Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipiodol
Odpowiedz

Lipiodol

Oceń ten wątek:
  • Kirby Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2025, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaa33 wrote:
    Cześć dziewczyny,

nie wiem co robic, zgłosiłam się zgodnie z instrukcjami do Lublina do dr. Pyry w pierwszy dzień cyklu ale brakuje już terminów na zabied udrażniania w moich 8-12 dniu cyklu, a wszędzie zalecają własnie w tych dniach wykonać to badanie/zabieg. Zaproponowali mi termin, który dopiero wypada na mój 15 dzień cyklu ;( nie wiem co robić. jak to u Was wyglądało?

3 miesiące temu miałam wycięty jeden jajowód bo byłam w ciąży jajowodowej :( strasznie się boję, że może mnie to ponownie spotkać i zalezy mi żeby wszystko zrobić aby się przed tym zabiezpieczyć.

Miałam robiony zabieg w 14 dniu cyklu. Generalnie ten 8-12 dzień cyklu jest po to, żeby mieć pewność, że nie jest się w ciąży. Jeśli w cyklu drożności powstrzymasz się od współżycia myślę, że i 15 dzień cyklu będzie ok.

Starania od 07.2024
    💁‍♂️✅

03.25 Hashimoto 👨‍⚕️
    04.25 ANA9 ➡️ PPJ (ANA23) ⚠️
    06.25 biopsja endometrium ⚠️ ➡️ antybiotyk
    08.25 ferrytyna ⬇️ suplementacja
    09.25 drożność z lipiodolem ✅
    24.10.25 ⏸️🥹
    25.10.25 β-hCG - 29,8 mlU/ml
    27.10.25 β-hCG - 98,0 mlU/ml
    30.10.25 β-hCG - 418,7 mlU/ml
    07.11.25 β-hCG - 11621,8 mlU/ml

💊 Pueria Uno, Letrox 25, Ultragestan

preg.png
  • asiastarasia 🙏 Debiutantka

Wysłany: 5 listopada 2025, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaa33 wrote:
    Cześć dziewczyny,

nie wiem co robic, zgłosiłam się zgodnie z instrukcjami do Lublina do dr. Pyry w pierwszy dzień cyklu ale brakuje już terminów na zabied udrażniania w moich 8-12 dniu cyklu, a wszędzie zalecają własnie w tych dniach wykonać to badanie/zabieg. Zaproponowali mi termin, który dopiero wypada na mój 15 dzień cyklu ;( nie wiem co robić. jak to u Was wyglądało?

3 miesiące temu miałam wycięty jeden jajowód bo byłam w ciąży jajowodowej :( strasznie się boję, że może mnie to ponownie spotkać i zależy mi żeby wszystko zrobić aby się przed tym zabiezpieczyć.

Cześć Kasiaa33,

ja tez miałam zabieg wykonany już po owulacji w Lublinie i wszystko się udało, jeden jajowód był niedrożny i udało się go udrożnić, a po udrożnieniu podany został Lipiodol. Równo po 6 miesiącach od zabiegu zaszłam w upragniona ciążę, ale niestety właśnie się dowiedziałam, że maleństwo przestało się rozwijać :( więc czekam na poronienie. Niestety u nas to najprawdopodobniej kwestia genetyki, co potwierdzą albo wykluczą badania po. W każdym razie Lipiodol mi pomógł i szczerze polecam i sam zabieg i szpital USK Nr 4 w Lublinie. Trzymam za was kciuki i warto spróbować Lipiodolu. 🫶

• Aga_92 Przyjaciółka

Wysłany: 6 listopada 2025, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za mną 9cykl po lipiodolu i nic z tego 😥

Starania od 03.2023
    Pierwsza wizyta w klinice: 11.2024
    👱‍♀️34 🧑40

👱‍♀️🧑 hormony, homocysteina, trombofilia, morfologia, witaminy, lipidogram ✅️
    Amh: 1,440
    Tsh: 11.2024: 1.94 ➡️ 10.2025: 0.826
    Euthyrox n75
    IO: glukoza: 84 insulina: 12.20❌️
    Symformin xr 750
    DHEA-SO4: 11.2024: 394 ➡️ 10.2025: 319
    Prolaktyna: 11.2024: 21.3 ➡️ 10.2025: 6.4
    Dostinex 0.5 mg, 1/2 tabletki raz w tygodniu

💊Fertilwoman plus, wit D 2000j, Estrovita skin, aspirin cardio, resweratrol, progesterone bensis

Allo-MLR: 27,1%
    💉 accofil

Drożność jajowodów plus podany lipiodol 03.2025 ➡️ oba drożne ✅️

Cykle owulacyjne ✅️

👱‍♀️biocenoza,MUCHa, bad. bakteryjne✅️

🧑nasienie ✅️

Ovitrelle 12x ❌️
    Letrozole Bluefish 5x ❌️
    Nigdy nie zobaczyliśmy⏸️
  • Zagubiona35 Nowa

Wysłany: 13 listopada 2025, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, jestem tu nowa. Proszę o porady.
    Moja historia:
    06.2023r. Poronienie samoistne w 6 tc
    1.10.2024r. poród cc w trybie nagłym, podczas którego wyszło, że mam zaawansowaną endometriozę wewnątrzotrzewnej (podczas porodu nie pobrano wycinka na biopsję)
    05.2025r wodniak jajowodu lewego (lekarz mówi, że nie ruszamy endometriozy, bo staramy się o drugie dziecko)
    5.11.2025 ciąża pozamaciczna w prawym jajowodzie- zastrzyk z metotreksatu. Wyniki idą w dobrą stronę, bardzo duży spadek beta hcg.
    Gdyby nie mój lekarz w szpitalu, Ordynator zrobiłby mi laparoskopie i usunął oba jajowody. Pragnę drugiego, a może i trzeciego dziecka. Chcę spróbować bez in vitro. Co teraz? Myślałam o selektywnym hsg na sprawdzenie drożności jajowodów. Można z tym lipiodolem? Bo podobno przy endometriozie pomaga. Proszę podpowiedzcie coś zanim pójdę do ginekologa na wizytę. Czy polecacie jakąś placówkę u konkretnego lekarza na terenie Dolnego Śląska? Jeżeli trzeba będzie pojadę wszędzie. Jestem załamana :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2025, 15:51

• Nadzieja 🧚🏼‍♀️ Koleżanka

Wysłany: 26 listopada 2025, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej , mi też to lekarz zaproponował , umówiłam się na około 13 dc dlatego że owulację miałam zawsze późno około 18/20 dc a tu 10 dc śluz dziwny robię test owulacyjny a tam owulacja więc poszłam do niego i rzeczywiście było już po owu 😒 lekarz był w szoku bo kontrolowaliśmy owu wcześniej i zawsze były później .. zapisał progesteron 3x i no czekam na testowanie dziś chyba już z tych tabletek dostałam krwawienia rano ale minęło :/
    W grudniu może zrobię to badanie mimo że ogólnie robiłam drożność zwykłą i wszystko było ok

Przebadani :)

starania od 08.2024
    plany - drożność kolejna

W końcu się uda :)
  • Zagubiona35 Nowa

Wysłany: 29 listopada 2025, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na wizytę u mojego ginekologa i zobaczę co wtedy zaproponuje. Czym dalej od tej ciąży pozamacicznej tym mniej chce mi się walczyć o kolejne starania i w sumie o moje małżeństwo. Nie jest tak, że chcieliśmy dziecko na uratowanie małżeństwa, ale to juz chyba kolejny znak, że czas się rozejść.

Z tą owulację to właśnie jest różnie. Ja zawsze miałam koło 12, teraz przesunęło mi sie na 14 dzień ...

• Kamka93 Nowa

Wysłany: 1 grudnia 2025, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Czy któraś z Was miała w ostatnim czasie robione badanie Hsg w Salve w Łodzi ?

• Loniaa Koleżanka

Wysłany: 28 grudnia 2025, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do dziewczyn, które miały robione hsg z lipiodolem… czy miałyście jakieś skutki uboczne ?

• Aga_92 Przyjaciółka

Wysłany: 28 grudnia 2025, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loniaa wrote:
    Do dziewczyn, które miały robione hsg z lipiodolem… czy miałyście jakieś skutki uboczne ?
    U mnie bylo tylko lekkie plamienie przez 2 dni i tego dnia co mialam robione bolal mnie brzuch jak przy okresie - tak do przezycia 1 nurofen i bylo ok. Natomiast samo podanie lipiodolu bolalo mnie strasznie chociaz wszystko drozne. Ale to kwestia indywidualna czytalam i slyszalam ze wielu dziewczyn nie bolalo wcale :)

Starania od 03.2023
    👱‍♀️34 🧑40

Euthyrox n75
    Symformin xr 750

💊Fertilwoman plus, wit D 2000j, Estrovita skin, aspirin cardio, resweratrol, progesterone bensis

💉 accofil

Cykle owulacyjne ✅️

🧑nasienie ✅️

Ovitrelle 12x ❌️
    Letrozole Bluefish 5x ❌️
    Nigdy nie zobaczyliśmy⏸️
  • Loniaa Koleżanka

Wysłany: 3 stycznia, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję. A czy od strony tarczycy jakieś problemy?

• Dudu13 Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loniaa wrote:
    Podbijam, to mój jedyny red flag jak myślę k tym lipiodolu, że znowu będzie zbijanie TSH w subklinicznej niedoczynności…
    Za dwa tygodnie nasza pierwsza wizyta w Instytucie Rodziny więc zobaczymy czy nam to zaproponują :/

👩‍❤️‍💋‍👨 29 starania od końca 24
    08.2024 histeroskopia, polip 🙋‍♀️
    1-03.25 9/12tc 💔 11.25💔 CB

💃MTHFR,PAI: hetero
    🆘11.25 AMH 0,68 🥺
    PRG 7dpo 🆗 ale📉 >📌cyclogest
    OGTT, andr. 🆗 ale DHEAS 170>📌biosteron
    LH/FSH ⬇️E2 🆗
    Homocysteina, D3,k.fol🆗
    B12, Ferrytyna 🔜🆙
    MUCH, APS, b.C i S🆗
    💊 euthyrox, D3,feroplex+ Multilac, Q10, NAC, melat., Bcomplex, omega, Mg, Zn, folian, wiesiołek, Acard, biosteron

🕺 nasienie 🆗 ale morf. 0% 🫣
    TT, LH, FSH - dolna granica, FT 🆗
    SHGB ⬇️ D3 ⬇️ Homocysteina ⬆️
    💊 Pregna Start ON, Q10, D3, NAC, Mg, Zn, omega, LC ALC, inozytol, B complex

02.26⏩️📋 monitoring, zmiana diety‼️wykluczenie celiaki 🧬 antygen HP i pasożyty❓usg pod endo❓
  • Jupiter Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję że u mnie w drugim cyklu starań po podaniu Lipiodolu udało się zobaczyć dwie kreski. Radość była krótka - CB, ale wcześniej przed histero i Lipiodolem nie udało się to ani raz. U nas problem jest bardziej złożony - wysoka fragmentacja DNA nasienia i możliwy aspekt immunologiczny, dlatego nie utrzymała się.

Tsh po podaniu Lipiodolu wzrosło mi z 0,8 na 1,6.

Ona:32
    AMH: 1.4; KIR Bx;
    🔀udrożniony jajowód+wycięte zmiany (histeroskopia)
    ❗️IBS, nietolerancje, nadwrażliwość IgG
    ❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
    ❗️Geny: Mthfr - homo PAI-1 homo

On: 33
    Morfo: 2% -> 4%-> 3%
    MAR, HBA, MiOXYS, wymaz - ✅
    ❗️DFI 26% -> 39%❗️ŻPN IIIst

CB 💔 12.2025
    🔜przygotowanie do IUI:
    ⏳ Allo-MLR, Cross match, Cytokiny
    konsultacja immuno ➖
    badania🩸 ➖
  • Aga_92 Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loniaa wrote:
    U mnie 0. Wyniki po lipiodolu mialam identyczne jak i przed

Starania od 03.2023
    👱‍♀️34 🧑40

Euthyrox n75
    Symformin xr 750

💉 accofil

Cykle owulacyjne ✅️

🧑nasienie ✅️

Ovitrelle 12x ❌️
    Letrozole Bluefish 5x ❌️
    Nigdy nie zobaczyliśmy⏸️
  • Loniaa Koleżanka

Wysłany: 3 stycznia, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedzi,
    Jupiter, ile dni/ tygodni po hsg robiłaś TSH ?

• Jupiter Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loniaa wrote:
    Dziękuję za odpowiedzi,
    Jupiter, ile dni/ tygodni po hsg robiłaś TSH ?
    10 dni po zabiegu.

Loniaa lubi tę wiadomość

Ona:32
    AMH: 1.4; KIR Bx;
    🔀udrożniony jajowód+wycięte zmiany (histeroskopia)
    ❗️IBS, nietolerancje, nadwrażliwość IgG
    ❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
    ❗️Geny: Mthfr - homo PAI-1 homo

On: 33
    Morfo: 2% -> 4%-> 3%
    MAR, HBA, MiOXYS, wymaz - ✅
    ❗️DFI 26% -> 39%❗️ŻPN IIIst

CB 💔 12.2025
    🔜przygotowanie do IUI:
    ⏳ Allo-MLR, Cross match, Cytokiny
    konsultacja immuno ➖
    badania🩸 ➖
  • Magda25 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w 2 cyklu po lipiodolu pojawiły się po raz pierwszy od 6 lat 2 kreski na teście. Niestety beta zaczęła spadać...ale prawdopodobnie te 2 kreseczki to i tak efekt lipiodolu:)

Jupiter, IlonaQ, Aga_92 lubią tę wiadomość

• IlonaQ Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda25 wrote:
    U mnie w 2 cyklu po lipiodolu pojawiły się po raz pierwszy od 6 lat 2 kreski na teście. Niestety beta zaczęła spadać...ale prawdopodobnie te 2 kreseczki to i tak efekt lipiodolu:)

Magda, gratuluję!!!!! Ale też bardzo mi przykro, że długo się tym stanem nie nacieszylas 😔

Starania od Września 2018❤️‍🩹
    05.06.2025 - drożność z lipiodolem - oba drożne 🥳
    Plamienia? 🤔
    ANA1 ❌
    Czekam na cud 🙏 -> 08.2025, Błogosławiony Bóg co daje życie!
    30.08.25r., 6tc 💔
    Z nadzieją i ufnością czekamy na kolejny cud 🥹🙏

26.10.25r. ⏸️
    7tc. 💔

Styczeń 26 - szpital ✅
    Luty 26 - szpital ⏳
    Wizyta ⏳
    Immunolog ⏳
  • Magda25 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IlonaQ wrote:
    Magda, gratuluję!!!!! Ale też bardzo mi przykro, że długo się tym stanem nie nacieszylas 😔

Wiesz mam strasznie mieszane uczucia wewnątrz, z jednej strony ból i żal, że się nie udało, a z drugiej nadzieje, że coś w końcu zadziałało i że choć na chwilę ten Maluch z nami był. I to jest nadzieja, że może znów się uda. Ten lipiodol na pewno dobrze działa, bo efekt jakiś jednak jest...

A co u Was? Masz w stopce wpisany szpital - jakieś badania głębsze jeszcze planujesz? Trzymam za Was mocno kciuki❤️

• IlonaQ Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda25 wrote:
    Wiesz mam strasznie mieszane uczucia wewnątrz, z jednej strony ból i żal, że się nie udało, a z drugiej nadzieje, że coś w końcu zadziałało i że choć na chwilę ten Maluch z nami był. I to jest nadzieja, że może znów się uda. Ten lipiodol na pewno dobrze działa, bo efekt jakiś jednak jest...

A co u Was? Masz w stopce wpisany szpital - jakieś badania głębsze jeszcze planujesz? Trzymam za Was mocno kciuki❤️

No tak, takie to pokręcone że człowiek stara się tyle lat, w końcu się udaje i traci to dziecko. Ale tak jak mówisz jest nadzieja, że znowu się uda i że w ogóle nasz organizm jest zdolny do zajścia w ciążę! Jestem już Mama 😊

Dziękujemy! Właśnie dziś wychodzę ze szpitala, miałam badania hormonalne, za 2 tyg idę jeszcze raz na kolejne. Niestety nie ma tu takich badań typowych po poronieniu ale to jeszcze dorobię. Zaczynam być pod opieką lekarza z moich okolic + wizyta u immunologa chyba w lutym. Więc się diagnozujemy i czekamy na zielone światło.

Starania od Września 2018❤️‍🩹
    05.06.2025 - drożność z lipiodolem - oba drożne 🥳
    Plamienia? 🤔
    ANA1 ❌
    Czekam na cud 🙏 -> 08.2025, Błogosławiony Bóg co daje życie!
    30.08.25r., 6tc 💔
    Z nadzieją i ufnością czekamy na kolejny cud 🥹🙏

26.10.25r. ⏸️
    7tc. 💔

Styczeń 26 - szpital ✅
    Luty 26 - szpital ⏳
    Wizyta ⏳
    Immunolog ⏳
  • Aga_92 Przyjaciółka

Wysłany: 16 stycznia, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda25 wrote:
    Oby to byla jakas iskierka nadziei i oby znow sie udalo i wszystko poszlo dobrze! Powodzenia, trzymam kciuki 🤞

Starania od 03.2023
    👱‍♀️34 🧑40

Euthyrox n75
    Symformin xr 750

💉 accofil

Cykle owulacyjne ✅️

🧑nasienie ✅️

Ovitrelle 12x ❌️
    Letrozole Bluefish 5x ❌️
    Nigdy nie zobaczyliśmy⏸️
‹‹ 12 13 14 15 16
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ