X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipiodol
Odpowiedz

Lipiodol

Oceń ten wątek:
  • Kirby Autorytet

Wysłany: 4 listopada, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaa33 wrote:
    Cześć dziewczyny,

nie wiem co robic, zgłosiłam się zgodnie z instrukcjami do Lublina do dr. Pyry w pierwszy dzień cyklu ale brakuje już terminów na zabied udrażniania w moich 8-12 dniu cyklu, a wszędzie zalecają własnie w tych dniach wykonać to badanie/zabieg. Zaproponowali mi termin, który dopiero wypada na mój 15 dzień cyklu ;( nie wiem co robić. jak to u Was wyglądało?

3 miesiące temu miałam wycięty jeden jajowód bo byłam w ciąży jajowodowej :( strasznie się boję, że może mnie to ponownie spotkać i zalezy mi żeby wszystko zrobić aby się przed tym zabiezpieczyć.

Miałam robiony zabieg w 14 dniu cyklu. Generalnie ten 8-12 dzień cyklu jest po to, żeby mieć pewność, że nie jest się w ciąży. Jeśli w cyklu drożności powstrzymasz się od współżycia myślę, że i 15 dzień cyklu będzie ok.

Starania od 07.2024
    💁‍♂️✅

03.25 Hashimoto 👨‍⚕️
    04.25 ANA9 ➡️ PPJ (ANA23) ⚠️
    06.25 biopsja endometrium ⚠️ ➡️ antybiotyk
    08.25 ferrytyna ⬇️ suplementacja
    09.25 drożność z lipiodolem ✅
    24.10.25 ⏸️🥹
    25.10.25 β-hCG - 29,8 mlU/ml
    27.10.25 β-hCG - 98,0 mlU/ml
    30.10.25 β-hCG - 418,7 mlU/ml
    07.11.25 β-hCG - 11621,8 mlU/ml

💊 Pueria Uno, Letrox 25, Ultragestan

preg.png
  • asiastarasia 🙏 Debiutantka

Wysłany: 5 listopada, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaa33 wrote:
    Cześć dziewczyny,

nie wiem co robic, zgłosiłam się zgodnie z instrukcjami do Lublina do dr. Pyry w pierwszy dzień cyklu ale brakuje już terminów na zabied udrażniania w moich 8-12 dniu cyklu, a wszędzie zalecają własnie w tych dniach wykonać to badanie/zabieg. Zaproponowali mi termin, który dopiero wypada na mój 15 dzień cyklu ;( nie wiem co robić. jak to u Was wyglądało?

3 miesiące temu miałam wycięty jeden jajowód bo byłam w ciąży jajowodowej :( strasznie się boję, że może mnie to ponownie spotkać i zależy mi żeby wszystko zrobić aby się przed tym zabiezpieczyć.

Cześć Kasiaa33,

ja tez miałam zabieg wykonany już po owulacji w Lublinie i wszystko się udało, jeden jajowód był niedrożny i udało się go udrożnić, a po udrożnieniu podany został Lipiodol. Równo po 6 miesiącach od zabiegu zaszłam w upragniona ciążę, ale niestety właśnie się dowiedziałam, że maleństwo przestało się rozwijać :( więc czekam na poronienie. Niestety u nas to najprawdopodobniej kwestia genetyki, co potwierdzą albo wykluczą badania po. W każdym razie Lipiodol mi pomógł i szczerze polecam i sam zabieg i szpital USK Nr 4 w Lublinie. Trzymam za was kciuki i warto spróbować Lipiodolu. 🫶

• Aga_92 Znajoma

Wysłany: 6 listopada, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za mną 9cykl po lipiodolu i nic z tego 😥

Starania od 03.2023
    Pierwsza wizyta w klinice: 11.2024
    👱‍♀️34 🧑40

👱‍♀️🧑 hormony, homocysteina, trombofilia, morfologia, witaminy, lipidogram ✅️
    Amh: 1,440
    Tsh: 11.2024: 1.94 ➡️ 10.2025: 0.826
    Euthyrox n75
    IO: glukoza: 84 insulina: 12.20❌️
    Symformin xr 750
    DHEA-SO4: 11.2024: 394 ➡️ 10.2025: 319
    Prolaktyna: 11.2024: 21.3 ➡️ 10.2025: 6.4
    Dostinex 0.5 mg, 1/2 tabletki raz w tygodniu

💊Fertilwoman plus, wit D 2000j, Estrovita skin, aspirin cardio, resweratrol, progesterone bensis

Allo-MLR: 27,1%
    💉 accofil

Drożność jajowodów plus podany lipiodol 03.2025 ➡️ oba drożne ✅️

Cykle owulacyjne ✅️

👱‍♀️biocenoza,panel urogenitalny , bad. bakteryjne✅️

🧑nasienie ✅️

Ovitrelle 10x ❌️
    Letrozole Bluefish 4x ❌️
  • Zagubiona35 Nowa

Wysłany: 13 listopada, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, jestem tu nowa. Proszę o porady.
    Moja historia:
    06.2023r. Poronienie samoistne w 6 tc
    1.10.2024r. poród cc w trybie nagłym, podczas którego wyszło, że mam zaawansowaną endometriozę wewnątrzotrzewnej (podczas porodu nie pobrano wycinka na biopsję)
    05.2025r wodniak jajowodu lewego (lekarz mówi, że nie ruszamy endometriozy, bo staramy się o drugie dziecko)
    5.11.2025 ciąża pozamaciczna w prawym jajowodzie- zastrzyk z metotreksatu. Wyniki idą w dobrą stronę, bardzo duży spadek beta hcg.
    Gdyby nie mój lekarz w szpitalu, Ordynator zrobiłby mi laparoskopie i usunął oba jajowody. Pragnę drugiego, a może i trzeciego dziecka. Chcę spróbować bez in vitro. Co teraz? Myślałam o selektywnym hsg na sprawdzenie drożności jajowodów. Można z tym lipiodolem? Bo podobno przy endometriozie pomaga. Proszę podpowiedzcie coś zanim pójdę do ginekologa na wizytę. Czy polecacie jakąś placówkę u konkretnego lekarza na terenie Dolnego Śląska? Jeżeli trzeba będzie pojadę wszędzie. Jestem załamana :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada, 15:51

• Nadzieja 🧚🏼‍♀️ Znajoma

Wysłany: 26 listopada, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej , mi też to lekarz zaproponował , umówiłam się na około 13 dc dlatego że owulację miałam zawsze późno około 18/20 dc a tu 10 dc śluz dziwny robię test owulacyjny a tam owulacja więc poszłam do niego i rzeczywiście było już po owu 😒 lekarz był w szoku bo kontrolowaliśmy owu wcześniej i zawsze były później .. zapisał progesteron 3x i no czekam na testowanie dziś chyba już z tych tabletek dostałam krwawienia rano ale minęło :/
    W grudniu może zrobię to badanie mimo że ogólnie robiłam drożność zwykłą i wszystko było ok

• Zagubiona35 Nowa

Wysłany: 29 listopada, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na wizytę u mojego ginekologa i zobaczę co wtedy zaproponuje. Czym dalej od tej ciąży pozamacicznej tym mniej chce mi się walczyć o kolejne starania i w sumie o moje małżeństwo. Nie jest tak, że chcieliśmy dziecko na uratowanie małżeństwa, ale to juz chyba kolejny znak, że czas się rozejść.

Z tą owulację to właśnie jest różnie. Ja zawsze miałam koło 12, teraz przesunęło mi sie na 14 dzień ...

• Kamka93 Nowa

Wysłany: 1 grudnia, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Czy któraś z Was miała w ostatnim czasie robione badanie Hsg w Salve w Łodzi ?

‹‹ 11 12 13 14 15
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: