SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipiodol
Odpowiedz

Lipiodol

Oceń ten wątek:
  • Kirby Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2025, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaa33 wrote:
    Cześć dziewczyny,

nie wiem co robic, zgłosiłam się zgodnie z instrukcjami do Lublina do dr. Pyry w pierwszy dzień cyklu ale brakuje już terminów na zabied udrażniania w moich 8-12 dniu cyklu, a wszędzie zalecają własnie w tych dniach wykonać to badanie/zabieg. Zaproponowali mi termin, który dopiero wypada na mój 15 dzień cyklu ;( nie wiem co robić. jak to u Was wyglądało?

3 miesiące temu miałam wycięty jeden jajowód bo byłam w ciąży jajowodowej :( strasznie się boję, że może mnie to ponownie spotkać i zalezy mi żeby wszystko zrobić aby się przed tym zabiezpieczyć.

Miałam robiony zabieg w 14 dniu cyklu. Generalnie ten 8-12 dzień cyklu jest po to, żeby mieć pewność, że nie jest się w ciąży. Jeśli w cyklu drożności powstrzymasz się od współżycia myślę, że i 15 dzień cyklu będzie ok.

Starania od 07.2024
    💁‍♂️✅

03.25 Hashimoto 👨‍⚕️
    04.25 ANA9 ➡️ PPJ (ANA23) ⚠️
    06.25 biopsja endometrium ⚠️ ➡️ antybiotyk
    08.25 ferrytyna ⬇️ suplementacja
    09.25 drożność z lipiodolem ✅
    24.10.25 ⏸️🥹
    25.10.25 β-hCG - 29,8 mlU/ml
    27.10.25 β-hCG - 98,0 mlU/ml
    30.10.25 β-hCG - 418,7 mlU/ml
    07.11.25 β-hCG - 11621,8 mlU/ml

💊 Pueria Uno, Letrox 25, Ultragestan

preg.png
  • asiastarasia 🙏 Debiutantka

Wysłany: 5 listopada 2025, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaa33 wrote:
    Cześć dziewczyny,

nie wiem co robic, zgłosiłam się zgodnie z instrukcjami do Lublina do dr. Pyry w pierwszy dzień cyklu ale brakuje już terminów na zabied udrażniania w moich 8-12 dniu cyklu, a wszędzie zalecają własnie w tych dniach wykonać to badanie/zabieg. Zaproponowali mi termin, który dopiero wypada na mój 15 dzień cyklu ;( nie wiem co robić. jak to u Was wyglądało?

3 miesiące temu miałam wycięty jeden jajowód bo byłam w ciąży jajowodowej :( strasznie się boję, że może mnie to ponownie spotkać i zależy mi żeby wszystko zrobić aby się przed tym zabiezpieczyć.

Cześć Kasiaa33,

ja tez miałam zabieg wykonany już po owulacji w Lublinie i wszystko się udało, jeden jajowód był niedrożny i udało się go udrożnić, a po udrożnieniu podany został Lipiodol. Równo po 6 miesiącach od zabiegu zaszłam w upragniona ciążę, ale niestety właśnie się dowiedziałam, że maleństwo przestało się rozwijać :( więc czekam na poronienie. Niestety u nas to najprawdopodobniej kwestia genetyki, co potwierdzą albo wykluczą badania po. W każdym razie Lipiodol mi pomógł i szczerze polecam i sam zabieg i szpital USK Nr 4 w Lublinie. Trzymam za was kciuki i warto spróbować Lipiodolu. 🫶

• Aga_92 Koleżanka

Wysłany: 6 listopada 2025, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za mną 9cykl po lipiodolu i nic z tego 😥

Starania od 03.2023
    Pierwsza wizyta w klinice: 11.2024
    👱‍♀️34 🧑40

👱‍♀️🧑 hormony, homocysteina, trombofilia, morfologia, witaminy, lipidogram ✅️
    Amh: 1,440
    Tsh: 11.2024: 1.94 ➡️ 10.2025: 0.826
    Euthyrox n75
    IO: glukoza: 84 insulina: 12.20❌️
    Symformin xr 750
    DHEA-SO4: 11.2024: 394 ➡️ 10.2025: 319
    Prolaktyna: 11.2024: 21.3 ➡️ 10.2025: 6.4
    Dostinex 0.5 mg, 1/2 tabletki raz w tygodniu

💊Fertilwoman plus, wit D 2000j, Estrovita skin, aspirin cardio, resweratrol, progesterone bensis

Allo-MLR: 27,1%
    💉 accofil

Drożność jajowodów plus podany lipiodol 03.2025 ➡️ oba drożne ✅️

Cykle owulacyjne ✅️

👱‍♀️biocenoza,MUCHa, bad. bakteryjne✅️

🧑nasienie ✅️

Ovitrelle 11x ❌️
    Letrozole Bluefish 4x ❌️
    Nigdy nie zobaczyliśmy⏸️
  • Zagubiona35 Nowa

Wysłany: 13 listopada 2025, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, jestem tu nowa. Proszę o porady.
    Moja historia:
    06.2023r. Poronienie samoistne w 6 tc
    1.10.2024r. poród cc w trybie nagłym, podczas którego wyszło, że mam zaawansowaną endometriozę wewnątrzotrzewnej (podczas porodu nie pobrano wycinka na biopsję)
    05.2025r wodniak jajowodu lewego (lekarz mówi, że nie ruszamy endometriozy, bo staramy się o drugie dziecko)
    5.11.2025 ciąża pozamaciczna w prawym jajowodzie- zastrzyk z metotreksatu. Wyniki idą w dobrą stronę, bardzo duży spadek beta hcg.
    Gdyby nie mój lekarz w szpitalu, Ordynator zrobiłby mi laparoskopie i usunął oba jajowody. Pragnę drugiego, a może i trzeciego dziecka. Chcę spróbować bez in vitro. Co teraz? Myślałam o selektywnym hsg na sprawdzenie drożności jajowodów. Można z tym lipiodolem? Bo podobno przy endometriozie pomaga. Proszę podpowiedzcie coś zanim pójdę do ginekologa na wizytę. Czy polecacie jakąś placówkę u konkretnego lekarza na terenie Dolnego Śląska? Jeżeli trzeba będzie pojadę wszędzie. Jestem załamana :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2025, 15:51

• Nadzieja 🧚🏼‍♀️ Koleżanka

Wysłany: 26 listopada 2025, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej , mi też to lekarz zaproponował , umówiłam się na około 13 dc dlatego że owulację miałam zawsze późno około 18/20 dc a tu 10 dc śluz dziwny robię test owulacyjny a tam owulacja więc poszłam do niego i rzeczywiście było już po owu 😒 lekarz był w szoku bo kontrolowaliśmy owu wcześniej i zawsze były później .. zapisał progesteron 3x i no czekam na testowanie dziś chyba już z tych tabletek dostałam krwawienia rano ale minęło :/
    W grudniu może zrobię to badanie mimo że ogólnie robiłam drożność zwykłą i wszystko było ok

Przebadani :)

starania od 08.2024
    plany - drożność kolejna

W końcu się uda :)
  • Zagubiona35 Nowa

Wysłany: 29 listopada 2025, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na wizytę u mojego ginekologa i zobaczę co wtedy zaproponuje. Czym dalej od tej ciąży pozamacicznej tym mniej chce mi się walczyć o kolejne starania i w sumie o moje małżeństwo. Nie jest tak, że chcieliśmy dziecko na uratowanie małżeństwa, ale to juz chyba kolejny znak, że czas się rozejść.

Z tą owulację to właśnie jest różnie. Ja zawsze miałam koło 12, teraz przesunęło mi sie na 14 dzień ...

• Kamka93 Nowa

Wysłany: 1 grudnia 2025, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Czy któraś z Was miała w ostatnim czasie robione badanie Hsg w Salve w Łodzi ?

• Loniaa Koleżanka

Wysłany: 28 grudnia 2025, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do dziewczyn, które miały robione hsg z lipiodolem… czy miałyście jakieś skutki uboczne ?

• Aga_92 Koleżanka

Wysłany: 28 grudnia 2025, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loniaa wrote:
    Do dziewczyn, które miały robione hsg z lipiodolem… czy miałyście jakieś skutki uboczne ?
    U mnie bylo tylko lekkie plamienie przez 2 dni i tego dnia co mialam robione bolal mnie brzuch jak przy okresie - tak do przezycia 1 nurofen i bylo ok. Natomiast samo podanie lipiodolu bolalo mnie strasznie chociaz wszystko drozne. Ale to kwestia indywidualna czytalam i slyszalam ze wielu dziewczyn nie bolalo wcale :)

Starania od 03.2023
    👱‍♀️34 🧑40

Euthyrox n75
    Symformin xr 750

💊Fertilwoman plus, wit D 2000j, Estrovita skin, aspirin cardio, resweratrol, progesterone bensis

💉 accofil

Cykle owulacyjne ✅️

🧑nasienie ✅️

Ovitrelle 11x ❌️
    Letrozole Bluefish 4x ❌️
    Nigdy nie zobaczyliśmy⏸️
  • Loniaa Koleżanka

Wysłany: 3 stycznia, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję. A czy od strony tarczycy jakieś problemy?

• Dudu13 Znajoma

Wysłany: 3 stycznia, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loniaa wrote:
    Podbijam, to mój jedyny red flag jak myślę k tym lipiodolu, że znowu będzie zbijanie TSH w subklinicznej niedoczynności…
    Za dwa tygodnie nasza pierwsza wizyta w Instytucie Rodziny więc zobaczymy czy nam to zaproponują :/

👩‍❤️‍💋‍👨’ 97 starania od końca 2024
    08.2024 histeroskopia, polip 🙋‍♀️
    1-03.2025 11tc 💔 por.zatrz.
    11.2025 💔 CB
    JA:3x hetero:MTHFR x2, PAI-(4_5)
    🟠TSH 2,4 🆘11.2025 AMH 0,68 🥺
    🫧12.2025 AFC 4-5 szt w lewym, prawy torbiel czynnościowa
    🔮🙏🏻12.2025 - „wiatr” w żagle do dalszej diagnostyki
    🟢PRG 7d po 🆗 ale dominacja estrogenów ? 🔜
    androgeny, OGTT 🆗
    🟢Homocysteina 6, k.fol 13, B12 365🔜🆙LH - 5, FSH-10, E2 50
    DHEAS 170 Ferrytyna 13❌
    💊 euthyrox, solderol, feroplex, + sanprobi IBS, Q10, NAC,melat., B12, omega, magnez, wiesiołek 💡po owu Acard 75mg profilaktycznie przy mutacji
    ON 🔜badania
    🏅1,5 msc po 🚭i sys. zmian.
    💊 Pregna Start ON, ubinichol, Solderol, NAC
    01.26⏩️📋 badania nasienia, monitoring, MUCH, usg pod endo, kar, białka SC, prof.krzep, APS
    🏥16.01 Instytut Rodziny
  • Jupiter Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję że u mnie w drugim cyklu starań po podaniu Lipiodolu udało się zobaczyć dwie kreski. Radość była krótka - CB, ale wcześniej przed histero i Lipiodolem nie udało się to ani raz. U nas problem jest bardziej złożony - wysoka fragmentacja DNA nasienia i możliwy aspekt immunologiczny, dlatego nie utrzymała się.

Tsh po podaniu Lipiodolu wzrosło mi z 0,8 na 1,6.

Ona:31
    AMH: 1.4; KIR Bx; CD138 - ujemne
    USG, HPV, cyto, MUCH, owulacja -✅
    Jelita: SIBO, HP, Candida, pasożyty - ✅
    Immuno: ANA, ASA, APS, AOA, ASMA -✅
    🔀udrożniony jajowód+wycięte zmiany (histeroskopia)
    ❗️IBS, nietolerancje, nadwrażliwość IgG
    ❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
    ❗️Geny: Mthfr - homo PAI-1 homo

On: 32
    Morfo: 2% -> 4%-> 3% PH 8,5❔
    Jelita, Hormony, MAR, HBA, MiOXYS, wymaz - ✅
    ❗️DFI 26% -> 39%❗️ŻPN IIIst

PRACUJEMY NAD:
    ⬇️ antyTPO 1640->1010
    ⬆️ ferrytyna 18-> 25
    ⬇️ DFI

CB 💔 12.2025
  • Aga_92 Koleżanka

Wysłany: 3 stycznia, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loniaa wrote:
    U mnie 0. Wyniki po lipiodolu mialam identyczne jak i przed

Starania od 03.2023
    👱‍♀️34 🧑40

Euthyrox n75
    Symformin xr 750

💉 accofil

Cykle owulacyjne ✅️

🧑nasienie ✅️

Ovitrelle 11x ❌️
    Letrozole Bluefish 4x ❌️
    Nigdy nie zobaczyliśmy⏸️
  • Loniaa Koleżanka

Wysłany: 3 stycznia, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedzi,
    Jupiter, ile dni/ tygodni po hsg robiłaś TSH ?

‹‹ 11 12 13 14 15
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ