Lipiodol
-
WIADOMOŚĆ
-
IlonaQ wrote:No tak, takie to pokręcone że człowiek stara się tyle lat, w końcu się udaje i traci to dziecko. Ale tak jak mówisz jest nadzieja, że znowu się uda i że w ogóle nasz organizm jest zdolny do zajścia w ciążę! Jestem już Mama 😊
Dziękujemy! Właśnie dziś wychodzę ze szpitala, miałam badania hormonalne, za 2 tyg idę jeszcze raz na kolejne. Niestety nie ma tu takich badań typowych po poronieniu ale to jeszcze dorobię. Zaczynam być pod opieką lekarza z moich okolic + wizyta u immunologa chyba w lutym. Więc się diagnozujemy i czekamy na zielone światło.
Tak, jesteśmy już Mamami... i mamy tam w Niebie swoje Aniołki❤️
Ciężkie to wszystko bardzo,.ale tak jak piszesz daje to nadzieję, że idziemy w dobrym koerunku.
Fajnie, że porobiłaś te hormonalne badania. To jednak podstawa. Też musze uaktualnić, bo dawno nie robiłam. Ja nadal biorę recepty od Laury, choć akurat po lipiodolu nie brałam już żadnych leków. A z immunologicznej biopsji emdometrium wyszło mi, że mam za mało NK, a nie za dużo i intralipid moze mi szkodzić. Tak ze biopsję na komórki NK też Ci polecam.
U mnie trochę przeszkadza to, że mieszkam teraz w Holandii, bo mąż tu pracuje i ciężko się starać na odległość. A to jest dziwny kraj, tu nie da się tak z marszu na badania iść bez skierowania od ich lekarza rodzinnego. A ja lekarzy mam w Polsce...😊W lutym przyjeżdzam na 2 tygodnie to też zrobie maraton po lekarzach😊i te badania hormonalne, nawet nie wiem jak z tarczucą wygląda sprawa😊
Ale przynajmniej mam spokój z kroplówkami z intralipidem i wiem, że zamiast pomagać, szkodziły mi:(
Oby nam się tu na ziemi udało doczrkać naszych Maluchów... ❤️czuję, że to dobra droga... -
🍀🍀Magda25 wrote:Też trzymam za Was mocno kciuki❤️✊️
Ja mialam lipiodol rok temu w marcu. My nigdy dwoch kresek nawet nie zobaczylismy, poki co wszystko nam ok wychodzi, cykle ladne regularne i owulacyjne, nasienie bardzo dobre. Nawet nie wiem jaki bedzie nasz kolejny krok bo lekarka zalecila teraz histeroskopie i laparoskopie w celu dalszej diagnostyki, ale boje ze to moze przyniesc wiecej szkody niz pozytku wiec poki co ta opcja odpada
Starania od 03.2023
Pierwsza wizyta w klinice: 11.2024
👱♀️34 🧑40
👱♀️🧑 hormony, homocysteina, trombofilia, morfologia, witaminy, lipidogram ✅️
Amh: 1,440
Tsh: 11.2024: 1.94 ➡️ 10.2025: 0.826
Euthyrox n75
IO: glukoza: 84 insulina: 12.20❌️
Symformin xr 750
DHEA-SO4: 11.2024: 394 ➡️ 10.2025: 319
Prolaktyna: 11.2024: 21.3 ➡️ 10.2025: 6.4
Dostinex 0.5 mg, 1/2 tabletki raz w tygodniu
💊Fertilwoman plus, wit D 2000j, Estrovita skin, aspirin cardio, resweratrol, progesterone bensis
Allo-MLR: 27,1%
💉 accofil
Drożność jajowodów plus podany lipiodol 03.2025 ➡️ oba drożne ✅️
Cykle owulacyjne ✅️
👱♀️biocenoza,MUCHa, bad. bakteryjne✅️
🧑nasienie ✅️
Ovitrelle 12x ❌️
Letrozole Bluefish 5x ❌️
Nigdy nie zobaczyliśmy⏸️ -
Aga_92 wrote:🍀🍀
Ja mialam lipiodol rok temu w marcu. My nigdy dwoch kresek nawet nie zobaczylismy, poki co wszystko nam ok wychodzi, cykle ladne regularne i owulacyjne, nasienie bardzo dobre. Nawet nie wiem jaki bedzie nasz kolejny krok bo lekarka zalecila teraz histeroskopie i laparoskopie w celu dalszej diagnostyki, ale boje ze to moze przyniesc wiecej szkody niz pozytku wiec poki co ta opcja odpada
Słuchaj, jeśli chodzi o laparoskopię,.to też bym się bała, bo z tego co obserwuję u koleżanek,.które miały,.to za wiele nie pomogło.
Ale za to polecam histeroskopie z pobranirm wycinkow na NK i zapalenie endometrium. Ja przed lipiodolem robilsm najpierw histeroskopie, wyszedl mi stan zapalny,.leczyłam to antybiotykami, po wyleczeniu zrobiłam droznisc z lipiodolem.
Nie bój się histeroskopii. U mnie wyszedl polip, choć na zadnym usg go nie bylo widać
Warto było zrobić taki zabieg.
A moze po tym jeszcze raz wzielabys (jeśli masz zdrową tarczycę) lipiofol (niby to raz siè bierze,.ale znam dziewczynę tu u mnie w Holandii, która wzięla dwa razy i pomogło za drugim razem).
Aga_92 lubi tę wiadomość
-
Gdzies slyszalam ze lipiodol najlepiej dziala przez pierwsze pol roku a po roku juz w zasadzie nie dziala. Z tarczyca u mnie ok bylo nic mi wyniki po lipiodolu nie skoczylyMagda25 wrote:Słuchaj, jeśli chodzi o laparoskopię,.to też bym się bała, bo z tego co obserwuję u koleżanek,.które miały,.to za wiele nie pomogło.
Ale za to polecam histeroskopie z pobranirm wycinkow na NK i zapalenie endometrium. Ja przed lipiodolem robilsm najpierw histeroskopie, wyszedl mi stan zapalny,.leczyłam to antybiotykami, po wyleczeniu zrobiłam droznisc z lipiodolem.
Nie bój się histeroskopii. U mnie wyszedl polip, choć na zadnym usg go nie bylo widać
Warto było zrobić taki zabieg.
A moze po tym jeszcze raz wzielabys (jeśli masz zdrową tarczycę) lipiofol (niby to raz siè bierze,.ale znam dziewczynę tu u mnie w Holandii, która wzięla dwa razy i pomogło za drugim razem).
a jak przeszlas histeroskopie, dlugo do siebie dochodzilas po ? Mialas jakiekolwiek objawy tego stanu zapalnego?
Starania od 03.2023
👱♀️34 🧑40
Euthyrox n75
Symformin xr 750
💊Fertilwoman plus, wit D 2000j, Estrovita skin, aspirin cardio, resweratrol, progesterone bensis
💉 accofil
Cykle owulacyjne ✅️
🧑nasienie ✅️
Ovitrelle 12x ❌️
Letrozole Bluefish 5x ❌️
Aga_92 wrote:Gdzies slyszalam ze lipiodol najlepiej dziala przez pierwsze pol roku a po roku juz w zasadzie nie dziala. Z tarczyca u mnie ok bylo nic mi wyniki po lipiodolu nie skoczyly
a jak przeszlas histeroskopie, dlugo do siebie dochodzilas po ? Mialas jakiekolwiek objawy tego stanu zapalnego?
Wiesz, ja bardzo boję się zabiegów, bo mam problemy z krzepnięciem, i histeroskopii sie balam. Ale bylam zaskoczona, bo od razu wrocilam do formy. Zabieg mialam w 12 dc w poludnie, w narkozie, po obudzeniu przez 5 minut cmilo mnie w macicy jak ma okrez. Potem przeszlo. Plamilam dwa dni,.ale lekko. Od razu po zabiegu pojechalismy z mezem kupowac farby i sprzety malarskie, bo dwa dni pizniej zaczynalismy malowanie. Czulam sie tak dobrze i nic mnie, absolutnie nic nie bolalo, że zdarzało mi sie coś dzwignąć ( a nie wolno przez 2 tyg po zabiegu dzwigac), ale nic sie nie dzialo. W dniu zabiegu pod wieczor bylismy też z mezem na randce i dlugim spacerze. Wiec widzisz, zabieg znioslam bardzo dobrze, a ja zazwyczaj slabo znosze takie rzeczy.
W trakcie zabiegu doktor wyciąl polipa i pobral 4 platy do badania. Po 2 tyg przyszly wyniki i okazalo sie, ze mam stan zapalby.
Co do stanu zapalnego, to objawow nie mualam,.oprocz plamien brazowych po miesiaczce, trwajacych nawet do owulacji. To byl jedyny objaw i to nue w kazdym cyklu.
Teraz czasem mówimy z męzrm, że ta histeroskopia to byl strzal w 10, bo przeszly mi te plamienia i usunelismy polipa,.ktorego nigdy na zadnym usg nikt nie widzial, nawet dr Janowiec go nie widział.
Tak że polecam Ci ten zabieg, bo on moze byc takim przełomem u Cirbie. Nie boj sie, bedzie fobrze😊✊️
A w 3 cyklu po histeroskopii wzielsm lipodol😊
Aga_92 lubi tę wiadomość
-
Ciesze sie ze u Ciebie to tak dobrze poszlo i szybko doszlas do siebieMagda25 wrote:Wiesz, ja bardzo boję się zabiegów, bo mam problemy z krzepnięciem, i histeroskopii sie balam. Ale bylam zaskoczona, bo od razu wrocilam do formy. Zabieg mialam w 12 dc w poludnie, w narkozie, po obudzeniu przez 5 minut cmilo mnie w macicy jak ma okrez. Potem przeszlo. Plamilam dwa dni,.ale lekko. Od razu po zabiegu pojechalismy z mezem kupowac farby i sprzety malarskie, bo dwa dni pizniej zaczynalismy malowanie. Czulam sie tak dobrze i nic mnie, absolutnie nic nie bolalo, że zdarzało mi sie coś dzwignąć ( a nie wolno przez 2 tyg po zabiegu dzwigac), ale nic sie nie dzialo. W dniu zabiegu pod wieczor bylismy też z mezem na randce i dlugim spacerze. Wiec widzisz, zabieg znioslam bardzo dobrze, a ja zazwyczaj slabo znosze takie rzeczy.
W trakcie zabiegu doktor wyciąl polipa i pobral 4 platy do badania. Po 2 tyg przyszly wyniki i okazalo sie, ze mam stan zapalby.
Co do stanu zapalnego, to objawow nie mualam,.oprocz plamien brazowych po miesiaczce, trwajacych nawet do owulacji. To byl jedyny objaw i to nue w kazdym cyklu.
Teraz czasem mówimy z męzrm, że ta histeroskopia to byl strzal w 10, bo przeszly mi te plamienia i usunelismy polipa,.ktorego nigdy na zadnym usg nikt nie widzial, nawet dr Janowiec go nie widział.
Tak że polecam Ci ten zabieg, bo on moze byc takim przełomem u Cirbie. Nie boj sie, bedzie fobrze😊✊️
A w 3 cyklu po histeroskopii wzielsm lipodol😊
no to jednak siedzialo jakies male dziadostwo ktorego nikt nie widzial 
Wlasnie mam bardzo mieszane uczucia bo siw boje i zabiegu i tego ze i po nim bym uslyszala ze wszystko jest ok..Starania od 03.2023
👱♀️34 🧑40
Euthyrox n75
Symformin xr 750
💉 accofil
Cykle owulacyjne ✅️
🧑nasienie ✅️
Ovitrelle 12x ❌️
Letrozole Bluefish 5x ❌️
Aga_92 wrote:Ciesze sie ze u Ciebie to tak dobrze poszlo i szybko doszlas do siebie
no to jednak siedzialo jakies male dziadostwo ktorego nikt nie widzial 
Wlasnie mam bardzo mieszane uczucia bo siw boje i zabiegu i tego ze i po nim bym uslyszala ze wszystko jest ok..
Nie będę Cię namawiać, bo zabieg to zabieg i tu trzeba słuchać swojej intuicji. Ale ponieważ doskonale Cię rozumiem, bo sama miałam obawy i też kazdy na usg zachwucał się moja macicą i wlasciwie nie widzialam sensu, by zabieg jakikolwiek robić, to powiem Ci, ze teraz zaluje, ze mialam takie obawy i tak dlugo zwlekalam. Baddzo tego zaluje, bo iszczedzilabym sobid wirlu miesiecy bezowocnuch staran. A ociagalam sie prawie rok z ta hisyeroskopia i bilam z myslami, czy warto robic, czy nie...
Trzymam kciuki za Ciebie✊️😊
Aga_92 lubi tę wiadomość
-
Dziekuje !Magda25 wrote:Nie będę Cię namawiać, bo zabieg to zabieg i tu trzeba słuchać swojej intuicji. Ale ponieważ doskonale Cię rozumiem, bo sama miałam obawy i też kazdy na usg zachwucał się moja macicą i wlasciwie nie widzialam sensu, by zabieg jakikolwiek robić, to powiem Ci, ze teraz zaluje, ze mialam takie obawy i tak dlugo zwlekalam. Baddzo tego zaluje, bo iszczedzilabym sobid wirlu miesiecy bezowocnuch staran. A ociagalam sie prawie rok z ta hisyeroskopia i bilam z myslami, czy warto robic, czy nie...
Trzymam kciuki za Ciebie✊️😊
no wlasnie nie jest to latwa decyzja
moze to cos przyniesc dobrego ale najbardziej sie boje ze nic to nie da i samego zabiegu w sobie, ba pewno,teraz to dla mnie za duzo, poki co mnie te starania za bardzo wykonczyly... ale fajnie uslyszec takie historie jak Twoja ze moze to miec szczesliwe zakonczenie
Magda25 lubi tę wiadomość
Starania od 03.2023
👱♀️34 🧑40
Euthyrox n75
Symformin xr 750
💉 accofil
Cykle owulacyjne ✅️
🧑nasienie ✅️
Ovitrelle 12x ❌️
Letrozole Bluefish 5x ❌️