X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipiodol
Odpowiedz

Lipiodol

Oceń ten wątek:
  • Kirby Ekspertka

Wysłany: 4 listopada, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaa33 wrote:
    Cześć dziewczyny,

nie wiem co robic, zgłosiłam się zgodnie z instrukcjami do Lublina do dr. Pyry w pierwszy dzień cyklu ale brakuje już terminów na zabied udrażniania w moich 8-12 dniu cyklu, a wszędzie zalecają własnie w tych dniach wykonać to badanie/zabieg. Zaproponowali mi termin, który dopiero wypada na mój 15 dzień cyklu ;( nie wiem co robić. jak to u Was wyglądało?

3 miesiące temu miałam wycięty jeden jajowód bo byłam w ciąży jajowodowej :( strasznie się boję, że może mnie to ponownie spotkać i zalezy mi żeby wszystko zrobić aby się przed tym zabiezpieczyć.

Miałam robiony zabieg w 14 dniu cyklu. Generalnie ten 8-12 dzień cyklu jest po to, żeby mieć pewność, że nie jest się w ciąży. Jeśli w cyklu drożności powstrzymasz się od współżycia myślę, że i 15 dzień cyklu będzie ok.

Starania od 07.2024
    💁‍♂️✅

03.25 Hashimoto 👨‍⚕️
    04.25 ANA9 ➡️ PPJ (ANA23) ⚠️
    06.25 biopsja endometrium ⚠️ ➡️ antybiotyk
    08.25 ferrytyna ⬇️ suplementacja
    09.25 drożność z lipiodolem ✅
    24.10.25 ⏸️🥹
    25.10.25 β-hCG - 29,8 mlU/ml
    27.10.25 β-hCG - 98,0 mlU/ml
    30.10.25 β-hCG - 418,7 mlU/ml

💊 Pueria Uno, Letrox 25, Ultragestan
  • asiastarasia 🙏 Debiutantka

Wysłany: 5 listopada, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaa33 wrote:
    Cześć dziewczyny,

nie wiem co robic, zgłosiłam się zgodnie z instrukcjami do Lublina do dr. Pyry w pierwszy dzień cyklu ale brakuje już terminów na zabied udrażniania w moich 8-12 dniu cyklu, a wszędzie zalecają własnie w tych dniach wykonać to badanie/zabieg. Zaproponowali mi termin, który dopiero wypada na mój 15 dzień cyklu ;( nie wiem co robić. jak to u Was wyglądało?

3 miesiące temu miałam wycięty jeden jajowód bo byłam w ciąży jajowodowej :( strasznie się boję, że może mnie to ponownie spotkać i zależy mi żeby wszystko zrobić aby się przed tym zabiezpieczyć.

Cześć Kasiaa33,

ja tez miałam zabieg wykonany już po owulacji w Lublinie i wszystko się udało, jeden jajowód był niedrożny i udało się go udrożnić, a po udrożnieniu podany został Lipiodol. Równo po 6 miesiącach od zabiegu zaszłam w upragniona ciążę, ale niestety właśnie się dowiedziałam, że maleństwo przestało się rozwijać :( więc czekam na poronienie. Niestety u nas to najprawdopodobniej kwestia genetyki, co potwierdzą albo wykluczą badania po. W każdym razie Lipiodol mi pomógł i szczerze polecam i sam zabieg i szpital USK Nr 4 w Lublinie. Trzymam za was kciuki i warto spróbować Lipiodolu. 🫶

• Aga_92 Nowa

Wysłany: Dzisiaj, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za mną 9cykl po lipiodolu i nic z tego 😥

Starania od 03.2023
    Pierwsza wizyta w klinice: 11.2024
    👱‍♀️34 🧑40

👱‍♀️🧑 hormony, homocysteina, trombofilia, morfologia, witaminy, lipidogram ✅️
    Amh: 1,440
    Tsh: 11.2024: 1.94 ➡️ 10.2025: 0.826
    Euthyrox n75
    IO: glukoza: 84 insulina: 12.20❌️
    Symformin xr 750
    DHEA-SO4: 11.2024: 394 ➡️ 10.2025: 319
    Prolaktyna: 11.2024: 21.3 ➡️ 10.2025: 6.4
    Dostinex 0.5 mg, 1/2 tabletki raz w tygodniu

💊Fertilwoman plus, wit D 2000j, Estrovita skin, aspirin cardio, resweratrol, progesterone bensis

Allo-MLR: 27,1%
    💉 accofil

Drożność jajowodów plus podany lipiodol 03.2025 ➡️ oba drożne ✅️

Cykle owulacyjne ✅️

👱‍♀️biocenoza,panel urogenitalny , bad. bakteryjne✅️

🧑nasienie ✅️

Ovitrelle 9x ❌️
    Letrozole Bluefish 3x ❌️
‹‹ 11 12 13 14 15
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ