X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipiodol
Odpowiedz

Lipiodol

Oceń ten wątek:
  • Magda25 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majskoko wrote:
    Dzień dobry,
    26 luty mialam podany lipiodol. Dostalam profilaktycznie trzydniowy antybiotyk. Kilka dni po zaczelam mocno puchnac szczegolnie rano- najbardziej twarz. W kilka dni 3-4 kilo wiecej na wadze (jestem po operacji bariatrycznej wiec kazdy kilogram jest dla mnie wazny). Doktor stwierdził ze to reakcja uczuleniowa na antybiotyk- bralam clatre, troche lepiej, ale dzis mija miesiac, znow wstalam ze spuchnieta twarza i 2 kilo na wadze. Czuje ciagle opuchnieta twarz, szyje itp. Czy ktoras z Pań miala podobnie? Czy to reakcja organizmu na lipiodol? Czy moze cos innego?
    Pozdrawiam!

Hej,
    Ja co prawda nie mam takich objawów, ale mam teraz po lipiofolu dłuzsze miesiaczki do 10 dni mocnej krwi. Myśle, że to jod powoduje rózne takie reakcje. A ze po tym dlugo utrzymuje sie w organizmie,.wiec pewnie to troche potrwa. Zbadaj wszystkie hormony tarczycy. Ja tez planuje,.ale mieszkam w Holandii,.a tu nie takie to proste, wuec czekam na powrot do kraju:)

majskoko lubi tę wiadomość

• majskoko Nowa

Wysłany: Dzisiaj, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda25 wrote:
    Hej,
    Ja co prawda nie mam takich objawów, ale mam teraz po lipiofolu dłuzsze miesiaczki do 10 dni mocnej krwi. Myśle, że to jod powoduje rózne takie reakcje. A ze po tym dlugo utrzymuje sie w organizmie,.wiec pewnie to troche potrwa. Zbadaj wszystkie hormony tarczycy. Ja tez planuje,.ale mieszkam w Holandii,.a tu nie takie to proste, wuec czekam na powrot do kraju:)

O super bardzo dziękuję! Tak, wybiore się na badania tarczycy w takim razie. Faktycznie są tez rózne objawy inne typu bóle podbrzusza, jednodniowe plamienie itp, czego nigdy nie miałam- ale faktycznie jest to duża dawka jodu i zapewne szok dla organizmu.
    Dziekuję! :)

‹‹ 13 14 15 16 17
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odparzenia u niemowlaka - jak sobie z nimi radzić?

Odparzenia to częsta dolegliwość u niemowląt. Mogą pojawić się na pupie, szyi, fałdkach, pod pachami czy w pachwinach. Nie są oznaką zaniedbania – zdarzają się niemal u każdego dziecka, a ich pojawienie się nie świadczy o braku higieny. Skóra malucha jest cienka i wrażliwa, dlatego potrzebuje delikatnej pielęgnacji oraz bezpiecznych, wysokiej jakości kosmetyków, które ją ochronią i będą wspierały regenerację.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ