 😊😊 dobrze ze @ nie jest bolesna.
Ja ferrytyne podbiłam tabletkami na recepte.
Wczoraj na rozmowie troche stres mnie zjadł i paplałam za duzo niepotrzebnie. Wiem że jest dużo chetnych bo to miedzynarodowa firma. Troche mnie przestraszyli, bo ponoc w prazy jest zajazd. Ale jesli daliby mi wieksza wyplate to chyba i tak uciekne z obecnego miejsca pracy. Maja dac znac w przyszlym tygodniu 😊😊
🌸 Tofuszka dziękuję mam zamiar uciekac 😊
A jesli chodzi o branze TSL tak to oferty pracy jest sporo szczegolnie w trójmieście 😊😊
Ej co do rozmowy to wiesz czasem takie paplanie sie okazuje .zbawienne 😅
Na rozmowach wielokrotnie odpowiadałam tylko rzeczowo i na zadane pytania i nikt mnie nie chciał.. a jak poszłam na rozmowę i paplałam bez ładu i składu, bez konkretów a samymi przykładami.
W dodatku na pytanie "jakie miałam największe wyzwanie w życiu" odpowiedziałam "rodzicielstwo" to mnie przyjęli 😅 a byłam pewna, że wypadłam beznadziejnie i nawet nie brałam pod uwagę, że mnie zatrudnia
Nigri lubi tę wiadomość
Starania o 1🤱👶 od maja 2021
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psia mama 🐕🐩 x2
30.09.2021 -> ⏸
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
...
Amh 0,6 ng/ml❌
Endometrioza ❌❓
PCOS androgenowe ❌❓
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
Trzymam kciuki za TSH, może faktycznie większa dawka by się tutaj sprawdziłaMaalwii wrote:Jestem pod opieką endokrynologa biorę euthyrox 25, zbijałyśmy TSH od powyżej 3 dążymy poniżej 2 więc już całkiem blisko. Wizytę mam w przyszły wtorek więc zobaczymy czy nie zwiększy dawki 😉
mi euthyrox zbił ładnie z ponad 4 do 2, niedługo mam kolejne badania kontrolne więc wtedy się okaże czy jeszcze spadło.
Dziękuję dziewczyny za wszystkie słowa wsparcia 🥹Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca, 21:10
Elgenda, Maalwii, aaandzia, Lisia00, Nigri, Konzzdi lubią tę wiadomość
👩🏼31 🧔🏻♂️33
starania od 01.2026 -
Gosiaczkova wrote:Ja niestety palę razem z mężem i jakoś mega trudno mi rzucić przez stresy w pracy 😣 kiedyś było prościej.. nawet krople do nosa odstawiłam a byłam uzależniona od kiedy pamiętam a z papierosami nie umiem...
Dodatkowo teraz się zastanawiam jakbym była w ciąży to co z bisocardem, który biorę na tachykardię.. od kiedy go zażywam czuję się dużo spokojniejsza więc boję się że jak go odstawię to nie dość że będą problemy z tętnem, ciśnieniem to jeszcze znowu będę mega nerwowa 😶 jakiś kiepski ten dzień i mam jakiegoś dolka
Gosiaczkova, rozumiem
Życie ma takie tempo, że ciężko o spokój.
Swoją drogą mój mąż był uzależniony od kropli do nosa. Na pierwszej randce musieliśmy podejść pod jego balkon, aby zrzucono mu krople, bo zapomniał i powiedział, że bez nich się udusi 😆 Miałam takie wtf, bo nie wiedziałam, że można mieć takie uzależnienie. Po 3 latach związku stopniowo odstawialiśmy, psikał tylko do jednej dziurki i w końcu do żadnej.
Gosiaczkova lubi tę wiadomość
33👱♀️ 34👨🦱
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
69 kg, 168 cm wzrostu -
Kompotlinko udało mi się tak fajnie podnieść w dwa miesiące bo mam przepisany na receptę feroplex i biorę go razem z laktoferyną z Aliness raz dziennie, nie piłam żadnych koktajli ani nie faszerowałam się wątróbką i wołowiną jadłam normalnie 😊
Oby jutrzejsze badanie poszło sprawnie jak dziś u mnie 💪🏼😅 i koniecznie weź coś na wynos 😁
Nikaaa właśnie tak myślę że chyba podniesie mi do 50, ale to się okaże na wizycie 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca, 21:26
Nikaaa_, Tofuszka lubią tę wiadomość
M 💁🏽♀️ 28 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
• starania od 06.2025
➡️ 💁🏽♀️ M
• Euthyrox 25
• po owulacji Velenta
➡️💁🏼♂️
MiśkaK wrote:My z mężem powiedzieliśmy wcześnie o drugiej ciąży w siódmym tygodniu zaraz po USG, nie chciałam czekać do tego dwunastego. Za pierwszym razem nikt nie wiedział (oprócz ojca dziecka i lekarza) i nikt się już nie dowiedział, bo jakoś ciężko było mi wrócić po fakcie do tematu, że była ciąża, ale już nie ma. Odczułam to trochę tak jakby to dziecko nie dostało żadnej uwagi i było w jakiś sposób pominięte, a przecież było ze mną. W pracy też za drugim razem powiedziałam wcześnie i dostałam bardzo dużo wsparcia, nie żałuję, ciężko było by mi udawać, że wszystko jest dobrze, gdyby coś się stało.
Rozumiem, że coś takiego każdy może zupełnie inaczej odczuwać. Droga do macierzyństwa jest indywidualna i czasem bardzo trudna, ale kobiety są naprawdę silne 🌺
Ja za pierwszym razem nie powiedziałam nikomu tylko mezowi, straciliśmy w 9tc, za drugim powiedzieliśmy rodzinie najbliższej w 14 tc, a za 3 razem kezowi powiedziałam po tygodniu a rodzinie w 17tc mimo ze mieszkam z teściami, za czwartym mezowi powiedziałam o dziwo tego samego dnia ale po tygodniu sie skończyło..
Ja właśnie dlatego żeby nie mówić o stratach nie mówię nawet nigdy o staraniach ( bo trwają zazwyczaj od 2 do 3 lat)_____________________________________
starania od 10.2014
🥺9tc. 04.2015
2017 🌸 leczenie i 2022 🩵
🥺2026